altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Administratia Fondului Cultural National - 30 septembrie 2013

Boxbe  Administratia Fondului Cultural National (contact@afcn.ro) is not on your Guest List | Approve sender | Approve domain 

Bucuresti, 30 septembrie. Administratia Fondului Cultural National a anuntat castigatorii celei de-a doua etape de selectie pentru acordarea finantarilor proiectelor culturale, dupa solutionarea contestatiilor. Documentarele din arhiva Sahia vor fi readuse pe marile ecrane, in Sibiu va rasuna, in noiembrie, muzica de jazz din toate colturile lumii si la sfarsitul lunii septembrie, in Bucuresti, cultura a iesit pe strada la evenimentul Strada de C’arte. Sunt doar cateva dintre proiectele finantate de Administratia Fondului Cultural National (AFCN) dupa cea de-a doua etapa de selectie pentru acordarea finantarilor nerambursabile, in urma celei de-a doua etape de concurs pentru proiecte culturale. In procesul de selectie, AFCN a urmarit sprijinirea proiectelor care releva diversitatea culturala si dialogul intercultural, promovarea debutului artistic, incurajarea industriilor creative si intarirea capacitatii organizationale. Ca institutie publica subordonata Ministerului Culturii, AFCN ofera in fiecare an finantari nerambursabile institutiilor publice, organizatiilor neguvernamentale, persoanelor juridice de drept privat care desfasoara activitati culturale. Anual, sunt organizate doua sesiuni de selectie pentru proiecte culturale si una pentru proiecte editoriale. In total, la cele noua arii (Activitati muzeale, Artele Spectacolului, Arhitectura si Design, Artele Vizuale si Noile Media, Interventie Culturala, Formare Profesionala, Patrimoniu Cultural National, Patrimoniu Imaterial, Educatie Culturala) au fost selectate pentru finantare 83 de proiecte, fata de 80 inainte de contestatii. Suma alocata de Administratia Fondului Cultural National pentru aceasta a treia sesiune de finantari din 2013 este de 3,5 milioane de lei. Lista completa a proiectelor o gasiti la adresa web http://www.afcn.ro/finantari/proiecte-culturale.html.
 
Bucuresti, 30 septembrie. Editia a Treia a Maratonului Teatrului Independent – ”Bucharest Fringe” a inceput pe 27 septembrie si se va dura pana pe 6 octombrie 2013 in mai multe spatii independente din Bucuresti. Festivalul isi propune sa promoveze miscarea teatrala independenta – organizatiile, spatiile de spectacole din Bucuresti – si sa ofere publicului si criticilor o selectie de spectacole din toate zonele performative: teatru, teatru-dans, performance, spectacole alternative, spectacole ale scolilor de teatru. Biletele vor avea un pret redus fata de pretul obisnuit practicat in locatiile-gazda. Pan ape 15 septembrie s-au inscris in festival trupele care au dorit sa participe. In cadrul Festivalului vor fi acordate, de catre un Juriu de Premiere, un numar de sapte distinctii: premiul pentru cel mai bun spectacol, cea mai buna regie, cea mai buna scenografie, premiul special pentru debut, premiul de originalitate, premiul pentru cel mai bun actor si pentru cea mai buna actrita. Pe langa spectacole, Festivalul va include: o masa rotunda cu privire la miscarea teatrala independenta din Romania, tendinte si mijloace de intarire a organizatiilor de profil; lansari de carte, discutii cu publicul, spectacole pentru copii, spectacole alternative; un concert de inchidere.
 
Bucuresti, 30 septembrie. Reconstituirea portului traditional din Cergau, Alba – restituire partiala a patrimoniului imaterial local este un proiect cultural face parte dintr-o ampla campanie de reconstituire a portului traditional de pe Tarnave. Campania de reconstituire a portului traditional a inceput in anul trecut, 2012, pe Tarnava Mica, la Panade, cand Asociatia ATMA a implementat un proiect cultural in acest sens, fiind finantat de AFCN si Consiliul Judetean Alba, prin Centrul de Cultura „Augustin Bena” Alba. Scopul proiectului cultural consta in familiarizarea publicului larg cu mestesugul stravechi al tesutului si cusutului portului traditional, prin realizarea unui documentar etnografic si a unei carti ce reconstituie portul stravechi din Cergau. Prin acest proiect, comunitatea din Cergau va redescoperi portul traditional al satului, componenta a patrimoniului imaterial local, precum si tehnicile vechi de tesut si cusut. Beneficiarii directi ai proiectului cultural sunt locuitorii comunei Cergau, care, dupa 15 noiembrie a.c., isi vor putea admira portul stravechi femeiesc si barbatesc, in cadrul expozitiei etnografice din localitate. Acesta va fi reconstituit de catre trei femei din comuna Cergau, care cunosc tainele acestui mestesug.
 
Bucuresti, 30 septembrie. In perioada 1 si 3 noiembrie, Asociatia Culturala Moldavia in parteneriat cu Casa de Cultura a Studentilor Iasi va organiza cea de-a IX-a editie a festivalului Rock’n’Iasi. Proiectul este finantat de AFCN. Proiectul Rock’n’Iasi promoveaza debutul artistic al tinerilor artisti pasionati de muzica rock. Obiectivul general este incurajarea si sprijinirea a minim 30 de formatii rock din Romania si din strainatate. Rock’n’Iasi este un festival de metal in plina ascensiune pe scena romaneasca. Oportunitatea pe care o adreseaza proiectul Rock’n’Iasi tinerilor muzicieni rock din Romania, este de a se face cunoscuti publicului, de a fi jurizati obiectiv de persoane calificate, care sa le ofere un feedback constructiv prestatiei pe care o au, de a fi promovati in editiile urmatoare in calitate de castigatori ai uneia dintre sectiuni, de a aparea in reviste de promovare, pe site-uri de specialitate, de a canta in fata unor trupe consacrate in domeniul muzical rock, atat din Romania cat si din strainatate.
 
Bucuresti, 30 septembrie.  La Centrul Cultural Mioveni a avut loc saptamana trecuta conferinta de lansare a proiectului „Managementul integrat al Patrimoniului cultural. Laborator de buna practica”, finantat de AFCN. Centrul Cultural Mioveni deruleaza in perioada 4 – 8 noiembrie 2013, proiectul „Managementul integrat al Patrimoniului cultural. Laborator de buna practica”, aria tematica: Management cultural si formare profesionala. In cadrul proiectului vor fi organizate patru module de pregatire: managementul de proiect, marketing cultural, patrimoniu cultural si dezvoltare culturala, obiectivele specifice fiind: crearea unui program de formare profesionala (training) a resurselor umane din cultura, in scopul intaririi capacitatii lor de actiune pe piata culturii, locala si regionala si de dezvoltare a capacitatilor manageriale; realizarea unui program de formare actualizat in functie de nevoile beneficiarilor; formarea a 24 de persoane care desfasoara proiecte in domeniul culturii si conex; schimbarea perceptiei asupra rolului patrimoniului cultural asupra oportunitatilor de dezvoltare durabila comunitara.
 
Bucuresti, 30 septembrieAsociatia 4 Culture, in parteneriat cu WASP - Working Art Space and Production organizeaza editia a 8-a eXplore dance festival - Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival in perioada 28 septembrie - 9 noiembrie 2013. Tema editiei din acest an este "eXchange", regasindu-se atat in programarea spectacolelor, cat si a celorlalte activitati, precum workshop-uri, concerte, filme, discutii. Timp de 5 saptamani peste 100 de artisti din Romania si strainatate isi vor prezenta cele mai recente creatii, vor sustine ateliere si participa in diferite formate de lectures si artist talks. Printre cele mai asteptate evenimente din acest an se numara prezenta la Bucuresti a coregrafului german Raimund Hoghe, cel care timp de un deceniu a fost dramaturgul Pinei Bausch, iar ulterior si-a creat propria companie, cucerind cele mai importante scene ale lumii. Un eveniment de succes al anului 2012, Platforma Romaneasca de Dans Contemporan si Performance - initiat de catre Asociatia 4 Culture si WASP, va avea loc in perioada 30 octombrie - 3 noiembrie 2013. Editia a 2-a a Platformei va cuprinde peste 12 productii romanesti realizate in ultimii doi ani, precum si spectacole in premiera.
 
Bucuresti, 30 septembrie. Biblioteca Centrala Universitara Carol I in parteneriat cu Fundatia Universitara Carol I  a organizat cea de-a treia editie a festivalului cultural in aer liber Strada de C'Arte. Timp de opt zile bucurestenii si vizitatorii Capitalei au beneficiat de cea mai ampla oferta de evenimente culturale de calitate, cu acces gratuit. Strada Boteanu s-a transformat intr-o zona pietonala, gazduind cel mai mare targ de carte in aer liber din Bucuresti. Cele mai importante edituri si librarii, recitaluri de poezie, concerte live de blues si jazz, lansari de carte, ateliere de reciclare, proiectii de filme, dezbateri, expozitii de arta contemporana si ateliere de creatie dedicate copiilor au facut  parte din program.

Vizualizări: 60

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor