altmarius

cultură şi spiritualitate

Astăzi : 2017-04-08

Ştiri muzicale din Bucuresti

'Bal mascat' de Giuseppe Verdi, în premieră la Opera Națională București

Bookmark and Share

În această seară, începând cu ora 18:30, pe scena Operei Naționale București, are loc premiera spectacolului „Bal mascat” de Giuseppe Verdi. Regia este semnată de Grischa Asagaroff, din Germania, coregrafia îi aparține lui Renato Zanella, iar la pupitrul dirijoral se va afla Marcello Mottadelli. Personajele principale prind viață prin intermediul tenorului Dario Di Vietri, în „Riccardo”, sopranei Andrea Dankova, „Amelia” și baritonului Lucian Petrean, la debut în rolul „Renato”. 
 

Topul preferințelor ascultătorilor Radio România Muzical

Bookmark and Share

Până în 9 aprilie, puteţi vota, pe site-ul romaniamuzical.ro, lucrările preferate din lista alcătuită tot de ascultători în luna martie. Scopul este alcătuirea unui top al preferințelor ascultătorilor Radio România Muzical. Lucrările vor fi difuzate în două emisiuni speciale, în 15 și 16 aprilie, de la ora 10.00. 
 

'Ce bucluc!', concert susținut de Corul de Copii Radio

Bookmark and Share

În această seară, de la ora 19:00, Corul de Copii Radio ne invită să redescoperim împreună jocurile copilăriei imaginate de compozitori precum Paul Constantinescu, George Balint, Dan Buciu, Sabin Păutza, Dan Voiculescu sau Rupert Lang. Lucrări ca „Am o mâță și-un motan” sau „Hora de șoareci” vor răsuna în Studioul „Mihail Jora” al Radiodifuziunii Române, dirijate de Voicu Popescu. Micilor protagoniști li se vor alătura și câțiva instrumentiști: Magdalena Faur, la pian, Alexandru Anastasiu și Cristiana Anghel, la percuție, Freja Apelkvist, la violoncel, și Simona Săndulescu, la orgă. Evenimentul, intitulat „Ce bucluc!”, a fost conceput, din punctul de vedere regizoral, de Dragoș Huluba. 
 

Baletul 'Pinocchio' în premieră la Opera Comică pentru Copii

Bookmark and Share

Luna aprilie aduce o nouă producție în premieră la Opera Comică pentru Copii. Astăzi, de la ora 17:00, în Sala Mare a instituției, putem viziona baletul contemporan “Pinocchio”, inspirat din nuvela cu același titlu, scrisă de Carlo Collodi. Coregrafia semnată de Mihai Babușka este pusă în valoare de scenografia Bogdanei Pascal și de coloana sonoră realizată de Antonel Oprescu. 
“Există povești al căror mesaj, în timp, rămâne actual. Este și cazul lui 'Pinocchio' care, în prezent, se dovedește a fi o poveste atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.”, a declarat regizorul și coregraful spectacolului, Mihai Babușka. 

 

Festivalul 'Chei' - ziua a șaptea

Bookmark and Share

Festivalul „Chei” continuă astăzi, la Universitatea Națională de Muzică din București, propunând două evenimente. Astfel, de la ora 17:00, suntem invitați în sala „George Enescu” pentru un concert de jazz și muzică ușoară la care participă, printre alții, formațiile „The groovy bastards” și „David's Pack”, iar mai târziu, de la ora 19:00, în Studioul de Operă și Multimedia, are loc spectacolul de arta actorului și mișcare scenică „Printre altele...”, coordonat de Filip Ristovski. Intrarea publicului, în cazul ambelor evenimente, este liberă. 
 


Ştiri muzicale din ţară

Recital din cadrul Festivalului internațional de muzică de cameră 'SoNoRo' la Portul Cultural Cetate din Dolj

Bookmark and Share

Cei 34 de tineri muzicieni selectați pentru a participa la programul educațional „SoNoRo-Interferențe” au început seria de workshopuri și concerte a anului 2017. Primele două concerte au avut loc în Italia, la Montepulciano, iar astăzi, de la ora 19:00, va avea loc singurul concert din România, la Portul Cultural Cetate din Dolj. Bursierii SoNoRo, alături de interpreți deja consacrați în festivalurile și programele „SoNoRo” - violiștii Răzvan Popovici și Christoph Wyneken, pianista Diana Ketler, violonistul Anton Martynov și violoncelistul Marcin Sieniawski - vor încânta publicul de la Cetate cu lucrări din creația compozitorilor Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert, Johannes Brahms, Béla Bartók și Dmitri Șostakovici. 

Anul acesta, bursierii „SoNoRo - Interferențe” provin de la colegii sau universități din București, Timisoara și Cluj sau sunt deja studenți ai unor instituții de prestigiu din Austria, Belgia sau Marea Britanie. 
 

'Pianul călător' la Casa de Cultură din Roman

Bookmark and Share

Cea de-a șaptea ediție a turneului „Pianul călător”, propus de Radio România, de asociatia culturala „Accendo” și de pianistul Horia Mihail, continuă astăzi, de la ora 19:00, la Casa de Cultură din Roman. Tema călătoriei muzicale a anului 2017 este „Romantic vals” și cuprinde, în program, miniaturi din creația unor compozitori precum Franz Schubert, Johannes Brahms, Antonín Dvořák, Frédéric Chopin, Maurice Ravel sau Claude Debussy. Misiunea proiectului este de a face posibilă susținerea de recitaluri în diferite localități ale țării, prin punerea la dispoziție, de către Radio România, a unor piane de concert. În prezent, se regăsesc piane calatoare la Alba Iulia, Roman, Tulcea, Deva si, începând din anul 2017, la Caracal. 
 

'Recviemul' de Giuseppe Verdi la Opera din Brasov

Bookmark and Share

Astăzi, de la ora 19.00, Opera din Brașov ne propune un eveniment organizat cu prilejul sărbătorilor pascale. În Sala „Patria”, publicul brașovean va putea asculta „Recviemul” de Giuseppe Verdi, ai cărui soliști vor fi soprana Cristina Radu, mezzosoprana Andrada Roșu, tenorul Liviu Iftene și basul Dan Popescu. Spectacolul este realizat cu participarea Corului Academic Radio condus de Ciprian Țuțu, iar „Recviemul” va fi dirijat de la pupitru de Traian Ichim. 
 

'Bal mascat': o nouă reprezentație la Teatrul Național de operă și Balet 'Oleg Danovski' din Constanța

Bookmark and Share

Astăzi, începând cu ora 19:00, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, are loc o nouă reprezentație a spectacolului „Bal mascat” de Giuseppe Verdi. Din distribuție fac parte: soprana de origine japoneză Akiko Hayakawa, baritonul Basalic Iordache și soprana Veronica Granatiero, din Italia, printre alții. Regia operei este semnată de Carmen Dobrescu, iar la pupitrul dirijoral se va afla, în această seară, japonezul Koichi Inoue. 
 

Cvartetul 'Transilvan' în recital la Biserica Reformată din Cluj-Napoca

Bookmark and Share

În această după-amiază, la Biserica Reformată din Cluj-Napoca, Cvartetul „Transilvan” al Filarmonicii din oraş ne propune un recital cu muzică de Joseph Haydn. Lucrarea „Ultimele şapte cuvinte ale Mântuitorului pe cruce” va fi interpretată de membrii Cvartetului: violonistul Nicușor Silaghi, violistul Marius Suărășan și violoncelistul Vasile Jucan, care au și calitatea de fondatori ai ansamblului. Acestora li s-a alăturat la vioara I, începând cu anul 1998, Gabriel Croitoru. Ora de începere a evenimentului este 16:00. 
 

'Voievodul țiganilor' de Johann Strauss la Teatrul Național 'Marin Sorescu' din Craiova

Bookmark and Share

Astăzi, de la ora 19:00, Opera Română din Craiova prezintă, în premieră, în sala „Amza Pellea” a Teatrului Național „Marin Sorescu”, spectacolul de operetă „Voievodul țiganilor” de Johann Strauss. Într-o versiune regizorală semnată de Arabela Tănase și sub bagheta dirijorului Alexandru Iosub, vor evolua pe scenă tenorii Cosmin Vasilescu, Alfredo Pascu și Dan Cornescu și mezzosoprana Mihaela Popa, printre alții. Această primă reprezentație a operetei este dedicată Zilei Internaţionale a Romilor care se sărbătorește în fiecare an, în data de 8 aprilie. 
 

'Concert Prepascal' organizat de Filarmonica din Arad

Bookmark and Share

Filarmonica din Arad organizează astăzi, de la ora 18:00, pe platoul Primăriei Municipiului Arad, o seară de muzică religioasă denumită „Concert Prepascal”. Programul este alcătuit din 10 cântece creştine, culese şi publicate în anul 1937 de preotul Iosif Trifa și orchestrate de Dumitru Lupu, care se va afla și la pupitrul dirijoral. În ipostază solistică va putea fi ascultată cântăreața Ileana Șipoteanu. Evenimentul are loc în cadrul „Târgului de Primăvară” al orașului, iar în caz de vreme nefavorabilă va fi mutat în Sala Cercului Militar. 
 

'Motanul încălțat' de Cornel Trăilescu, pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca

Bookmark and Share

În această dimineață, de la ora 11:00, la Opera Națională Română din Cluj-Napoca, copiii și părinții sunt inivitați să asiste la o nouă reprezentație a spectacolului „Motanul încălțat” semnat de compozitorul Cornel Trăilescu. Regizorul acestei producții, a cărei premieră a avut loc în urmă cu mai puțin de o lună pe scena operei clujene, este Traian Savinescu. Artiștii dau viață și sunet lumii de basm în care Motanul ,,Cotoșman” - soprana Gloria Tronel - îl transformă pe tânărul Ionică – tenorul Eusebiu Huțan, în voievod. Reușește acest lucru abia după ce salvează viața Împăratului, interpretat de tenorul Ruslan Bârlea, și a slujitorilor ținuți captivi și îi obține lui Ionică un castel și o soție – pe Domnița, adusă în scenă de soprana Lucia Bulucz. Conducerea muzicală a operei este asigurată de dirijorul Adrian Morar. 
 

Vizualizări: 17

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

Statistici

Free counters!
Din 15 iunie 2009

186 state (ultimul: Papua-Noua Guinee)

Numar de steaguri: 249

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 57

1 stat are peste 500,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 70.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 10.000 clickuri (Italia,Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  FrantaMarea Britanie, Canada, Spania)

10 state au peste 1,000 clickuri (Ungaria, Polonia, Rusia, Austria, IrlandaIsraelGreciaElvetia , Brazilia, Suedia)

35 state au peste 100 clickuri

25 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4 ART LIBRIS

http://www.artlibris.ro/

5. COLTUL COLECTIONARULUI

http://www.coltulcolectionarului.ro/

6. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

7 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

8. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

9. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

10. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

11. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

12. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

13. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

14. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

15. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

16. GALERIILE CISMIGIU

http://www.galeriile-cismigiu.ro/

17. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

18. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

19. TIMBREE

www.timbree.ro

20. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

21. MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

22. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

23 VIA BUCURESTI

http://viabucuresti.ro/category/articole/

24. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

25. BUCURESTII VECHI SI NOI

http://bucurestiivechisinoi.ro

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28. POVESTI SASESTI

http://povestisasesti.com/

29. GHID VIDEO TURISTIC

http://www.ghidvideoturistic.ro/ghid-turistic/default.as

30. ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

31. FILME DOCUMENTARE

http://www.filmedocumentare.com/filme-a-z/

32. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

33. ISTORIA ROMANIEI

http://istoriaromaniei.com/wp/

34. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

35. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

36. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

© 2017   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor