altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 31 mai 2019

“„ART IN/SANE: Expresia plastică în psihopatologie” – prima expoziț...


„ART IN/SANE: Expresia plastică în psihopatologie” – prima expoziți...

Posted: 30 May 2019 04:19 AM PDT

Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte, în parteneriat cu Secția de Științe Medicale a Academiei Române, Institutul de Antropologie “Francisc I. Rainer” și Radio România, organizează prima expoziție de artă psihopatologică – „ART IN/SANE: Expresia plastică în psihopatologie”. Vernisajul va avea loc miercuri, 5 iunie 2019, la ora 10.00, în Sala Cupola a Bibliotecii Academiei Române (București, Calea Victoriei, nr.125) și va fi urmat de o dezbatere cu tema „Arta psihopatologică componentă a patrimoniului cultural material, național și transnațional”.Expoziția “ART IN/SANE: Expresia plastică în psihopatologie” va fi deschisă publicului larg în perioada 5-30 iunie, în intervalul orar 10.00-16.00. Evenimentul reprezintă prima încercare de a face accesibile pentru publicul larg lucrări de artă (desene, gravuri, picturi) realizate de-a lungul timpului de persoane diagnosticate cu tulburări psihice, din mai multe instituții psihiatrice din România.

Pentru prima dată sunt expuse lucrări care ilustrează munca și strădaniile în domeniu ale specialiştilor români, începând cu colecția Prof. Dr. Aurel Romila, deschizător de drum în domeniul terapiei prin artă, căreia i se alătură colecția Spitalului de Psihiatrie ”Eftimie Diamandescu” – Bălăceanca, a Spitalului de Psihiatrie Voila precum și alte colecții private.

Această ieșire din spațiul instituțional a creațiilor de artă psihopatologică poate avea și în România, la fel ca în alte țări, consecințe pozitive. Printre acestea, o reducere a stigmatizării bolnavului psihic și o mai bună poziționare a psihiatriei în cadrul disciplinelor medicale din perspectiva opiniei publice. De asemenea, acest demers poate readuce în atenție importanța art-terapiei care a dispărut în ultima perioadă din spitale.

Coordonatorul științific al proiectului, Dr. Valentin-Veron Toma, susține că “expoziția ART IN/SANE: Expresia plastică în psihopatologie este situată la granița dintre artă și știință, adresându-se specialiștilor desigur, dar în foarte mare măsură și publicului larg. Acest eveniment setează premisele pentru o dezbatere privind oportunitatea de a aduce expresia plastică din spațiul izolat al spitalului în spațiul public. În România nu a fost constituită încă o colecție la nivel național și nu avem un muzeu de artă psihopatologică, însă această expoziție face un pas în această direcție, punând laolaltă lucrări realizate în câteva spitale psihiatrice”.

 

* Expo Arte este un Centru Cultural aflat în subordinea Primăriei Municipiului București, care promovează artele vizuale prin intermediul unui limbaj contemporan, accesibil mai multor categorii de public.

Promovăm arta de calitate, schimburile culturale și ne dorim dezvoltarea unui permanent dialog atât cu publicul bucureștean, cât și cu cel european.

Mai multe detalii pe: www.expoarte.ro

Facebook         YouTube         Instagram

 

 

Număr de vizualizări :19http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/Zbzm6ENaWy4?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Copiii, cititori privilegiați în programul Marii Britanii de la Boo...

Posted: 30 May 2019 04:12 AM PDT

Aproximativ de o treime dintre evenimentele Marii Britanii, țară invitată de onoare a ediției din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest, le sunt dedicate copiilor. Programul include nu mai puțin de 17 evenimente: de la lecturi publice și lansări de carte, până la ateliere de ilustrație și ateliere de storytelling în limba engleză sau ateliere bilingve – în română și în limbaj mimico-gestual –, pe teme dintre cele mai diverse. Cu siguranță, unul dintre cele mai așteptate evenimente îl constituie întâlnirea cu scriitorul Ross Wellford, fost jurnalist de televiziune, specializat în emisiuni dedicate adolescenților, astăzi, unul dintre cei mai populari autori de cărți pentru copii din Regat. Dintre cărțile sale, la standul Marii Britanii din cadrul Bookfest vor fi lansate în premieră edițiile în limba română ale volumelor ”Călătorie în timp în compania unui hamster” (Editura Corint, traducere în limba română de Simona Neagu) și Băiețelul de 1000 de ani (Editura Vellant, traducere Aurelia Ulici): sâmbătă, 1 iunie, începând cu ora 14.30, amfitrion: scriitorul Florin Bican.

Și pasionații de ilustrație pentru copii au parte de întâlnirea cu un invitat britanic la ediția din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest. Este vorba despre Neal Layton, autor și ilustrator de cărți pentru copii, un artist ale cărui lucrări s-au vândut în peste 16 țări și au fost incluse în peste 60 de volume. Sub tema „Writing with words and pictures”, Neal Layton va susține și un atelier de ilustrație pentru copii la standul Marii Britanii: vineri, 31 mai, începând cu ora 13.00. Sâmbătă, 1 iunie, de la ora 11.00, tot la standul Marii Britanii, artistul britanic va vorbi despre tehnica ilustrației pentru copii alături de Octav Avramescu (Jumătatea Plină). Cei care nu pot ajunge la Romexpo îl pot întâlni pe Neil Layton joi, 30 mai, la Cărturești Modul (Academiei 20), la conferința dedicată ilustrației pentru copii organizată alături de Fabulafia. La eveniment, alături de artistul britanic, iau parte și ilustratorii Karda Zenko, Alexander Glonin și Ștefan Georgescu.

 

Daniel Kearvell, afacerist britanic îndrăgostit de România, creatorul îndrăgitei povești Maya the Mouse, se întâlnește cu cei mai mici dintre cititori joi, 30 mai, începând cu ora 12.00, la standul Bookfest Junior, pentru o sesiune de storytelling: „Stories out of the Box”.

 

Trei mari evenimente realizate de British Council România (organizatorul principal al prezenței Marii Britanii la Bookfest 2019), realizate în parteneriat cu edituri românești de succes, completează programul evenimentelor de la standul țării invitate de onoare.

Un atelier de gătit adresat deopotrivă părinților și copiilor, susținut de Iulia Cojocaru (Mini Zucchini) și inspirat de rețetele cunoscutului Jamie Oliver și cea mai recentă cartea a sa, Super food pentru toată familia, apărută în traducere la Curtea Veche Publishing House (traducere de Irina Constantin), are loc la standul Marii Britanii sîmbătă, 1 iunie, începând cu ora 12.30.

 

O oră mai târziu, începând cu ora 13.30, copiii sunt așteptați la standul Marii Britanii la un atelier de arts & crafts, eveniment organizat împreună cu Editura Arthur, pornind de la bestsellerul absolut al literaturii pentru copii contemporane: Harry Potter de J.K. Rowling. Timp de o oră, copiii vor inventa elixire, licori și formule magice, vor scrie citatele lor preferate pe cartoane mari, care vor fi ulterior expuse la standul Arthur până la sfârșitul târgului.

 

În parteneriat cu Editura Gama, Salvați Copiii și revista online Școala 9, vineri, 31 mai, de la ora 16.30, la standul țării invitate de onoare, este plănuită o dezbatere despre unul dintre cele mai nocive fenomene cu care atâția copii și tineri se confruntă în ziua de azi. Este vorba despre evenimentul „Let’s Talk About Bullying” – dezbatere pornind de la volumul 7 zile, semnat de autoarea britanică Eve Ainsworth, un eveniment adresat deopotrivă tinerilor, cât și părinților și educatorilor acestora.

 

Unul dintre cele mai fascinante personaje create de un autor britanic: Elefantul Elmer, imaginat de scriitorul David McKee și îndrăgit de copiii din toată lumea, a cărui poveste a fost ecranizată de studiourile BBC, sărbătorește 30 de ani de existență la Bookfest. Duminică, 2 iunie, de la ora 12.30, la standul Bookfest Junior, copiii sunt așteptați la „Ziua de naștere a lui Elmer”: aniversarea a 30 de ani de la apariția primei cărți avându-l drept personaj pe simpaticul Elefant Elmer, un eveniment realizat alături de editorul român al cărților lui David McKee: Editura Pandora M, parte a Grupului Editorial Trei.

 

Ateliere de storytelling pe teme dintre cele mai diverse (astronomie, matematică, artă japoneză) completează agenda bogată a evenimentelor dedicate copiilor la Bookfest 2019 de țara invitată de onoare, Marea Britanie.

 

Pentru detalii despre program, https://www.britishcouncil.ro/bookfest/program.

 

Cea de-a XIV-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest are loc în perioada 29 mai – 2 iunie 2019, în Pavilionul B2 din cadrul Romexpo.

Prezența Marii Britanii în calitate de țară invitată de onoare a Salonului Internațional de Carte Bookfest este gestionată de British Council România și Ambasada Marii Britanii în România, sub sloganul „Culture is GREAT” – 10 autori, peste 50 de evenimente. Idei și perspective diverse. Evenimente organizate de British Council, în colaborare cu partenerii săi, au loc atât la stand, cât și la spațiile de evenimente din cadrul Pavilionului sau în spațiul „Bookfest Junior”.

Standul Marii Britanii, în calitate de țară invitată de onoare, are o dimensiune generoasă, de 120 de metri, și a fost realizat folosind tehnica papier mâché. Conceptul și realizarea standului aparțin arhitectului Johannes Bertleff și sculptorului Virgil Scripcariu.

 

 

Număr de vizualizări :12http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/k3zwaMgARXg?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

1 iunie în parc cu Teatrul „Stela Popescu”

Posted: 30 May 2019 04:05 AM PDT

Pe 1 iunie 2019, de Ziua Copilului, Primăria Municipiului Bucureşti prin  Teatrul „Stela Popescu” vă invită la Sala Mică a Palatului Naţional al  Copiilor de la ora 11, la un spectacol cu Revolta poveștilor.

Tot pe 1 iunie, de la ora 15.00, în parcul IOR, în cadrul  evenimentului Iunifest organizat de Itsy Bitsy Radio, actorii  Teatrului Stela Popescu vor prezenta un colaj de 30 minute care  cuprinde secvente din toate cele trei spectacole pentru copii ale teatrului (Revolta poveştilor, Lampio şi Micul prinţ) pe scena de la  foişor. La final, personajele vor coborî printre copii, care de-abia
aşteaptă să se fotografieze cu personajele preferate.

Detalii pe www.teatrulstelapopescu.ro

Număr de vizualizări :1http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/p39q_klnG6c?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

LIM | LESS IS MORE, la TIFF 2019

Posted: 30 May 2019 04:03 AM PDT

LIM | Less is More, platforma europeană de dezvoltare a filmelor cu buget limitat, organizată prin susținerea Creative Europe – Programul MEDIA al Uniunii Europene, va ajunge, pentru a treia oară consecutiv, la Cluj-Napoca, în cadrul ediției cu numărul 18 a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), partener al platformei. Cei 19 cineaști din 16 țări din întreaga lume vor avea ocazia să își prezinte proiectele aflate în dezvoltare în fața producătorilor și profesioniștilor din cinema prezenți la Cluj, în cadrul programului dedicat industriei de film la TIFF. Unul dintre scopurile LIM este acela de a genera crearea unei rețele europene formată din profesioniști ce lucrează în limitările unor filme cu bugete mici și, prin urmare, acela de a genera co-producții, noi modalități de finanțare și distribuție. Prezentarea publică a proiectelor LIM2019 va avea loc sâmbătă, 8 iunie, în intervalul 10.00 – 13.00, la Platinia Conference Hall (Hotel Platinia).

Începând cu data de 9 iunie, LIM Workshop 2 le dă întâlnire celor 23 de participanți în Stațiunea Turistică Muntele Băișorii, locul care a găzduit și primele ediții LIM în România. Întâlnirile de lucru din cadrul workshop-ului se vor desfășura într-o locație cu un aer aparte, ruptă de lume și de tumultul orașelor sau satelor României – Hotelul Alpin Băișoara, despre care Massimiliano Nardulli (LIM Head of Talent) spune : « Iată că am ajuns din nou în acel moment din an, când participanții LIM descoperă magia sălbăticiei din munții românești, făcând încă un pas important în procesul de desvoltare al scenariilor. Îmi place să cred că atmosfera creată în timpul celui de-al doilea workshop LIM își aduce un aport profund asupra proiectelor și oamenilor implicați în scrierea lor ».

 

Puteți fi la curent cu evenimentele din cadrul LIM aici:

 

LIM | Less is More este co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).

 

Susținut de Creative Europe – Programul MEDIA al Uniunii Europene, LIM este inițiat de Le Groupe Ouest (Franța) și dezvoltat alături de Asociația Culturală Control N (România), Vlaams Audiovisueel Fonds – VAF (Belgia), Krakow Festival Office – KBF (Polonia) și Festivalul Internațional de Film Transilvania – TIFF (România), în parteneriat cu Lithuanian Film Centre, Norwegian Film Institute și Film Agency (Macedoinia).

 

Asociația Culturală Control N mulțumește partenerilor media: Zile și Nopți, Cinemap, Sunete, Cinemagia, Film Reporter, Cinefan, Liternet, Blogul Lu’ Otravă, Bazavan.ro, Ziarul Metropolis, AaRC.ro – All about Romanian Cinema, Filme Cărți.

 

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

 

Număr de vizualizări :16http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/JQLipJPn05M?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Poeta Niculina Oprea, premiată la Festivalul Internațional de Poezi...

Posted: 30 May 2019 02:15 AM PDT

În cadrul Festivalului Internațional de Poezie  „Orpheus ” – Plovdiv,  Bulgaria,  9-14 mai 2019, poetei Niculina Oprea i-a fost decernat premiul ,,Lira lui Orfeuˮ pentru 2018. Premiul are o importanță deosebită atât prin participarea poeților invitați din 15 țări, cât și prin calitatea celor mai bune poeme premiate în festival. Dintre poeții premiați în 2018 amintim pe Nicole Barriere (Franța), Giuseppe Napolitano (Italia), Tozan Alkan (Turcia), George Wallas (SUA), Elena Divarova (Bulgaria), Poul Lingaard Damgaard (Danemarca).

 

 

 

 

 

Orașul Plovdiv a fost ales Capitală Europeană a Culturii, iar organizarea Festivalului Internațional de Poezie  „Orpheus ” – Plovdiv 2018 – 2019 a fost o prestigioasă inițiativă culturală a Uniunii Europene. Deschiderea festivalului, lecturile, seminariile, concursul de creație literară,  dar și decenarea premiilor s-au desfășurat într-un loc încărcat de simbolurile istoriei –  ,,Mica Basilică Creștinăˮ din Plovdiv, aceasta datând din a doua jumătate a secolului al V-lea.

 

Număr de vizualizări :14http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/hyQtl-jDGrM?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Expoziţia „Măşti, păpuşi, marionete”, de Carmen Olteanu, la Sala Ma...

Posted: 30 May 2019 02:14 AM PDT

Luni, 3 iunie 2019, de la ora 18.00, la sediul Institutului Cultural Român din Aleea Alexandru 38, va avea loc vernisajul expoziţiei „Măşti, păpuşi, marionete”, semnată de artista Carmen Olteanu.

Carmen Olteanu este doctor în Arte Plastice și Decorative la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti şi membru al Uniunii Artiştilor Plastici din 2018. Lucrările ei au fost prezentate în expoziţii personale sau de grup în mai multe județe din ţară, dar și în străinătate.

Selecţie: 2005 – Muzeul Naţional de Artă, Bucureşti, “Palatul Şuţu”, 2010 – Galeria UAP de Artă “Artex”, Râmnicu Vâlcea, 2015 – Salonul Naţional de Artă Temeiuri, ediţia VII, “Arborele Vieţii” – Palatul Parlamentului, Bucureşti, 2017- Galeria “Thotart”, Bucuresti, “Registre Vizuale”, 2018 – Expoziţie “Homo Ludens”- Biblioteca Metropolitană Bucureşti, Galeria Artoteca, Internationale Werkstatt der Bilden Kunst – “arteMIX “ Galery Karntner Ring, Viena.

Expoziţia „Măşti, păpuşi, marionate” propune un discurs unitar, un ansamblu de portete de păpuşi ce dezvoltă o percepţie aproape conflictuală între real şi virtual. Esenţa demersului lui Carmen Olteanu constă în interdependenţa dintre lumea reală, concretă şi viziunea virtualităţii artei.

„Cred că fiecare dintre noi păstrăm amintirea și nostalgia unei jucării care ne-a fost bun prieten al sufletului, cu care am vorbit, am povestit și ne-am jucat împreună. Legat de lucrările mele vă pot spune că este o lume ludică, specifică copilăriei, o lume naivă pe care doresc să o păstrez”, mărturiseşte artista.

La vernisaj va lua cuvântul criticul de artă şi scriitorul Radu George Serafim.

Expoziţia va fi deschisă la sediul ICR din Aleea Alexandru până marţi, 11 iunie 2019.

 

Număr de vizualizări :12http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/7srK_IUsPp8?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”Spune-mi o poveste”- Expoziție benzi desenate și vizionare animații

Posted: 30 May 2019 12:07 AM PDT

Sâmbătă, 1 iunie 2019, ora 10.00, Școala Gimnazială Ferdinand I (Bulevardul Gării Obor 16) vă invită la vernisajul expoziției de benzi desenate și vizionări ale animațiilor (clasice și 3D). Toate lucrările sunt realizate de copiii participanți în proiectul ”Spune-mi o poveste”.

Mihai T, 10 ani – Răzbunarea pe Regele Roșu, Dan C. 11 ani – Viața lui Gumiță,

Diana R. 12 ani – Robby și neatenția,

Tudor M, 9 ani – The Guacamole Guardian between Space and Time,

Maya M, 12 ani – Agentul 003, Floriana N, 11 ani – Uriașul,

Ioan V, 11 ani – În viață trebuie să riști și Povestea adevărată a lui Cartofel,

Stefan C, 9 ani – Broasca surdă, Dragoș C, 9 ani – Aventurile lui Bob,

Denis O, 10 ani – Echipa perfectă, Vlad F, 9 ani – Echipa perfecta și Câinele,

Rareș I, 9 ani – Hoțul de acadele, Pavel B, 9 ani – Vito, Andreea V, 17 ani – La pescuit, Emanuel Z, 14 ani – Nicolas și Andrei, Valentin B, 14 ani – Visul de a deveni fotbalist,

Marius T, 16 ani – Neli și Niki, Daniel S, 18 ani – O zi cu ghinion, Eva C., 9 ani – Ametist

 

Poveștile au fost posibile datorită câtorva oameni care i-au însoțit și îndrumat cu drag și admirație pe parcursul acestui proiect: Octav Ungureanu, Filip Columbeanu, Maria Murgu, Marius Hodea, Nina Mihăilă și Radu Igazsag .

Asociația VolumArt vă prezintă cu bucurie și mândrie, poveștile lor. Care e povestea voastră?

 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Școala Ferdinand I, The Social Incubator, UNATC I.L. Caragiale, CINETic

Parteneri media: Scena 9, www.revistacomics.ro

 

Vizualizări: 22

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

© 2019   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor