altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 17 noiembrie 2019

“”Mir și borangic”, o expoziție de Camelia Ionescu-Popa” plus 5 more


”Mir și borangic”, o expoziție de Camelia Ionescu-Popa

Posted: 16 Nov 2019 03:03 AM PST

Luni, 18 noiembrie 2019, ora 18.30, în spațiile Liceului Pedagogic Ortodox ”Anastasia Popescu” din București (str. Zborului, nr. 7-9), va fi vernisată expoziția ”Mir și borangic” a artistei Camelia Ionescu-Popa, eveniment inclus în cadrul celei de-a VI-a ediții a Zilelor Educației, program anual al Liceului Pedagogic Ortodox ”Anastasia Popescu”. Despre expoziție și artistă, vor vorbi criticul de artă Ruxandra Garofeanu și scriitorul Dan Mircea Cipariu. ”Mir și borangic” a fost prezentată, între 13 iunie-13 iulie 2019, la Galeria Romană din București, cu un cuvânt de deschidere susținut de Ierom. Savatie Baştovoi, etnologul Laura Jiga-Iliescu și de criticul şi jurnalistul de artă Vladimir Bulat. În septembrie 2019, Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos a găzduit un dublu eveniment cultural: vernisajul expoziţiei „Mir și borangic”, cu lucrări semnate de Camelia Ionescu Popa, şi un recital extraordinar de pian, susţinut de Cătălin Răducanu. Recent, expoziția ”Mir și borangic” a fost itinerată la Paris. ”Am pornit în această formulă complexă a sărbătoririi ZILEI ȘCOLII ANASTASIA POPESCU atunci când am vernisat o expoziție a dnei Silvia Radu și am construit evenimentele în jurul acesteia. Apoi ne-am dat seama că pentru copii sunt esențiale aceste întâlniri culturale cu artiști, cu oameni se știință, cu scriitori”, a spus Prof. Mona Șerbănescu, directorul Liceului Pedagogic Ortodox ”Anastasia Popescu”. AgențiadeCarte.ro este partenerul media al evenimentului.

 

Mir și borangic

Fantasticul colorist Henry Matisse a vorbit pictural printre primii, în lumea apuseană, despre bluza românească (La Blouse Roumaine, 1940).

Fatalmente, pentru români începea înrobirea cu bacilul comunismului, care le-a corodat temeiurile, esența și diversitatea strămoșească. De fapt, românii s-au născut risipitori. Dar nu toți. Dumnezeu a avut grijă ca anumite repere să fie salvate! Portul popular este una din permanențele acestui popor.

Dar s-o luăm de departe.

Să ne concentrăm puțin pe un fragment de frescă de la vechea biserică a Curții de Argeș, care este de la 1535! Portretul domniței Rocsanda conservă niște splendide mânecuțe de ie gorjeană, pe care nu ai fi bănuit-o la o progenitură domnească, dar iată o evidență. Obrazele subțiri și bine spălate nu se sfiau să prea gustul pentru frumos al țăranilor, pe care-i aveau la picioare…Ulterior, bisericii Valahiei zidurile s-au umplut cu imagini de țărani, boieri și alte categorii sociale, îmbrăcate în straie tradiționale, fiecare cu specificul zonei, cu dominanta cromatică și cu preferințe decorative. E întreagă geografie acoperită de această bogăție.

În anul 1868 pictorul revoluționar Gh. Tattarescu pictează 2 portete de munteni, în straie țărănești tradiționale. Le pictează cu acribia și curiozitatea unui european, care descoperă Lumea Nouă; este absolut încântat, iar încântarea sa îl face aidoma unui fotograf, voiește să fie exact, să nu-i scape niciun detaliu, nicio iotă din ce avea în fața ochilor. Picturile acestea au valoare de document major, și chiar substituie și suplinesc lipsa unor mărturii fotografice din acea epocă.

Lucia Demetriade Bălăcescu, bucureșteancă fiind, în perioada interbelică descoperă pitorescul unei ținute din Săliște, satul cu mentalitate urbană, în care ciobanii au construit școli și biserici pentru urmașii lor, să fie în rând cu lumea; pictorița și ne lasă mărturie un superb portret de Sălișteancă (1944). Este la loc de cinste în Muzeul național de Artă al României.

 

Suntem în 2019, iar instituția bisericii noastre ortodoxe a declarat acest an: al satului românesc. Artista Camelia Popa s-a concentrat de ceva timp pe studiul iei românești, și-a propus să-i exploreze etosul stilistic și cromatic.  Și-a dat seama că nu este suficient să o pictezi o singură dată, precum au făcut înaintașii ei, de aici și de aiurea, ci s-a concentrat pentru mai multă vreme în jurul acestui ofertant subiect. Ne dăruiește acum un întreg ciclu. Exact precum un artist contemporan, care coase și descoase subiectul. Vorbim despre un program, despre un concept și un valoros laborator pictural.

Mai mult, chiar i s-a comandat anul trecut o icoană cu o Maica Domnului cu Pruncul Iisus, îmbrăcată într-o cămeșoaie țărănească. A ajuns într-o biserica de la Alba-Iulia. Astfel s-a sfințit borangicul. Magnific.

Iar Mirul este aroma Raiului. Este chintesența plantelor care provin de acolo, și care nu au plecat de acolo niciodată. Tot astfel poate fi numită și icoana – mirozna Prototipului, savoarea care-I face simțită și vizual prezența Mântuitorului. Pentru că ne mântuim și prin gust, și prin miros, mai ales, prin aroma Paradisului Pierdut.

Mir și borangic este o expoziție de pictură și iconografie.  Artista, cu studii la Galați, București și întreagă Europă, mai ales în Italia, unde a și pictat în sfinte locașuri, alături de soțul său, zugravul de biserici Ioan Popa, ne propune o perspectivă proprie și asumată duhovnicește asupra artei, o retrospectivă, o etapă a maturizării. Iar locul acela, pentru această întâlnire cu publicul, nu este nici el unul aleatoriu. Dimpotrivă. Vorbim despre un vechi și nobil apartament, în chiar inima capitalei României, care găzduiește de mai bine de 5 ani Galeria Romană, un loc care face să rămână vie flacăra tradiționalismului,  a bunului-gust, a artiștilor pentru care valorile frământate de țăranii noștri, erau mai presus decât chiar propria lor operă.

Camelia Popa vine și ea în rândurile celor pentru care moștenirea încă palpabilă, lăsată nealterată de cei de demult, este un seducător izvor pentru generațiile simțitoare, gânditoare și creative.

Mir și borangic – va fi veriga și dovada acestei stări de lucruri,  cu asupra de măsură!

Să ne bucurăm.

 

Camelia Ionescu-Popa s-a născut la 16 ianuarie 1979, la Galați. A absolvit Universitatea Națională de Artă din București, secția de Artă Murală, promoția 2002. Expoziții personale de pictură: iunie 2019, București – Galeria Romana, “Mir si Borangic’’; august 2014,  București, galeria “La Vulturi”; sept.- oct.. 2014,  Otopeni, Centrul Vultural “Ion Manu”; febr. 2015,  București, galeria “Rost & more”; martie 2016  “Sinonime”- Mogoșoaia, Palatele brâncovenești, galeria “Foișor”; pictură și bijuterie, mai 2016,  “Firesc” – București, galeria “Rost & more. Expoziții personale de icoane în Lisabona, Oeiras, Portugalia, Velletri-Lazio, Paris, Catania, Roma, Mandanici- Sicilia, București. Lucrări de Artă Monumentală Religioasă (în comun cu Ioan Popa); 2008-2010, Biserica ’’Sfânta Treime’’ a mănăstirii Afteia(Cioara), judeţul Alba, frescă; 2006-2007, Biserica  spitalului de copii Grigore Alexandrescu, București; 2005, Altarul bisericii parohiale  ‘’SS.Redemptore’’, Manfredonia, Italia, acryl; 2005-2006, Altarul bisericii parohiale ‘’SS.Crociffiso’’, Barlletta-Bari, Italia, acryl; 2005, Catedrala Sf. Napa, Limassol – 1897, CIPRU, frescă; 2004, Biserica parohială, scena timpan exterior, Aiud, jud.Alba, mosaic; 2004, Baptisterul bisericii parohiale „Spirito Santo”, Manfredonia- Bari, Italia. fresca bizantină; 2003, Altarul paraclisului bisericii ortodoxe Sf. Napa, Limassol, CIPRU. Acryl; 2003,  Capela santuariului ” San Michele sul Gargano”, Monte S. Angelo- Foggia, sec. V- VI, fresca stil bizantin; 2002, Baptisterul bisericii parohiale „Santa Maria del Carmine”, Manfredonia, Italia. fresca stil bizantin si acrylic pe pânză; 2002, Baptisterul bisericii parohiale „Santa Maria dell’Immacolata”, Monte S.Angelo, Italia, frescă stil bizantin; 2002, Baptisterul bisericii parohiale „San Giuseppe „, Manfredonia, Italia, frescă stil bizantin; 2001, Iconostasul bisericii parohiale Costești (Gorj), tempera pe lemn; 2001, Iconostasul Mitropoliei Ortodoxe Române pentru Germania și Europa Centrală, Nurnberg, Germania, tempera pe lemn (lucrare comună)

 

 

ZILELE ȘCOLII ANASTASIA POPESCU

Ediția a VI-a (2019) a Zilelor Educației la Liceul Pedagogic Ortodox Anastasia Popescu din București. E corect, în masura în care am crescut de la o zi, așa cum sărbătoream acum 24 de ani, la data de 21 Noiembrie, de Intrarea Maicii Domnului în Biserică, la o săptămână, apoi, la întreaga lună noiembrie. Am pornit în această formulă complexă a sărbătoririi ZILEI ȘCOLII ANASTASIA POPESCU atunci când am vernisat o expoziție a dnei Silvia Radu și am construit evenimentele în jurul acesteia. Apoi ne-am dat seama că pentru copii sunt esențiale aceste întâlniri culturale cu artiști, cu oameni se știință, cu scriitori. Anul acesta, am deschis ZILELE EDUCAȚIEI cu prezentarea unei viitoare cărți dintr-o colecție pentru copii deja cunoscută și cu întâlnirea scriitoarei și jurnalistei Andreea Iatagan. A urmat o activitate STEM în parcul și, apoi, în Biserica Facultății de Agronomie, Zile ale ușilor deschise pentru părinții de la Grădinițele Arc-en- Ciel și Clasele Pregătitoare, spectacolul CANDELE NESTINSE al scriitoarei Ivona Boitan, intâlnirea cu fiica dnei prof. Laetitia Leonte, al cărei nume îl poartă prima noastră clasă de LICEU PEDAGOGIC, și o lansare de carte, precum și inaugurarea Atelierului de Cusături Tradiționale -ACT. O minunată surpriză a fost întâlnirea cu grupul de interpreți și intrumentele lor, în cadrul BRASS ART PROJECT. Nu mai puțin emoționantă a fost Audiția clasei de muzică – pian, chitară și vioară. În miezul Zilelor Educației se află Atelierele de Povești, în care, timp de două zile, părinți și educatori se întâlnesc cu specialiști în arta povestirii, ca Adriana Ene și Ioana Revnic, cu designeri, arhitecți și profesori de JOC ȘI JOACĂ pentru copii. Pregătim, de asemenea, vernisajul expoziției MIR ȘI BORANGIC, a expoziției de fotografii realizate de eleva Liceului nostru, talentata Ruxandra Drăgulănescu, o conferință a pr. CIPRIAN GRĂDINARU din Belgia, o alta, a ilustrului fizician CRISTIAN PRESURĂ, alte două lansări de carte: COPILĂRIA – de Veronica Iani si PATRIMONIUL UNESCO DIN ROMÂNIA, de Adriana Scripcariu. Sunt zile vibrante pentru noi care sigur vor avea ecou în formarea copiilor, în descoperirea pasiunilor și formarea competențelor, în armonia și frumusețea duhovniceasca în care să se regăsească de-a lungul vieții.

 

Profesor Mona Șerbănescu,

directorul Liceul Pedagogic Ortodox Anastasia Popescu din București

 

 

Număr de vizualizări :121http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/v39eXHJMW1o?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

A VI-a ediție a Zilelor Educației, la Liceul Pedagogic Ortodox ”Ana...

Posted: 16 Nov 2019 03:00 AM PST

Timp de o lună de zile, între 30 octombrie și 30 noiembrie 2019, la Liceul Pedagogic Ortodox ”Anastasia Popescu” din București se desfășoară a VI-a ediție a programului Zilele Educației, în care elevii liceului au ocazia să participe la lansări de carte, vernisaje, audiții muzicale ori evenimente culturale și științifice. Pe 30 și 31 octombrie 2019 a avut lor întâlnirea cu scriitoarea și jurnalista Andreea Iatagan, care și-a prezentat, în premieră, viitoarea carte, după ”Spiridușii Luminii” și ”Ploaia Curcubeu”, cărți pe care elevii liceului le-au citit deja. Pe 4 noiembrie 2019 s-a desfășurat Proiect STEM, la Facultatea de Agronomie și la Biserica Sfinții Chiril și Metodie. Pe 11 noiembrie 2019 a fost prezentat spectacolul ”Candele Nestinse” al scriitoarei Ivona Boitan. Pe 12 noiembrie 2019 au avut loc întâlnirea cu fiica Doamnei Profesoare Laetitia Leonte, cea care a dat numele primei clase de liceu Anastasia Popescu, lansarea cărții ”Dragă Maria” de Laetitia Leonte și inaugurarea Atelierului de Cusături Tradiționale ACT. Pe 13 noiembrie 2019 s-a desfășurat ”Brass Art Project” -întâlnirea cu o orchestră inedită. Pe 14 noiembrie 2019 elevii de gimnaziu au prezentat ”Audiția Clasei de muzică”, la pian, vioară și chitară. În zilele de 8, 15 și 16 noiembrie 2019 se desfășoară proiectul ”Uși deschise” pentru părinții copiilor înscriși la Grădinițele Arc-en-Ciel și la Clasele Pregătitoare. Pe 15 și 16 noiembrie 2019 se desfășoară Atelierele „Spune-mi o poveste”, deschise educatorilor din toate nivelurile de învățământ și  părinților. Pe 18 noiembrie 2019, de la ora 18.30, are loc vernisajul expoziției ”Mir și Borangic” a artistei Camelia Ionescu Popa, prezentat de criticul de artă Ruxandra Garofeanu și scriitorul Dan Mircea Cipariu. Pe 19 noiembrie 2019 se desfășoară conferința părintelui Ciprian Grădinaru din Belgia (ora 10:30) și întâlnirea acestuia cu elevii liceului (ora 15.00). Pe 20 noiembrie 2019, de la ora 16.00 și de la ora 18.30 are loc lansarea cărții ”Copilăria. O poveste despre bucurie” de Veronica Iani. Pe 21 Noiembrie 2019 este sărbătorită Ziua Școlii  și are loc Gala Asociației Pro-Viață Sfânta Împărăteasă Alexandra. Pe 22 noiembrie 2019, de la ora 12.00, va fi vernisată expoziția de fotografie a Ruxandrei Drăgulănescu. Pe 23 noiembrie 2019, ora 11.00,  la Brănești, elevii liceului vor planta arbori, în cadrul proiectului ”Mic și ecologist”. Pe 27 noiembrie 2019, ora 15.00, va fi prezentat volumul ”Patrimoniul UNESCO al României” de Adriana Scripcariu. Pe 29 noiembrie 2019, de  Ziua Costumului Național, vor fi prezentate proiecte dedicate  Sfântului Apostol Andrei și Zilei Naționale a României. Am pornit în această formulă complexă a sărbătoririi ZILEI ȘCOLII ANASTASIA POPESCU atunci când am vernisat o expoziție a dnei Silvia Radu și am construit evenimentele în jurul acesteia. Apoi ne-am dat seama că pentru copii sunt esențiale aceste întâlniri culturale cu artiști, cu oameni se știință, cu scriitori”, a spus Prof.Mona Șerbănescu, directorul Liceului Pedagogic Ortodox ”Anastasia Popescu”. AgențiadeCarte.ro este partenerul media al evenimentului.

 

ZILELE ȘCOLII ANASTASIA POPESCU

Ediția a VI-a (2019) a Zilelor Educației la Liceul Pedagogic Ortodox Anastasia Popescu din București. E corect, în măsura în care am crescut de la o zi, așa cum sărbătoream acum 24 de ani, la data de 21 Noiembrie, de Intrarea Maicii Domnului în Biserică, la o săptămână, apoi, la întreaga lună noiembrie. Am pornit în această formulă complexă a sărbătoririi ZILEI ȘCOLII ANASTASIA POPESCU atunci când am vernisat o expoziție a dnei Silvia Radu și am construit evenimentele în jurul acesteia. Apoi ne-am dat seama că pentru copii sunt esențiale aceste întâlniri culturale cu artiști, cu oameni se știință, cu scriitori. Anul acesta, am deschis ZILELE EDUCAȚIEI cu prezentarea unei viitoare cărți dintr-o colecție pentru copii deja cunoscută și cu întâlnirea scriitoarei și jurnalistei Andreea Iatagan. A urmat o activitate STEM în parcul și, apoi, în Biserica Facultății de Agronomie, Zile ale ușilor deschise pentru părinții de la Grădinițele Arc-en- Ciel și Clasele Pregătitoare, spectacolul CANDELE NESTINSE al scriitoarei Ivona Boitan, intâlnirea cu fiica dnei prof. Laetitia Leonte, al cărei nume îl poartă prima noastră clasă de LICEU PEDAGOGIC, și o lansare de carte, precum și inaugurarea Atelierului de Cusături Tradiționale -ACT. O minunată surpriză a fost întâlnirea cu grupul de interpreți și intrumentele lor, în cadrul BRASS ART PROJECT. Nu mai puțin emoționantă a fost Audiția clasei de muzică – pian, chitară și vioară. În miezul Zilelor Educației se află Atelierele de Povești, în care, timp de două zile, părinți și educatori se întâlnesc cu specialiști în arta povestirii, ca Adriana Ene și Ioana Revnic, cu designeri, arhitecți și profesori de JOC ȘI JOACĂ pentru copii. Pregătim, de asemenea, vernisajul expoziției MIR ȘI BORANGIC, a expoziției de fotografii realizate de eleva Liceului nostru, talentata Ruxandra Drăgulănescu, o conferință a pr. CIPRIAN GRĂDINARU din Belgia, o alta, a ilustrului fizician CRISTIAN PRESURĂ, alte două lansări de carte: COPILĂRIA – de Veronica Iani si PATRIMONIUL UNESCO DIN ROMÂNIA, de Adriana Scripcariu. Sunt zile vibrante pentru noi care sigur vor avea ecou în formarea copiilor, în descoperirea pasiunilor și formarea competențelor, în armonia și frumusețea duhovniceasca în care să se regăsească de-a lungul vieții.

 

Profesor Mona Șerbănescu,

directorul Liceul Pedagogic Ortodox Anastasia Popescu din București

 

 

Liceul Pedagogic Ortodox  „Anastasia Popescu”  dezvoltă programe care oferă copilului o evoluţie personalizată și îl pregătesc să facă faţă schimbărilor rapide din societate, aducând totodată în atenția familiei și factorilor de răspundere valorile spirituale şi morale pe care le cultivă cu grijă și perseverență, astfel încât acestea să reprezinte repere majore în evoluția fiecăruia. Directorul general al Liceului, Monica  Șerbănescu, profesoară de limba franceză și de limba română, este absolventă a Universității bucureștene și doctorandă a Facultății de Teologie Ortodoxă – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Dragostea pentru tot ce înseamnă școală, pedagogie și implicare în formarea copiilor prin educație a condus la inițiative, ca cea de față, care susțin  demersuri culturale adresate copiilor și tinerilor.

 

În anul 1996 lua ființă Școala ”Anastasia Popescu – Mama Sica”, în cadrul Fundației Preasfânta Fecioară Maria, căreia, Vrednicului de Pomenire Patriarh Teoctist, i-a transmis acordul și Înalta  Binecuvântare, înainte de începerea primului an școlar.  Școala continua proiectul educațional demarat de Grădinița Arc-en-Ciel, înființată cu doi ani înainte (1994).

Datorită metodelor inovative în educaţie şi rezultatelor deosebit de bune obţinute de unitatea de învățământ aflată sub egida sa, Fundaţia Preasfânta Fecioară Maria a primit, în anul 2000, certificatul de instituţie asociată UNESCO.

Nivelul preprimar al școlii obține acreditarea prin OM 5648/14.11.2006, iar nivelurile primar și gimnazial, se acreditează prin OM 3618/19.06.2014.

Pentru nivelul de învățământ „liceal”, profilul „pedagogic”, calificarea profesională „învățător – educatoare”, s-a obținut autorizarea de funcționare provizorie, prin OMENCS Nr. 3490/28.03.2016.

Noul proiect a obținut Înalta Binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în anul 2016.

 

Număr de vizualizări :29http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/kpBYFXjvqng?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Evenimentele Grupului Humanitas la Gaudeamus 2019

Posted: 16 Nov 2019 02:43 AM PST

Peste 1100 de titluri, peste 80 de cărți-eveniment, 31 de lansări, sesiuni de autografe, întâlniri cu scriitori, istorici, editori, traducători, critici literari și jurnaliști celebri Humanitas și Humanitas Fiction vă așteaptă la Gaudeamus 2019, în perioada 20–24 noiembrie, cu evenimentele editoriale ale toamnei, noi titluri de autori români și străini, ediții în limba română ale bestsellerurilor internaționale din ultimele luni, publicate în îndrăgitele colecții de istorie, memorii-jurnale, eseistică, filozofie, literatură română contemporană și universală, știință, carte pentru copii.

La invitația Editurii Humanitas, jurnalistul și scriitorul francez Thierry Wolton va fi prezent la Gaudeamus, cu ocazia lansării volumului Negaționismul de stânga și a celui de-al doilea volum al trilogiei O istorie mondială a comunismului. Întreaga trilogie este dedicată victimelor comunismului, dar acest al doilea volum este cu adevărat expresia datoriei morale pe care omenirea o are față de ele. După ce în primul volum, lansat anul trecut, călăii au fost scoși la lumină, Thierry Wolton vorbește acum din perspectiva celor mulți care au îndurat temnița, torturile, deportarea, foametea organizată, dezumanizarea, îngenuncherea – iar în ultimă instanță exterminarea în masă. La 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, este o întâlnire importantă cu autorul celei mai complete și copleșitoare istorii a comunismului, un prilej de a discuta despre negarea sau deformarea faptelor istorice dovedite, despre cei care resping bilanțul înfiorător al comunismului, care-i trec sub tăcere morții și îi ascund cauzele.

 

Cele 31 de evenimente care se vor desfășura în standul Humanitas din Pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo vă vor oferi prilejul de a vă întâlni cu Gabriel Liiceanu, Lucian Boia, Radu Paraschivescu, Horia-Roman Patapievici, Thierry Wolton, Cătălin Dorian Florescu, Ioana Pârvulescu, Mircea Cărtărescu, Matei Vișniec, Ioan Stanomir, Radu Vancu, Vlad Zografi, Wilhelm Tauwinkl, Tatiana Niculescu, Lidia Bodea, Marian Voicu, Cosmin Ciotloș, Andreea Răsuceanu, Mirela Nagâț, Mihaela Miroiu, Denisa Comănescu, Cristian Presură, Paula Herlo, Alex Dima, Cristian Leonte, Paul Angelescu, Rareș Năstase, Cosmin Savu, Georgeta Filitti, Alina Pavelescu, Radu Oltean, Cristina Godun, Marius Constantinescu, Elena Lăsconi, Ana Barton, Bogdan Răileanu, Corina Sabău, Tania Radu, Dana Pîrvan, Ramona Ursu, Oana Gheorghiu, Cătălin Teniță, Amalia Enache, Atena Boca, Liana Alexandru, Iustina Croitoru, Cătălin Striblea, Răzvan Exarhu, Cristina Cioabă, Gabriela Tabacu, Monica Pillat, Florin Bican, Ioana Nicolaie, Augustin Cupşa, Adriana Bittel, Marius Chivu, Alina Pavelescu, Jean A. Harris, Liu Zhenyun, Luminița Bălan, Mugur Zlotea, Tania Berg-Rafaeli, Ioana Petridean, Madeea Axinciuc, Corina Ciocârlie, Sandra Ecobescu, Grigore Vida, Andrei Crăciun, Simona Preda, T.O. Bobe, Justina Bandol, George Volceanov, Cezar Gheorghe.

 

Veți putea cumpăra cărțile și audiobookurile Humanitas cu o reducere de preț de 10%, iar la edițiile de colecție și cărțile pentru copii vă oferim prețuri speciale, valabile numai la Gaudeamus, cu până la 40% mai mici.

 

A 26-a ediție a Târgului Internaţional Gaudeamus va avea loc în Pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo. Program de vizitare zilnic: 10–20.

 

 

Vineri, 22 noiembrie

 

16.30  

Lansare de carte

WLADYSŁAW SZPILMAN, Pianistul. Amintiri din Varșovia, 1939–1945

Colecția „Raftul Denisei“

Vor vorbi: Cristina Godun, Marius Constantinescu, Denisa Comănescu

 

17.00              

Lansare de carte și sesiune de autografe

MARIA BUCUR, MIHAELA MIROIU, Nașterea cetățeniei democratice. Femeile și puterea în România modernă

Vor vorbi: Mihaela Miroiu, Elena Lasconi, Ana Barton, Lidia Bodea

 

17.30              

Lansarea romanelor

BOGDAN RĂILEANU, Teoria apropierii

CORINA SABĂU, Și se auzeau greierii

Sesiune de autografe

Vor vorbi: Bogdan Răileanu, Corina Sabău, Andreea Răsuceanu, Cezar Gheorghe

 

18.00              

Lansare de carte

DIANE SETTERFIELD, A fost odată un râu

Colecția „Raftul Denisei“

Vor vorbi: Tania Radu, Dana Pîrvan, Denisa Comănescu

 

18.30              

Lansare de carte și sesiune de autografe

RAMONA URSU, Statul paralel

Vor vorbi: Ramona Ursu, Oana Gheorghiu, Cătălin Teniță, Radu Paraschivescu

 

Sâmbătă, 23 noiembrie

 

11.30              

Lansare de carte și sesiune de autografe

LIANA ALEXANDRU, Băiatul care nu credea în Moș Crăciun

Cu ilustrații de Ana Alfianu

Humanitas Junior

Vor vorbi: Liana Alexandru, Amalia Enache, Atena Boca, Iustina Croitoru

 

12.00              

Lansare de carte și sesiune de autografe

LUCIAN BOIA, Întrebări fără răspuns (sau cu prea multe răspunsuri)

Vor vorbi: Lucian Boia, Marian Voicu

 

12.30              

Lansare de carte și sesiune de autografe

CRISTIAN PRESURĂ, O călătorie prin Univers. Astrofizica povestită

Cu ilustrații de Ana Alfianu

Humanitas Junior

Vor vorbi: Cristian Presură, Vlad Zografi

 

13.00              

Lansare de carte și sesiune de autografe

CĂTĂLIN DORIAN FLORESCU, În buricul pământului

Vor vorbi: Cătălin Dorian Florescu, Mirela Nagâț

 

13.30              

Lansare de carte și sesiune de autografe

RADU PARASCHIVESCU, Omul care mută norii. Șapte întâmplări

Vor vorbi: Radu Paraschivescu, Cătălin Striblea, Răzvan Exarhu

 

14.00              

Lansare de carte și sesiune de autografe

TATIANA NICULESCU (coord.), Cartea întâmplărilor

Cu texte de ANA BLANDIANA | MIRCEA CĂRTĂRESCU | IOANA PÂRVULESCU | CORINA ȘUTEU | GABRIEL LIICEANU | CRISTINA CIOABĂ | GABRIELA TABACU | IOAN-FLORIN FLORESCU | MONICA PILLAT | FLORIN BICAN | IOANA NICOLAIE | AUGUSTIN CUPȘA | MARIE-FRANCE FAUVET | STEINAR LONE | ANDREEA RĂSUCEANU | BOGDAN RĂILEANU | MIHAELA MIROIU | ADRIANA BITTEL | MARIUS CHIVU | ALINA PAVELESCU | JEAN A. HARRIS

Vor vorbi: Mircea Cărtărescu, Ioana Pârvulescu, Florin Bican, Marius Chivu, Tatiana Niculescu

 

14.30              

Lansare de carte și sesiune de autografe

GABRIEL LIICEANU, Ludice. Exerciții de umor criptic

Vor vorbi: Gabriel Liiceanu, Radu Paraschivescu

 

15.00              

Lansare de carte și sesiune de autografe

LIU ZHENYUN, Nu mi-am omorât bărbatul

Colecția „Raftul Denisei“

în parteneriat cu Institutul Confucius

Vor vorbi: Liu Zhenyun, Luminița Bălan, Mugur Zlotea, Denisa Comănescu

 

15.30              

Eveniment THIERRY WOLTON

Lansarea volumelor și sesiune de autografe

O istorie mondială a comunismului. Încercare de investigație istorică. Victimele

Negaționismul de stânga

Vor vorbi: Thierry Wolton, Matei Vișniec, Gabriel Liiceanu

16.15              

Lansare de carte și sesiune de autografe

ANDREI PANDELE, Decembrie ’89 în 89 de imagini

Vor vorbi: Horia-Roman Patapievici, Ioan Stanomir

 

16.45              

Lansare de carte și sesiune de autografe

HORIA-ROMAN PATAPIEVICI, Ochii Beatricei. Cum arăta cu adevărat lumea lui Dante?

Vor vorbi: Horia-Roman Patapievici, Lidia Bodea

 

17.15              

Lansare de carte

EZRA POUND, Opere II – ABC-ul lecturii. Ghid spre Kulthură

Vor vorbi: Radu Vancu, Cosmin Ciotloș, Denisa Comănescu

 

17.45              

Lansare de carte și sesiune de autografe

WILHELM TAUWINKL, Nici toate ale popii. Religie fără stres

Vor vorbi: Wilhelm Tauwinkl, Gabriel Liiceanu

 

18.15              

Lansare de carte și sesiune de autografe

MATEI VIȘNIEC, Caragiale e de vină. Despre tandreţe. Teatru vag

Vor vorbi: Matei Vișniec, Ioana Pârvulescu, Radu Paraschivescu

 

Duminică, 24 noiembrie

 

11.00              

Lansare de carte

EVGHENI VODOLAZKIN, Brisbane

Colecția „Raftul Denisei“

Vor vorbi: Ioana Pârvulescu, Marian Voicu, Denisa Comănescu

 

11.30              

Lansare de carte

ESHKOL NEVO, Simetria dorințelor

Colecția „Raftul Denisei“

în parteneriat cu Ambasada Israelului

Vor vorbi: Tania Berg-Rafaeli, Ioana Petridean, Madeea Axinciuc, Denisa Comănescu

 

12.00              

Lansare de carte și sesiune de autografe

CORINA CIOCÂRLIE, ANDREEA RĂSUCEANU, Dicționar de locuri literare bucureștene

Vor vorbi: Corina Ciocârlie, Andreea Răsuceanu, Ioana Pârvulescu, Cosmin Ciotloș

 

 

12.30              

Lansare de carte

ERIC-EMMANUEL SCHMITT, Doamna Pylinska și secretul lui Chopin

Seria de autor „Eric-Emmanuel Schmitt“

Vor vorbi: Sandra Ecobescu, Marius Constantinescu, Denisa Comănescu

 

13.00              

Lansare de carte și sesiune de autografe

MATEI CĂLINESCU, ION VIANU, Scrisori din exil: Corespondență inedită

Vor vorbi: Ioana Pârvulescu, Lidia Bodea, Radu Paraschivescu

 

13.30              

Lansare de carte și sesiune de autografe

PAULA HERLO, RAREȘ NĂSTASE, ALEX DIMA, COSMIN CIOTLOȘ, PAUL ANGELESCU, CRISTIAN LEONTE, Ne facem bine. O antologie de fapte exetraordinare văzute și vorbite la „România, te iubesc!“

Vor vorbi: Paula Herlo, Rareș Năstase, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu, Cristian Leonte, Lidia Bodea

 

14.00              

Lansare de carte

CONSTANTIN NOICA, Interpretări la Platon

Vor vorbi: Gabriel Liiceanu, Grigore Vida

 

14.30              

Lansarea romanelor

JAMES SALTER, Tot ce este

MELANIE BENJAMIN, Soția aviatorului

Colecția „Raftul Denisei“

Vor vorbi: Andrei Crăciun, Simona Preda, Dana Pîrvan, Denisa Comănescu

 

15.00              

Lansare de carte

CATHERINE HOREL, Amiralul Horthy, regentul Ungariei

Vor vorbi: Georgeta Filitti, Alina Pavelescu, Marian Voicu

 

15.30              

Sesiune de autografe

RADU OLTEAN

cu volumele

Dacia. Războaiele cu romanii. Sarmizegetusa

Cetăți, castele și alte fortificații din România

 

 

15.30              

Lansarea de carte

COLSON WHITEHEAD, Intuiționista

Colecția „Raftul Denisei“

Vor vorbi: T.O. Bobe, George Volceanov, Justina Bandol, Denisa Comănescu

 

16.00              

HUMANITAS NEWS cu Gabriel Liiceanu, Lidia Bodea, Denisa Comănescu și Radu Paraschivescu

Număr de vizualizări :39http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/2D-9dMU2Dqs?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Întîlnire cu Mariana Gorczyca la Cluj-Napoca

Posted: 16 Nov 2019 02:36 AM PST

Luni, 18 noiembrie 2019, ora 18.00, la Librăria Humanitas Cluj-Napoca (Universității 4) va avea loc o întîlnire cu Mariana Gorczyca, cu prilejul lansării romanului Dincoace și dincolo de tunel. 1945, apărut în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom. Invitați, alături de autoare:  Irina Petraș, Ovidiu Pecican, Ioan Pop Curșeu.

Este o poveste de iubire între doi tineri sași, ea rămasă în Sighișoara, el deportat la Stalino, sau povestea unuia dintre cei mai tragici ani ai secolului XX? În fapt, cele două fire epice se susțin reciproc în acest roman în care totul stă sub semnul dublului: surorile, frații, albul troienelor de zăpadă și negrul cărbunelui, nazismul și comunismul… Una dintre puținele cărți din literatura română din care se pot afla amănunte despre viața unei comunități săsești transilvane, sever diminuate numeric după al Doilea Război Mondial, în timpul regimului Ceaușescu și în anii ’90, Dincoace și dincolo de tunel este un roman despre multiculturalitate și memorie.

 

Mariana Gorczyca este licențiată în Litere (1983) și în Jurnalism și Comunicare (2002), doctor în filologie (2007), prozatoare. Primul roman la Editura Polirom: Cheful nu se organizează, vine de la sine (2005). Alte romane: Cadență pentru marș erotic (ediția I, 2010; ediția a II-a, 2016, tradus în franceză, Cadence pour une marche érotique); Parcurs (2013, tradus în maghiară, Az utolsó ütés). Alte volume: Versuri pentru pauza mare, 2002; Să facem totul… Reviste literare și ideologie comunistă, 2007; Să iau cuvintele cu mine. 7 povestiri în 7 zile, 2016. Prezentă în mai multe antologii de proză. Publică în Observator culturalVatra, Discobolul, Familia, Accent, Saeculum, www.agentiadecarte.ro, Dilema veche ș.a. Membră a Uniunii Scriitorilor, Filiala Cluj, și a PEN Club România. Organizează la Sighișoara „Turnirul Scriitorilor”, festival literar care celebrează multiculturalitatea și diversitatea. Inițiază și dezvoltă proiecte despre implicarea în educație a scriitorilor, despre adevăr, libertate, manipulare, despre egalitatea de șanse, sub egida PEN.

Număr de vizualizări :38http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/plpYnAIQtI8?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

High 4, la Tramvaiul 26

Posted: 15 Nov 2019 11:46 PM PST

Joi, 21 noiembrie 2019, ora 19:30, la Tramvaiul 26 (Str. Cercului nr. 6, București), va avea loc o seară de poezie. Invitați: Ion Mureșan, Ioan Es. Pop, Teodor Dună, Cristina Stancu. Moderator: Sorin Despot.

Ion Mureșan s-a născut la 9 ianuarie 1955, în localitatea Vultureni, județul Cluj. A absolvit, în 1981, Facultatea de Istorie și Filosofie „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. A publicat volumele: Cartea de iarnă (Ed. Cartea Românească, 1981 – Premiul Uniunii Scriitorilor), Poemul care nu poate fi înțeles (Ed. Arhipelag, 1993 – Premiul Uniunii Scriitorilor), cartea Alcool (Ed. Charmides, 2010 – Premiul Uniunii Scriitorilor şi Premiul Academiei Române), Cartea pierdută (o poetică a urmei), eseuri (Ed. Aletheia, 1998 – Premiul Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor), Pahar (Ed. Școala Ardeleană, 2015), Oglinda aburită, eseuri conversaționale (Ed. Charmides, 2013 – Premiul Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor). A publicat, de asemenea, volumele Le mouvement sans coeur de l’image (trad. Dumitru Țepeneag, Editions Belin, Paris, 2000) Zugang verboten / Acces interzis (trad. Ernest Wichner, Büroarcrasch, Viena, 2008), The Book of Winter and Other Poems (trad. Adam J. Sorkin și Lidia Vianu, University of Plymouth, 2011). Este prezent în antologii de poezie apărute în Anglia, Franța, Germania, Italia, Serbia, Ungaria etc.
În 2014, i s-a decernat, la Botoșani, Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” pentru Opera Omnia.

 

Ioan Es. Pop s-a născut la 27 martie 1958, în Vărai, Maramureş. Printre cărţile publicate: Ieudul fără ieşire, Editura Cartea Românească (CR), 1994, Premiile pentru debut ale Uniunii Scriitorilor din România (USR) şi din Republica Moldova; Porcec, CR, 1996; Pantelimon 113 bis, CR, 1999, Premiul Academiei Române, Premiul USR, Premiul pentru Poezie al Oraşului Bucureşti; Petrecere de pietoni, Editura Paralela 45, 2003, Premiul USR; Unelte de dormit, CR, 2011, Premiul Cartea de Poezie a Anului 2011”, oferit de Fundaţia Naţională pentru Ştiință şi Artă din BucureștiPremiul Radio România Cultural; Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti; 1983. Marş/2013. Xanax, Editura Charmides, 2013; Arta fricii, Editura Charmides, 2016, Premiul „Scriitorul lunii iulie 2016” al USR – filiala Iaşi. A fost laureatul primei ediţii (2009) a Premiilor Niram Art de la Madrid. Radiodifuziunea Suedeză l-a desemnat Poetul Lunii August 2010. Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova i-a acordat, în anul 2012, Premiul „Primăvara Europeană a Poeţilor”. În 2016, la Veneția, Italia, i s-a decernat Premiul Ciampi Valigie Rosse, pentru volumul Un giorno ci svegliamo vivi.

 

Teodor Dună (n. 1981) a absolvit Facultatea de Litere, Universitatea Bucureşti. A publicat volumele: trenul de treieşunu februarie, Editura Vinea (2002 – Premiul Național „Mihai Eminescu”, Opera Prima, Botoșani); catafazii, Editura Vinea (2005); de-a viul, Editura Cartea Românească (2010); Der lärm des fleisches (trad. de Georg Aescht), Edition Solitude, Germania (2012); obiecte umane, Editura Cartea Românească (2015 – Premiul Cartea de Poezie a anului 2015, Gala Tinerilor Scriitori) și kirilă, Editura Tracus Arte (2017 – Premiul „Matei Brâncoveanu” pentru literatură; Premiul Cartea anului 2017, Gala premiilor APLER). În 2019, i-a apărut antologia minunata lume, la Editura Cartier. Grupaje din poemele sale au fost traduse în franceză, engleză, suedeză, spaniolă, bulgară, maghiară.

 

Cristina Stancu (n. 1990) a absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universității București. Traduce din engleză și franceză pentru diferite reviste, iar în 2017 a debutat editorial cu volumul de poezie Teritorii (Editura Tracus Arte, 2017), carte care a primit Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opus Primum, precum și Premiul „Iustin Panța” pentru debut. Texte din volumul său au fost traduse în greacă și slovenă. În prezent lucrează la o nouă carte de poezie și speră să îi și iasă.

 

 

Număr de vizualizări :49http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/cE3lEaBibVg?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Ultimele zile de Festival la Arad, sub semnul comediei și al muzicii

Posted: 15 Nov 2019 11:38 PM PST

Ultimele trei zile ale ediției aniversare a Festivalului Internațional de Teatru Clasic de la Arad stau sub semnul comediei și al muzicii. Situații surprinzătoare și personaje autentic românești, clasice cum s-ar zice, muzică de teatru și un musical de cel mai înalt nivel.

”Sâmbătă, 16 noiembrie, ora 18.00, Teatrul Național Pécs din Ungaria revine în Sala Mare a Teatrului „Ioan Slavici” din Arad, cu spectacolul „Jocuri în castel” de Ferenc Molnár, regia Méhes László, o comedie elegantă, cu dialoguri strălucite şi roluri remarcabile. Turai și Gál, doi dramaturgi de succes, merg într-un castel alături de tânărul și talentatul compozitor, Adam, cu dorința de a-i face o surpriză logodnicei sale, Ana. Surpriza însă va fi a lor: sunt martorii unei întâlniri între şarmantul actor Almády și tânăraactriță Ana, ce se termină cu o scenă compromițătoare între cei doi.

Seara se încheie într-o notă muzicală, cu nouă piese de teatru faimoase, repovestite, cântate și parodiate. Începând cu ora 21.00, în Sala Studio, actorul Alex Ștefănescu intră în lumea marilor creații dramatice precum „Romeo și Julieta” sau „O scrisoare pierdută”, într-un fel neașteptat și original. Spectacolul este produs de unteatru, București.

 

„Moș Nichifor”, celebrul personaj al lui Ion Creangă, pus în scenă de Alexandru Dabija, poposește la Arad duminică, 17 noiembrie, ora 19.00, în Sala Mare. Un spectacol despre întâlnirea dintre două generații și confruntarea dintre două feluri de a vedea lumea: una conservatoare, ironic-tradiționalistă și una modernă, agresivă în fragilitatea ei. O întâlnire cu doi actori de excepție, Marcel Iureș și Ruxandra Maniu.

 

 

 

Tibor Cári este unul dintre acei compozitori de muzică de teatru care nu au nevoie de prezentare. Este pianist, compozitor și inițiatorul unor importante proiecte artistice. Muzica teatrului” a debutat în urmă cu zece ani și a adus de-a lungul timpului alături de Tibor Cári artiști dintre cei mai importanți. Tot duminică de la ora 21.00, în Sala Studio, vor suna acorduri ale unor muzici create pentru piese de teatru celebre, piese compuse pentru spectacole posibile și cântece care au evadat din scenele pentru care au fost scrise.

 

Ediția de argint a Festivalului Internațional de Teatru Clasic de la Arad se va încheia luni, 18 noiembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare, cu briliantul spectacol al Teatrului Excelsior, „Familia Addams”, libretul Marshall Brickman & Rick Elice, muzica și versurile Andrew Lippa, pus în scenă de Răzvan Mazilu.

„Un musical flamboaiant, dark, savuros, mai ales inteligent, în care spiritul original al celei mai celebre familii neconvenţionale se exprimă artistic într-o formă performantă din toate punctele de vedere. (…) „Familia Addams” este nu doar cea mai recentă premieră a genului, ci, mai ales, cea mai reuşită. Răzvan Mazilu şi-a rafinat şi perfecţionat tehnica regizorală, specifică acestui tip de spectacol care cere multă atenţie pentru detalii şi o îmbinare mai mult ca perfectă a tuturor palierelor artistice de creaţie.” – scria criticul de teatru Alina Epîngeac în revista Amfiteatru.

 

FITCA 25 a gândit pentru spectatorii săi un început de săptămână unic și un final de ediție cu spectacole la cel mai înalt nivel, prezențe scenice de renume. ” anunță organizatorii.

 

 PROGRAMUL FITCA 2019

16-18 NOIEMBRIE

 

 

16 noiembrie | ora 18.00 | Sala Mare

Jocuri în castel de Ferenc Molnár

Regia: Méhes László

Scenografia: Rózsa István

Costumele: Horváth Kata

Producător: Teatrul Național Pécs, Ungaria

Durata: 2h40min (cu două pauze)

*Spectacol în limba maghiară, cu supratitrare în limba română

Cu: Köles Ferenc, Urbán Tibor, Takaró Kristóf, Illés Alexa, Józsa Richárd, Bera Márk, Széll Horváth Lajos

 

 

16 noiembrie | ora 21.00 | Sala Studio

Nouă piese de teatru remixate

Concert one-man show cu Alex Ștefănescu

Producător: unteatru, București

Durata: 1h30min (fără pauză)

 

 

17 noiembrie | ora 19.00 | Sala Mare

Moș Nichifor

După „Moș Nichifor Coțcariul” de Ion Creangă

Adaptarea şi regia: Alexandru Dabija

Costumele: Manuela Pungan

Producător: Teatrul ACT, București

Durata: 1h10min (fără pauză)

12+

Distribuţia: Moș Nichifor – Marcel Iureș; Malca – Ruxandra Maniu

 

 

17 noiembrie | ora 21.00 | Sala Studio

Muzica teatrului – 15 ani

Concert Cári Tibor

Durata: 1h15 min(fără pauză)

 

Cári Tibor – pian, compozitor
Carmen Păulescu – vioară
Radu Mariana – vioară
Vlad Colar – flaut
Szabo J. Attila – violoncel
Borbély B. Emília, Magyari Etelka, Molnos András Csaba, Kiss Attila – voce

 

 

18 noiembrie | ora 19.00 | Sala Mare

Familia Addams

Libretul: Marshall Brickman & Rick Elice

Muzica și versurile: Andrew Lippa

Traducerea și adaptarea: Carmen Stanciu

Traducerea și adaptarea songurilor: Alex Ștefănescu

Regia, coregrafia și costumele: Răzvan Mazilu

Decoruri: Sabina Spatariu

Producător: Teatrul Excelsior, București

Durata: 2h30min (cu pauză)

12+

 

Distribuția:

Gomez Addams – Lucian Ionescu; Morticia Addams – Camelia Pintilie; Wednesday Addams – Ana Udroiu; Pugsley Addams – Matei Hotăranu; Unchiul Fester  – Mihai Mitrea; Bunica  – Aida Avieriței; Lurch Mircea  – Alexandru Băluță; Alice Beineke  – Maria Alexievici; Mal Beineke  – Doru Bem; Lucas Beineke – Dan Pughineanu

 

Strămoșii:

Marchiza – Andreea Hristu; Mireasa – Iulia Samson; Balerina – Loredana Cosovanu;

Clownul – Alex Popa; Soldatul – Dan Clucinschi; Gangsterul – Ovidiu Ușvat

 

 

BILETE AICI: https://www.biletmaster.ro/ron/Festival/58001348/FESTIVALUL-INTERNA...

 

 

***

 

ORGANIZATORI ŞI PARTENERI

 

Eveniment organizat de: Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad alături de Primăria Municipiului Arad şi Consiliul Local al Municipiului Arad

 

Finanţat de: UNITER – Uniunea Teatrală din România

 

Parteneri: Auto Schunn, MedLife, Webasto, Mix Studio, Hueman Advertising, Selgros, BALADE – magazinul de vinuri, Handsome, Activ Club, Lucky Brands

 

Parteneri media: TVR Timişoara, Radio România Cultural, Radio România Timişoara, Radio România Arad, Ziarul Metropolis, Revista Amfiteatru, Radio Arad, INARAD.TV, TV Arad, Pro FM, Modernism, Agenția de Carte, Arad Events, Arad Culture, Arad Online, Jurnal Arădean, ARQ – ştirile care te deşteaptă, Glasul Aradului, News-AR.ro, Special Arad, Vestic.ro, Ghidul Arădean, LiterNet, BookHub.

Vizualizări: 5

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor