altmarius

cultură şi spiritualitate

Pagini de istorie - realizator Dan Manolache, membru altmarius.ning

"Lumea e interesantă pentru că lucrurile nu se întâmplă așa cum vrei". Haruki Murakami Va invităm să aflăm împreună ce se întâmplă în lume!

Fotografia postată de Pagini de Istorie.
Fotografia postată de Pagini de Istorie.
Fotografia postată de Pagini de Istorie.
Fotografia postată de Pagini de Istorie.
+4
Pagini de Istorie 
Adriana Buzoianu si Viorel Patrichi, jurnalisti ai Agentiei de Presa RADOR.
Ne surprind deseori stirile, scrise cu majuscule, despre oameni, fapte, intamplari pe care se focalizeaza, apparent subit, reflectoatele mass-media. De multe ori ele ne privesc, ne-ar putea influenta existenta. De ce am fost luati prin surprindere ne intrebam adesea. Raspunsul este simplu, nu am vrut sau nu am stiut…privi. Pentru a privi si noi lumea care ne…priveste, va invit ca, pentru cinci zeci de minute, sa comentam cateva stiri pe care agentiile de presa l-au difuzat in ultima perioada. Iata doar cateva posibile subiecte si scurte puneri in tema preluate din sintezele alcatuite de RADOR:
Iesirea viitoatre a Marii Britanii din Uniunea Europeana produce deocamdata doar ingrijorari. Despre efecte vom vorbi doar cand Brexit-ul se va fi produs efectiv. „Este obligatoriu pentru guvern să se asigure că influxurile de muncitori necesari vor continua după Brexit”, scrie Financial Times, motivând că „s-a demonstrat că imigranţii sunt benefici pentru creşterea economică şi finanţele publice, fiind, în medie, tineri şi productivi. Concomitent, prezenţa lor are un efect minim asupra salariilor localnicilor”.
In aceeasi ordine de idei, Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi-a exprimat îndoiala cã cele 27 de state membre ale Uniunii Europene vor reuşi să rămână împreună. Într-un interviu pentru radioul public din Germania, Juncker a spus că britanicii vor putea dezbina fără dificultate Uniunea, care evoluează în direcţii diferite, din cauza incompatibilităţii dintre membri. Juncker afirmă că ar trebui să i se interzică Marii Britanii să negociezea acorduri comerciale bilaterale, câtă vreme este încă membră a Uniunii.
Referindu-se la viitorul UE, Jean-Claude Juncker, a pledat pentru o Europă cu mai multe viteze, în urma crizei care s-a declanşat după votul britanic în favoarea Brexit. „Vrem ca UE să avanseze? Şi nu ar trebui ca aceia care vor să avanseze mai rapid să o poată face fără a-i deranja pe ceilalţi, instituind o construcţie mai structurată, deschisă lumii întregii?”, a întrebat retoric Juncker, citat de La Libre Belgique. Juncker a evocat o „orbită” diferită pentru ţările europene care vor mai multă sau mai puţină integrare. „Cred că trebuie să ne imaginăm continentul în cercuri concentrice”, a explicat şeful Comisiei Europene.
Actiunile noii Administratii americane sunt si ele larg comentete de presa internationala. Preşedintele Donald Trump i-a descris pe jurnalişti drept „duşmani ai poporului”, o afirmatie care a starnit valuri de comenterii: „Trump prejudiciază libertatea presei din SUA şi din străinătate”, titrează The New York Times şi adauga că „neîncetatele atacuri asupra presei de ştiri lezează democraţia americană. Ele par a face parte dintr-o strategie deliberată de subminare a încrederii publicului prin răspândirea confuziei şi incertitudinii referitor la ceea ce este adevărat.”
Un interviu acordat de preşedintele american Donald Trump Agenţiei Reuters a generat numeroase reacţii în presa internaţională, în rândul analiştilor militari şi ai organizaţiilor specializate în controlul armamentului. Trump a afirmat că doreşte extinderea arsenalului nuclear al SUA şi a calificat Tratatul de limitare a armamentelor strategice între Rusia şi SUA drept ‘un acord unilateral’. Ziarele italiene Corriere della Sera, Il Messagero şi La Stampa comenteaza astfel pozitia exprimata de Donald Trump: „Statele Unite nu vor să cedeze nimănui supremaţia în domeniul nuclear”. Oficiali rusi si-au exprimat si ei un punct de vedere critic: de pilda şeful Comisiei pentru Afaceri Internaţionale din Consiliul Federaţiei, camera superioară a Parlamentului Rusiei, Konstantin Kosaciov, citat de Izvestia şi Kommersant a declarat „Este cea mai îngrijorătoare declaraţie a lui Trump de până acum pe tema relaţiilor cu Rusia”. Sputnik News îl citează pe Leonid Sluţki, preşedinte al Comisiei pentru afaceri externe din Duma de Stat a Rusiei: „Revenirea la războiul rece şi reluarea cursei înarmărilor va fi inevitabilă dacă Washingtonul intenţionează să deţină supremaţia în domeniul nuclear”.
Tot din actualitatea de peste ocean, presa reţine că Partidul Democrat american are un nou lider. France24 comentează că alegerea în fruntea democraţilor a lui Tom Perez, fost secretar la Muncă şi Administraţie în mandatul Obama, urmăreşte să contracareze planurile preşedintelui Donald Trump şi a republicanilor majoritari în Congres. „Tom Perez va avea greaua sarcină să întinerească şi să reunifice Partidul Democrat, ieşit profund divizat din lupta dintre Hillary Clinton şi Bernie Sanders în timpul alegerilor primare pentru prezidenţiale”.
Ne vom referi si la situatia din Republica Moldova, comentand cateva dintre afirmatiile Presedintelui Igor Dodon. Astfel, intr-un recent interviu, Igor Dodon a reiterat poziţia sa privind pretinsele efecte negative ale Acordului de asociere la UE şi a anunţat că la începutul lunii aprilie intenţionează să semneze un acord de colaborare cu Uniunea Euroasiatică. De asemenea, el s-a referit la intenţia de a organiza un referendum privind sporirea împuternicirilor preşedintelui, în special pentru a avea mai multe posibilităţi să dizolve parlamentul şi s-a pronunţat în favoarea organizării alegerilor anticipate. 
Amintim că, săptămâna trecută, Igor Dodon, a anulat printr-un decret al său participarea militarilor moldoveni la manevrele ţărilor NATO din România „Platinum Eagle”, la care participă militari din SUA, Bulgaria, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia şi Ucraina. Acest decret a provocat o reacrie din partea ambasadelor SUA si Romania. Intr-o scrisoare ambasadorii celor doua tari, Pettit şi Ioniţă îl acuză pe preşedintele Republicii Moldova de „atitudine neprietenoasă” şi susţin că din cauza gestului său „armata moldovenească nu va putea să primească instruirea corespunzătoare”. Diplomaţii sunt de părere că decizia preşedintelui moldovean „nu corespunde angajamentelor şi eforturilor pe care SUA şi România le întreprind pentru consolidarea capacităţilor instituţionale ale Republicii Moldova”. În răspunsul său, Igor Dodon a amintit ambasadorilor din România şi SUA că Republica Moldova „este stat suveran şi independent”. „Vă rog să nu daţi lecţii preşedintelui despre cum ar trebui să acţioneze, în special în ceea ce priveşte atribuţiile sale constituţionale, dar şi în alte domenii.”
Iata doar cateva posibile subiecte ale caror comentarii, spream, sa ne aduca lumea…mai aproape.

Vizualizări: 52

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor