altmarius

cultură şi spiritualitate

Nou la Editura "Serafica": Colecţia "Don Novello Pederzini"

http://www.ercis.ro/actualitate/viata.asp?id=202005036

Editura "Serafica" inaugurează, în luna mai, colecţia "Don Novello Pederzini", o colecţie de cinci volume reeditate din cele mai cunoscute lucrări ale acestui autor. Scrise pe înţelesul tuturor, volumele din colecţie abordează teme din cele mai diverse, ca suferinţa, rugăciunea, iubirea aproapelui sau iertarea.

Don Novello Pederzini (1923-2018) a fost un preot extrem de apreciat în Italia şi nu numai, pentru activitatea pastorală şi publicistică. Doctor în teologie şi drept canonic, a publicat zeci de lucrări şi volume, traduse în mai multe limbi, fiind, în acelaşi timp, şi una din vocile cele mai cunoscute de la Radio Maria.

*

A face ordine. Reflecţii şi propuneri pentru un stil de viaţă mai sănătos, mai uman mai creştin

Acest volum reprezintă o invitaţie la introspecţie, la o analiză atentă a propriei vieţi şi a modului în care este trăită, pentru a putea realiza o schimbare majoră în bine înainte de a fi prea târziu.

Prima parte a cărţii conţine elemente teologice şi antropologice necesare pentru a cunoaşte fiinţa umană raportată la posibilităţile sale de a se alinia la binele moral şi, deci, la ordine. A doua parte cuprinde descrierea unor situaţii concrete în care se exemplifică tema ordinii, oferind, în mare, soluţia. Această parte, potrivit autorului, nu vrea să fie o culegere de soluţii miraculoase, ci începutul unui discurs care să ducă la o angajare mai profundă în procesul de a face ordine. Fără să propună norme de comportament riguroase şi greu de respect, paginile de faţă sunt un instrument care doreşte să lumineze minţile pentru a înţelege adevăratul sens al ordinii şi să susţină puterile celor care sunt angajaţi în concretizarea acestei ordini în propria viaţă şi în mediul în care trăiesc şi lucrează. Practic, volumul de faţă este un îndemn axat pe două direcţii: a face ordine în trup pentru a avea ordine în spirit şi a face ordine în spirit pentru a avea ordine în trup, ambele direcţii având în prim plan respectarea propriei persoane şi a celor din jur.

Sacramentul iertării

Această carte, pentru mulţi cititori ar putea să constituie o mică surpriză în ceea ce priveşte modul în care este tratat sacramentul Spovezii. Pornind de la realităţile zilelor noastre, caracterizate de o credinţă superficială şi o Spovadă formală, pr. Novello Pederzini face o cateheză simplă, dar inedită, referitoare la Spovadă. Totodată, autorul lansează şi o provocare, o reinterpretare a acestui sacrament raportat la această lume în schimbare. De aceea, pentru un confesional modern se propune un mod nou de desfăşurare a Spovezii, aducând în prim plan esenţa (de multe ori uitată) a mărturisirii păcatelor: pocăinţa şi iertarea. Centrate pe parabola fiului risipitor paginile de faţă vorbesc, surprinzător, despre bucuria mărturisirii, bucuria lui Dumnezeu care îşi vede fiul risipitor reîntors acasă şi bucuria omului care este iertat în acest act unic de mântuire. Spunem surprinzător, pentru că mulţi oameni în ziua de azi consideră Spovada fie o corvoadă, fie un ritual învechit şi lipsit de substanţă. În aceste condiţii, pr. Novello Pederzini pledează pentru redenumirea acestui sacrament, o redenumire nu doar formală, ci care aduce şi un suflu nou în felul de a mărturisi păcatele. De aceea, sacramentul Spovezii este numit sacramentul iertării, sacramentul mărturisirii sau al reconcilierii, iar gesturile mecanice şi rutina confesiunii sunt înlocuite de bucuria şi sărbătoarea iertării şi împăcării.

Rămâi cu mine. Privilegiul rugăciunii

În paginile de faţă, pr. Novello propune cititorilor şi nu numai o meditaţie menită să conştientizăm faptul că orice itinerariu de credinţă nu poate fi împlinit dacă nu este sprijinit de rugăciune. Departe de a-şi asuma rolul unui "manual" de rugăciune, volumul ar putea constitui un model care să ne facă să redescoperim bucuria şi necesitatea rugăciunii. Dezinvoltă şi naturală, cartea începe cu o reflecţie asupra rugăciunii din Vechiul Testament, în special Psalmii, care sunt consideraţi o capodoperă de rugăciune. Apoi, autorul se concentrează asupra modului de a se ruga al lui Isus Cristos - omul. O parte importantă a volumului este dedicată descifrării adevărului sens al rugăciunii "Tatăl nostru", rugăciune considerată sinteza întregii Evanghelii. Ultima parte pune accent pe caracteristicile rugăciunii creştine şi pe dificultăţile acesteia, propunând un mod personal, dar concret de a trăi viaţa prin rugăciune şi de a-l gusta pe Dumnezeu prin ea. În fapt, cartea reprezintă o pledoarie solidă pentru o rugăciune ca existenţă şi o existenţă ca rugăciune, fiind presărată cu numeroase cugetări ale marilor învăţaţi ai Bisericii şi scriitori marcanţi din literatura universală.

Citind aceste pagini, vom descoperi că pr. Novello nu numai că îşi atinge obiectivul, ci ne vom convinge în inima noastră că am învăţat lucrul cel mai important din viaţa noastră: rugăciunea şi viaţa sunt exerciţii zilnice care se integrează şi se completează reciproc.

Suferă cu înţelepciune, suferă mai puţin...

Aceste pagini sunt inspirate de experienţa avută de pr. Novello în aşa numitele "trenuri ale speranţei", trenuri care transportă pelerinii spre Lourdes, trenuri în care şi-a dat seama că rugăciunea şi credinţa contribuie la ameliorarea stării bolnavilor. Cartea se adresează tuturor celor care, într-un fel sau altul, suferă trupeşte ori sufleteşte, şi nu încearcă să explice ori să rezolve misterul durerii, ci să-i dea un sens. Autorul propune un mod nou de a privi suferinţa, un mod mai înţelept, prin care să suferim mai puţin. Cu un discurs limpede şi calm, fără termeni academici şi expresii ermetice, pr. Novello vorbeşte inimii oricărui om pentru că, inevitabil, indiferent de apartenenţa culturală, fiecare trece, mai devreme sau mai târziu, prin ceasul încercării. Pentru a alina suferinţa trupească ori sufletească, părintele Pederzini stabileşte şi un decalog al suferinţei, bazat pe acceptarea acesteia şi rugăciunea continuă. Ca şi în precedentele cărţile, şi paginile de faţă sunt presărate cu citate din mari învăţaţi ai Bisericii sau alte personalităţi, citate care ne fac să înţelegem cum a fost primită şi receptată, de-a lungul istoriei, suferinţa.

Iubeşte mai mult, iubeşte mai bine...

După cum însuşi pr. Novello afirmă, volum acesta nu se doreşte a fi un tratat teologic despre iubirea creştină, ci o culegere de experienţe, reflecţii şi sfaturi care au scopul de a ne ajuta să înţelegem mai bine în ce fel şi din ce motiv trebuie să-i iubim pe alţii şi, deci, de a ne permite să fim mai buni, mai sinceri şi mai disponibili. Fiecare capitol al cărţii este precedat de fragmente biblice şi se încheie cu citate împrumutate din scrierile sfinţilor Bisericii, sau alte personalităţi. În finalul volumului se regăsesc două rugăciuni şi o invitaţie menită să ne deschidă inima către orizontul universal al iubirii.

De remarcat este faptul că autorul a preferat să se adreseze cititorului într-un mod direct, intim, ca între prieteni, pentru a înlesni înţelegerea mesajului care - din cauza dificultăţilor impuse de viaţa cotidiană - pare ceva imposibil de pus în practică.

[Editura "Serafica"]

***

A face ordine. Reflecţii şi propuneri pentru un stil de viaţă mai sănătos, mai uman mai creştin
Don Novello Pederzini, trad. sr. Veronica Iştoc, SFMA, şi pr. Adrian Măgdici, OFMConv., Ed. "Serafica", 2020, ISBN 978-606-770-154-8, 12x19 cm,180 p., 13 lei
https://www.edituraserafica.ro/carti-editura-serafica/colec-ia-don-...

Sacramentul iertării
Don Novello Pederzini, trad. sr. Veronica Iştoc, SFMA, şi pr. Adrian Măgdici, OFMConv., Ed. "Serafica", 2020, ISBN 978-606-770-155-5, 12x19 cm, 128 p, 13 lei
https://www.edituraserafica.ro/carti-editura-serafica/colec-ia-don-...

Rămâi cu mine. Privilegiul rugăciunii
Don Novello Pederzini, trad. sr. Veronica Iştoc, SFMA, şi pr. Adrian Măgdici, OFMConv., Ed. "Serafica", 2020, ISBN 978-606-770-156-2, 12x19 cm 170 p., 16 lei
https://www.edituraserafica.ro/carti-editura-serafica/colec-ia-don-...

Suferă cu înţelepciune, suferă mai puţin...
Don Novello Pederzini, trad. sr. Veronica Iştoc, SFMA, şi pr. Adrian Măgdici, OFMConv., Ed. "Serafica", 2020, ISBN 978-606-770-157-9, 12x19 cm, 156 p., 14 lei
https://www.edituraserafica.ro/carti-editura-serafica/colec-ia-don-...

Iubeşte mai mult, iubeşte mai bine...
Don Novello Pederzini, trad. sr. Veronica Iştoc, SFMA, şi pr. Adrian Măgdici, OFMConv., Ed. "Serafica", 2020, ISBN 978-606-770-158-6, format 12x19 cm, 152 p., preţ 14 lei.
https://www.edituraserafica.ro/carti-editura-serafica/colec-ia-don-...

* * *

Aceste cărţi, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă (cu plata taxelor aferente expedierii):

  • prin poştă: Editura "Serafica", str. Teiului, 20; 611047-Roman (NT)
  • prin e-mail: edituraserafica@yahoo.com
  • prin telefon: 0741.120.321; 0768.192.777
  • prin website (online): www.edituraserafica.ro
  • direct din Librăria "Sfântul Anton" din Roman (incinta Seminarului Teologic Franciscan)
  • sau la librăriile catolice partenere

Vizualizări: 2

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor