altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 27 februarie 2020

“Lansare de carte: „Soția paznicului de far“ de Karen Viggers” plus...


Lansare de carte: „Soția paznicului de far“ de Karen Viggers

Posted: 26 Feb 2020 10:46 AM PST

Marți, 3 martie 2020, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38), Editura Humanitas Fiction vă invită  la lansarea romanului ”Soția paznicului de far” de Karen Viggers,  o carte extraordinară care invocă iubirea, pierderea și acceptarea, având ca fundal natura sălbatică și misterioasă a Australiei,  recent apărută în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Irinei Bojin. Participă Sandra Ecobescu, filolog și președinte al Fundației Calea Victoriei și scriitoarele și criticii literari Simona Preda și Tania Radu. În partea a doua a evenimentului, actrița Victoria Cociaș va citi un fragment din roman.Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.

Accesul la eveniment este gratuit în baza unei rezervări prin eventbook.

„Fiecare pagină este impregnată cu aerul sărat al mării, valuri sălbatice și coaste stâncoase, într-o mie de nuanțe. Karen Viggers a scris o carte minunată despre efectul trecerii timpului asupra sufletelor noastre îndurerate.“ – Lire

Unde să fugi când trecutul pe care îl credeai uitat te prinde din urmă? Unde să-ți afli refugiul în fața unui prezent copleșitor? Mary Manson, soția paznicului de far, și fiul ei Tom caută răspunsuri, fiecare în felul său. Și le găsesc la capătul lumii: pe mica insulă Bruny din sudul Tasmaniei și în Antarctica. Ținutul măturat de vânturi și întinderea albă a ghețurilor veșnice, pustie și elementară, sunt personaje cu drepturi depline în povestea țesută de Karen Viggers. Citind-o, simți cum te desprinzi de cotidian și respiri alt aer, al unor locuri unde lucrurile și sentimentele capătă altă valoare, unde te poți regăsi, pătrunzând întregul sens al întâmplărilor și al personajelor.

„Soția paznicului de far este spusă din două perspective: povestea personală a lui Tom și istoria mai amplă a lui Mary și a familiei sale. Această dualitate dă forță cărții, în timp ce răsturnările de situație conferă o intensitate dramatică romanului. Este o lectură incitantă, care te îmbogățește sufletește.“  – australianwomenonline.com

Karen Viggers s-a născut la Melbourne, în Australia, și a crescut la Dandenong Ranges, având pasiunea călăritului și a scrisului. A studiat medicina veterinară la Melbourne University și a lucrat ca veterinar vreme de șapte ani, până la obținerea doctoratului în ocrotirea faunei sălbatice la Australian National University din Canberra. A debutat în 2008 cu romanul The Stranding, bestseller în Australia, urmat de Soția paznicului de far (The Lightkeeper’s Wife, 2011; Humanitas Fiction, 2020), care s-a bucurat de un remarcabil succes internațional; în Franța, a fost pe lista celor mai vândute cărți din anul 2016 vreme de patruzeci și două de săptămâni și a fost distins cu premiul Petit Mots des Libraires – Roman Découverte. Au urmat romanele The Grass Castle (2014) și The Orchardist’s Daughter (2019). Cărțile ei sunt traduse în peste zece limbi. Trăiește la Canberra împreună cu soțul său, de asemenea ecologist, și cu cei doi copii ai lor. Pe lângă scris, Karen Viggers se ocupă în continuare cu medicina veterinară și oferă asistență biologilor care studiază fauna endemică a Australiei.

Romanul  Soția paznicului de far de Karen Viggers, este recomandat de RFI România.

 

Număr de vizualizări :4http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/5vFppz-uJYc?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Invitație de participare cu lucrări la Salonul BD – „Povești din Bu...

Posted: 26 Feb 2020 10:29 AM PST

SALON BD – POVEȘTI DIN BUCUREȘTI ÎN BENZI DESENATE, EDIȚIA A VII-a (1 iulie – 31 august 2020) revine la Palatul Suțu. Evenimentul este organizat de Muzeul Municipiului București la inițiativa managerului muzeului dr. Adrian Majuru și a autorului de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu. Salonul din acest an se încadrează în proiectul inițiat de istoricul și scriitorul Vasile Lupașc: „2020 – Anul Vlad Țepeș Drăculea”. În premieră, Salonul BD – „Povești din București în benzi desenate” se va desfășura în paralel în 4 muzee din 3 orașe diferite. Lucrările participanților vor fi expuse atât la Palatul Suțu din București cât și la Muzeul de istorie din Târgoviște, The Dracula Investigation Gallery și Muzeul Vlad Țepeș Drăculea din Sighișoara. Autorii de bandă desenată și elevii/studenții pasionați de această artă sunt invitați să participe cu pagini BD abordând tema: Povești despre Vlad Țepeș Drăculea!

Subiectele alese pot fi legate de întâmplări reale, imaginare sau fantastice, de locurile emblematice legate de numele marelui voevod: București (Curtea Veche – prima atestare documentară certă a Bucureștiului datează din 20 septembrie 1459, prin hrisovul dat de domnitorul Vlad Țepeș), Târgoviște (Curtea Domnească – cetatea de scaun a lui Vlad Țepeș) și Sighișoara (locul nașterii lui Vlad Țepeș).

Paginile/planșele de bandă desenată vor fi în format A3 și pot fi trimise după cum urmează:

– în format tif sau jpg la rezoluție 300 dpi, CMYK, la adresa relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro (în atenția Mădălinei Diaconu).

– original sau print după original la sediul Muzeului Municipiului București, Palatul Suțu în atenția biroului Relații cu Publicul – cu mențiunea: Salon BD ,,Povești din București în Benzi Desenate 2020”.

Data de predare: 1 iunie 2020.

Toți exponanții vor primi o diplomă de participare din partea Muzeului Municipiului București. Pe perioada salonului, autorii sunt invitați să-și lanseze și să-și prezinte publicațiile de bandă desenată cu sau fără tema salonului. Toți cei care doresc, sunt rugați să trimită perioada în care ar dori să realizeze aceste lansări sau prezentări.

Vor fi oferite trei premii pentru elevii şi studenţii participanţi la salon:

Premiul pentru „Cea mai bună grafică”

Premiul pentru „Cea mai bună poveste” şi

Marele Premiu – o tabletă grafică WACOM

 

Despre proiectul inițiat de istoricul și scriitorul Vasile Lupașc: 2020 – Anul Vlad Țepeș Drăculea”

„S-a scris despre Vlad Țepeș Drăculea mai mult decât despre oricare alt domnitor român. S-a scris cu venin sau cu admirație pătimașă. Foarte rar cu imparțialitate.
Din Rusia până în vestul Europei sau peste Ocean, Vlad Vodă a fost ba salvator al Europei și simbol al dreptății, ba scelerat sau demon.
Despre acest personaj al istoriei, al legendelor și al filmelor s-a vorbit enorm și s-a înțeles puțin.
Asociația culturală Ler, la inițiativa istoricului și scriitorului Vasile Lupașc, în parteneriat cu numeroase și importante instituții din România și din afara Țării, proclamă anul 2020 ca fiind anul Vlad Țepeș Drăculea.
Personalitatea și realizările marelui voievod vor fi celebrate și povestite pe tot parcursul anului printr-o serie de conferințe științifice, lansări de carte și film, concerte, expoziții de grafică și pictură, etc.
Vă așteptăm lângă noi la aceste evenimente pentru a celebra și a înțelege mai bine o uriașă personalitate a istoriei românești și universale” – Vasile Lupașc.

Organizator: Muzeul Municipiului Bucureşti

Ilustrație afiș: Andrei Pervukhin

 

 

 

Număr de vizualizări :12http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/dkcL6T2FPsA?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Vernisajul expoziției de artă vizuală @rdoare, la Artoteca BMB

Posted: 26 Feb 2020 01:33 AM PST

Marţi, 3 martie 2020, începând cu ora 18.00, la Artoteca BMB, Biblioteca Metropolitană București (BMB) vă invită la vernisajul expoziției de artă vizuală „@rdoare” a directorului de imagine Mircea Bunescu.

Mircea Bunescu s-a născut pe 5 mai 1950, la Bucureşti. Este creator de imagine, scenarist, regizor, producător, doctor în Cinematografie și Media. În anul 1980, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale”. Este membru al Uniunii Cineaștilor din România și secretar al Asociaţiei creatorilor de imagine.

„Imaginea este prin definiție un reflex al vieții și al morții. Simultan ea remodelează o stare a ființelor și a lucrurilor, a bucuriilor și a tristeților existențiale, a slăbiciunilor și a forțelor ce emană din noi și mai apoi a luminilor și a umbrelor ce ne mângâie conturul efemer. Ea, imaginea este singurul nostru «document» de identitate, un «reflex» sincer al formei și culorii adevărului prin între oglinzi paralele, multiplicat și deformat la infinit.” (Mircea Bunescu)

Expoziţia face parte din cadrul Stagiunii Permanente de Artă Plastică „Temeiuri” și este curatoriată de reputatul critic de artă, Radu George Serafim și de Carmen Olteanu, pictor și doctor în arte plastice.

Expoziţia de artă vizuală poate fi vizitată gratuit la Artoteca BMB, Șoseaua Mihai Bravu, Nr. 4, în perioada 3 martie – 2 aprilie. Informații suplimentare pot fi obţinute accesând site-ul instituţiei: https://www.bibmet.ro/filiale/filiale-sector-2/artoteca/.

 

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.       

www.bibmet.ro

www.facebook.com/BibliotecaMetropolitanaBucuresti/

Număr de vizualizări :12http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/FuoaVF4_448?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

România arată lumii tradiția Mărțișorului prin reprezentanțele ICR

Posted: 26 Feb 2020 01:11 AM PST

Concerte, expoziții, proiecții de film, ateliere pentru adulți și pentru copii sunt câteva dintre evenimentele oferite publicului, cu ocazia Sărbătorii Mărțisorului, de reprezentanțele Institutului Cultural Român din străinătate.

Ateliere de scriere a felicitării de 8 martie, la Accademia di Romania in Roma

Evenimentul „Mărțișor – Legenda primăverii” – ajuns în acest an la cea de-a III-a ediție – cu ateliere de ceație și de scriere a felicitării de 8 martie, este organizat de profesoarele de limbă, cultură și civilizație românească: Manuela Ghiurcă, Claudia Rojog și Simona Vasile, în colaborare cu Accademia di Romania in Roma, Ambasada României în Italia, Institutul Cultural Român din București și Institutul Limbii Române. Pe 28 februarie 2020, elevi români de la școlile din Lazio și Umbria vor sărbători Mărțișorul, care începând din 2017 este inclus în lista UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității. Expoziția va putea fi vizitată la Galeria de Artă a Accademia di Romania in Roma (Viale delle Belle Arti 110) vineri, 28 februarie 2020, în intervalul orar 18:00 – 19:30.

Serie de evenimente organizate de ICR Bruxelles

O suită de evenimente vor fi organizate de Institutul Cultural Român din Bruxelles, în colaborare cu Ambasada României în Regatul Belgiei, asociația European Artists Management (EAM) Agency și cu Ambasada României în Țărilor de Jos, cu ocazia Sărbătorii Mărțișorului și a Zilei Internaționale a Femeii.

Atelier de creație cu elevii Școlii Europene nr. 4 Bruxelles (EEB4)

Mărțișorul va fi sărbătorit, de ICR Bruxelles, în cadrul unui atelier de creație realizat cu elevii Școlii Europene nr. 4 Bruxelles (EEB4), ce va avea loc pe 4 martie 2020, de la ora 11.00, la sediul școlii. Sărbătorirea Zilei Mărțișorului se va derula prin ateliere de creație, menită să ducă mai departe ecourile expoziției Brâncuși de la BOZAR.

Interferențe culturale la feminin, dezbatere la reședința Ambasadorului României în Regatul Belgiei

Dezbaterea „Interferențe culturale la feminin” va avea loc pe 5 martie, de la ora 18.30, la Reședința Ambasadorului României în Regatul Belgiei din Bruxelles, și este organizată în colaborare cu Ambasada României în Regatul Belgiei și EAM Agency. Dezbaterea are rolul de a pune în lumină artiste și personalități ale diasporei românești, dar și mari figuri care au creionat cultura română de astăzi, fie că vorbim despre cea de-a șaptea artă, fie despre muzică sau arte vizuale.

Invitate la această dezbatere sunt: Dominique Nasta, profesor la Film Studies, Universitatea Liberă din Bruxelles (ULB), Ana Camelia Ștefănescu, soprană (Bruxelles), Dana Maitec, artist fotograf (Paris), Mihaela Ganea, ce va fi moderatoarea discuțiilor cu publicul. În cadrul evenimentului, Dominique Nasta va prezenta secvențe dintr-o selecție de filme românești, cât și studiul „Filmografia românească declinată la feminin”.

Seară muzicală cu solista Dana Alexe, la Haga

Al treilea eveniment propus de ICR Bruxelles va avea loc la Haga, pe 6 martie, de la ora 18.30. Ambasada României în Regatul Țărilor de Jos marchează Ziua Mărțișorului și Ziua Internațională a Femeii prin organizarea unei seri muzicale cu un recital susținut de solista de origine română Dana Alexe. Evenimentul va avea loc la Ambasada României la Haga.

Manifestarea se desfășoară sub denumirea „Tradiția mărțișorului și marcarea zilei internaționale a femeii” și face parte din ciclul „Seri muzicale la Ambasada României”. Invitate sunt ambasadoarele care reprezintă rețeaua Ladies Ambassadors Group din Haga, membre ale asociației profesionale Women in International Law Network (WIL), precum și reprezentanți ai comunității române.

Concerte în Festivalul de Muzică „Mărțișor” de la Chișinău

Un concert prilejuit de consemnarea a 50 de ani de la fondarea Orchestrei Naționale de muzică populară „Lăutarii” din Chișinău va fi organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău, în colaborare cu Palatul Național „Nicolae Sulac”, joi, 5 martie, ora 18.00.

Spectacolul muzical include un recital al maestrului Gheorghe Zamfir împreună cu orchestra „Lăutarii” dirijată de cunoscutul violonist Nicolae Botgros. Maestrul Gheorghe Zamfir va interpreta la nai un amplu repertoriu de muzică populară și clasică. Concertul va avea loc la Palatul Național „Nicolae Sulac”, în cadrul Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”.

Un concert de muzică simfonică pentru a marca 250 de ani de la nașterea compozitorului Ludwig van Beethoven, care va fi organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău în colaborare cu Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, va avea loc joi, 5 martie, ora 18.00, în cadrul Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”.

În cadrul evenimentului, Orchestra condusă de Mihail Agafița, cu solistul Gabriel Croitoru, va interpreta Concertul pentru vioară și orchestră, Re major, op.61 și Simfonia nr.3 în Mi bemol Major, op.55,„Eroica” de Ludwig van Beethoven.

Ateliere de creație pentru copii, la sediul ICR Lisabona

Pentru al doilea an consecutiv, Institutul Cultural Român de la Lisabona și Ambasada României în Republica Portugheză organizează ateliere de creație pentru copii. Evenimentul va avea loc pe 29 februarie 2020, între orele 10.30 – 13.00, la sediul ICR Lisabona.

Atelierele vor fi organizate împreună cu profesorii care asigură predarea în Portugalia a Cursului de limbă, cultură și civilizație românească, program destinat menținerii și dezvoltării identității culturale și lingvistice în rândul comunităților românești din străinătate. Sub îndrumarea acestora, copiilor li se va explica povestea Mărțișorului și îşi vor antrena imaginația și creativitatea confecționând mărțișoare reciclabile, din hârtie, pastă rece sau materiale textile. Atelierele se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 – 12 ani.

Tot sub semnul acestei sărbători, ICR Lisabona va organiza un eveniment special de prezentare a obiceiurilor și tradițiilor de Mărțișor, dedicat doamnelor din cadrul Grupului de Comandă la Centrul Întrunit de Analiză şi Lecţii Învăţate (JALLC) al NATO din Portugalia. Evenimentul va avea loc în data de 4 martie 2020, între orele 11.30 – 13.00, la sediul ICR Lisabona.

Ateliere meșteșugărești, la ICR Paris

Două ateliere de creație de Mărțișoare, cu participarea creatoarelor Lea Chirinciuc, Luminița Liboutet și Adriana Sîrbu, organizate de Institutul Cultural Român de la Paris, se vor desfășura sâmbătă, 29 februarie, între orele 14-16, și duminică, 1 martie, între orele 10.30-12.30. Participanții la ateliere vor învăța să confecționeze mărțișoare, amulete pe care româncele, moldovenencele, bulgăroaicele (și bulgarii) și macedonencele le poartă la piept toată luna martie.

Aceste ateliere continuă o serie de evenimente consacrate culturii și tradițiilor românești, destinate copiilor și adulților, inclusiv francezilor care doresc să descopere tradițiile românești.

Artizanat românesc, la Viena

Mărţişoare croşetate, diferite mărţişoare textile, mărţişoare realizate din pastă modelatoare, precum și mărțișoare realizate prin tehnica scrisului pe boabe de orez vor fi expuse la Institutul Cultural Român de la Viena vineri, 28 februarie, între orele 12.00 şi 20.00. În cadrul expoziţiei, vor fi prezentate lucrările unor artizani care promovează acest obicei românesc în Austria.

Spectacol de teatru la Tel Aviv, sub egida celebrării Zilei Internaționale a Femeii și a Zilei Francofoniei

O reprezentație specială a spectacolului „1919 Misiune Regală la Paris”, în regia Lianei Ceterchi, sub egida celebrării Zilei Internaționale a Femeii și a Zilei Francofoniei, va avea loc joi, 5 martie 2020, de la ora 18.00, la sala Alhambra din Tel Aviv. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Asociația femeilor din teatru IF … / Dacă … pentru femei.

„1919 Misiune Regală la Paris” ne dezvăluie activitatea diplomatică a Reginei Maria, la Conferința de Pace de la Paris si în turneul ei in Anglia. Întâmplările sunt redate cu expresivitate de actrița și regizoarea Liana Ceterchi. Spectacolul inspirat de cartea Dianei Mandache „Queen Marie of Romania – Later Chapters of my Life/ Regina Maria a României – Capitole târzii din viața mea” este realizat în parteneriat cu UNITER, Arhivele Naționale ale României și Muzeul Național al Literaturii Române.

„Femei remarcabile în arhitectura românească”, expoziție în aer liber la Varșovia

O expoziție în aer liber, dedicată unor femei cu rezultate remarcabile în arhitectura românească, va fi organizată, în perioada 1-31 martie 2020, de ICR Varșovia, în colaborare cu Uniunea Arhitecţilor din România (UAR). Inspirată de la expoziția realizată de UAR în 2019, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de activitate oficială a femeilor în domeniul arhitecturii în România, varianta varșoviană va prelua elemente fotografice și narative combinate. Alcătuită cronologic, expoziția cuprinde trei secțiuni: Pioniere, Arhitecte ale perioadei socialiste și Arhitecte contemporane. O noutate este includerea Reginei Maria – prima femeie acceptată ca membru al Academiei de Artă de la Paris – și sublinierea rolului său major în promovarea și afirmarea arhitecturii românești și a femeilor din domeniu.

„Sărbătoarea Mărțișorului“ de la Colegiul Europei de la Natolin, organizat pe 1 martie de ICR Varșovia, în colaborare cu Ambasada Moldovei la Varșovia și cu studenții români și moldoveni, va cuprinde fotografii, care înfățișează mărţişoare originale realizate de designeri români. De asemenea, vor avea loc ateliere de dansuri tradiționale, prezentarea tradiției prin materiale video și tipărite, o degustare de vinuri, produse culinare și dulciuri și o proiecție de film. „Povestea unui pierde-vară“, în regia lui Paul Negoescu. ICR Varșovia va dărui tuturor participanților mărțișoare confecționate în România. Colegiul Europei Natolin (CEN) este corespondentul prestigiosului College of Europe din Bruges, desfășurând o bogată activitate academică, științifică și educativă. CEN este un loc de întâlnire, analiză și dezbatere, atât pentru universitari, cât și pentru practicieni, în centrul atenției aflându-se istoria, securitatea, integrarea europeană și provocările politicii internaționale contemporane.

 

 

Număr de vizualizări :9http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/qr3-XuCmdaQ?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Eugen Jebeleanu, nominalizat la Gala Premiilor UNITER 2020 pentru ”...

Posted: 26 Feb 2020 01:05 AM PST

Eugen Jebeleanu, regizorul spectacolului „Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba”  produs de Primăria Capitalei, prin ARCUB în parteneriat cu Compagnie des Ogres din Franța, a fost nominalizat de către juriul UNITER la premiul pentru „Cea mai bună regie”. Eugen Jebeleanu este nominalizat la premiul UNITER pentru „Cea mai bună regie” alături de Alexandru Mâzgăreanu, regizorul spectacolului „Steaua fără nume”, pus în scenă la Teatrul Tineretului Piatra Neamţ, și alături de Botond Nagy, care semnează regia spectacolului „Nora”, din cadrul stagiunii Teatrului Maghiar de Stat Cluj. Pentru cea de-a 28-a ediție a Galei Premiilor UNITER, juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Ludmila Patlanjoglu, Maria Zărnescu, Călin Ciobotari. Coproducția internațională „Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba” este un spectacol-manifest ce „chestionează tineretul european de azi, pornind de la povești intime, de la mica istorie, pentru a da relief marii istorii,” declara regizorul Eugen Jebeleanu. Adaptat după un text scris de tânărul dramaturg francez Yann Verbugh, cu o scenografie de Velica Panduru, spectacolul „Itinerarii. Într-o zi lumea se va schimba” a avut un traseu spectaculos încă din momentul lansării.

Inclus în programul Sezonului România-Franța 2019, a avut premiera franceză în data de 23 mai, în cadrul Festivalului AMBIVALENCE(S), pe scena Centrului Dramatic Național – La Comédie de Valence. În România, spectacolul a fost prezentat în premieră pe 28 iunie 2019, la Sala Mare ARCUB. Declarat spectacolul anului 2019 de cei mai mulți critici de teatru din România, „Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba” a fost inclus anul trecut în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru, ediția 29.

 

În luna martie 2020, spectacolul „Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba” se joacă pe scena Gallia Théâtre de Saintes (13 martie) și la Théâtre Cinéma de Choisy-le-Roi din Franța (17 martie). După turneul din Franța, spectacolul va reveni la București pentru noi reprezentații ce vor fi anunțate în curând pe arcub.ro.

 

Despre Gala Premiilor UNITER

Gala Premiilor UNITER este unul dintre cele mai importante programe ale Uniunii Teatrale din România – UNITER, initiat si coordonat de Ion Caramitru. Gala se desfășoară anual, începând din 1991, acordând distincțiile Uniunii pentru fiecare an calendaristic încheiat. Decernarea premiilor se face după principiul nominalizărilor stabilite de un juriu de selecție. Dintre aceste nominalizări, un alt juriu decide, în seara Galei, prin vot secret, câștigătorul fiecărui premiu.

 

………………

ITINERARII. ÎNTR-O ZI, LUMEA SE VA SCHIMBA

 

Textul și adaptarea: Yann Verburgh

Regia: Eugen Jebeleanu

Cu: Ioana Bugarin, Nicholas Cațianis, Clémence Laboureau, Radouan Leflahi, Ilinca Manolache, Claire Puygrenier,  Alex Călin

Scenograf: Velica Panduru

Sound creation: Rémi Billardon

Light design: Marine Le Vey & Alexandru Macrinici

Video design: Ioana Bodale & Vlad Lăzărescu

Asistent regie: Ugo Léonard

Asistenți scenografie: Ana Ienașcu & Nina Tanné

Supratitrare live: Zamfira Năstăsache (după un soft realizat de Panthea)

Foto credit: Adi Bulboacă

 

Durata spectacolului: 150 min.

 

Spectacol recomandat persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.

 

Spectacol în limbile română, engleză, franceză, germană, berberă. Supratitrarea existentă face parte din conceptul spectacolului multilingvistic, asigurând înțelegerea de către public a tuturor momentelor.

 

Spectacolul este realizat în coproducție cu Maison de la Culture d’Amiens, Le Phénix Scène nationale Valenciennes, Théâtre de Choisy-le-Roi, Le Gallia Théâtre, La Comédie de Béthune și Centre Dramatique National du Nord-Pas-de-Calais, cu sprijinul Centrului Național de Scriere pentru spectacole La Chartreuse din Villeneuve-les-Avignon, al SPEDIDAM și al Fondului de donații POROSUS.

 

Detalii pe www.arcub.ro

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

 

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și al Zilelor Bucureștiului.

Număr de vizualizări :50http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/jkDVWraAFNk?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Din 1 martie, HISTORY transmite în premieră un serial documentardes...

Posted: 26 Feb 2020 01:01 AM PST

HISTORY® difuzeză în premieră și în exclusivitate, din 1 martie 2020,în fiecare duminică, de la ora 21:00 serialul documentar„Mâncarea pe care s-a întemeiat lumea”, care surprinde poveștile unorbranduri vizionareprecumHeinz, Kellogg, Post și McDonald’s, care au transformat complet sectorul alimentar american. Acesteaau contribuit decisiv la modul în care Statele Unite ale Americii au pus bazele unei industrii alimentare revoluționare.

După Războiul Civil a avut loc o revoluție condusă de antreprenori cu perspectivă, care au forțat limitele inventivității și au fondat afaceri care auschimbat această industrie. Pe măsură ce o nouă eră consumeristă se întrezărea, acești antreprenori și-au asumat riscuri și au lansat businessuri care au implicat tehnologiiinovatoare pentru acea perioadă, redefinind sectorul alimentar, darmai mult decât atât,obiceiurile alimentare ale întregii planete.

Documentarul„Mâncarea pe care s-a întemeiat lumea”este o punere în scenă a unor momente cheie din evoluția acestor magnați din sectorul alimentar, rivalitățile dintre aceștia, dar și modul în care au salvat economia americană. Nume precumWill Kellogg, Henry Heinz, Milton S. Hershey, frații McDonald’s sau frații Marsau ajuns să construiască imperii in domeniu, au ajutat la câștigarea Războaielor Mondiale și au schimbatpeisajul american pentru totdeauna.

Trailerul oficial al serialului poate fi urmărit aici.

 

Despre HISTORY®

HISTORY®este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite branduri TV internaționale. HISTORY®reprezintă o sursă de divertisment și informare pentru milioane de oameni de pe tot globul prin poveștile inspiraționale, uneori extravagante ale unor personaje extraordinare din viața reală ale căror experiențe sunt adesea mult mai spectaculoase decât ficțiunea.

HISTORY®provoacă și duce mai departe noțiunea tradițională de „istorie”, oferind spectatorilor o perspectivă alternativă. Gama variată de emisiuni difuzate dezvăluie modul în care poveștile umane sunt modelate de fapte fascinante și adesea surprinzătoare.

HISTORY® a fost lansată în 1995 șiajunge la peste 300 de milioane de locuințe din întreaga lume, în peste 150 de teritorii, fiind tradusă în 37 de limbi. HISTORY®reprezintă principalul canal din portofoliul A + E Networks.

Televiziunea HISTORY® este disponibilă în România de peste 10 ani pe toate platformele majore de cablu, IPTV și DTH din țară, inclusiv: Digi, Telekom, UPC Vodafone, Akta-DCS, Orange TV.

Pentru mai multe detalii, puteţi accesa site-ul oficial HISTORY România, pagina de Facebook HISTORY România sau canalul local de YouTube.

 

 

Număr de vizualizări :36http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/fomIe64gGgI?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

DELIA aduce la Doors Club showul „Mulțumesc, iubită mama”!

Posted: 26 Feb 2020 12:38 AM PST

Sâmbătă, 7 martie 2020, Doors Club te așteaptă la un show memorabil plin de emoție, marca Delia – „Mulțumesc, iubită mamă!”

”De Delia, nu aveți cum să nu fi auzit, solista se menține de aproape 20 de ani în atenția publicului încă de la sfârşitul anilor ‘90, unde era parte a duetului de mare succes N&D, prin a sa aură de carismă electrizantă, născută dintr-un talent nativ, dar atent antrenat.

Fiecare concert al său este doar o mică privire colorată în lumea vibrantă a Deliei, prezența sa scenică mereu excentrică, ne uimește de fiecare dată, de la costume până la interpretarea de neegalat a celor mai populare piese ale sale.

Prin cele patru albume, cântăreața a dominat topurile din România cu hituri precum “Cum ne noi”, “Da, mamă”, “Gura ta”, “Atât de trist”, “Ce are ea”, “Unde dragoste nu e”, “Acadele”, “Rămâi cu bine”, “Pe aripi de vânt” și continuă se ne surprindă și astăzi prin colaborări cu artiști consacrați precum Connect-R, Smiley, Puya, Mihai Bendeac, Carla’s Dreams, Deepcentral și The Motans!

Strângând o medie de 8 milioane de vizualizări pe youtube la fiecare videoclip al său, Delia se află în fruntea topurilor de specialitate şi în rândul celor mai difuzaţi artişti pe staţiile radio & tv cu profil muzical!

 

Biletele s-au pus în vânzare la sediul clubului, Str. Traian, nr. 68A și au următoarele prețuri:
100 de lei, acces general
150 de lei, locuri la canapele

Info: 0763 661 622.” – Doors Club

 

Vizualizări: 85

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor