altmarius

cultură şi spiritualitate

Intelepciunea.doc

Pistis Sophia.doc

Mary%20Magdalene.doc

 

Sophia.doc

Rugaciune Maicii Domnului "SPORIREA MINTII"

Preacurata Nascatoare de Dumnezeu, casa pe care Intelepciunea lui Dumnezeu Siesi Si-a zidit-O, datatoarea darurilor duhovnicesti, ceea ce de la cele lumesti la cele dinainte de lume mintea noastra o inalti si pe toti la cunostiinta intelepciunii ii ridici! Primeste aceasta cantare de rugaciune de la noi, nevrednicii robii Tai, care cu credinta si cu smerenie ne inchinam in fata Preacinstitei Tale icoane! Indupleca-L pe Fiul Tau si Dumnezeul nostru sa le dea mai marilor nostri intelepciune si putere, judecatorilor dreptate si necautare la fata omului, pastorilor intelepciune duhovniceasca, ravna si buna paza a sufletelor noastre, invatatorilor smerita intelepciune, fiilor ascultare si noua tuturor Duhul chibzuintei si al evlaviei, duhul smereniei si al blandetii, duhul curatiei si al adevarului. Si acum, maica prealaudata, da-ne buna sporire a mintii, pe cei aflati in vrajba si in dezbinare impaca-i, uneste-i si pune intre ei o legatura de iubire nedespartita, pe cei rataciti din nesocotinta intoarce-i spre lumina adevarului lui Hristos, povatuieste-i frica de Dumnezeu, infranarea si harnicia, da-le cuvantul intelepciunii si cunostiinte folositoare de suflet celor ce le cer, lumineaza-ne cu bucuria cea nepieritoare, Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita decat Serafimii. Iar noi, vazand faptele minunate si preachibzuita intelepciune a lui Dumnezeu in lume si in viata noastra, sa ne instrainam de desertaciunea pamanteasca si de prisositoarele griji lumesti si sa ne ridicam mintile si inimile noastre spre cer, pentru ca, prin ocrotirea si ajutorul Tau, lauda, multumire si inchinare pentru toate sa-i aducem Intreit Slavitului Dumnezeu si Ziditorul tuturor, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!

Celei alese dintre toate neamurile, Maicii lui Dumnezeu, Imparatesei cerului si a pamantului, celei ce intregii lumi vindecarea duhovniceasca ii daruieste, cantare de multumire ii aducem pentru comoara dumnezeiascace ne-a daruit-o, facatoarea de minuni a ei icoana, numita "Sporirea mintii", cu care ingraditi fiind, cu luminoasa bucurie slavim si cu dragoste glasuim: Bucura-Te, Craiasa preamilostiva, ceea ce minte si intelepciune credinciosilor tai le daruiesti!


Corelatie/conexiuni:

Din Marea Mama Divina
(Maica Domnului / sa nu uitam ca in Sf Scripturi crestine canonice, cu termenii "Intelepciunea si Puterea lui Dumnezeu" este numit atit Mantuitorul, Iisus Hristos, cit si Sf Duh si deasemenea si Maica Domnlui)
in aspectul Ei “Sporirea mintii” (icoana/statuia originala a acestei Madone Negre se afla la Loreto) (Italia / a se vedea litania lauretana mai jos) in sanctuarul unde este casa Maicii Domnului de la Ierusalim (adusa de ingeri in Italia) deriva aspectul Ei arhetipal (arhetipul inteles ca fateta a Diamantului Divin): zeita Intelepciunii, numita diferit in diferitele religii si epoci (de ex.: Prajna Paramita in budism sau Intelepciunea din Cartea Intelepciunii lui Solomon din Biblie-Vechiul Testament, poate chiar si Palas Atena etc), iar aspectul Ei incarnat este sfanta Sofia de mai sus.
Icoane facatoare de minuni si ele, copii dupa originalul de la Loreto s-au raspindit mai ales in Rusia.
http://www.crestinortodox.ro/Acatistul_Maicii_Domnului___La_icoana_...


V. fisierele atasate postarii [sub titlu, deasupra imaginilor]

Vizualizări: 1517

Comentariu publicat de Bdi pe Decembrie 23, 2009 la 3:39pm
Comentariu publicat de Bdi pe Decembrie 13, 2010 la 10:29pm
Comentariu publicat de Bdi pe Decembrie 13, 2010 la 11:05pm

Pistis Sophia / Mama Divina

 

Agnus Dei, qui tollis peccata mundi, parce nobis, Domine!

Agnus Dei, qui tollis peccata mundi, exaudi nos, Domine,

Agnus Dei, qui tollis peccata mundi, miserere nobis.

 

V. Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix,

 

R. Ut digni efficiamur promissionibus Christi.

 

Oremus:

Concede nos famulos tuos, quaesumus, Domine Deus, perpetua mentis et corporis sanitate gaudere, et gloriosa Beatae Mariae semper Virginis intercessione, a praesenti liberari tristitia et aeterna perfrui laetitia. Per Christum Dominum nostrum. Amen.

 

Evangelia lui Toma, logionul 77.: Iisus a spus: "Eu sunt lumina care este asupra tuturor lucrurilor. Eu sunt totul : totul vine de la Mine si totul ajunge la Mine. Despicati o bucata de lemn; Eu sunt acolo, Ridicati o piatra si Ma veti gasi acolo . "

 

Ea zice:

"Eu sunt Cea dintai si Cea de pe urma, Cea onorata si Cea repudiata, Eu sunt Sfanta si Prostituata !”

 

A fifth century AD Gnostic hymn from Nag-Hammadi in Middle Egypt proclaimed: 'I am She whom one honours and disdains. / I am the Saint and the prostitute. / I am the virgin and the wife. / I am knowledge and I am ignorance. / I am strength and I am fear. / I am Godless and I am the Greatness of God'.

 

 "For I am the first and the last.

I am the honored and the hated.

I am the saint and the prostitute.”

-fragment of Nag Hammadi 6,2

 

another version of the same :

http://www.gnosis.org/naghamm/thunder.html

 

 

Nota: toate imaginile Ei/Lui Divine sunt ca ferestrele unei case in care e Lumina-Soarele Divina / D-MD. Prin fiecare fereastra putem sa Il/O privim, se poate ajunge la Ea/El (in f de botezul fiecaruia), prin Gratia Sa. Dar Ea/El Dinauntru (Cea/Cel Adevarata, Cea/Cel Plenara) e dincolo de orice chip si forma pe care le-a imbracat in lume (fiind-devenind lumea: chivotul din altarul bisericii este simbolul MD care-L cuprinde pe IH / impartasania; fiind reflectat in cladirea bisericii; care la randul ei e reflectata in intregul univers din jurul cladirii bisericii). n masti pe Un Chip Inefabil de nenumit. Numele si aspectele Sale adevarate Si le stie doar Ea! Ano / Kato Xenia = Straina (Necunoscuta / de necunoscut) de Sus/si de jos (din Cer si de pe pamant). V. Braul MD. De aceea statuile Zeului/Zeitei din preistorie nu au chip!

 

 

Comentariu publicat de Bdi pe Decembrie 13, 2010 la 11:08pm

In multe texte (atit canonice cat si apocrife) Mantuitorul (Fiul) este numit: Intelepciunea si Puterea lui Dumnezeu. La fel cum este numit si Sf Duh. Si la fel cum este numita si Maica Domnului (Mama Divina a tuturor / Atottziitoarea). =1.

 

Dar si cei din preistorie Ii simteau prezenta (cea dinainte de veci), desi nu-L numeau Iisus Hristos. Inclusiv semnul Crucii (Akshara) era un semn sfant in mai toate religiile (inclusiv in preistorie).

Vechile religii precrestine (si cele preistorice) onorau intr-o forma sau alta: Tatal Ceresc + Mama Divina („Cea de catre neamuri cu multe numiri chemata/numita”) + Spiritul Pur = 1.

Forma s-a tot schimbat in diverse ere, dar fondul nu!

Comentariu publicat de Bdi pe Decembrie 14, 2010 la 2:28pm
Comentariu publicat de Bdi pe Decembrie 20, 2010 la 3:30pm
Comentariu publicat de Bdi pe Mai 23, 2011 la 5:15pm
Comentariu publicat de Bdi pe Iulie 28, 2011 la 11:49am

http://www.crestinortodox.ro/sfinti/pelaghia-frumusetea-trecand-cal...

 "Iar preafericitul Nonnus [Sf Nonnus] s-a uitat dupa ea [viitoarea Sf Pelaghia, care era tarfa] multa vreme cu multa insistenta si, dupa ce ea a trecut, s-a intors si s-a mai uitat o data dupa ea; apoi s-a intors spre episcopii ce sedeau in jurul lui si a spus: Nu v-a desfatat marea ei frumusete?".

Recunoasterea frumusetii Pelaghiei ca o creatura alcatuita de Dumnezeu [ca o pasare sau un copac sau altceva frumos] l-a atins pe Nonnus la inima; ca un om de rugaciune autentic, el a fost in stare sa o vada cu adevarat, in vreme ce ceilalti episcopi, mai rusinosi, constienti de inclinarea lor spre placere, si-au ascuns ochii.

Apoi Nonnus a facut in fata confratilor sai o paralela intre curtezana care isi petrece tot timpul ingrijindu-se de aratarea ei cum sa placa amantilor ei, si crestinul caldut, care-si petrece numai o mica parte a zilei ca sa-si faca sufletul frumos pentru Hristos, marele Amant [Mirele] al sufletelor [miresele]. Mai tarziu insa, cand a fost singur, mirarea sa inimoasa in fata frumusetii pe care o vazuse a revenit. El s-a rugat pentru Pelaghia cu atata tarie incat Iacob, diaconul sau, s-a infricosat si s-a ascuns.

In ziua urmatoare Pelaghia l-a ascultat pe Nonnus predicand si a fost miscata la inima spre cainta. I-a scris si apoi a venit la el si l-a implorat sa primeasca botezul din mainile lui. Odata botezata, a cerut in secret lui Nonnus haine barbatesti si a fugit in timpul noptii, numai cei doi cunoscand planurile ei.

 

Un alt pasaj pe aceasta tema atribuit aceluiasi [Avva Ioan Colov], este inca si mai tulburator si enigmatic decat primul: "Si i-a zis lui unul din batrani: Ioane, ca o femeie pacatoasa ce se impodobeste pe sine, asa esti, si care inmulteste ibovnicii sai. Si imbratisandu-l pe el, avva Ioan a zis: Adevarul zici parinte".

 

Intr-o alta povestire, de data aceasta dintr-o sursa armeana, prostituata insasi dojeneste un parinte al pustiei si trage morala: "Cand Efrem [Sf Efrem Sirul !] s-a dus la Edessa pentru intaia oara, s-a rugat lui Dumnezeu ca atunci cand va intra in oras sa intalneasca pe cineva care sa vorbeasca cu el intrebari din Sfanta Scriptura, intaia persoana pe care a intalnit-o venind drept spre el a fost o femeie care era prostituata. Iar Efrem era intristat deoarece credea ca Dumnezeu nu a ascultat rugaciunea lui, caci, gandea el, ce stia aceasta despre Scriptura? Cum l-ar fi putut ajuta ea sa-si dezlege intrebarile sale? Dar femeia venea cu ochii atintiti spre el. El insa s-a mirat si i-a spus dar fara nerabdare sau manie: Ce te uiti la mine atat de cu deadinsul? Femeia i-a raspuns trimitand la istoria din cartea Facerii, privitoare la zidirea barbatului si a femeii: E lucru firesc ca eu sa ma uit la tine, caci am fost alcatuita din tine; dar tu n-ai nici un motiv sa te uiti la mine fiindca tu ai fost alcatuit din pamant si intr-acolo trebuie sa-ti fie atintiti ochii tai".

 

Amma [Maica] Sara a trait singura langa Nil timp de saizeci de ani fara a purta haine barbatesti sau a se alatura unei comunitati de calugarite. Ea spune ca in primii treisprezece ani a trebuit sa lupte zilnic impotriva demonului placerii; semnificativ este faptul ca ea a tratat acest lucru exact in acelasi fel ca si ceilalti pustnici: "Niciodata nu s-a rugat ca razboiul sa inceteze, ci spunea: Doamne, da-mi tarie sa lupt!". Alte doua remarci ale ei ne arata cat de adanc simtea ca este egalitatea ei cu barbatii in viata monastica, si ca aceasta mergea mult mai adanc decat detaliile imbracamintei. Astfel ea spunea: "Potrivit firii mele sunt femeie, nu insa potrivit gandurilor mele", si acelorasi monahi care o vizitau le mai spunea: "Eu sunt barbatul, voi sunteti femeile".

 

V. detalii in fisierul "Mary Magdalene" atasa

Comentariu publicat de Bdi pe Iulie 28, 2011 la 12:19pm
Comentariu publicat de Bdi pe Februarie 5, 2012 la 7:27pm

 

Sf Duh (reprezentat Feminin)

 

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor