altmarius

cultură şi spiritualitate

Astăzi : 2018-06-09

Ştiri muzicale din Bucuresti

'Madama Butterfly' de Puccini, din nou la Opera Națională București
Bookmark and Share
Astăzi, de la ora 18:30, la Opera Națională București are loc o nouă reprezentaţie a binecunoscutului titlu puccinian „Madama Butterfly”. Cea care va da viață, de această dată, rolului principal este soprana Irina Iordăchescu, iar „Pinkerton” va fi interpretat de tenorul Liviu Indricău. Alături de aceștia, vor mai urca pe scenă, printre alții, mezzosoprana Sorana Negrea, în rolul „Suzuki”, baritonul Vicențiu Țăranu și tenorul Daniel Filipescu. Regia îi aparţine lui Jean Rânzescu, iar muzicienii vor fi conduși de la pupitrul dirijoral de Cristian Sandu. 
 
Seria 'Clasic e fantastic' se încheie mâine, la Ateneul Român
Bookmark and Share
Stagiunea „Clasic e fantastic - Cum să înţelegem muzica” se încheie mâine, pe scena Sălii Mari a Ateneului Român, cu spectacolul „Rossini și povestea lui Wilhelm Tell”, inclus în seria intitulată „Copilăriile marilor muzicieni”. Regia este imaginată de Monica Ciută, pe un scenariu semnat de muzicologul Cristina Sârbu, care va realiza și prezentarea evenimentului. În distribuţie îi regăsim pe Valeria Cristia, Filip Ristovski, Irina Sârbu, Alexandra Badea, Alexandru Unguru, Raluca Ouatu și Monica Ciută. Vor putea fi ascultați și doi artiști invitați, mezzosoprana Cristina Trandafir și basul Iustinian Zetea. Spectacolul este realizat în colaborare cu Ambasada Elveției la București, Swiss Sponsor’ s Fund România și Teatrul Odeon și va începe la ora 11,00. 
 
Recital de vioară și chitară, în Sala mică a Ateneului Român
Bookmark and Share
„When Violin Meets Guitar” este titlul recitalului pe care îl propun astăzi violonista Natalia Pancec și chitaristul Emilian Florentin Gheorghe, pe scena Sălii mici a Ateneului Român. Programul împletește părți ale Anotimpurilor lui Antonio Vivaldi cu șlagăre ale rock-ului clasic, din repertoriul unor trupe precum Queen, Deep Purple, Led Zeppelin, Metallica sau Pink Floyd. Ora de începere a evenimentului este 19:00. 
 
Spectacolele zilei la Opera Comică pentru Copii
Bookmark and Share
Un nou sfârșit de săptămână cu spectacole numeroase la Opera Comică pentru Copii: de la ora 10:00, sunteți invitați în Sala UnderGrant, unde puteți urmări spectacolul de teatru „Onix și Barton”. În regia Anei Crăciun-Lambru și pe muzica semnată de Damian Vlad, spectacolul aduce în prim-plan o gașcă de puști de la scara unui bloc din cartier, spunând povestea cățelului vagabond Barton și a pisicuței Onix, care s-a pierdut de familia ei. Tot de la ora 10:00, în Sala „Mozart”, are loc o nouă reprezentaţie a spectacolului „Arlechino și Colombina”, în regia Irinei Furdui. Acesta este bazat pe opera „La Serva Padrona” de Giovanni Battista Pergolesi şi îi prezintă pe simpaticii Arlechino și Colombina, care trebuie să o ajute pe servitoarea Serpina să pună mâna pe averea stăpânului lor, Uberto. După-amiază, începând cu ora 17:00, baletul „Jack și Vrejul de Fasole”, semnat de Corina Dumitrescu, revine pe scena Sălii Mari a instituției. Scenografia acestui din urmă titlu este realizată de Bogdana Pascal. 
 
Seminar Kodály pentru profesori de muzică și muzicieni, la București
Bookmark and Share
Asociația Dalcroze România, în parteneriat cu Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti și Institutul Kodály din cadrul Universității de Muzică Franz Liszt din Budapesta organizează Seminarul de muzică Kodály pentru profesori de muzică și muzicieni desfășurat astăzi și mâine, 9 și 10 iunie, la Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti. Cursurile sunt susținute de doi profesori specialiști ai Universităţii de Muzică Franz Liszt din Budapesta – Institutul Kodály: Dr. Orsolya Szabó (pian, muzică și mișcare) și Sarolta Platthy (pedagogie muzicală). 
Pe parcursul celor 10 ore de seminar, obiectivul este ca profesorii de muzică și muzicienii să își poată diversifica și perfecționa tehnicile de predare și de interpretare a muzicii prin metoda Kodály. 
 

 
Festivalul 'Museicorum' 2018 a ajuns la final
Bookmark and Share
Cea de-a patra ediţie a Festivalului Museicorum, organizat de Muzeul Municipiului Bucureşti, s-a derulat începând cu data de 31 mai și se încheie astăzi în ambianța Palatului Suțu. Concertul festiv de încheiere se desfășoară sub genericul „Armonii internaționale”. Interpreretează soprana Arlinda Morava, tenorul Alfredo Pascu și Bucharest Ladies Cvintet, cărora li se alătură mezzosoprana Adriana Alexandru, solistă a Operei Naționale București. Concertul începe la ora 19:00. 
 

Ştiri muzicale din ţară

Turneul Flautul fermecat - 'Twenty Shades of Music' - recital la Tecuci
Bookmark and Share
Flautistul Ion Bogdan Ștefănescu continuă astăzi turneul Flautul fermecat intitulat, de această dată, „Twenty Shades of Music”, cu un concert la Ateneul din Tecuci. Ediția din acest an a turneului marchează 100 de ani de la Marea Unire. Ion Bogdan Ștefănescu și chitaristul Costin Soare au pregătit un program care include lucrări de Celso Machado, Béla Bártok, Astor Piazzolla, Miroslav Tadic, la care se adaugă piese pentru chitară de Ariel Ramirez și Jorge Morel, care vor fi interpretate de Costin Soare. Ion Bogdan Ștefănescu folosește toate tipurile de flaut, de la cel bas la piculină, urmărind crearea unei simbioze perfecte cu sunetul chitarei. Evenimentul din această seară începe la ora 19:00, iar întreg turneul se încheie mâine, la Teatrul „Matei Vișniec” din Suceava. 
 
Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu - Evenimentele muzicale ale zilei
Bookmark and Share
Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu propune astăzi o serie de evenimente muzicale. Astfel, de la orele 13:15 și 17:45, trecătorii se vor putea bucura de momente artistice „Despre India, cu cimpoaie și tobe scoțiene”, susținute pe strada Nicolae Bălcescu de trupa „Shree Pipe”. În continuare, începând cu ora 18:00, Biserica Evanghelică din Gușterița găzduiește recitalul de orgă susținut de Helmut Deutsch. Muzicianul este profesor de orgă la Universitatea de Muzică din Stuttgart, iar specificul proiectelor sale este interacțiunea cu orgi istorice din diferite perioade stilistice și de diverse origini, precum și interesul în ceea ce privește tipurile variate de instrumente și muzică. Iar de la ora 20:00, la Biserica Romano-Catolică, London Community Gospel Choir din Marea Britanie prezintă un program care îmbină gospel funky, ritmurile swing, RnB și sunetul emoționant, acompaniat de coregrafii revigorante. 
 
Spectacol de film și muzică la Filarmonica din Timișoara
Bookmark and Share
Astăzi și mâine, de la ora 22:00, Filarmonica „Banatul” din Timișoara organizează, în Grădina de vară a Sălii Capitol, seri de film și muzică. Spectacolul este intitulat „Dybbuk” și este realizat de Sala-Manca Group din Israel, Adi Kaplan și Shahar Carmel, în colaborare cu Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 și Orchestra Simfonică a Filarmonicii Banatul, după un film de Michael Wazsynski. Dirijează Ido Shpitalnik din Israel, iar solistă va fi Ana Kui. 
 
'Boema' de Giacomo Puccini - la Opera din Brașov
Bookmark and Share
În această seară, de la ora 18.30, la Opera din Brașov are loc o nouă reprezentație a titlului puccinian „Boema”. 
La pupitrul dirijoral al Orchestrei Operei din Brașov se va afla Traian Ichim, iar regia spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu. Din distribuție fac parte, printre alții, Anda Pop în rolul „Mimi”, Mihai Irimia - „Rodolfo”, Valentin Marele - „Marcello” și Marian Rește - „Schaunard”. Soliștilor și orchestrei li se va alătura corul Operei din Brașov, pregătit de Leonard Boga. 
Spectacolul face parte din programul „Lunii Puccini”, prin care opera brașoveană sărbătorește împlinirea a 160 de ani de la nașterea compozitorului italian. 
 

Actualitatea internaţională

Corul 'Ion Vidu' cântă din nou în Bulgaria
Bookmark and Share
După ce la începutul acestei luni a fost invitat să concerteze în cadrul Festivalului Coral Internațional ,,Slobodan Bursać” din Serbia, Corul Ioan Vidu din Lugoj susţine, în această perioadă, două concerte în cadrul celei de-a 12-a ediţii a Festivalului Coral Internațional Harmony din oraşul bulgar Harmanli. Astăzi are loc ultimul concert din Bulgaria, iar stagiunea coralei dirijate de Lucian Onița se va încheia în data de 23 iunie, în cadrul Festivalului Coral Internațional Ion Vidu, ediția a 23-a, organizat la Lugoj în perioada 22–24 iunie 2018. 
 

Vizualizări: 44

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

197 state 

(ultimul: Anguilla)

Numar de steaguri: 260

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 45

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 85.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

28 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26. POVESTI SASESTI

http://povestisasesti.com/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

29. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

30. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

31. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

32. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Evenimente

Ianuarie 2019
SLMMMVS
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
       

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

© 2019   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor