altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 20 august 2019

“Expoziția de bijuterie contemporană ”Mapping Beauty”, la Muzeul Na...


Expoziția de bijuterie contemporană ”Mapping Beauty”, la Muzeul Naț...

Posted: 19 Aug 2019 07:35 AM PDT

Începând cu 21 august 2019, la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, expoziția de bijuterie contemporană ”Mapping Beauty” reunește creațiile a șase artiste românce selectate de platforma AUTOR. Lucrările explorează corpul uman din perspective foarte personale, iar întregul demers invită privitorul să-și definească propria hartă a conceptului de frumusețe. “Întâlnirea cu bijuteria de artă este o experiență unică pentru fiecare persoană. Operând dincolo de ornamental, aceste piese ne cheamă într-un spațiu în care atât privitorul cât și cel care alege să le poarte se angajează într-un dialog, unde povestea se re-construiește constant, în funcție de noi și noi factori, ce țin în primul rând de auto-cunoaștere”, a declarat Dan Pierșinaru, Director al platformei AUTOR.  Artistele selectate de platforma AUTOR sunt Alina Carp, Cleopatra Coșulet, Mihaela Cherciu, Teodora Rus, Diana Toboșaru și Carla Szabo.  

”Harta nu se referă astăzi doar la obiectul care ne ajută în orientarea fizică; harta presupune descoperire, explorare, cunoaștere, cartografiere a unor teritorii noi și inedite. Expoziția de bijuterie de artă Mapping Beauty propune interpretarea hărții în această ultimă cheie, îi conferă un sens contemporan și deschide muzeul spre un public nou”, a spus Cristina Toma, Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

 

Vernisajul expoziției va avea loc în data de 21 august la ora 18:00, iar expoziția va fi deschisă până în data de 8 septembrie 2019. Evenimentul este susținut de crama de vinuri Gitana Winery care își propune o renaștere a vinurilor moldovenești. Accesul la vernisaj este gratuit,

ulterior prețul biletului de vizitare a expoziției este de 5 lei.

 

Despre AUTOR 

AUTOR este o scenă exclusivistă pentru bijuterie contemporană, întâlniri și concepte. Este un spațiu în care atât abordarea funcțională, dar și cea conceptuală fuzionează dând naștere unui nou mod de înțelege și purta bijuterie. Cu fiecare manifestare definim acel spațiu magic în care se întâlnesc designul, arta și emoțiile.

 

Ca platformă, AUTOR comunică pe diverse niveluri și prin diferite medii: târgul, revista tipărită, premiile și o arenă digitală versatilă.

www.dautor.ro 

Contact: news@dautor.ro

 

Despre Muzeul Național Al Hărților și Cărții Vechi

Muzeul Hărților este un muzeu cu o colecție unică în România ce își propune ca, prin grija pentru patrimoniu și interpretarea lui, prin activități destinate specialiștilor și comunităţii, să devină o instituție relevantă pentru public și pentru cultură, promovând cercetarea, interactivitatea, educația pe tot parcursul vieții, dialogul şi angajarea creativă. 

 

Muzeul deţine o colecţie de peste 1.000 de hărţi vechi şi gravuri ce reprezintă în principal regiunile române, dar şi ţările Europei şi alte continente; cea mai veche hartă din colecţie este o xilogravură din anul 1525 ce reprezintă Europa Centrală, cu regiunile Ungariei, Prusiei, Rusiei, Valahiei şi Poloniei.

www.muzeulhartilor.ro 

 

 

Număr de vizualizări :1http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/Lrsh5B8ut3Y?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Concert Dana Florian, în Grădina MNLR

Posted: 19 Aug 2019 07:05 AM PDT

Miercuri, 21 august 2019, de la ora 19.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe), Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la un nou concert în Grădina MNLR, de data aceasta protagonistă fiind Dana Florian. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Dana Florian este cantautoare, instrumentistă, compozitoare și poetă. Abordează cu precădere genurile muzicale folk, jazz și pop. Căutătoare de comori pentru suflet, Dana Florian cântă despre firescul cotidian, de la trăirile cele mai profunde până la lucrurile nostime, de la jocul serios al umorului, la adevărul frumosului și da, chiar și mai ales la adevărul minciunii, cu alte cuvinte, atitudine folk, chiar și atunci când nu cântă… „folk”.

Visul albumului lansat anul acesta a existat dintotdeauna. Primul cântec în studio a fost înregistrat în 2014, iar discuțiile concrete despre album au venit doi ani mai târziu. Toate înregistrările au fost concepute la AudioGate Studios, cu Mircea Iliescu aranjor orchestral și Mircea Presel cu mix și mastering. Cele 11 compoziții  vorbesc natural despre viață și nu numai. Nouă dintre piese sunt compuse pe versurile proprii, textul piesei „Te iubesc” este semnat de poeta Maria Simion, iar „Ornic de piatră” are nu numai cuvintele măiastre ale lui Ciprian Chirvasiu, dar și excepționala lui glăsuire. Pe lângă toate instrumentele pe care Dana Florian le-a pus în mișcare alături de Mircea Iliescu, vioara Elenei Albu o însoțește  în „Balada în I Major”.

Dana Florian cântă și compune de când se știe, însă în liceu a făcut cunoștință cu prima ei chitară și pe băncile Grădinei Icoanei din fața Teatrului Bulandra a dat viață multor cântece folk. Cu entuziasmul adolescentei îndrăgostite de muzica lui Joan Baez, spectacolele lui Moțu Pittiș, Andrieș, Alifantis și fetele de la Ecou, s-a prins în jocul folkului și în 1990 a debutat la prima editie a Festivalului „Om bun”. A continuat să studieze pianul la Școala Populară de Artă și să compună muzică și poezie pentru sufletul ei. După câțiva ani s-a născut „Cărare în doi”,  pe care și-a dorit să-l împărtășească oamenilor. L-a înregistrat în studio, l-a pus online și cărarea a dus-o, pas cu pas, către scenă.

În 2015, la Festivalul Castanilor de la Ploiești, cântecul-mărturisire „Dacă astăzi ar fi” a primit premiul „Gabi Dobre”. În 2016, cântecul „Meșterul Ana”, pe versurile poetului Ciprian Chirvasiu, a fost răsplătit cu premiul „Cea mai frumoasă poezie cântată” la Festivalul „Chitara Dunării” și cu premiul special al sponsorului la Festivalul Castanilor.  În mai 2016 a înfăptuit  „Poveste cu tata”,  primul single înzestrat cu un videoclip – un cântec-manifest despre relația dintre generații.

 

Număr de vizualizări :20http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/kPSN-TyBGzk?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Festivalul Internațional „Vara Magică” se încheie după 13 concerte ...

Posted: 19 Aug 2019 06:57 AM PDT

Miercuri,  21 august  2019, se va încheia a opta ediţie a Festivalul Internațional „Vara Magică”, ultimul concert urnând a fi susţinut de Orchestra Naţională de Tineret a Olandei, dirijată de Anthony Hermus, solist pianistul Alexander Romanovsky. Pentru a opta vară consecutiv, Festivalul Internațional „Vara Magică” invită la Ateneul Român mari orchestre simfonice de tineret din întreaga Europă, într-o spectaculoasă serie de 13 concerte ce s-a desfășurat între 10 iulie și 21 august, în serile de miercuri și joi, la Ateneul Român, în faţa unor săli arhipline, sub egida aniversară „Bucureşti 560”. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Al treisprezecelea concert al festivalului, programat miercuri, 21 august, ora 19.30, sub genericul “Creații fantastice”, Orchestra Naţională de Tineret a Olandei, dirijată de Anthony Hermus, va cuprinde un program Stravinsky – Le baiser de la fee: Divertimento, Serghei Rachmaninov – Variatiuni pe o tema de Paganini op. 43, solist pianistul Alexander Romanovsky, Hector Berlioz  – Simfonia fantastica op. 14.

            Crescând în anvergură an după an, Festivalul Internațional „Vara Magică” a adus în 2019 la Ateneul Român, din 10 iulie până pe 21 august, un nou record. Cele  13 concerte  6 seri cu orchestre simfonicedin întreaga Europă, 4 seri cu orchestre de cameră și 3 seri de muzică de cameră de cel mai înalt nivel –, s-au desfăşurat în faţa unor săli arhipline, dovedindu-se a fi adevărate atracţii pentru publicul aflat în Bucureşti în cursul verii.

Festivalul Internaţional „Vara Magică sprijină inițiativa #NoiFacemUnSpital  a Asociației Dăruiește Viață”.

Biletele se pot găsi pe www.lanto.ro, www.bilete.ro și la casa de bilete a festivalului deschisă la Ateneul Român, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni până vineri, între orele 14 și 19.

Programul integral pe www.lanto.ro

 

7 august – https://youtu.be/T122K2svlAo
8 august – https://youtu.be/HhDe8N_IIj0

Producător : Lanto Communication

Coproducători : Primăria Municipiului București prin Centrul pentru Tineret al Municipiului București

Partener principal : NIRO Investment Group

Parteneri : Luxten, Oscar, Libra Internet Bank, Calibru 9, Vizual Graph, Asociaţia „Mâine va fi mai bine”, Fundaţia „Prietenii Muzicii – Serafim Antropov”, Borsec, Ellevents

Parteneri media principali : Radio România Muzical, TVR 3, Trinitas TV

Parteneri media : Radio România Cultural, România TV, Smart FM, Național TV, Naţional FM, B1 TV, Realitatea TV, Radio Trinitas, Agenția de carte, Mediatrust,  Liternet.

 

Pentru acreditări de presă vă puteţi adresa la office@lanto.ro, Carmen Mihai 0731.371.225.

 

Număr de vizualizări :18http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/mg4kGwsAyns?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Hrisov de întemeiere a Forumului Cultural ”Brâncoveniana”

Posted: 19 Aug 2019 06:47 AM PDT

A fi martorul unui moment istoric înseamnă că sufletu-ţi vibrează întru eternitate. Şi, rogu-vă, nu credeţi că am rostit cuvinte mari, prea bine ştiind că orice rostire este „umbra faptei”, după cum glăsuia, cândva, în străvechime, Democrit din Abdera.

Ei bine, contemporanii noştri: prof. VALENTINA VASILE, prof. dr. GEORGE COANDĂ, col. (r) MARIAN ILIE şi dr. OVIDIU CÎRSTINA au devenit în ziua de vineri, 16 august 2019, ispravnicii unei proiecţii cu vibraţie de cleştar brâncovenian.

Iată ce glăsuieşte Hrisovul istoric rostit în incinta Palatului Voievodal de la Potlogi – Dâmboviţa:

„Însufleţiţi profund de dorinţa de a cinsti memoria martirilor Brâncoveni şi istoria naţiunii române, aşezăm astăzi temeiul FORUMULUI NAŢIONAL CULTURAL <BRÂNCOVENIANA>. Ţelul Forumului este acela de retrezire a sentimentului iubirii de patrie şi de înalt respect faţă de multimilenara istorie a neamului românesc, cât şi de valorificarea acesteia într-un moment când este atacată şi erodată de forţe ostile naţiunii române şi statului unitar român.

Forumul se va desfăşura pe două secţiuni: simpozionul <Brâncoveanu şi epoca sa> şi concursul de poezie patriotică <Sub crucea Sfântului martir Brâncoveanu>.

S-a dat acest Hrisov de întemeiere la Palatul voievodal din Potlogi astăzi, 16 august, Anul de la Domnul, 2019.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

S-a redactat în trei exemplare depozitate la: Complexul Naţional Muzeal <Curtea Domnească> din Târgovişte, Primăria şi Consiliul Local al comunei Potlogi şi Cenaclul literar <George Coandă> din Potlogi”.

 

Acest HRISOV istoric a fost pecetluit în prezenţa tuturor participanţilor la Simpozionul „Brâncoveanu şi epoca sa” şi la Festivalul concurs de poezie „BRÂNCOVENIANA”, a tuturor iubitorilor de istorie, a tuturor acelora care au dorit să omagieze Ziua Sfinţilor Martiri Brâncoveni.

 

Avem a preciza că organizatorii acestui FORUM NAŢIONAL CULTURAL „BRÂNCOVENIANA”: Consiliul Judeţean Dâmboviţa/Complexul Naţional Muzeal CURTEA DOMNEASCĂ, Primăria şi Consiliul Local Potlogi, Cenaclul literar „GEORGE COANDĂ”, preşedinte prof. VALENTINA VASILE şi Şcoala Dar Development (Alexandra Brutaru, Cristina Brutaru), doresc un parteneriat fructuos alături de Arhiepiscopia Târgoviştei, Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria”/Filiala „Mihai Viteazul” Dâmboviţa, Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România, Societatea Scriitorilor Târgovişteni, Televiziunea regională „Columna” Târgovişte, „Jurnalul de Dâmboviţa”, Liceul Tehnologic „Marin Grigore Năstase” Tărtăşeşti.

 

Ziua de vineri, 16 august 2019, a fost precedată şi  înnobilată de o slujbă de pomenire a Sfinţilor Martiri Brâncoveni – în incinta sfântului locaş, ctitorie Brâncovenească, urmată de intervenţiile pline de substanţă documentară, prezentate în cadrul Simpozionului „Brâncoveanu şi epoca sa”. Intervenţiile domnilor: prof. dr. GEORGE COANDĂ, prof. HONORIUS MOŢOC, prof. VALENTINA VASILE, au fost adevărate lecţii de istorie medievală.

Un moment, asemenea, emoţionant, a fost şi festivitatea de premiere a celei dintâi ediţii a concursului de poezie „Brâncoveniana”, preşedinte al Festivalului fiind domnul colonel în rezervă MARIAN ILIE, el însuşi poet.

În numele tuturor celor prezenţi în zilele de 15 şi 16 august 2019, la acţiunile dedicate Sfinţilor Martiri Brâncoveni, toată recunoştinţa noastră!

 

Livia Ciupercă

Număr de vizualizări :20http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/z9qexuBLGn0?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Premiera spectacolului ”Mătrăguna”, la Teatrul Nottara

Posted: 19 Aug 2019 06:44 AM PDT

Joi, 19 septembrie 2019, ora 19.00, va avea loc spectacolul ”Mătrăguna” găzduit de Teatrul Nottara și produs de către Asociația Cuturală Didascalia. 

Regia și adaptarea: Vinicius Tomescu

Mișcarea scenică: Adina Cezar

Costumele: Cristina Neacșu

Distribuția:

Messer Nicia – Tudorel Filimon

Calimaco – Nae Alexandru

Ligurio – Vasile Filipescu

Părintele Timoteo – Mihai Niculescu

Lucrezia – Diana Radu Stan

Sostrata, Femeia – Cristina Cîrcei

Siro – Cristian Simion

 

Machiavelli, machiavelic, machiavelism

Rareori un nume propriu devine adjectiv sau substantiv, asigurând persoanei respective, printr-un subterfugiu lingvistic, un loc sigur în posteritate. Adjectivul machiavelic în conjuncție cu un alt cuvânt plasează sintagma rezultantă în aria peiorativului, trezind suspiciunea subversivității și a unei morale corupte. Dar care este morala coruptă și care este morala justă și perfectă? Cum putem alege? Avem instrumente pentru a evalua corect alternativa pe care ne-o oferă viața ori suntem niște păpuși în mâna destinului care ne oferă oportunități pe care știm sau nu știm să le speculăm? Aceasta este problematica sugerată de Niccolo Machiavelli în capodopera dramaturgică Mătrăguna. Intriga piesei pornește de la intențiile pasionale ale lui Calimaco (interpretat de Nae Alexandru), sosit de la Paris secondat de Siro (Cristian Simion), servitorul aghiotant care îl acoperă și îl susține în aventurile amoroase clandestine, pentru a o cuceri pe Lucrezia (Diana Radu Stan), soția magistrului florentin Nicia (Tudorel Filimon). Un arivist ingenios pe nume Ligurio (Vasile Filipescu) speculează momentul reușind în mod abil să creeze o rețea de minciuni în care vor cădea, pe rând pradă, precum insectele într-o pânză de păianjen, preotul Timoteo (Mihai Niculescu), Nicia si Sostrata (Cristina Cîrcei), mama Lucreziei. Interesați fiind, aceștia admit silogismele lui Ligurio, înghițind minciună după minciună, dovedind că orice sistem moral este subiectiv, versatil și efemer. Noi interese nasc noi sisteme morale. Noi sisteme morale determină noi ideologii și noi religii. Preoți care ne sfătuiesc sa păcătuim creștinește și legiuitori care admit orice nelegiuire, dacă acest lucru le aduce vreun câștig. Este imaginea unui univers care pare absurd, dar care, sub bagheta unui maestru al minciunii, devine posibil.

 

Număr de vizualizări :32http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/ySdjNpE2kHc?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Revista ”Arena literară” și cititorii săi

Posted: 19 Aug 2019 06:43 AM PDT

Semnalăm bogatul şi consistentul sumar al recentului număr al revistei „Arena literară”, Bucureşti, aprilie-iunie 2019, coordonat de un prestigios colectiv de literaţi. Editorialul fiecărui număr este semnat de dl. Aureliu Gogi, redactorul-şef al acestei publicaţii semestriale. O atenţie deosebită se acordă în acest al XIII-lea număr Concursului Naţional „Radu Cârneci”, ediţia a II-a. Drept răsplată, sunt reproduse câteva dintre poemele premiate ale autorilor: Nicolae Dincă, Georgeta Muscă-Oană, Petru Solomonaru, Vasile Toma. Acestora li se adaugă poeţii: Corin Bianu, Şerban Codrin, Virgil Dumitrescu, Lidia Lazu, Lavinia Elena Niculicea, N.N.Negulescu, Ion C. Ştefan, Nicolae Ţăranu.

De altfel, poezia domină paginile acestui număr, şi prin versuri semnate de Victoria Milescu, N.D. Fruntelată, Theodor George Popescu, Adrian Botez, Mircea Dorin Istrate;  aforismele – semnate de Emil Dinga şi Nicolae Mareş sau „Colţul epigramistului”.

Proza este, asemenea, bine reprezentată. Amintim pe doamna Eliza Roha, printr-un fragment din romanul „Destine în derivă”; Nică D. Lupu cu secvenţe din „Revoluţie la Brăneşti”; Florin Anghel Veleanu – cu fragmentul de roman „Gambitul fluturelui”. Incitante şi „Psihografiile” semnate de Ana Dobre-Pelin; „Blestenul”, de Gheorghe I. Gheorghe, „Derivă” (I), de Ştefania Oproescu; „Vidma” (II), de Paul Sârbu; „Tunelul timpului” (IV), de Ştefan Dorgoşan; „De Paşte”, de Angela Dina-Moţăţăianu.

Fascinant este dialogul susţinut de doamna Elisabeta Iosif, sub genericul „Argus printre scriitori”; deopotrivă, dialogul dintre George Roca şi Adrian Grauenfels.

Analize critice semnează domnii Nicolae Georgescu, Ben Todică, Lucian Gruia, Mihai Merticaru.

Doamna Eliza Roha acordă o atenţie specială volumelor publicate sub cupola Editurii „Betta”, cu referire, strict, la următorii autori: Isabela Brănescu, Vasile Szolga, Marina Costa, Victor Pencu; dar şi acţiunilor patronate de susnumita editură.

Interesantă este „dezbaterea” pe tema „Femeia creator, femeia personaj”. În acest număr, Ana Dobre insistă asupra „Basmului unei iubiri mitizate” – „Am fost sau nu?”, de Gabriela Stanciu Păsărin.

Colaboratorii revistei se dovedesc preocupaţi şi de literatura universală, amintindu-ne de Homer – prin Victor Atanasiu sau  de William Shakespeare – prin Emil Lungeanu.

Din literatura românească, amintim eseurile dedicate lui Barbu Delavrancea, Camil Petrescu, Marin Sorescu, Vasile Blendea etc. Elena Bălan Osiac realizează un paralelism între ardelenii Octavian Goga şi Aron Cotruş.

Apreciem colectivului revistei „Arena literară” prezenţa unei rubrici permanente, intitulată,  „La aniversară”. Este mult mai mult decât prezenţa unei liste de scriitori care s-au născut într-o anume lună şi într-un anumit an. În acest recent număr de revistă medalioanele dedicate scriitorilor George Anca, Ion Andreiţă şi Corneliu Zeana, la împlinirea a 75 de ani şi respectiv, 80, este nu doar un gest colegial, ci un omagiu binemeritat adresat colegilor de breaslă.  Cu vădită emoţie, „Şi vii tu, Prinţ al Morţii / Şi ne trezeşti la Viaţă / Apleci din slava bolţii / Transcendentala-ţi faţă”, trează flacăra iubirii colegiale, pentru cei chemaţi, recent, la Domnul: Ion Dodu Bălan, Ion Brad, Ion Horea, Mihail Grămescu!

Fiecare număr de revistă, inclusiv acesta, surprinde acţiuni cultural-artistice de importanţă naţională sau internaţională. Astfel, ochiul cititorului se-ncântă, aflând despre Simpozionul „Mircea Eliade” – desfăşurat la Piteşti, în martie 2019 sau despre lansarea „Antologiei de poezie română actuală” de la Istambul, în aprilie a.c. Informaţii utile aflăm şi despre şedinţele de cenaclu „Arena Literară” sau despre alte reviste literare din ţară. Domnul Marian Ilie semnează articolul „Încă o bretea românească la podul de cuvinte peste Bosfor”.

Deopotrivă, se cuvine amintită şi „Arena PLUS”, suplimentul lunar care apare sub auspiciile revistei-mamă.

FELICITĂRII colectivului redacţional!

LECTURĂ PLĂCUTĂ, tuturor iubitorilor de literatură!

 

Livia Ciupercă

 

Număr de vizualizări :19http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/wrusTKM-N2U?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Proiecția filmului „23 august. 1944 / 2019”

Posted: 19 Aug 2019 05:42 AM PDT

Vineri, 23 august 2019, ora 10.30, la Căminul „Moses Rosen” (Str. Jimbolia nr. 105, București), va avea loc proiecția filmului „23 august. 1944 / 2019”- variantă în lucru.  

***

„23 august. 1944 / 2019” 

Proiecție de film. Variantă în lucru.

Vineri, 23 august 2019, ora 10.30 a.m.

Căminul „Moses Rosen” (Str. Jimbolia nr. 105, București) 

Cu: Iudith Ardeleanu, Ioseph Cotnăreanu, Lippa Baroti Segal, Pompiliu Sterian
Un film de: Andra Tarara, David Schwartz, Roland Ibold
Consultant istoric: Mihai Burcea

În ziua de 23 august 1944, mareșalul Ion Antonescu și prim-ministrul Mihai Antonescu sunt arestați, România iese din alianța cu Germania nazistă și întoarce armele – continuă războiul de partea coaliției Marea Britanie – U.R.S.S. – Statele Unite. Evenimentul marchează sfârșitul regimului fascist în România.
În 2009, un colectiv artistic multidisciplinar a inițiat „Vârsta4” – program de artă comunitară la „Moses Rosen” – căminul pentru persoane vârstnice al comunității evreiești din București. În cadrul unuia dintre primele ateliere, persoanele rezidente au desenat o hartă a zilelor importante din viața lor. Cele mai multe persoane au nominalizat 23 august 1944 ca evenimentul care le-a marcat decisiv existența.
În cursul anului 2019, la 75 de ani de la 23 august 1944 și la 10 ani de la începutul programului „Vârsta4”, i-am provocat din nou pe rezidenți să discutăm despre semnificația acestui eveniment istoric. De-a lungul a 8 luni, în cadrul unor discuții individuale și de grup, rezidentele și rezidenții rememorează, povestesc, dezbat, se emoționează și se ceartă pe marginea evenimentelor din jurul zilei de 23 august 1944.
Vineri, 23 august, de la ora 10.30, la căminul „Moses Rosen”, vedem filmul împreună cu rezidenții, într-o variantă de lucru, discutăm și sărbătorim.

Evenimentul face parte din proiectul „75 de ani de la 23 august 1944 – perspective marginale”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național*.
Parteneri: Căminul „Amalia și șef rabin dr. Moses Rosen”, Muzeul Național al Țăranului Român, U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale”, S.N.S.P.A. București, Universitatea Babeș Bolyai – F.S.A.S., Universitatea de Arte „George Enescu”, Facultatea de Litere și Arte – Universitatea „Lucian Blaga”, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Muzeul Memorial al Holocaustului din Transilvania de Nord, Asociația Română pentru Istorie Socială, Asociața „Constantin Hamangiu”.
*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

Vizualizări: 158

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor