altmarius

cultură şi spiritualitate

Radio Vatican. Buletinul nostru de știri: 29 iulie 2017

Îngerul Păzitor

RV 29 iul 2017. Știrile zilei la Radio Vatican, difuzate în emisiunea radiofonică sau publicate pe pagina web:

Micuțul Charlie a murit. Papa îl încredințează Tatălui ceresc
"Splendidul nostru copilaș a plecat dintre noi. Suntem într-adevăr mândri de Charlie". Prin aceste cuvinte, Connie Yates și Chris Gard au anunțat, vineri seară, moartea fiului lor, în vârstă de 11 luni, după transferarea micuțului într-o structură destinată bolnavilor terminali, în urma deciziei Înaltei Curți de Justiție din Londra.
Papa Francisc și-a exprimat profunda întristare printr-un mesaj postat pe contul de Twitter @Pontifex, în care se spune: "Îi încredințez Tatălui ceresc pe micuțul Charlie și mă rog pentru părinții lui și pentru cei care l-au iubit".

Preotul Diomer Eliver Chavarría Pérez ucis în Columbia
Preotul columbian Diomer Eliver Chavarría Pérez a fost ucis în noaptea dintre 27 și 28 iulie, la Puerto Valdivia, în regiunea Antioquia, numele prelatului adăugându-se la lista tributului de sânge adus de Biserica din Columbia procesului de pacificare din țară. Deocamdată, nu au fost stabilite cauzele asasinării preotului, știrea fiind difuzată cu multe ore de întârziere, din cauza dificultății de a pătrunde în regiune, în condiții de securitate, zona fiind frecventată de militanți în Armata de Eliberare Națională și de bande de criminali.
Într-un comunicat publicat pe propriul site, Conferința Episcopilor din Columbia își exprimă profunda îndurerare. "Ne rugăm Domnului pentru ca preotul nostru să fie primit în casa Tatălui; implorăm convertirea asasinilor săi și respingem orice formă de violență", scriu episcopii columbieni.
În vârstă de 31 de ani, părintele Diomer Eliver Chavarría Pérez a fost sfințit preot la 19 martie 2012 de mons. Ossa Soto, și el asasinat prin împușcare. 

Din agenda pontificală la zi: numiri episcopale în Venezuela și în Filipine
Sâmbătă, 29 iulie, Sfântul Părinte l-a numit episcop de Ciudad Guayana, în Venezuela, pe preotul Helizandro Terán Bermúdez O.S.A., până în prezent vicar provincial al Ordinului Sfântului Augustin din Venezuela.
Tot sâmbătă, Sfântul Părinte a acceptat renunțarea la ministerul pastoral prezentată episcopul de Lucena, în Filipine, mons. Emilio Z. Marquez și l-a numit episcop de Lucena pe preotul Mel Rey M. Uy, din clerul diecezei de Romblon, până în prezent econom diecezan.

Card. Pietro Parolin: "Diplomația Bisericii Catolice este o diplomație de pace"
După vizita în Belarus, în 2015 și în Ucraina, în 2016, la sfârșitul lunii august secretarul de Stat vatican, cardinalul Pietro Parolin, va merge la Moscova, Sfântul Scaun confirmând astfel o atenție generală față de Europa de Est, în particular față de Rusia și față de noile echilibre apărute după implozia imperiului sovietic. Această atenție s-a făcut simțită în diferite ocazii și în diverse planuri, prin mesaje transmise de papa Francisc președintelui Vladimir Putin, prin istorica întâlnire dintre  papa Francisc și patriarhul ortodox rus Kirill, petrecută la Havana, în Cuba, în 2016.
"Atenția Sfântului Scaun față de Europa de Est nu aparține doar prezentului, ci este veche, nelipsind nici măcar în perioadele întunecate. Sfântul Scaun a considerat întotdeauna ca fiind importante relațiile și raporturile cu Europa de Est și cu Rusia în diferitele etape ale istoriei", a spus cardinalul secretar de Stat, Pietro Parolin, într-un interviu acordat recent cotidianului italian "Il sole 24 ore", amintind că, în 1845, în cursul vizitei sale la Roma, țarul Nicolae I, imperator al Rusiei, a avut două colocvii cu papa Grigore al XVI-lea și, după doi ani, a stabilit un acord cu papa Pius al IX-lea.
"Bisericile locale" – a continuat cardinalul Parolin - "au stat alături de populațiile lor și în momentele dramatice ale persecuțiilor. Nu doar faptul de a se afla la hotarele cu Europa face ca Orientul european să fie important, ci și rolul său istoric în sfera civilizației, a culturii și a credinței creștine"
În interviul cu cardinalul Pietro Parolin, jurnalistul Gianfranco Brunelli a descris revenirea Moscovei pe scena internațională, după anii dificili care au urmat prăbușirii Uniunii Sovietice, o revenire pe care ziaristul a definit-o "agresivă", dând ca exemplu Ucraina și Siria. Ca răspuns, explicând că efortul înțelegerii reciproce nu înseamnă concilierea cu poziția celuilalt, cardinalul Parolin a evidențiat necesitatea dialogului plin de răbdare, constructiv, onest și respectuos, atrăgând atenția asupra pericolului concentrării asupra propriilor interese, mai ales într-un context de revenire la naționalisme.
"Diplomația Bisericii Catolice este o diplomație de pace. Nu are interese de putere, nici de natură politică, economică sau ideologică. De aceea poate reprezenta față de unii, cu mai mare libertate, rațiunile altora, explicând părților riscurile pe care le comportă pentru toți o viziune autoreferențială", a mai spus cardinalul secretar de Stat, subliniind că atenția constantă a Bisericii față de pace face parte din misiunea acesteia.

Consideraţii omiletice la Duminica a XVII-a de peste an (A): Darul împărăţiei
E Ziua Domnului. „Te preamăresc pe tine, Părinte, stăpânul cerului şi al pământului, pentru că ai descoperit celor mici, misterele împărăţiei tale” (cf. Mt 11,25). Este a treia duminică din luna iulie, când la sfânta Liturghie ascultăm această rugăciune filială rostită de Isus. Este a treia duminică în care Isus ne vorbeşte despre „Împărăţia cerurilor” folosindu-se de parabole. Isus îl mărturiseşte pe Tatăl, îl recunoaşte şi îl binecuvântează pentru că a ascuns tainele acestei împărăţii celor care se cred înţelepţi şi pricepuţi şi le-a dezvăluit "celor mici", adică săracilor potrivit fericirilor evanghelice. Astăzi ne sunt propuse ultimele trei parabole din seria celor şapte cuprinse în capitolul 13 al Evangheliei după sfântul Matei (cf. Mt 13,44-52). Parabolele sunt asemănări cu lucruri cunoscute ce îndreaptă gândul spre realităţile lui Dumnezeu. Toate încep cu expresia: „Împărăţia cerurilor este asemenea”, sau „împărăţia cerurilor se aseamănă cu” ceva uşor de înţeles. Asemănările îngăduie să intuim că împărăţia cerurilor nu este un lucru abstract, dar este ceva concret ce trebuie căutat în realitatea pe care o trăim. Isus ne invită să descoperim, să înţelegem şi să ne uimim de darul surprinzător al vieţii şi de frumuseţea tainică în care suntem cufundaţi. Ne cheamă la o înălţare a minţii pentru a-l vedea pe Dumnezeu în istoria lucrurilor din jur, a-l descoperi în fragilitatea oamenilor şi a gusta iubirea sa prezentă chiar sub un cumul de ruine. Acesta este drumul propus de Isus celor chemaţi să devină fii ai lui Dumnezeu. De fapt, „toate conlucrează spre bine celor care îl iubesc pe Dumnezeu, adică celor care sunt chemaţi după planul lui. Căci pe cei pe care i-a cunoscut de mai înainte, de mai înainte i-a şi rânduit să fie asemenea chipului Fiului său, aşa încât el să fie primul născut între mulţi fraţi; pe cei pe care de mai înainte i-a rânduit, i-a şi chemat; pe cei pe care i-a chemat, i-a şi justificat; pe cei pe care i-a justificat, pe aceştia i-a şi glorificat” (cf. Rom 8,28-30, lectura a doua). În acest sens, împărăţia cerurilor este iniţiativa iubirii milostive a lui Dumnezeu. Ea s-a manifestat în lumea noastră mărginită şi efemeră a cărei înfăţişare trece ca iarba câmpului. Taina „ascunsă de la întemeierea lumii” s-a arătat în Isus care a îndurat drama Crucii în carnea sa omenească, dar a biruit boldul morţii prin învierea sa glorioasă. Parabolele împărăţiei dezvăluie acest dar imens pe care Dumnezeu îl pune la dispoziţia noastră prin Fiul iubirii sale. Ele întreţin speranţa învierii noastre cu Cristos în Duhul Sfânt, Domnul şi de viaţă Dătătorul. În acel timp Isus a spus aceste trei parabole (cf. Mt 13,44-52) la care medităm astăzi în sărbătoarea săptămânală a Paştelui.

RV - A. Mărtinaș

Aici, emisiunea zilei în format audio:

Vizualizări: 41

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor