altmarius

cultură şi spiritualitate

Radio Vatican. Buletinul de știri al zilei: 29 ianuarie 2018

Papa Francisc și mons. Pio Vito Pinto, decanul Tribunalului Rota Romana - AP


RV 29 ian 2018. Știrile zilei la Radio Vatican, difuzate în emisiunea radiofonică sau publicate pe pagina web:

Predica papei Francisc la ”Sf. Marta”: adevărata umilință presupune acceptarea înjosirilor
”Nu există o adevărată umilință fără umilire, fără înjosire”: susține papa Francisc la predica Sfintei Liturghii celebrată în cursul dimineții de luni, 29 ianuarie a.c., în capela Casei Sf. Marta din Cetatea Vaticanului. Pontiful a făcut un comentariu la lecturile biblice ale celebrării euharistice, punând accentul pe prima lectură în care se vorbește de umilirile pe care le-a întâmpinat regele David (2Sam 15,13-14.30; 16,5-13a). David era un om viteaz, cu un suflet nobil, dar și un om păcătos care căzuse în adulter și omucidere. Cu toate acestea, Biserica îl venerează ca sfânt pentru că, a subliniat papa Francisc, ”el s-a lăsat transformat de Domnul, s-a lăsat iertat”, s-a căit de păcatele sale, dar și pentru că avea ”acea capacitate nu atât de simplă de a recunoaște că este păcătos”. Când fiul său Absalon organizează o revoltă împotriva lui, David nu se gândește cum să-și salveze viața, ci poporul, templul, chivotul legământului. În fața revoltei, David fuge: ”un gest care pare să fie de lașitate, însă e unul curajos. Mergând cu capul acoperit și desculț, David fuge în lacrimi. La înfrângere și fugă, se adaugă insultele, pe care el, punându-și speranța în Domnul, le acceptă cu toate că cei din jurul său erau dispuși să-l apere. Mergând pe Muntele Măslinilor, David prevestește figura lui Isus care urcă pe Muntele Calvar ca să-și dea viața în mijlocul insultelor și pus deoparte. 

Papa Francisc: constituția apostolică ”Veritatis gaudium” cu privire la universitățile și facultățile bisericești
Sala de presă a Sfântului Scaun a publicat astăzi constituția apostolică ”Veritatis gaudium” a papei Francisc cu privire la universitățile și facultățile bisericești. ”Bucuria adevărului («veritatis gaudium») exprimă dorința arzătoare care face neliniștită inima oricărui om până când nu întâlnește, nu locuiește și nu împărtășește cu toți oamenii Lumina lui Dumnezeu”, scrie papa Francisc la începutul constituției apostolice. ”Adevărul, de fapt, nu este o idee abstractă, ci Isus, Cuvântul lui Dumnezeu în care este Viața, Lumina oamenilor (cf. In 1,4), Fiul lui Dumnezeu care este totodată și Fiul omului. Numai El, «prin însăși revelarea misterului Tatălui și al iubirii Acestuia, îl dezvăluie pe deplin omului pe om și îi descoperă măreția chemării proprii» (Gaudium et spes, 22). (…) Strâns legat de misiunea Bisericii de a vesti Evanghelia”, se mai afirmă în constituția apostolică, ”este și vastul și pluriformul sistem de studii bisericești care a înflorit de-a lungul secolelor din înțelepciunea poporului lui Dumnezeu, sub călăuzirea Duhului Sfânt și în dialogul și discernământul semnelor timpurilor și ale diverselor expresii culturale”.  Potrivit datelor oferite la Conferința de presă de prezentare a constituției apostolice, Facultățile bisericești sunt 289, iar instituțiile afiliate, agregate sau încorporate, 503. Totodată, universitățile catolice sunt 1.365, înființate în diferite țări pe baza legislației locale și recunoscute de atât de episcopatul național cât și de Congregația pentru educația catolică.

Papa Francisc în vizită la comunitatea greco-catolică ucraineană din Roma: Vă sunt alături
 «Mă aflu aici pentru a vă spune că vă sunt alături, cu inima, cu rugăciunea, vă sunt alături când celebrez Sfânta Liturghie, implorând de la Principele Păcii tăcerea armelor. Și, îl mai rog să nu mai trebuiască să faceți sacrificii enorme pentru a-i întreține pe cei dragi», a spus Sfântul Părinte adresându-se comunității greco-catolice ucrainene din Roma, în cadrul vizitei pastorale la bazilica minoră "Sfânta Sofia", desfășurată duminică după-amiază. 

Papa Francisc la inaugurarea Anului Judiciar al Tribunalului Rota Romana
Locul central al conștiinței în activitatea judiciară a reprezentat firul roșu al discursului adresat de Suveranul Pontif cu prilejul inaugurării Anului Judiciar al Tribunalului Rota Romana, desfășurată luni, 29 ianuarie, în cursul dimineții, în sala Clementină din Palatul Apostolic. "Activitatea voastră se exprimă și în slujba păcii conștiinței și necesită să fie exercitată cu deplină conștiință", a subliniat pontiful amintind că aspectul privitor la conștiință s-a aflat în mod deosebit în atenția părinților ultimelor două Sinoade ale Episcopilor, având o rezonanță semnificativă în Exortația apostolică post-sinodală "Amoris laetitia". «Conștiința asumă un rol decisiv  în alegerile importante pe care le au de înfruntat logodnicii  pentru a accepta și edifica uniunea conjugală și, prin urmare, familia potrivit planului lui Dumnezeu», a spus papa Francisc în discursul adresat cu prilejul inaugurării Anului Judiciar al Tribunalului Rota Romana, punând accentul pe importanța experienței de credință, speranță și iubire, astfel încât tinerii să poată din nou lua decizii cu conștiința sigură și senină, în vederea unei căsătorii deschisă darului fiilor și motiv de mare bucurie pentru Dumnezeu, Biserică și umanitate.  

În audiență la Sfântul Părinte, participanții la Conferința despre antisemitism
Luni, 29 ianuarie a.c., Suveranul Pontif a primit în audiență participanții la Conferința internațională despre responsabilitatea statelor, instituțiilor și persoanelor în combaterea antisemitismului și a crimelor legate de ura antisemitică. În discursul său, papa Francisc a subliniat că în 2018 se împlinesc 20 de ani de la documentul Comisiei pentru raporturile religioase cu ebraismul, intitulat ”Noi amintim: o reflecție despre Shoah” (16 martie 1998). ”Aș vrea să subliniez un cuvânt, responsabilitate. A fi responsabili înseamnă a fi capabili să dai un răspuns. Nu e vorba doar de a analiza cauzele violenței și de a-i respinge logica perversă, ci de a fi gata și activi în a răspunde. De aceea, dușmanul împotriva căruia trebuie să luptăm nu este doar ura, în toate formele acesteia, dar și mai la rădăcină, indiferența, pentru că indiferența este cea care paralizează și împiedică să faci ceea ce este just chiar și când știi că este just. (…) Este urgent a educa tinerele generații să se implice activ în lupta împotriva formelor de ură și a discriminărilor, dar și în a depăși contrapunerile trecutului și a nu obosi niciodată în a-l căuta pe celălalt. Într-adevăr, pentru a pregăti un viitor cu adevărat uman nu este suficient a respinge răul, dar e necesar a construi împreună binele”.

Vizita ”ad Limina” a episcopilor din Federația Rusă
Sfântul Părinte a primit luni în audiență prelații Conferinței episcopale a Federației Ruse cu ocazia vizitei ”ad Limina Apostolorum”, însoțiți de arhiepiscopul arhidiecezei ”Sfânta Maică a lui Dumnezeu” la Moscova, mons. Paolo Pezzi.

@Pontifex: rugăciunea, mijloc de relație stabilă cu Dumnezeu
”Cu ajutorul rugăciunii putem intra într-o relație stabilă cu Dumnezeu, izvorul adevăratei bucurii”: afirmă papa Francisc în mesajul transmis azi pe Twitter de la contul @Pontifex. 

Aici, emisiunea zilei:

 

(rv - A. Dancă)

Vizualizări: 77

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor