altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 11 martie 2019

“”Simbolismul corpului uman”, de Annick De Souzenelle” plus 3 more


”Simbolismul corpului uman”, de Annick De Souzenelle

Posted: 09 Mar 2019 01:54 AM PST

La editura Herald, în colecția Arhetip, a apărut volumul ”Simbolismul corpului uman”, de Annick De Souzenelle. Traducător: Margareta Gyurcsik. ”Simbolismul corpului uman” este o lucrare clasică în cercurile esoterismului francez. Doamna Annick de Souzenelle, un terapeut creștin ortodox care a studiat matematica și teologia și a fost profund influențată de psihologia lui C.G. Jung, se consacră spiritualității creșține, în tainele căreia descoperă însuși sensul existenței umane. Pentru doamna de Souzenelle mythos-ul creștin este o cale vie spre realizarea potențialului uman, dar o cale al cărui limbaj a fost uitat. Această carte reprezintă un studiu fascinant și elaborat, care încearcă se readucă la viață mitul, aplicând simbolismul limbii ebraice la înțelegerea Bibliei și, în mod special, a referințelor foarte numeroase la corpul uman care apar în textul sacru. Deloc întâmplător, autoarea are revelația semnificației Arborelui Sefirotic Arborele Vieții din filosofia cabalistică –, ca model arhetipal al corpului uman, descriind de fapt o autentică cale spirituală spre unirea cu divinul. Este o carte cu profunde implicații, bogată în paralele mitologice și interpretări în spirit cabalistic ale textului biblic.

„Miturile sunt aici, patrimoniul nostru sacru e imens, dar nu știm să-l descifrăm, nu i-am trăit niciodată cu adevărat limbajul sau, mai exact, I am coborât limbajul la nivelul trăirii noastre banale, în loc să ne lăsăm purtați de el pe planurile noi de conștiință unde ne invită. Procedând astfel, considerându-l infantil, l-am eliminat din lucrările noastre științifice. Și ne aflăm în punctul unde, știința impunându-ni-se ca singurul cadru de referință legitim și securizant, am eliminat limbajul mitului din însăși inima vieții noastre.”

 

„Corpul vorbește, trăiește; el transmite cerința de creștere a nucleului ființei cuprins în fiecare dintre celulele sale menite a-i elibera energia. Finalitatea sa este «corpul divin», modelul său, care i s-a arătat lui Moise și a cărui imagine acesta din urmă ne-a transmis-o sub forma Arborelui Sefirotic.”

 

„Căci purtăm în noi această «obârșie unică și necunoscută ». Necunoscută, pentru că ține de ființa noastră profundă, de zonele adânci unde nu ajungem decât prin nașteri interioare, prin zămislirile sinelui de către sine, care vor face obiectul studiului ce urmează; corpul nostru le este program și unealtă, dar și obârșie care răzbate uneori în cuvântul profetului, în cântul poetului sau în limbajul voalat al inconștientului.”- Annick de Souzenelle

 

 

Scriitoarea Annick de Souzenelle (n. 1922) a studiat inițial matematica, apoi științele medicale, profesând un timp îndelungat ca asistentă medicală anestezistă. Ulterior a devenit psihoterapeut. S-a dedicat în timp studiului teologiei și s-a convertit de la catolicism la ortodoxie, rămânând deschisă și față de alte căi spirituale de realizare a sinelui.

Este autoarea a numeroase lucrări de spiritualitate, dintre care amintim: L’Égypte intérieure ou les dix plaies de l’ame (1991), La Lettre, chemin de vie: Le symbolisme des lettres hébraïques (1993), Le Féminin de l’Ętre. Pour en finir avec la côte d’Adam (2000), O’Edipe intérieur (2008), Le Livre des guérisons. Les Évangiles en eaux profondes (2017).

 

www.edituraherald.ro/carti/simbolismul-corpului-uman-detail#.XIOLQy...

Număr de vizualizări :5http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/2HKcyEhT6s0?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Concert extraordinar Teodora Enache la Tel Aviv – ICR sărbătorește ...

Posted: 09 Mar 2019 01:40 AM PST

Centrul Cultural Enav din Tel Aviv a găzduit miercuri, 6 martie 2019, un concert de jazz și world music în interpretarea uneia dintre cele mai bune voci ale muzicii de jazz din România, Teodora Enache. Concertul „Rădăcini – Shorashim” a fost organizat de Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, cu sprijinul Ambasadei României în Israel, și a fost dedicat celebrării a 15 ani de la înființarea primei și singurei reprezentanțe a ICR din Orientul Mijlociu. Printre cei prezenți în sală s-au numărat atât membri ai corpului diplomatic acreditat în Israel – ambasadori și consuli, figuri proeminente ale scenei culturale israeliene, precum și diplomați israelieni de marcă, printre aceștia fiind E.S. Colette Avital și E.S. Rodica Radian-Gordon.

Programul muzical al concertului, interpretat cu măiestrie de către muzicieni din România și Israel în vederea accentuării bunelor relații bilaterale existente între cele două state, a fost foarte apreciat de publicul prezent la eveniment. Într-un periplu muzical de la jazz, muzică folclorică și world music, Teodora Enache a cucerit audiența cu interpretarea sa. Piese precum „Rapsodia română” de Enescu, „Dansuri românești” de Bartok și tradiționalele „Doina” și „Mocirița” în ritm de jazz s-au îmbinat armonios cu „Erev shel shoshanim”, „Poem sefard” și „Tzena, tzena” din repertoriul evreiesc. Nu au lipsit nici compozițiile proprii ale artistei, ca ”Song about freedom”  și ”Joy and sorrow”. Teodorei Enache i s-au alăturat pe scenă în cadrul acestui moment cultural muzicienii Călin Grigoriu la chitară, Joca Perpignan la percuție și Gil Zohar la pian, aceștia din urmă fiind foarte apreciați pe scena culturală din Israel, unde activează de peste 15 ani.

La finalul concertului, prestația de înaltă calitate a fost răsplătită de public cu aplauze îndelungate care au condus la interpretarea piesei ”Imagine” în cheie de jazz.

Evenimentul s-a încheiat cu o recepție oferită de Ambasada României în Israel cu ocazia celebrării președinției României la Consiliul Uniunii Europene, în cadrul căreia publicul prezent la eveniment a avut ocazia să interacționeze cu artiștii și să-și exprime aprecierea pentru programul muzical prezentat.

 

 

 

 

Număr de vizualizări :5http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/tMKuIoPJJYk?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

ICR, prezent cu dezbateri şi lansări la Salonul Cărţii de la Paris

Posted: 09 Mar 2019 01:37 AM PST

România va fi prezentă la ediţia din acest an la Livre Paris/ Salonul Cărţii de la Paris, în perioada 15-18 martie 2019, cu o serie de evenimente organizate la standul Institutului Cultural Român. Sloganul sub care se vor desfăşura proiectele propuse de ICR este „2019 – L’année de la Roumanie en Europe / Anul României în Europa”. „Standul ICR va surprinde publicul și la această ediție a Livre Paris, după un binemeritat loc întâi la ediţia 2018, nu numai prin volumele extraordinare pe care le expune ci și prin programul dens de dezbateri și lansări. Iar conceptul, plasat la granița dintre literatură și artă plastică, este o abordare diferită a spațiului expozițional, care să evidenţieze autorii titlurilor de la editura ICR”, declară Liliana Ţuroiu, preşedinte al Institutului Cultural Român.

La inaugurarea standului României de la Salonul Cărţii de la Paris, care va avea loc joi, 14 martie, de la ora 18.00, sunt invitaţi E.S. Ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu, E.S. Adrian Cioroianu, ambasador al României la Delegaţia permanentă a României pe lângă UNESCO, E.S. Lilian Zamfiroiu, ambasador al României la Luxemburg, contele Georges Jacobs de Hagen; Koen Clement, preşedintele Asociaţiei Europalia, şi Dirk Vermaelen, director artistic al Festivalului Europalia.

Alături de oficialităţi vor fi prezenţi preşedintele ICR – Liliana Ţuroiu, şi vicepreşedintele Mirel Taloş.

Tot joi, artistul Valeriu Pantilimon va susţine un performance în premieră, „Voi fi mâna gândului tău”. Graficianul va transpune, live, în roşu şi negru, emoţii, poveşti pe hârtie „aspră”, cu condeiul. El va realiza o caligrafie unică a şapte citate din scriitori români. De asemenea, vor fi imprimate pe douăsprezece pânze suspendate pe o structură metalică, douăsprezece citate din autori canonici europeni.

„Textele, transpuse pe hârtie, vor fi redate aşa cum se suprapun gândurile, iar textura va fi mată sau strălucitoare, aşa cum pot fi şi gândurile”, explică artistul.

Printre noutăţile editoriale se vor număra traduceri în franceză ale unor titluri, precum „Dimitrie Cantemir – Un prince roumain a l’aube des Lumières européennes”, de Ştefan Lemny, apărută la editura ICR, romanul „Fem” (éditions Non Lieu), de Magda Cârneci, „Un Cioran inédit, purquoi intrigue-t-il?” (éditions Fauve), de Mara Magda Maftei, „Pourquoi Hecube” (éditions Non Lieu), de Matei Vişniec, „Les années romantiques” (éditions Non Lieu), de Gabriela Adameşteanu, şi „L’Empreinte du papillon ou l’improbable idylle entre Capitalisme et Dictature” (éditions L’Harmattan), de Marina Anca. Tot la standul României, vor fi invitaţi de marcă, personalităţi ale culturii române, precum Dinu Flămând, Adriana Babeţi, Ioana Pârvulescu, Matei Vişniec, George Banu, Lucian Vasilescu, Cosmin Perţa, Stelian Tănase şi George Arion.

La dezbaterile organizate la stand vor participa scriitori români şi străini, traducători, editori francezi şi români, precum: Ana Antonescu (editura Corint), Olimpia Verger (éditions des Syrtes), Bogdan Hrib (editura Tritonic), Nicolas Faroux (éditions L’Harmattan), Michel Carassou (éditions Non Lieu), traducătorii Cristian Fulaş, Nicolas Cavailles, Florica Courriol, Nicolae Tzone şi Ovidiu Enculescu (editura RAO).

Lansarea volumului „Après Cadere”, apărut la editura Transignum, şi dezbaterea pe marginea acestuia, în prezenţa autorilor, va avea loc sâmbătă, 16 martie, de la ora 15.00. Invitaţii la discuţie sunt: Wanda Mihuleac, Alain Snyers, Paul Ardenne, Doina Lemny, Sophie Lapalu şi Ioana Tomşa.

O altă masă rotundă organizată la standul României, duminică, 17 martie, de la ora 15.00, va fi susţinută de Petre Răileanu, Michel Carassou şi George Banu – „Art & Histoire”, tema dezbaterii fiind albumul „Les Avant-Gardes. La Charrette et la Cheval-vapeur”. De la ora 18.00, scriitoarele Gabriela Adameşteanu, Magda Cârneci şi Adriana Babeţi, alături de istoricul Stelian Tănase, vor analiza subiectul „30 de ani după decembrie 1989 – trecut versus viitor”.

De asemenea, vineri, de la ora 14.00, la standul României se vor prezenta publicului cărțile: „Ilie Prépéléac”, de Nora Letca, „Contes roumains de Maramures”, de Estelle Cantala, illustrations de Marie Legrand, éditions du Jasmin, 2018; „La jeune fille plus sage que le juge”, de Mariana Cojan-Negulescu, éditions Albin Michel, 2018.

Aproximativ 35 de edituri româneşti îşi vor face cunoscute titlurile la stand.

Standul României de la Livre Paris a fost apreciat în 2018 drept cel mai frumos spaţiu expoziţional, inclus în clasamentul site-ului de cultură actualitte.com. La ediţia de anul acesta a Salonului, Standul României are o suprafaţă de 121 metri pătraţi şi este realizat de arhitect Andreea Macău, după conceptul propus de Liliana Ţuroiu – România „la graniţa dintre literatură şi artă”. https://www.icr.ro/pagini/icr-prezent-cu-dezbateri-si-lansari-la-sa...

………………………………………………………………………………………..

Participarea României la Livre Paris se identifică de 11 ani cu ICR şi este un prilej de a oferi publicului francez și românilor din Franța noutățile editoriale românești, prezentări de carte, dezbateri. Livre Paris celebrează bogăţia şi diversitatea patrimoniului literar european, precum şi rolul scriitorilor şi gânditorilor în construcţia unei Europe deschise. Ediţia 2019 face excepţie de la tradiţia salonului de a avea în fiecare an o ţară invitată de onoare, pentru a celebra în premieră un continent: Europa.

Salon du Livre, care anul acesta va avea loc la Porte de Versailles, a fost creat în 1981, iar din 2016 a devenit Livre Paris, dedicat profesioniştilor din domeniul editorial: agenţi literari, editori, tipografi, producători de carte electronică, distribuitori şi vânzători de carte din Franța şi din circa 100 de ţări, care însumează 1.200 de expozanți şi 35.000 de autori, dar și publicului larg, bucurându-se de o maximă vizibilitate în media franceză și având anul acesta 180.000 de vizitatori.

Institutul Cultural Român (ICR), autoritate administrativă autonomă, potrivit Legii 356/2003, inițiază, organizează și dezvoltă capacități asociative, de mobilizare și convergență în jurul unor proiecte culturale de interes național. Activitatea ICR antrenează și include, sub diferite forme, personalități de prestigiu (…), instituționalizând un parteneriat activ cu societatea civilă, pentru realizarea de acțiuni și de evenimente în spiritul european al comunicării culturale. ICR are ca scop reprezentarea, promovarea și protejarea culturii și civilizației naționale în țară și în străinătate.

 

Număr de vizualizări :4http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/PFPf8i3rio4?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Poezia românească, pe scena celebrului Festival StAnza din Scoția

Posted: 09 Mar 2019 01:32 AM PST

Arta și poezia sunt dintotdeauna aliați buni. Ambele au structură, armonie și ritm; ambele apar din dorința de a crea ceva nou din familiar, de a capta o idee sau o experiență într-un mod elocvent. România, invitată în premieră la celebrul Festival Internațional de Poezie StAnza din Scoția, este reprezentată prin intermediul proiectului multimedia de poezie contemporană „Polifonic”, un dialog viu între cuvântul scris și imagine. Duminică, 10 martie, curatorul proiectului Simona Nastac, poetul și editorul Claudiu Komartin și artista Raluca Popa se vor întâlni cu publicul festivalului într-o discuție despre procesul de creație și colaborare pentru „Polifonic”, precum și despre poezia românească contemporană. Evenimentul va evidenția diversitatea etno-culturală din România pe scena teatrului Byre din St Andrews și este organizat cu sprijinul ICR Londra.

Vor fi prezentate 20 de poeme de nouă autori de origini etnice diferite – Michael Astner, Andrei Dósa, Robert Gabriel Elekes, Matei Hutopila, Henriette Kemenes, Aleksandar Stoicovici, Livia Ștefan, Mihok Tamas și Victor Țvetov -, ilustrate cu animații video create de artista Raluca Popa. Animațiile vor fi proiectate pe toată durata festivalului, cu poeme în lectura actorilor Nicoleta Lefter și Istvan Teglas.

Înființat în 1997, StAnza Poetry Festival din St Andrews (Scoția) este recunoscut drept unul dintre cele mai importante festivaluri de poezie din Marea Britanie și Europa. Aflat la cea de-a 22-a ediție, cu un program eclectic ce prezintă poezia prin intermediul diferitor forme artistice, Festivalul se va derula în perioada 5-10 martie 2019 și va reuni, la fel ca în anii precedenți, scriitori și artiști din toate colţurile lumii. Programul include lecturi, conversații, ateliere de creație și masterclass-uri, filme și proiecții video, evenimente pentru copii, sesiuni de stand-up și expoziții.

Proiectul de poezie contemporană și animație „Polifonic”, produs în 2018 de Muzeul Național al Literaturii Române din București, a fost prezentat, până în prezent, la Festivalul European de Poezie din Londra – ca parte a programului românesc de la London Book Fair, Brussels Poetryfest, Festivalul Internațional de Poezie din București și Haus für Poesie, Berlin.

Mai multe detalii despre programul ICR Londra la www.icr-london.co.uk  și https://www.facebook.com/ICRLondon/
Imagine: Aleksandar Stoicovici, Loneliness This Time © Raluca Popa

Vizualizări: 69

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor