altmarius

cultură şi spiritualitate

Radio Vatican. Buletinul nostru de știri: 28 iulie 2017

Părintele francez Jacques Hamel, ucis la 26 iulie 2017 - AFP

RV 28 iul 2017. Știrile zilei la Radio Vatican, difuzate în emisiunea radiofonică sau publicate pe pagina web:

Papa Francisc: Mesaj pe Instagram, la un an de la asasinarea părintelui Jacques Hamel
"Îl amintim azi pe părintele Jacques Hamel care, împreună cu mulți alți martiri din timpul nostru, și-a pus viața în slujba altora", scrie papa Francisc într-un mesaj apărut pe Instagram, în după-amiaza de miercuri, 26 iulie, la împlinirea unui an de la uciderea în mod barbar a preotului francez. De pe contul Franciscus, de pe Instagram, papa Francisc și-a exprimat participarea, în mod ideal, la celebrările desfășurate la   Saint-Étienne-du-Rouvray, în arhidieceza de Rouen, la care a participat și președintele Franței, Emmanuel Macron. 

Sfântul Scaun: Doar dialogul poate aduce pacea în Orientul Mijlociu
Procesul de pace israeliano-palestinian nu poate fi exclus din prioritățile comunității internaționale, a subliniat mons. Simon Kassas, însărcinat cu afaceri al Misiunii Observatorului Permanent al Sfântului Scaun la ONU. Intervenind în data de 25 iulie la New York, la o dezbatere promovată de Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite și dedicată situației din Orientul Mijlociu și chestiunii palestiniene, mons. Kassas a amintit că Sfântul Scaun confirmă sprijinul în favoarea soluției ce prevede două state. A fost, așadar, exprimată speranța unei noi structuri politice care să prevadă statul Israel alături de cel palestinian, într-un cadru de pace și in interiorul unor hotare recunoscute la nivel internațional.
Pentru a garanta securitatea și prosperitatea în perspectiva unei coexistențe pacifice nu există alternativă la un acord negociat care să ducă la o soluție de comun acord, a mai spus mons. Kassas, subliniind că strada ce trebuie urmată este cea a tratativelor directe dintre israelieni și palestinieni, cu sprijinul comunității internaționale. Pentru ca acest proces să poată fi completat cu succes, israelienii și palestinienii trebuie să facă pași importanți pentru a reduce tensiunile și violențele,  ambele părți trebuind să se abțină de la acțiuni care contrazic angajarea în favoarea unei soluții negociate.
De asemenea, Mons. Kassas a amintintit vizita efectuată în Vatican, în 2014, de președintele izraelian, Shimon Peres și de cel palestinian, Mahmoud Abbas, în contextul acestei întâlniri Sfântul Părinte îndemnând la rugăciune și la promovarea unei culturi a dialogului, astfel încât noile generații să poată lăsa în ereditate "o cultură care să știe să delineeze strategii de viață, nu de moarte, strategii de integrare și nu de excluziune". Totodată, soluția celor două state necesită ca diferitele grupări palestiniene să demonstreze o voință politică unitară, lucrând împreună în acest sens. Un front palestinian unit ar fi fundamental pentru prosperitatea economică, coeziunea socială și stabilitatea unui stat palestinian, a mai spus mons. Simon Kassas, însărcinat cu afaceri al Misiunii Observatorului Permanent al Sfântului Scaun la ONU.

Vineri, revenirea la Bari a relicvei sfântului Nicolae, după pelerinajul în Rusia
"Ecumenismul sfinților este o foarte frumoasă oportunitate în vederea dialogului dintre Biserici", a spus cardinalul Kurt Koch miercuri, 26 iulie, înainte de plecarea la Sankt Petersburg, în Rusia, pentru a însoți întoarcerea la Bari, în Italia, a relicvei sfântului Nicolae, care a fost dusă pentru prima dată în această țară, pentru a fi venerată de credincioșii ortodocși, care au o devoțiune deosebită față de acest sfânt.
Vineri, 28 iulie: revenirea în Italia a relicvei sfântului Nicolae, delegația însoțitoare fiind condusă de cardinalul Koch, președinte al Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor.
Ideea pelerinajului unei relicve a sfântului Nicolae în Rusia, cu etape la Moscova și Sankt Petersburg, a avut ca punct de plecare întâlnirea, din Cuba, a papei Francisc cu patriarhul ortodox rus Kirill, la 12 februarie 2016. Cu acea ocazie, patriarhul Moscovei i-a cerut papei Francisc posibilitatea de a avea la Moscova, chiar și numai pentru o scurtă vreme, un fragment din relicvele sfântului Nicolae, un sfânt cu o semnificație deosebită pentru creștinii ortodocși din Rusia. Prezența la Moscova și Sankt Petersburg a unui fragment din moaștele sfântului Nicolae a avut și o valoare istorică deoarece, de la strămutarea relicvelor de la Myra (în Turcia de astăzi), la Bari (în Italia), acestea nu au mai ieșit niciodată din orașul italian. Răspunzând pozitiv la solicitarea patriarhul ortodox rus Kirill, papa Francisc a dorit ca evenimentul să fie o nouă ocazie de dialog, fraternitate și rugăciune.
Dimensiunea ecumenică a acestui pelerinaj a fost subliniată și de arhiepiscopul de Bari, mons. Francesco Cacucci care, comentând lungile cozi la care au așteptat credincioșii ruși pentru a se reculege în rugăciunea în fața moaștelor sfântului Nicolae demonstrează că "poporul lui Dumnezeu trăiește unitatea".

Fericitul Titus Brandsma evocat la 75 de ani de la uciderea la Dachau
La 26 iulie 1942 murea martir la Dachau, Titus Brandsma, preot și călugăr carmelit, profesor de filosofie și jurnalist, proclamat fericit de Ioan Paul al II-lea, în noiembrie 1985.
Joi, 27 iulie, la biserica Santa Maria in Traspontina, din Roma, a fost celebrată o Sfântă Liturghie pentru a marca împlinirea a 75 de ani de la moartea preotului carmelit olandez, în cadrul celebrării fiind evocată viața sa de sfințenie, încheiată cu martiriul.
Născut în 1881, la Bolsward, în Olanda, Titus a răspuns chemării la viața consacrată, intrând în ordinul carmelit. Sfințit preot în 1905, Titus Brandsma avea să se dedice învățământului universitar, predând filozofie – domeniu în care era profesor doctor -  la mai multe institute din țară. Succesiv va preda Filosofie mistică și Istoria misticii olandeze și flamande la Universitatea catholică din Nimègue, devinind ulterior rector al acestei instituții universitare. Lui i se datorează și traducerea în limba olandeză a unei părți din opera sfintei Tereza de Avila.
Între 1926 în 1929 este prior al unei mici comunități de studenți carmeliți din Nimegue, în 1929 întemeind o mănăstire la Doddendaal. Jurnalist profesionist, în 1935 va fi desemnat consilier eclezial al jurnaliștilor catolici, fondând de altfel un ziar catolic în ale cărui pagini, începând din 1938, a denunțat constant pericolul expansiunii ideologiei național socialiste, cerând libertatea școlilor și a presei catolice.
Fidelitatea față de adevărul Evangheliei și curajul de a-l predica, în ciuda regimului nazist, i-a atras arestarea, la 19 ianuarie 1942. Va urma un lung șir de închisori și lagăre, acest pelerinaj al suferinței încheindu-se în lagărul din Dachau, unde va continua să fie, până în ultima clipă, vestitor al iubirii îndurătoare a lui Dumnezeu, chiar și față de torționari, convins fiind că "și ei sunt copiii lui Dumnezeu și poate ceva bun a mai rămas înăuntrul lor".
În ultimele clipe de viață a dăruit un simplu rozariu asistentei medicale din lagăr care i-a făcut injecția letală cu acid fenic. După mulți ani, la procesul în vederea beatificării, mărturia acelei asistente a fost decisivă, deoarece a pus în lumină iubirea milostivă și iertătoare trăită cu intensitate până în ultima clipă a vieții.

RV - A. Mărtinaș

Aici, emisiunea zilei în format audio: 

 

Vizualizări: 67

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor