altmarius

cultură şi spiritualitate

Noutăţi la Editura ARCB: Culegere de "Gânduri pentru luna mai"

La Editura Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti (ARCB) a apărut cartea: La drum cu Sfânta Fecioară Maria. Gânduri pentru luna mai, de papa Francisc. De asemenea, în cursul lunii mai, Editura ARCB va inaugura o nouă colecţie - "Universul Bibliei" -, primele trei volume fiind: Interpretarea Bibliei în Biserică (reeditare), Poporul evreu şi sfintele sale scripturi in Biblia creştină (reeditare), ambele lucrări fiind redactate de Comisia Biblică Pontificală. Tot în luna mai, în aceeaşi colecţie va apărea volumul: Iluzie şi libertate (Romani 1 - 8), de pr. Tarciziu-Hristofor Şerban. Cărţile pot fi comandate de la Librăria "Sfântul Iosif" din Bucureşti, tel. 021/2015475; e-mail: libraria@arcb.ro. Pentru mai multe detalii, accesaţi www.librariasfiosif.ro.

*

La drum cu Sfânta Fecioară Maria. Gânduri pentru luna mai

Cartea este o culegere de gânduri ale papei Francisc, având ca temă prezenţa Sfintei Fecioare Maria pe drumul vieţii noaste. Fiecărei zile din luna mai îi este alocată o meditaţie, scurtă dar plină de învăţăminte. Având un format mic, de buzunar, culegerea este un bun însoţitor pe parcursul lunii mai - lună dedicată Mariei. O frumoasă prefaţă a cardinalului Angelo Comastri şi ilustraţiile color ne ajută să înţelegem mai bine evlavia papei Francisc pentru Maica Domnului.

"În luna mai, să ne lăsăm călăuziţi de aceste gânduri simple şi profunde ale papei; ele ne vor fi ca un ghid sigur care ne va purta în braţele lui Isus, rostind împreună cu Maria - Da! - acel da al unei loialităţi reînnoite faţă de Isus în Biserica sa." (Cardinal Angelo Comastri)

"Fecioara Maria este modelul femeii după Evanghelie şi după inima lui Dumnezeu, de care au nevoie Biserica şi societatea noastră. Maria să vă fie izvor de îmbărbătare şi de inspiraţie." (Papa Francisc)

Despre autori: Papa Francisc (Jorgé Mario Bergoglio, n. 1936, Argentina) este al 266-lea episcop al Romei şi Suveranul Pontif al Bisericii Catolice, funcţie în care a fost ales la 13 martie 2013. Papa Francisc are o profundă devoţiune faţă de Fecioara Maria, pe care a onorat-o de-a lungul vieţii prin repetate pelerinaje la sanctuare mariane, prin scrieri şi omilii dedicate Maicii Domnului, precum şi prin recurgerea fidelă şi constantă la ajutorul ei.

Cardinalul Angelo Comastri (n. 1943, Italia) este arhipreot al bazilicii "Sfântul Petru", vicar general al Sfântului Părinte pentru Cetatea Vaticanului şi fost arhiepiscop al sanctuarului marian de la Loreto. A publicat peste 40 de lucrări de teologie şi spiritualitate.

*

Interpretarea Bibliei în Biserică

Cartea este rodul unei lucrări colegiale întreprinse la iniţiativa Cardinalului Joseph Ratzinger şi continuate cu perseverenţă timp de mai mulţi ani. În Cuvântarea rostită cu ocazia prezentării documentului în Vatican, la 23 aprilie 1993, sfântul papă Ioan Paul al II-lea arăta că "interpretarea Sfintei Scripturi are o importanţă capitală pentru credinţa creştină şi pentru viaţa Bisericii. Pentru oamenii de azi, modul de a interpreta textele biblice are consecinţe directe asupra relaţiei lor personale şi comunitare cu Dumnezeu şi, în acelaşi timp, este strâns legat de misiunea Bisericii. Este o problemă vitală care merită întreaga voastră atenţie".

Lucrarea se prezintă sub forma unui compendiu al metodelor de interpretare şi al tipurilor de abordare a textului biblic, de la cele mai vechi la cele moderne, expunând diversele probleme de hermeneutică, precum şi dimensiunile caracteristice ale interpretării catolice şi relaţia acesteia cu celelalte discipline teologice. Documentul se încheie cu un capitol dedicat interpretării Bibliei în viaţa Bisericii şi cu o concluzie generală. Prin conţinut şi abordare, volumul se plasează în continuitate cu Conciliul Vatican II, care în Constituţia dogmatică Dei Verbum (21) afirmă: "în Cuvântul lui Dumnezeu se află atâta putere şi tărie, încât el constituie pentru Biserică sprijin şi forţă, iar pentru fiii Bisericii, tăria credinţei, hrana sufletului, izvorul curat şi nesecat al vieţii spirituale."

Despre autori: Comisia biblică pontificală ("Commissio Pontificia de Re Biblica") a fost înfiinţată la 30 octombrie 1902 de către Papa Leon al XIII-lea prin Scrisoarea apostolică Vigilantiae studiique. Comisia are un scop întreit: să promoveze studiul Bibliei în rândul catolicilor; să contracareze prin argumente ştiinţifice părerile eronate cu privire la Sfânta Scriptură; să studieze chestiunile aflate în dezbatere şi problemele care apar în domeniul biblic, punându-şi competenţele în slujba Magisteriului Bisericii.

*

Poporul evreu şi sfintele sale scripturi in Biblia creştină

Documentul, gândit de Comisia Biblică Pontificală ca un studiu în profunzime al temei raportului dintre Vechiul şi Noul Testament, vine să ofere "un ajutor important atât într-o problemă centrală a credinţei creştine, cât şi pentru însemnata căutare a unei înţelegeri reînnoite între creştini şi evrei" - arată cardinalul Ratzinger în prefaţa lucrării. Într-adevăr, "în teologia Părinţilor Bisericii, problema unităţii interioare a Bibliei unice a Bisericii, formată din Vechiul şi Noul Testament, era o temă centrală. Maniheii, în schimb, propovăduiau un creştinism al cărui Cristos nu avea nevoie de mărturia profeţilor evrei. În acest context sfântul Ambrozie i-a făcut cunoscută lui Augustin o interpretare a Vechiului Testament care făcea transparentă înspre Cristos Biblia lui Israel, depăşind nu doar scandalul exterior al formei literare nesatisfăcătoare a Bibliei Vetus Latina, ci mai ales scandalul interior al unei cărţi care se arăta acum a fi mai mult decât un document al istoriei de credinţă a unui popor anume, cu toate greşelile şi revoltele lui: era glasul unei înţelepciuni care venea de la Dumnezeu şi care se adresa tuturor" - mai arată cardinalul Ratzinger în acelaşi loc. Documentul este structurat în trei mari capitole (I. Sfintele scripturi ale poporului evreu, parte fundamentală a Bibliei creştine; II. Teme fundamentale ale scripturilor poporului evreu şi acceptarea lor în credinţa creştină; III. Evreii în Noul Testament) şi se încheie cu parte de concluzii generale şi orientări pastorale.

Despre autori: Comisia biblică pontificală este parte din Curia Romană, fiind înfiinţată la 30 octombrie 1902 cu rol consultativ în chestiuni biblice pe lângă Congregaţia pentru Doctrina Credinţei. Are sediul în Cetatea Vaticanului şi este alcătuită cu precădere din profesori de ştiinţe biblice, proveniţi din diverse ţări şi reprezentând diverse şcoli. Membrii comisiei se disting prin pregătirea ştiinţifică, prin prudenţă şi prin simţul catolic al Magisteriului Bisericii.

*

Iluzie şi libertate (Romani 1-8)

Cartea reprezintă o analiză amplă şi documentată a Scrisorii către Romani, capitolele 1-8, cu o permanentă aplecare asupra textului original. "Gândit ca un vademecum concis, în tradiţia comentariilor biblice care urmăresc linia de echilibru între analiza exegetică atentă la detaliu şi prezentarea sintetică a ideilor dintr-o pericopă, volumul Iluzie şi libertate desfăşoară cu multă dexteritate firul argumentativ paulin, identificând conexiunile care se stabilesc între ansamblul întregii revelaţii biblice şi mesajul specific pe care apostolul îl distilează în cea mai sofisticată dintre epistolele sale.

Animat de o viziune teologică modernă, dar temeinic racordată la fundamentele ei patristice, autorul se adresează acelor cititori care, indiferent de confesiune, păstrează convingerea că mesajul inspirat al Epistolei către romani rămâne o ancoră solidă şi pentru generaţia prezentă, în ciuda schimbărilor tumultuoase prin care trece societatea" (Conf. univ. dr. Emanuel Conţac).

Despre autori: Tarciziu-Hristofor Şerban (n. 1962, Bacău) este preot şi predă ştiinţe biblice la Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universităţii din Bucureşti. S-a specializat în exegeză biblică la Institutul Catolic din Paris, în istoria creştinismului primar la Universitatea Sorbona din Paris şi în filosofie la Universitatea din Bucureşti. Pe lângă numeroase studii de specialitate în toate aceste domenii, şi-a publicat teza de doctorat, intitulată Metafora militară din Biblie, la Editura Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (2011). În prezent colaborează la traducerea şi la elaborarea studiilor introductive ale Bibliei după textul ebraic, editate şi publicate de Editura Humanitas: Geneza (2017); Exod-Levitic (2019); Numeri-Deuteronom (2020).

* * *

La drum cu Sfânta Fecioară Maria. Gânduri pentru luna mai
Papa Francisc; Cardinal Angelo Comastri (prefaţator), Ed. ARCB, 2020, ISBN 978-606-728-096-8, 10,4x14,6 cm, ediţie capsată, 52 p. cu ilustraţii color, 8 lei

Interpretarea Bibliei în Biserică (ediţia a II-a adăugită)
Comisia Biblică Pontificală, cu un cuvânt înainte al papei Ioan Paul al II-lea şi o Introducere de cardinal Joseph Ratzinger, Ed. ARCB, 2020, ISBN 978-606-728-097-5, 14,5x20,5 cm, 128 p. , în curs de apariţie

Poporul evreu şi sfintele sale scripturi în Biblia creştină (ediţia a II-a adăugită)
Comisia Biblică Pontificală, cu o prefaţă de cardinal Joseph Ratzinger, Ed. ARCB, 2020, ISBN 978-606-728-094-4, 14,5x20,5 cm, 192 p., în curs de apariţie

Iluzie şi libertate (Romani 1 - 8)
Tarziziu-Hristofor Şerban (prefaţă: Emanuel Conţac), Ed. ARCB, 2020, ISBN 978-606-728-097-5, 14,5x20,5 cm, 320 p., în curs de apariţie

* * *

Aceste materiale, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă (cu plata taxelor poştale aferente expedierii):

  • prin poştă: Librăria Presa Bună, Bd. Ştefan cel Mare, 26; 700064-Iaşi;
  • prin fax: 0232/211527
  • prin telefon: 0232/212003, interior 41: de luni până vineri, între orele 10.00 şi 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria; www.catholica.ro

* * *

Vizualizări: 5

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor