altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

'Amoroso' în această seară la Sala Radio
Bookmark and Share
Astăzi, 8 martie, postul nostru organizează un concert special de Mărțișor. La Sala Radio, sub titlul 'Amoroso', publicul îi va putea asculta pe violonista Sarah Christian, violistul Răzvan Popovici și pe pianista Mara Dobrescu. În programul serii sunt anunțate lucrări precum Trei romanțe op. 22 de Clara Schumann, Duo concertant de Rebecca Clarke, Sonata 'Primăverii' de Ludwig van Beethoven, precum și 'Salut d'amour' de Edward Elgar, printre altele. Recitalul deschide o nouă serie de evenimente intitulată 'Concertele Radio România Muzical', în cadrul căreia postul nostru invită la Sala Radio muzicieni de prestigiu.
 
Recital marca Radio România Muzical la ParkLake
Bookmark and Share
Sâmbătă, 21 martie, la ParkLake Shopping Center are loc un recital sub titlul 'Beethoven(Tom)escu'. Începând cu ora 19, violonistul Alexandru Tomescu, împreună cu pianistul Josu de Solaun urcă pe scena amplasată în Main Square din ParkLake, oferind publicului lucrări semnate de Ludwig van Beethoven, compozitorul de la nașterea căruia sărbătorim anul acesta două secole și jumătate. În perioada 21-24 martie, discurile cu muzică clasică au reducere 15% în Librăriile Humanitas, ca parte a Zilelor muzicii clasice - organizate de Radio România Muzical, cu ocazia aniversării a 23 de ani, sărbătoriți în data de 24 martie.
 
Laura Zecheru - amintită la Ateneul român
Bookmark and Share
Astăzi, 8 martie, începând cu ora 19, postul nostru va transmite în direct concertul susţinut de Camerata Regală la Ateneul Român. La pupitru va sta dirijorul principal al orchestrei - Constantin Adrian Grigore iar solist va fi violonistul Liviu Prunaru, concert-maestrul prestigioasei Orchestre Regale Concertgebow din Amsterdam. În program sunt incluse două lucrări de Ludwig van Beethoven - Concertul op.61 în Re major pentru vioară şi orchestră şi Simfonia a III-a op.55 'Eroica'. Membrii Cameratei Regale îi vor aduce, prin acest concert, un omagiu violistei Laura Zecheru, membră a Orchestrei Naţionale Radio care a trecut la cele sfinte la vârsta de doar 33 de ani, iar toate încasările strânse în urma concertului vor fi donate familiei Zecheru.
 
Spectacolele zilei la Opera din București
Bookmark and Share
La Opera Națională din București au loc astăzi două spectacole. La ora 11 începe spectacolul 'Motanul încălțat' de Cornel Trăilescu, în regia lui Gelu Colceag, cu scenografia lui Viaceslav Vutcariov. În distribuție sunt anunțați sopranele Marta Sandu Ofrim și Stanca Maria Manoleanu, mezzosoprana Sorana Negrea, tenorul Ciprian Pahonea și basul Dan Indricău, sub bagheta lui Ciprian Teodorașcu.
De la ora 18:30 începe spectacolul 'Elixirul dragostei' de Gaetano Donizetti. Pe afișul serii regăsim artiști precum soprana Veronica Anușca în 'Adina', iar tenorul Daniel Magdal este 'Nemorino'. Conducerea muzicală este asigurată de Tiberiu Soare, regia a fost gândită de Marco Gandini, iar scenografia a fost realizată de Adriana Urmuzescu.
 
Evenimentele zilei la Muzeul „George Enescu”
Bookmark and Share
Muzeul Național „George Enescu” organizează astăzi, 8 martie, două concerte. Începând cu ora 12, în Aula Palatului Cantacuzino are loc un eveniment sub titlul „Componistica feminină românească”. Concertul este susținut de Ansamblul „Archaeus” și marchează centenarul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România. Ansamblul fondat de Liviu Dănceanu este condus de Mircea Pădurariu și îi are ca invitați pe flautista Constanța Cazacu și pe trombonistul Tiberiu Cenușer. Programul este alcătuit din lucrări semnate de Cornelia Tăutu, Felicia Donceanu, Carmen Petra-Basacopol, Maia Ciobanu.
La Casa Memorială „George Enescu” din Sinaia are loc de la ora 12 un recital de muzică și poezie organizat de instituția amintită în colaborare cu Fundația „Remember Enescu”. Își dau concursul tineri interpreți de la Colegiul "Mihail Cantacuzino" Sinaia, Colegiul Național de Arte "Dinu Lipatti", Liceul de Arte "Balașa Doamna" Targoviște, Liceul de Muzică "Tudor Ciortea" Brașov și Colegiul Național "Școala Centrală".
 
'Parfum de femeie' la Teatrul de Operetă și Musical
Bookmark and Share
Sub titlul 'Parfum de femeie', la Teatrul Național de Operetă și Musical 'Ion Dacian' din București se desfășoară astăzi, 8 martie, un spectacol propus de prim-solista instituției: soprana Bianca Ionescu-Ballo. Aceasta îi va avea colegi de scenă pe tenorii Andrei Pleșca, Florin Budnaru și Mihai Urzicană, împreună cu bas-baritonul Florin Ganea și balerinul Lorendi Rădulescu. Soliștii vor fi acompaniați de violonista Geanina Meragiu și de pianistul Alexandru Burcă. Ora de începere este 19.
 
Evenimentele zilei la Opera Comică
Bookmark and Share
La Opera Comică pentru Copii, primul spectacol de astăzi, 8 martie, are loc începând cu ora 10 - pe scena Sălii UnderGrant se montează spectacolul 'Erus și Valea Generozității'. Cea de-a doua reprezentație va avea loc în aceeași sală de la ora 12. Începând cu ora 11, spectacolul 'Cenușăreasa' de Gioachino Rossini este montat pe scena Sălii Mari a instituției. Următoarea reprezentație a spectacolului are loc în data de 13 martie.
 
Pinista Ilinca Dumitrescu în recital la Casa 'Dinu Lipatti'
Bookmark and Share
La Casa Artelor 'Dinu Lipatti' are loc astăzi, 8 martie, lansarea discului înregistrat de pianista Ilinca Dumitrescu în Colecția 'Maestro' a Editurii Casa Radio. În cadrul eveniemntului va avea loc și un recital susținut de pianistă, opusurile din program fiind semnate de compozitori precum Robert Schumann, Frederic Chopin, Piotr Ilici Ceaikovski, Alexandr Skriabin, Dinu Lipatti, Edvard Grieg sau Serghei Rahmaninov. Evenimentul începe la ora 19.
 

Ştiri muzicale din ţară

'Piazzolla by night' la Filarmonica din Ploiești
Bookmark and Share
Filarmonica 'Paul Constantinescu' din Ploiești organizează astăzi, 8 martie, un recital extraordinar sub titlul 'Piazzolla by night'. Pe scena instituției, pianista Ioana Lupașcu și acordeonistul Fernando Mihalache vor interpreta lucrări semnate de celebrul compozitor argentinian. Titluri precum 'Ave Maria', 'La misma pena', 'Libertango' sau 'Oblivion' vor putea fi ascultate de melomanii ploieșteni. Alături de cei doi muzicieni, pe scenă vor urca dansatorii Remus Cernat și Daniela Stoian. Ora de începere este 19.
 

Actualitatea internaţională

Andrei Ioniță în concert la Neustrelitz
Bookmark and Share
Violoncelistul Andrei Ioniță concertează astăzi, 8 martie, alături de Orchestra Filarmonică din Neubrandemburg, la Teatrul de Stat din Neustrelitz. Programul serii este alcătuit din creații semnate de Ludwig van Beethoven - Romanța nr. 1 pentru vioară și orchestră, solist fiind Tobias Feldmann este prima lucrare a serii, urmată de Concertul pentru vioară, violoncel și pian, unde cei doi soliști sus-menționați vor colabora cu pianistul Yekwon Sunwoo. Programul se încheie cu Simfonia a IV-a în si bemol major, dirijorul serii fiind Sebastian Tewinkel.

Vizualizări: 4

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor