altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 20 februarie 2020

“Masoneria- Istoria și filosofia Ordinului de la Marile Misterii al...


Masoneria- Istoria și filosofia Ordinului de la Marile Misterii ale...

Posted: 19 Feb 2020 09:49 AM PST

Miercuri, 4 martie 2020, ora 18.30, Editura Herald şi ARCUB (Str. Lipscani, nr. 84 – 90, București, sala Arcelor) vă invită la evenimentul Masoneria – Istoria și filosofia Ordinului de la Marile Misterii al... AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului. „Masoneria, așa cum o găsim în Evul Mediu, nu era ceva nou. Deja, dacă îi acceptăm propriile documente, era încărunțita de timp, venind dintr un trecut îndepărtat, aducând un depozit remarcabil de cunoștințe legendare. De asemenea, păstra în ele aceleași simboluri simple, grăitoare care, după cum am văzut, sunt mai vechi decât cele mai vechi religii din prezent, pe care le a primit ca pe o moștenire și le a transmis ca pe o comoară. Indiferent ce am crede despre legendele Masoneriei, așa cum sunt relatate în cele mai vechi documente, simbolurile ei, mai vechi decât ordinul însuși, o leagă de cea mai veche gândire și credință a omenirii. Fără îndoială că aceste simboluri au pierdut ceva din strălucirea lor în timpurile atât de tulburi pe care le traversăm, dar frumusețea lor nu s a șters niciodată, trebuind doar să fie atinse pentru a străluci din nou.” – Joseph Fort Newton.

  1. Ce este masoneria, filosofia și spiritul masonic?
  2. Ce înseamnă să fii mason? Este suficientă împărtășirea valorilor masonice sau este nevoie de mai mult?
  3. Cu toții am auzit că în interiorul masoneriei coexistă mai multe stadii: cum ar fi calfă, companion și maestru? Ce sunt aceste stadii și care sunt diferențele dintre ele și gradele masonice?
  4. Sunt multe mituri, legende și simboluri în masonerie. Care este rolul lor?
  5. Care este legătura între masonerie și Marile Misterii ale Antichității?

 

Iată întrebări la care, vom încerca să găsim răspunsuri, alături de Augustin Ioan (prof. univ. dr. arhitect), Constantin Bartolomeu Săvoiu (general de brigadă în rezervă al Armatei Române, înalt demnitar francmason), Vasile Zecheru  (doctor în economie, coordonatorul colecţiei Arta Regală de la Editura Herald), invitați care vor oferi informatii detaliate și atent cercetate, atât despre istoria timpurie a Francmasoneriei, cât și despre acest tradiție la nivel internaţional în prezent. Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald).

Se va discuta pe marginea titlurilor apărute în colecţia Arta Regală, la Editura Herald:

·         Constructorii – O cercetare a istoriei si filosofiei Masoneriei de Joseph Fort Newton;

·         Morala si dogma Ritului Scotian Antic si Acceptat al Francmasoneriei de Albert Pike;

·         Simbolismul Francmasoneriei de Jirah Dewey Buck;

·         Legendele, miturile și simbolurile Francmasoneriei de Albert G. Mackey.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

 

Parteneri media: Radio România Cultural, București FM, Radio 3Net „Florian Pittiș”, Radio 7, Radio Deea, România Liberă, 4arte, Agenția de carte, Noua Acropolă, Bookuria, Bookblog, Bookhub, Booknation, Drumul spre centru, Filme-Cărți, Literatura pe tocuri, IQool, LiterNet, Rabbit Media, Gratuitor, România Pozitivă, Prwave, Serial Readers, Recenzii Cărţi, Citeşte-mă, ZMEU București, Cinemagia, Rândurile Evei, Calea către carte, Cabala pentru toţi, InfoArt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Număr de vizualizări :1http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/0ZN9Ag89-cw?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, invitat la ...

Posted: 19 Feb 2020 09:39 AM PST

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” anunță participarea la ediția 2021 a celebrului Festival Mozartwoche din Salzburg, Austria. Alături de legendarul ansamblu coral se va afla Orchestra Simfonică Universität Mozarteum, avându-l la pupitru pe dirijorul de talie internațională Ion Marin. În prima parte a concertului din 27 ianuarie 2021, care se va desfășura în impunătoarea sală Stiftung Mozarteum – Großer Saal, orchestra va interpreta Simfonia nr. 36 în Do major K. 425 „Linzer“, compusă de Wolfgang Amadeus Mozart în anul 1783. În partea a doua a evenimentului, alături de Orchestra Simfonică și soliștii Universtății Mozarteum din Salzburg, va urca pe scenă Corul Madrigal, pentru una dintre cele mai maiestoase capodopere ale muzicii sacre – Missa solemnis în Do minor Waisenhausmesse, K. 139, compusă și dirijată chiar de Mozart la Viena, în 1768, la numai 12 ani. Waisenhausmesse (Orphanage Mass/ Mesa Orfanilor) reprezintă prima compoziție religioasă a geniului mozartian și a fost aclamată încă de le premieră pentru frumusețea și grandoarea sa. 

În lumea muzicii clasice, Festivalul Mozartwoche de la Salzburg nu are nevoie de vreo prezentare. Este o întâlnire a celor mai mari muzicieni, dedicată in exclusivitate  muzicii lui Mozart. Sunt onorat de această invitație. Atât programul cât și întâlnirea dintre Orchestra Simfonică a Universității Mozarteum și Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” reprezintă o punte intre generații, prilejuită de geniul mozartian. Concertul va avea exact în ziua în care se sărbatoresc 265 de ani de la nașterea lui Mozart” – a declarat Ion Marin, Directorul de onoare al Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Președintele fondator al Programului Național Cantus Mundi.

 

Onoranta selecție a Corului Madrigal, o premieră pentru România, se înscrie în seria de concerte, spectacole și prezențe artistice din cadrul prestigiosului Festival Mozartwoche, organizat de reputata Mozarteum Foundation Salzburg. În fiecare an, din 1956, în jurul datei de 27 ianuarie, orașul Salzburg îl celebrează pe Wolfgang Amadeus Mozart prin Mozartwoche, un festival cu o reputație mondială, care atrage cei mai buni artiști din lume, precum și audiențe pe măsură. Ediția din 2021 va fi coordonată de celebrul tenor și om de cultură Rolando Villazón, care continuă o colaborare de succes începută în 2019. Mozartwoche 2021 va reuni, între 21 și 31 ianuarie, nume faimoase din lumea muzicii instrumentale, operei, dar și a coregrafiei sau artei interpretative, cum ar fi: Sir András Schiff, Daniel Barenboim, Martha Argerich, Marianne Crebassa, Andreas Heise sau Magdalena Kožená.

 

Participarea Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” la Mozartwoche 2021 este o mare șansă pentru a arăta întregii lumi, încă o dată, că România are ca principală „ambasadă” în lume, cultura.”, a declarat Emil Pantelimon, Managerul Corului Național de cameră „Madrigal – Marin Constantin”

 

Personalitate fascinantă a scenei muzicale internaționale, dirijorul Ion Marin este unul dintre puținii dirijori care se manifestă la cel mai înalt nivel atât în domeniul muzicii simfonice, cât și în cel al operei. Este invitat frecvent să dirijeze pe marile scene ale lumii și a condus majoritatea orchestrelor importante, cum sunt Orchestra Filarmonicii din Berlin, Orchestra Gewandhaus din Leipzig, Capela de Stat din Dresda, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze, London Symphony Orchestra, Philharmonia, Orchestra Națională a Franței, Orchestra Academiei Santa Cecilia din Roma, Orchestra Simfonică din Hamburg, Orchestra Filarmonică din St. Petersburg, Orchestra Simfonică din Shanghai, Orchestra Filarmonicii din Beijing etc.

Pe plan național și european, maestrul Ion Marin este o personalitate recunoscută în mod oficial pentru serviciile deosebite aduse culturii, artei și imaginii României în lume, precum și pentru dimensiunea socială a impactului său. Ion Marin este Directorul de onoare al Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și, de asemenea, Președintele fondator al Programului Național Cantus Mundi România, instituit în 2011 la inițiativa domniei sale. Din ianuarie 2019, odată cu înființarea Orchestrei Uniunii Europene, când România a preluat președinția rotativă a CE, Maestrul Ion Marin a fost numit manager si director artistic al acestui amplu proiect de diplomație culturală.

 

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4.500 de concerte aplaudate în întreaga lume, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de țară”. Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. Dirijorul principal al Corului Madrigal este Anna Ungureanu, important discipol al Maestrului Marin Constantin.

În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summitului Global de Religie, Pace şi Securitate.

În 2019, partidele de voci feminine (sopran și alto) ale Corului Madrigal, alături de Orchestra Simfonică din Hamburg au susținut un excepțional concert vocal-simfonic sub bagheta maestrului Ion Marin, la Laeiszhalle, în Hamburg. Anul acesta, pe 15 mai,  Madrigal va concerta alături de Boulez Ensemble, în celebra Pierre Boulez Saal a Barenboim-Said Akademie din Berlin, într-un eveniment special dedicat muzicii lui Igor Stravinsky.

 

 

 

Număr de vizualizări :3http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/xFfXpDo70-w?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

1 martie, „cap de primăvară”, cu Acad. Sabina Ispas, la Conferințel...

Posted: 19 Feb 2020 07:00 AM PST

Duminică, 1 martie 2020, de la ora 11.00, la Sala Mică, în cadrul programului CONFERINŢELE TEATRULUI NAŢIONAL, Acad. Sabina Ispas  va susține conferința cu tema 1 martie, „cap de primăvară”.

Despre conferinţă

Luna martie, numită de români marţ sau mărţişor, provine din latinescul Martius. Pentru zonele cu climă temperată şi patru anotimpuri, este prima lună de primăvară. În calendarul iudaic, pe care îl amintim pentru a avea o perspectivă istorică obiectivă asupra marilor sărbători din calendarul tradițional, prima lună, Nisan este martie-aprilie, când are loc sărbătoarea Paştilor, în intervalul dintre 15-22. Sărbătoarea care semnifică eliberarea din robie, este o sărbătoare a primăverii, care are străvechi legături cu agricultura. În vechiul calendar roman, 1 martie marca Anul Nou. Poziţia lunii martie în cadrul primăverii, unul dintre cele patru sezoane caracteristice pentru clima României, ne determină să o asociem cu momentul revigorării vegetalului adormit sau amorţit, al trezirii la viaţă a plantelor. Pentru comunitatea românească, „codul vegetal” este unul dintre reperele determinante pentru definirea identităţii culturale. Între persoana umană şi vegetal sunt făcute substituţii şi analogii, mai ales după modelul euharistic, prin care s-a înlocuit sacrificiul sângeros cu cel al vegetalului prelucrat: grâu – pâine – colac, strugure – vin. –  Acad. SABINA ISPAS

Despre conferenţiar

Director general al Institutului de Etnografie şi Folclor „Constantin Brăiloiu”, membru titular al Academiei Române din 2009.

Absolventă a Facultății de Limba şi Literatura Română a Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi și a Facultății de Limba şi Literatura Română a Universităţii din Bucureşti, specialitatea folcloristică. Doctorat în ştiinţe filologice la Facultatea de Limbi Străine a Universităţii Bucureşti.

Autoare sau coautoare a mai multor cărți de specialitate, între care:

Lirica de dragoste. Index motivic și tipologic, vol. I-V, 1985 – 1989; Lirica populară de dragoste, 1985; Flori dalbe de măr. Din poezia obiceiurilor de iarnă, 1987; Cântecul epic-eroic românesc în context sud-est european. Cântecele pețirii, 1995; Sub aripa cerului, 1998; Omul românesc, 2000; Povestea cântată, 2001; Cultură orală și informație transculturală, 2003; Siminoc și Busuioc. Basme românești, 2005.

Deține mai multe premii prestigioase, printre care: Premiul special al juriului pentru studii etno-antropologice, Pitrè-Salomone Marino, al Centrului Internaţional de Etnoistorie, Palermo – Italia (1989) pentru lucrarea în patru volume Lirica de dragoste. Index motivic şi tipologic; Premiul Simion Florea Marian al Academiei Române (1995) pentru lucrarea Cântecul epic eroic în context sud-est european. Cântecele peţirii; Premiul Etnos (2000) pentru întreaga activitate; Premiul „Constantin Brăiloiu” al Fundaţiei Culturale „Magazin Istoric”, oferit de Erste Group Immorent România IFN SA, (2013) pentru lucrarea Rosturi și moravuri de odinioară.

*

Pentru mai multe informaţii legate de bilete:

021.314.71.71 (Agenţia de bilete)

Biletele se pot achiziţiona şi online, pe www.mystage.ro

Număr de vizualizări :1http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/HGWQr3EahIk?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Matei Vișniec în dialog cu publicul si creatorii italieni

Posted: 19 Feb 2020 06:42 AM PST

Miercuri, 26 februarie 2020, la ora 18.30, Accademia di Romania in Roma organizează întâlnirea dintre celebrul dramaturg Matei Vișniec și prof. Bruno Mazzoni, cunoscut și apreciat atât ca specialist în literatura română, cât și ca traducător. Evenimentul este organizat cu patronajul Ambasadei României în Italia. Ideile în jurul cărora se va construi dialogul vor fi legate de tematica, poetica și receptarea teatrului lui Vișniec în Italia.

În ultimii ani, dramaturgul Matei Vișniec a intrat în atenția publicului și a creatorilor din Peninsulă, unde, însă, s-ar cuveni ca publicul larg să cunoască mai îndeaproape forța textului dramatic, actualitatea temelor abordate și caracterul insolit al stilului său poetic. În acet sens, întâlnirea directă cu publicul italian de specialitate sau pasionat de teatrul contemporan, întâlnire în care creatorul să își dezvăluie atelierul de creație și să răspundă stimulilor unui cunoscător al prozei și al dramaturgiei române contemporane – cum este prof. Bruno Mazzoni – reprezintă fără îndoială o oportunitate culturală de excepție.

Asociația culturală MetisTeatro este a doua companie teatrală din Roma, după compania de teatru profesionist Eranos, care în ultima vreme atrage atenția prin punerea în scenă a unor piese ale dramaturgului român. Într-adevăr, în luna februarie a acestui an, MetisTeatro reia suita de spectacole semnate de Vișniec ce au fost incluse în stagiunea din toamna trecută, suită îmbogățită prin trei noi piese de autor. De altfel, ARR a acordat patronajul său pentru suita de spectacole (v. programul mai jos) care vor avea loc în teatre underground și în spații din hub-uri culturale binecunoscute pentru efervescența lor, în mediul cultural din capitala italiană.

Maestrul Matei Vișniec a răspuns invitației companiei de a fi prezent la spectacole și, cu această ocazie, și-a arătat interesul de a participa la o întâlnire cu publicul și cu exponenți ai lumi teatrului din Roma, întâlnire organizată de ARR. În cadrul întâlnirii, compania MetisTeatro din Roma va oferi ca intermezzo publicului câteva scene din piesele dramaturgului Matei Vișniec pe care le-a montat în această perioadă într-o serie de spectacole și performances pe scenele mai multor teatre din Roma.

Publicul prezent va avea ocazia să intre în dialog cu Matei Vișniec, stimulând prin întrebări și observații disponibilitatea autorului de a dezvălui resorturile creației sale.

Matei Visniec a studiat filozofia la Universitatea București și a devenit un membru activ al Generației Optzeci, care a lăsat o amprentă clară asupra literaturii române. El crede în rezistența culturală și în capacitatea literaturii de a demola totalitarismul. Mai presus de toate, Matei Visniec consideră că teatrul și poezia pot denunța manipularea prin „idei mari”, precum și spălarea creierului prin ideologie.

Înainte de 1987, Matei Vișniec își făcuse un nume în România cu poezia sa clară, lucidă și amară. Începând cu 1977, a scris teatru; piesele sale au circulat mult în spațiul literar, dar punerea lor în scenă a fost interzisă. În septembrie 1987, Vișniec părăsește România pentru Franța, unde i se acordă azil politic. Începe să scrie în franceză și să colaboreze cu Radio France Internationale. În prezent, piesele sale sunt puse în scenă în mai mult de 20 de țări. În România, după căderea comunismului, Matei Vișniec a devenit unul dintre autorii cu cele mai multe piese puse în scenă.

Bruno Mazzoni a studiat filologie romanică la Universitatea „Federico II” din Napoli, pe care a absolvit-o în 1969. În 1967, a primit o bursă la cursurile de vară de la Sinaia, organizate de Boris Cazacu, iar în anul III s-a hotărât să facă o cercetare legată de România pentru teza de diplomă despre Ideologie şi limbă la Şcoala Ardeleană – un subiect puţin cunoscut în Italia. Între 1970 şi 1973, a fost lector de italiană la Universitatea din Bucureşti şi conferenţiar la Universitatea din Cluj. Drumurile între Bucureşti şi Cluj, între două medii universitare diferite, între redacţia celebrei reviste clujene Echinox şi Uniunea Scriitorilor l-au făcut să se ataşeze de cultura română. Aşa a descoperit o ţară în care literatura era vitală, ceea ce nu se întâmpla în Italia. În România a văzut cozi la librării în momentul în care se vindeau cărţi de poezie semnate de Marin Sorescu, Ana Blandiana sau Nichita Stănescu. A predat limba şi literatura română la Universitatea din Pisa, unde a fost decan al Facultăţii de Limbi Străine și unde a format generații de cunoscători, iubitori și cercetători ai culturii și literaturii române. Este Doctor Honoris Causa al Universităţii din Bucureşti şi a fost premiat de Preşedintele Republicii Italiene pentru activitatea de traducător, în 2005. A tradus în italiană mai multe volume de Mircea Cărtărescu, Ana Blandiana, Max Blecher, a publicat studii despre Tudor Arghezi, Ion Barbu, Nichita Stănescu. Timp de 20 de ani nu s-a ocupat de traduceri, fiindcă în Italia există ideea că un profesor universitar nu trebuie să facă traduceri, ci să se ocupe exclusiv de cercetare. Cu timpul, și-a dat seama că, pentru promovarea unei culturi, trebuie să te implici, să ai legături cu editurile şi să propui cărţi.

MetisTeatro s-a născut din pasiunea și dorința Alessiei Oteri, actriță, regizoare și profesor de teatru, de a crea un loc în care poți face teatru, în ideea valorii practicii ca posibilitate de transformare, împărtășire și creștere, educație și cultură. MetisTeatro este un spațiu liber și autentic de exprimare și relaționare, un loc caracterizat de respect, pentru sine și pentru ceilalți. De-a lungul anilor, asociația a produs și organizat peste 100 de spectacole, în cele mai variate spații și pentru cele mai eterogene audiențe. A câștigat numeroase premii (2011 cu spectacolul „Laudes” la Festivalul Teatri del Sacro, „AltreScenari” premiat pentru cea mai bună regie, cel mai bun spectacol, cea mai bună interpretare în concursuri de teatru, câștigător în 2019 al Festivalului Comic Off din Roma al premiului pentru cea mai bună actriță în rol principal, cel mai bun regizor, spectacol, scenografie).

Programul reprezentațiilor teatrale ale companiei MetisTeatro:

1 februarie 2020 – h 21.00 (Teatro Furio Camillo) Il Teatro decomposto o l’Uomo pattumiera

2 februarie 2020 – h 21.00 (Teatro Furio Camillo) „Attenzione alle vecchie signore corrose dalla solitudine”

16 februarie 2020 – h 21.00 (Carrozzerie NOT) „Migraaanti o Troppi (ormai) su questa vecchia chiatta”

21 februarie 2020 – h 21.00 (Teatro Centrale Preneste) „Occidental Express”

28 februarie 2020 – h 21.00 (Carrozzerie NOT) „Il comunismo spiegato ai malati di mente”

29 februarie 2020 – h 17.00 (Carrozzerie NOT) „Migraanti o Troppi (ormai) su questa vecchia chiatta” reluare

29 februarie 2020 – h 21.00 (Carrozzerie NOT) „Il comunismo spiegato ai malati di mente”

 

Număr de vizualizări :1http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/32PdAAaRb8A?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Conferința „Etape şi influenţe europene în natura statică a lui The...

Posted: 19 Feb 2020 03:00 AM PST

Sâmbătă, 22 februarie 2020, ora 12.00, Muzeul Municipiului București vă invită la conferința Etape şi influenţe europene în natura statică a lui Theodor Aman, cu Greta Șuteu, la Palatul Suțu. În continuarea seriei de conferințe Arta pe înțelesul tuturor, Secția de Artă a Muzeului Municipiului București vă invită să îl (re)descoperiți pe un mare maestru al picturii românești.

Pionier în introducerea majorităţii genurilor în plastica românească, Theodor Aman este cel care familiarizează publicul autohton şi cu natura statică, gen pe care artistul îl abordează constant în parcursul său artistic, evidenţiindu-se în principal prin compoziţiile cu flori şi fructe.

Tributar la început unui stil descriptiv, artistul evoluează permanent, exersând diferite modalităţi de expresie, de la naturalismul exacerbat de factură caravaggistă la abordările de tip baroc ale flamanzilor şi olandezilor, în care virtuozitatea execuţiei nu se mai limitează la decorativismul pur, ci este asociată cu introducerea unor detalii, de multe ori surprinzătoare, care au rolul de a construi un fir epic, o poveste prin care autorul urmăreşte să intre în dialog cu receptorul, să-i pună o problemă, să-i transmită un mesaj. Vom descoperi în multe dintre naturile statice de maturitate ale lui Aman trimiteri subtile către tema vanitas, către conştientizarea naturii noastre fragile şi trecătoare, către efemeritatea existenţei. Obiectele fidel reproduse nu sunt doar decorative, ci au o puternică încărcătură simbolică şi, după modelul baroc, ele sunt cele care construiesc şi dezvăluie povestea pe care vrea s-o transmită artistul. Trăiesc impetuos la întâlnirea cu lumina, generând jocuri cromatice spectaculoase şi devoalând faţete enigmatice ale realităţii, greu perceptibile pentru ochiul nostru.

Dincolo de evoluţia conceptuală, care marchează diversele etape, naturile statice ale lui Aman se impun prin precizia execuţiei, prin fineţea şi minuţiozitatea percepţiei vizuale, prin sensibilitatea cu care armonizează valorile cromatice şi luminoase, reinterpretând şi reconstruind lumea înconjurătoare din secvenţe transpuse cu delicateţe, graţie şi eleganţă.

Surpriza acestui eveniment este că Secția de Artă vă va prezenta si o lucrare a maestrului, găzduită în prezent de depozitul Pinacotecii București, dorind astfel, ca în fiecare lună să aducă în fața publicului larg câte o operă din depozitele Muzeului Municipiului București.

Conferința va fi deschisă de doamna Elena Olariu, Director Adjunct Artă – Muzeul Municipiului București.

 

Număr de vizualizări :1http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/4CdOZY7472I?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

UNITER 30

Posted: 19 Feb 2020 02:50 AM PST

Luni, 24 februarie 2020, de la ora 17.00, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la înființare, sunteți invitați  la UNITER: strada George Enescu nr.2-4, la parterul clădirii (Restaurant Savart). Vor fi prezenți, alături de președintele Uniunii Ion Caramitru, membri fondatori, artiști, reprezentanți ai breslei teatrale, parteneri, fără de care UNITER nu ar fi putut exista.

”19 februarie 1990 – se naște UNITER – Uniunea Teatrală din România.

 

Drumul început în urmă cu 30 de ani, unul cu suişuri şi coborâşuri, cu clipe grele, dar şi imense satisfacţii l-am construit împreună. Graţie dăruirii celor care s-au implicat de-a lungul timpului, graţie artiştilor Uniunii, numele UNITER a ajuns astăzi cunoscut şi apreciat şi a devenit punct de referinţă a valorii în teatrul românesc.

 

Suntem recunoscători pentru tot ce am reușit să facem ÎMPREUNĂ!

UNITER 30. E mult, e puțin ?!

19 februarie 2020” – transmite UNITER printr-un comunicat de presă.

 

Număr de vizualizări :1http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/YLoM2ag53JI?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Târgul Mărțișorului la Muzeul Național al Țăranului Român

Posted: 19 Feb 2020 02:46 AM PST

Preluat de lumea urbană la început de secol XX și devenit modă, purtat drept colier și podoabă, ținut la piept sau la mână, primit ca suvenir sau mai nou, cadou, mărțișorul supraviețuiește în diferite forme până în contemporaneitate, de la firul simplu răsucit în alb și roșu, până la mărțișorul virtual.  Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă în perioada 26 februarie – 1 martie 2020, între orele 10.00 și 18.00, la Târgul Mărțișorului. Evenimentul urmărește tradiția ultimelor târguri organizate de Muzeul Țăranului, oferind în continuare publicului posibilitatea de a se întâlni cu o ofertă bogată prin unicitatea și diversitatea mărțișoarelor. În peisajul târgurilor bucureștene, Târgul Mărțișorului de la MNȚR pune valoare pe obiectul handmade și pe inovație, încurajând creativitatea în sfera artistică și meșteșugul capabil să fie reînnoit cu noi particularități care să comunice, prin expresivitate, imaginație și simț al umorului, semnificațiile mai vechi sau mai noi ale mărțișorului.

Participanții invitați — studenți, artiști, meșteșugari — folosesc ca sursă de inspirație lumea și mitologia țărănească ori imaginează noi forme ale creativității urbane: de la obiectul manufacturat și reciclat, care folosește materiile naturale devenite clasice, la amprenta unui design contemporan, banda desenată sau personaje și semne din mitologia urbană, imaginate pe o multitudine de materii neconvenționale.

 

Târgul își propune să aducă în atenția publicului cumpărător și alte categorii variate de mărțișoare, care trimit la o serie de revizitări ale trecutului recent: mărțișorul de oraș, mărțișorul rustic, mărțișorul croșetat sau tip goblen, mărțișorul tradițiilor reinventate sau miniaturile din sticlă ale anilor optzeci, ca un contrapunct la creațiile ultimilor ani, în care principala expresie este cea a obiectului handmade.

 

La fel ca în anii trecuți, printre participanții la târgul de anul acesta se numără și școli, fundații, asociații, organizații care desfășoară acțiuni cu caracter umanitar și sprijin pentru categorii defavorizate.

 

Devenită accesoriu tradițional al Târgului Mărțișorului, oferta gastronomică, rămânând un susținător al micilor producători care ne vor fi alături cu produse ce sunt mai aproape de conceptul de bucătărie naturală, chiar dacă zona reprezentată este rurală sau urbană: turtă dulce din Harghita și Argeș, prăjiturele de casă și alte produse de patiserie din Alexandria, Baia Mare și Buzău, miere și dulcețuri din Ilfov, ceaiuri și plante de leac din Dâmbovița, dar și mere sau fructe uscate.

 

Vă așteptăm, ca în fiecare an, să mărțișorim împreună cu fir alb și roșu timp de 5 zile!

 

Prețul biletului de intrare la târg: adulți – 8 lei; pensionari – 4 lei; elevi și studenți, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau ușor – 2 lei

 

 

Parteneri media: Radio România, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Internațional, RFI România, TVRIgloo, Arhitectura, Observator cultural, Infinitezimal, LiterNet.ro, Ziarul Lumina, www.ordineazilei.ro, www.modernism.ro, www.matricea.ro, www.promenada-culturala.ro, www.daciccool.ro, www.getlokal.ro, www.semnebune.ro, www.cooperativatraditionala.ro, www.iqool.ro, www.gratuitor.ro, www.Financiarul.ro, www.News24.ro, Terra Magazin.

 

 

Număr de vizualizări :32http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/Sh3SyNjPdos?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Scriitorul britanic M. J. Arlidge vine pentru prima dată în România...

Posted: 19 Feb 2020 02:43 AM PST

Celebrul autor al romanelor care o au ca personaj principal pe inspectorul detectiv Helen Grace, M. J. Arlidge, va veni pentru prima dată în România, la invitația Editurii Trei. În vârstă de 45 de ani, cel care a îmbinat experiența unei cariere de producător în televiziune cu cea de scriitor, devenind unul dintre cei mai apreciați autori de romane thriller la nivel internațional, va lansa romanul „De-a v-ați ascunselea” („Hide and Seek”) pe 26 martie 2020, la librăria Humanitas Cișmigiu din București, de la ora 19:00. Cei care au descoperit deja investigațiile celor mai stranii crime în cărțile Ghici cine moare primul (Eeny Meeny), Ghici ce-i în cutie (Pop Goes the Weasel), Casa păpușilor (Doll House), Ghici care-i mincinosul (Liar Liar) și Băiatul pierdut (Little Boy Blue) se vor bucura să afle mai multe, chiar de la autor, despre cea mai recentă poveste pe care o aduce în România, la Editura Trei.

Cu o carieră și o experiență de viață interesante, M. J. Arlidge s-a născut la Londra și a urmat cursurile University College School, de la 7 la 18 ani. Înainte de a deveni student a călătorit foarte mult, vizitând India, Singapore și Australia. În India a devenit profesor și a predat la o școală din sudul țării.

La întoarcerea în Anglia a urmat cursurile Facultății St. Johns College, Cambridge, cu specializarea în Literatură Engleză. A studiat, de asemenea, și Producția de Film și Televiziune la Bristol University, timp de un an. Până la statutul de scriitor de succes, Arlidge a lucrat în televiziune ca scenarist și producător, specializat în producții dramatice. A produs seriale polițiste de prime-time pentru ITV, printre care „Torn”, „The Little House” sau „Undeniable”.

Ideea primului său roman a fost inspirată de tipologia reality show-urilor care învesteau telespectatorii cu puterea de a decide prezența sau eliminarea concurenților din emisiune, pe baza evaluărilor și voturilor.

Am fost interesat să scriu o poveste despre această cultură a competiției. Când mi-a venit ideea primului roman, <Eeny Meeny>, emisiunile de televiziune tip reality show atingeau culmile succesului. <Big Brother>, <Survivor>, <I’m a Celebrity> și altele ne încurajau să judecăm alți oameni – care ne plac mai mult, care sunt cei mai dezirabili – și apoi să ne exprimăm direct preferințele. M-am gândit că ar fi interesant dacă un criminal în serie ar face ceva asemănător, mărind miza astfel încât situația să devină una a alegerii între viață și moarte. Ideea fiind să ne punem întrebări despre criteriile prin care îi evaluăm sau valorizăm pe ceilalți și dacă valorile morale pe care credeam că le avem mai sunt un factor în aceste decizii. De exemplu, dacă o femeie ar fi închisă împreună cu un bărbat, fără nicio șansă de scăpare, cu o armă între ei și condiția eliberării ar fi că doar unul poate trăi, bărbatul ar trebui să fie galant și să o lase pe ea în viață?”¸ declara Arlidge într-un interviu, adăugând că, inițial, și-a pus problema să realizeze un serial de televiziune cu acest subiect. Dar, pentru acest tip de produs, tema i s-a părut puțin prea…  dură. Așa că a scris un roman, având în minte, încă de la început, o întreagă serie, care în prezent cuprinde 8 cărți.

Publicat în mai 2014, romanul său de debut Eeny Meeny („Ghici cine moare primul”), a devenit în scurt timp un fenomen și a fost desemnat Bestseller Sunday Times. A câștigat, de asemenea, titlul de „Bestsellerul de debut al anului 2014” în Marea Britanie, la secțiunea Crime. Pe 26 martie, de la ora 19:00, Arlidge va povesti la Libraria Humanitas Cișmigiu din București totul despre crearea personajului Helen Grace, detectivul care a cucerit publicul din peste 30 de țări din întreaga lume și despre cel de-al șaselea roman din serie, „De-a v-ați ascunselea” („Hide and Seek”) care va publicat în curând la Editura Trei.

 

 

 

Număr de vizualizări :36http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/8M9RLDEHdSM?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Alpin Film Festival, ediția a 5-a

Posted: 19 Feb 2020 02:39 AM PST

Alpin Film Festival, unicul eveniment din România dedicat culturii și educației montane, anunță a cincea ediție a festivalului, care se va desfășura între 24 februarie și 1 martie 2020. Aceasta include o selecție spectaculoasă de filme despre ascensiuni montane, expediții și povești ale muntelui, precum și prezentări de carte, dezbateri și expoziții de fotografie. Universitatea Transilvania găzduiește patru evenimente remarcabile din programul festivalului. Luni, 24 februarie, de la ora 19:00, la Centrul Multicultural, va avea loc vernisajul expoziției ÀIVA – Semne pe apă pe Valli di Lanzo, un proiect fotografic prezentat în avanpremieră la Brașov.  O altă expoziție de fotografie, Natura în imagini AGERPRES, se va deschide la Aula Universității pe 25 februarie, de la ora 18:30, urmată de gala de deschidere a festivalului și proiecția filmului documentar Superhombre (România, 2019, Mircea Gherase și Lucian Mircu), de la ora 19:00.La Centrul Multicultural sunteți aștepatți din nou joi, 27 februarie, pentru cel mai important eveniment literar al festivalului, lansarea cărții Trilogia transilvană, de Miklós Bánffy, una dintre operele de referință ale secolului XX, apărut, în ultimele două decenii, în limbile engleză, franceză, spaniolă, germană, italiană și olandeză. Accesul la toate evenimentele din cadrul festivalului este gratuit.

Număr de vizualizări :27http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/Ju8CjbE6Lwk?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Crime + Investigation transmite al doilea sezon din serialul docume...

Posted: 19 Feb 2020 02:34 AM PST

Crime + Investigation® prezintă în exclusivitate, din 26 februarie 2020, în fiecare miercuri, de la ora 22:00, cel de-al doilea sezon al serialului „Victimele lui R Kelly”, care aduce în prim-plan mărturiile femeilor abuzate sexual și emoțional de R Kelly. Considerat unul dintre cei mai mari cântăreți R&B din toate timpurile, acesta și-a ținut viața din spatele scenei departe de ochii publicului și autorităților mai bine de 20 de ani. Odată cu lansarea primului sezon al documentarului „Victimele lui R Kelly”, a ieșit la iveală o serie de mărturii despre abuzurile la care au fost supuse mai multe femei din viața artistului american, stârnind reacții și controverse în întreaga lume. În cel de-al doilea sezon, oamenii din cercul intim al lui R. Kelly înaintează noi acuzații cu privire la abuzurile sexuale, mentale și fizice la care au fost supuși de către acesta. Victimele sunt mai pregătite ca niciodată să facă publică întreaga poveste, apar noi evoluții ale cazului și înregistrări care vor aduce o lumină nouă asupra laturii ascunse și periculoase a personalității cântărețului.

Până de curând ignorate de autorități și prea puțin ascultate de mass-media, vocile victimelor lui R Kelly devin din ce în ce mai pregnante în cele peste 50 de interviuri difuzate de Crime + Investigation®.

 

Despre Crime+ Investigation

Crime + Investigation® dezvăluie lumea complexă și fascinantă a crimelor, purtând telespectatorii într-o călătorie în căutarea adevărului, dreptății şi a unei mai bune înțelegeri a comportamentului unui ucigaş. Fiecare călătorie este personală şi emoţională, fiind completată de poveştile anchetatorilor, experţilor şi a victimelor și apropiaților acestora. Crime + Investigation® este disponibil la nivel internațional în peste 50 de milioane de locații și difuzat în 18 limbi.

Crime + Investigation® a fost lansat în România din 2013 și este prezent pe toate platformele majore de cablu din țară, inclusiv: Akta-Digital Cable Systems, Next-Gen Communications, Orange, Telekom și UPC-Vodafone.

Vizualizări: 4

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor