altmarius

cultură şi spiritualitate

Nu e banc: oricine îşi poate confecţiona motorul cu apă! Urmăriţi filmuleţul


 

 

Un foarte puternic om de afaceri, atunci când l-am întrebat dacă nu e interesat să investească în producţia de serie a motorului care funcţionează cu apă, mi-a răspuns aşa: “Trebuie să fii nebun să nu te intereseze o astfel de invenţie. Dar dacă motorul ăsta există, nu l-ar fi luat alţii până acum?”. Nu l-a luat nimeni şi nici distinsul om de afaceri nu a dat semne că l-ar interesa. Făceam referire, în discuţia aceea, la motorul cu apă al lui Mihai Ruşeţel, care există de vreo 30 de ani. Ruşeţel nu este însă singurul care a făcut o asemenea descoperire.

 

Un alt motor cu apă (sau poate acelaşi) a fost inventat şi de Gabriel Neculai din Arad. Dispozitivul acestuia nu numai că nu e complicat, dar şi-l poate confecţiona oricine. În lipsa oricărei implicări din partea statului sau a antreprenorilor pentru producţia în serie a acestui dispozitiv dezarmant de simplu (care a fi o soluţie de prosperitate pentru orice producător şi un mijloc de economie pentru orice consumator, ca să nu mai vorbim de reducerea poluării), Gabriel Neculai îi îndeamnă pe posesorii de maşini să şi-l confecţioneze singuri, cu ce au prin casă. Nu costă mai mult de 50 de lei. Marele secret constă, de fapt, în hidroliza rapidă a apei, adică în descompunerea acesteia în hidrogen şi oxigen. Din 4 litri de apă se obţin 7.200 de litri de hidrogen. Pentru că, de fapt,motorul maşinii nu cu apă merge, ci cu hidrogenul din apă. Dispozitivul de hidroliză poate fi montat sub capotă, lângă baterie (de la care primeşte curent) şi se racordează cu un furtun la carburatorul maşinii, pe care-l alimentează cu gazul rezultat din hidroliză (hidrogen). Gazul nu înlocuieşte total carburantul clasic, dar reduce consumul de benzină cu 50%. Gabriel Neculai a testat dispozitivul pe propria maşină, mergând cu ea timp de doi ani şi jumătate.

 

Din ziarul BĂNĂŢEANUL aflăm că, la lansarea invenţiei sale, arădeanul a spus, pe scurt, cum se construieşte dispozitivul: "În varianta propusă, cea mai simplă, pentru că lucrez la dispozitive mult mai performante, e nevoie de un recipient din plastic de patru litri, o găletuşă cu capac. În acesta se introduce instalaţia propriu-zisă, alcătuită din şase farfurii din inox. Acestea trebuie găurite pentru că vor fi suprapuse şi susţinute de două tije. Farfuriile sunt izolate între ele cu garnituri, iar trei dintre ele sunt conectate la polul pozitiv al bateriei şi trei la polul negativ... Recipientul se umple cu apă şi se adaugă o linguriţă de bicarbonat de sodiu la fiecare litru. Dispozitivul primeşte vacuum de la motor şi electricitate de la bateria maşinii şi produce gazul combustibil, prin descompunerea apei. Gazul este direcţionat către carburatorul sau injecţia maşinii, oferind aport de energie şi, automat, reducând consumul de carburant... Dispozitivul e o soluţie imediată la criza energetică şi la începerea stopării poluării. Apa este un combustibil foarte puternic şi, în condiţii optime, fiecare litru poate fi transformat în peste 1.800 de litri de gaz combustibil. Asta înseamnă că poţi merge un an de zile cu doi litri de apă".

Avantajele dispozitivului, prezentate de inventator:


* se dublează distanţele parcuse cu aceeaşi cantitate de carburant clasic
* emisii de gaze mai puţine
* se reduce temperatura motorului, protejându-l de uzura rapidă
* se reduce zgomotul motorului
* costuri minime de construire şi exploatare.

 


P.S. Cu o generozitate specifică marilor spirite, Gabriel Neculai a făcut un fimuleţ cu toate fazele confecţionării şi montării dispozitivului la motorul maşinii, film pe care l-a postat pe internet. Poate fi folosit de oricine, fără nicio obligaţie financiară faţă de inventator. Gabriel Neculai lansează totuşi câteva avertismente şi instrucţiuni, prin intermediul site-ului ENERGIE LIBERĂ, cu care colaborează:


„Decizia de construire si utilizare a dispozitivului cu apa va apartine in totalitate, asumandu-va toate riscurile care ar putea aparea, din oricare motive. Daca nu aveti cunostintele tehnice si de protectie personala minime, va sfatuiesc sa apelati la ajutorul unui specialist.


Dispozitivul se porneste doar dupa ce motorul e deja cald si se opreste prin intermediul intrerupatorului, inainte de a opri motorul de la cheia de contact. Simplitatea si o oarecare siguranta este data de faptul ca este un dispozitiv tip instant, care nu necesita stocarea hidrogenului in butelii... Hidrogenul este creat doar atunci cand este nevoie de el, pentru a hrani motorul.


Daca folositi un dispozitiv electronic de scadere a tensiunii, dar de crestere controlata a curentului, instantaneu se poate produce mai mult hidrogen pentru consumul imediat din camera de ardere. Instalat si reglat corespunzator, sistemul va functiona mai rece decat cel pe benzina, si la o putere ceva mai mare.


Consumul de apa depinde de motor si de corectitudinea reglajelor intregului motor, in functie de priceperea in reglarea sistemului intreg. Recomand celor care isi asuma raspunderea de a testa dispozitivul, sa incerce pentru inceput pe o masina de tip vechi, cu motor simplu cum este Dacia 1300 asa cum am procedat si eu. De asemeni, nu recomand lacomia la castig de la inceput, ci ar trebui testat sistemul intreg la curenti mici la inceput si apoi abia cand se stapaneste fenomenul si sunt realizate toate reglajele, sa se indrazneasca o crestere a amperajului, obtinand prin tatonare optimul.


Va amintesc faptul ca hidrogenul este totusi un gaz periculos, daca nu este exploatat in cunostinta de cauza si in conditii de mare siguranta. Cand temperatura atinge un nivel suficient, se apasa intrerupatorul de bord, care conecteaza dispozitivul, prin intermediul unui releu si a regulatorului de tensiune si curent, la bateria masinii, printr-o siguranta de protectie. Alternatorul impreuna cu bateria acumulator, pot asigura consumuri de curent, suficient de mari (10-30 Amperi), necesar pentru a disocia apa si a produce hidrogen.


Nu mi-au trebuit baterii suplimentare, dar nici nu am avut drumuri foarte lungi in perioada de test.



Bicarbonatul de sodiu despre care faceam mentiunea in filmulete ca se pune in apa pentru a marii conductibilitatea, este de asemeni cel mai simplu si sigur de utilizat, gasindu-se in orice bucatarie in care se gateste! Ramane la latitudinea dumneavoastra, dupa ce veti capata experienta, sa folositi soda caustica sau alti adjuvanti!”

 

Sursă: www.certitudinea.ro

Vizualizări: 69

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor