altmarius

cultură şi spiritualitate

Astăzi : 2017-10-07

Ştiri muzicale din Bucuresti

Stagiunea Filarmonicii din Berlin - live la UNMB

Bookmark and Share

Institutul Goethe şi Universitatea Naţională de Muzică din București propun un nou concert în transmisiune directă de la Filarmonica din Berlin. Astăzi, 7 octombrie 2017, de la ora 20:00, solişti ai concertului dirijat de Sir Simon Rattle vor fi pianista Mitsuko Uchida şi violistul Amihai Grosz. Programul include Concertul KV 595 în Si bemol major pentru pian şi orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart, Concertul pentru violă şi orchestră (versiune revăzută din 1962) de William Walton şi Suita Háry János de Zoltán Kodály.

Concertul Filarmonicii din Berlin poate fi urmărit în Studioul de Operă şi Multimedia al Universităţii Naționale de Muzică din Bucureşti, iar accesul publicului în sală este liber.


 

Preselecţie pentru Corul de copii Radio

Bookmark and Share

Mâine, 8 octombrie 2017, de la ora 10:00, Radio România organizează un concurs de preselecție pentru Corul de Copii Radio, una dintre cele mai prestigioase formații muzicale ale radioului, multipremiată la competiții corale internaționale.

Preselecția oferă o copiilor șansa unei formări corale de excepție, în cadrul Corului de Copii al radioului public, sub îndrumarea dirijorului Voicu Popescu. La concurs se pot înscrie copii cu vârsta cuprinsă între 8 și 13 ani (pentru fete) și 8 și 10 ani (pentru băieți). Înscrierile la preselecție se vor desfășura în ziua concursului, care va avea loc la sediul Radiodifuziunii Române, intrarea din Strada Temișana nr. 31, sector 1, București.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, puteți consulta site-ul www.orchestreradio.ro.


 

'Boema' - spectacolul serii la Opera Naţională Bucureşti

Bookmark and Share

Opera Naţională Bucureşti ne propune astăzi, 7 octombrie 2017, o seară Puccini: spectacolul "Boema", montare în regia lui Ionel Pantea. În distribuţie: tenorul Florin Guzgă în rolul "Rodolfo", soprana Bianca Mărgean - "Mimi", soprana Veronica Anuşca - "Musetta", baritonul Alexandru Constantin - "Marcello", baritonul Dan Indricău- "Schaunard", basul Filip Panait - "Colline". Conducerea muzicală îi revine lui Vlad Conta. Ora de începere - 18 şi 30 de minute.


 

Recital din cadrul Festivalul Muzicii Belgiene - la Ateneul Român

Bookmark and Share

La Sala Mică a Ateneului Român are loc în această seară de 7 octombrie 2017 un recital din cadrul Festivalul Muzicii Belgiene. Soprana Anca Cecilia Păuleţ, Cornelia Petroiu - violă, Gabriel Dominic Mărtinaş - clarinet şi organiştii Ioan Paul Păuleţ şi Eduard Antal au pregătit pentru întâlnirea cu publicul programată pentru ora 19:00 un program alcătuit din opusuri de César Franck, Elias Gistelinck, Boudewijn Buckinx, Raoul De Smet, Jan Van Landeghem şi Jacques-Nicolas Lemmens. Recitalul este organizat cu concursul Asociaţiei Culturale de Prietenie România-Belgia


 

Universul eminescian prezentat de actriţa Ioana Calotă - la Mogoşoaia

Bookmark and Share

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti și Asociaţia Culturală "Pro Valores", organizează mâine, 8 octombrie 2017, în cadrul spectacolelor eveniment, o întâlnire cu actriţa Ioana Calotă, împreună cu pianista Andreea Butnaru şi violoncelistul Florin Mitrea, programată pentru ora 12:00.


 

 


 

Audiții în România pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene

Bookmark and Share

Tinerii muzicieni români cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani sunt invitați de Institutul Cultural Român şi Artexim să participe la selecţia anuală pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO). Audițiile vor avea loc pe 11 noiembrie 2017 la Bucureşti. Termenul limită pentru înscriere este 29 octombrie 2017.

Pentru cele aproximativ 130 de locuri din orchestră se organizează anual selecţii în fiecare ţară. Chiar şi membrii actuali ai orchestrei trebuie să se prezinte la audiții pentru a-şi păstra locul. De asemenea, EUYO are o listă de rezerve de aproximativ 200 de muzicieni, care au şansa să cânte în orchestră în timpul anului.

Orchestra de Tineret a Uniunii Europene oferă șansa unei experiențe profesionale unice pentru tinerii instrumentiști care își doresc o carieră de muzicieni în orchestră. Dezvoltarea tehnicii interpretative la cel mai înalt nivel, experiența marilor săli de concert, întâlnirea cu cei mai buni maeștri îi pregătesc pentru o carieră internațională de succes. Peste 90% dintre membrii EUYO ajung muzicieni profesioniști de marcă, iar cei mai mulţi își găsesc cu ușurință locul în orchestrele de prim rang ale Europei.

Orchestra de Tineret a Uniunii Europene este un proiect muzical european care reuneşte cei mai talentaţi muzicieni din toate ţările membre ale Uniunii Europene sub bagheta unor dirijori de faimă internaţională, într-o orchestră care transcende barierele sociale, culturale, politice şi economice. Concertele şi turneele din întreaga lume, colaborarea cu personalități ale lumii muzicale şi nivelul excepţional de pregătire al muzicienilor au făcut din ansamblu una dintre cele mai prestigioase orchestre ale lumii.

Detalii complete privind condiţiile de participare și înscriere: pe www.euyo.eu/apply.


 

Spectacol de operă şi concert cu muzică de film - proiecţii la Happy Cinema

Bookmark and Share

La Happy Cinema din Capitală puteţi urmări mâine, 8 octombrie 2017, înregistrarea spectacolului cu opera "Boema" de Giacomo Puccini, prezentat în 3 octombrie 2017 pe scena Operei Regale Covent Garden din Londra. De la pupitrul dirijoral Antonio Pappano conduce o distribuţie din care fac parte soprana Nicole Car (Mimi), tenorul Michael Fabiano (Rodolfo), baritonul Mariusz Kwiecień (Marcello) şi soprana Simona Mihai (Musetta). Regia spectacolului pe care îl puteţi urmări de la ora 16:00 este realizată de Richard Jones.

Şi tot mâine, la Happy Cinema rulează şi înregistrarea concertului "Hans Zimmer live in Praga". De la ora 20:00, puteţi urmări în cinematograf un film-concert ce include o coloană sonoră compusă de Hans Zimmer: fragmente din muzica peliculelor "Piraţii din Caraibe", "The Lion King", "The Dark Knight", "Gladiator", "Interstellar", "The Da Vinci Code" şi "Dunkirk". Hans Zimmer este unul dintre cei mai apreciaţi compozitori de muzică de film, iar proiecţia "Hans Zimmer: Live în Praga" este o înregistrare a spectacolului extraordinar susținut în mai 2016. În concertul de la Praga, Hans Zimmer a condus o orchestră simfonică şi de un cor, peste 17.000 de oameni asistând la show. Filmul-concert conține și un interviu de 10 minute cu Hans Zimmer, oferind astfel spectatorilor un intro despre omul care a semnat coloana sonoră pentru nenumărate filme de la Hollywood.


 

Ştiri muzicale din ţară

Continuă turneul 'Twenty Shades of Music'

Bookmark and Share

Luni, 9 octombrie 2017, continuă turneul pe care îl susţin, până în 9 decembrie, flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi chitaristul Costin Soare pentru a promova discul "Twenty shades of music" lansat în primăvara acestui an. Potrivit prezentării din booklet realizată de Mihai Cojocaru, discul reprezintă "O propunere unică pentru piața muzicală din România şi [...] aduce în prim plan exotismul, nuanţele subtile, emoţiile primare conținute în muzica Americii Latine şi a Balcanilor, de la Istoria tangoului de Astor Piazzolla la Dansurile româneşti de Bela Bartok, de la muzica populară braziliană la cea macedoneană. Turneul ajunge luni, 9 octombrie, la Centrul Cultural "Alexandru Marghiloman" din Buzău. Vor urma concerte la Bucureşti, Piteşti, Sibiu, Braşov şi, în final, două concerte în China, la Beijing. Programul include lucrări de Celso Machado, Béla Bártok, Ariel Ramirez, Astor Piazzolla, Jorge Morel şi Miroslav Tadic.


 

Festivalului Internațional 'Elena Teodorini' - concert cu muzică de Astor Piazzolla și Nino Rota

Bookmark and Share

La Craiova continuă astăzi, 7 octombrie 2017, cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Internațional "Elena Teodorini" cu un concert susţinut de Orchestra de cameră a Operei Române Craiova, ansamblu condus de Walter Attanasi, şi Alessandro Quarta Quintet. Publicului îi este propus, începând cu ora 19:00, un program cu lucrări de Astor Piazzolla și Nino Rota. Concertul are loc la Filarmonica "Oltenia" din Craiova.


 

'Timorgelfest' 2017 - al doilea recital

Bookmark and Share

Continuă astăzi, 7 octombrie 2017, cea de-a 18-a ediţie "Timorgelfest". Al doilea recital din cadrul festivalului va fi susţinut de Alessandro Canale şi va avea loc la Biserica Adventistă din Comuna Apateu, judeţul Arad, de la ora 17:00. Seria se desfăşoară până în 18 octombrie şi include recitaluri susţinute la Timișoara, Arad, Vinga şi Apateu.


 

Mâine începe 'Luna Enescu la ICR'

Bookmark and Share

Institutul Cultural Român deschide mâine, 8 octombrie 2017, Luna Enescu la ICR. Lansarea seriei de evenimente dedicate lui George Enescu va avea loc la Centrul Internațional de Conferințe "Casino Sinaia", cu începere de la ora 14.00.

Programul evenimentului cuprinde, de la ora 15.00, recitalul susținut de Mirana Țuțuianu, Anne Billant, Ștefan Tarara, Mihai Ritivoiu și Marin Cazacu, iar de la ora 17.00, proiecția filmului "Enescu - la răspântie de vremi", în regia lui Nicolae Mărgineanu. Volumul "George Enescu - Muzicianul de geniu în imagini" ne oferă o biografie în imagini a strălucitului muzician, oprindu-se asupra ultimelor două etape din viața compozitorului, maturitatea (1920 - 1946) și senectutea (1946 - 1955). Selecția, introducerea și legendele fotografiilor au fost realizate de muzicologul Viorel Cosma. În holul Cazinoului, ICR și Muzeul Național "George Enescu" prezintă expozițiile fotodocumentare "Viorile lui George Enescu" și "George Enescu, un mare creator al secolului XX", realizate de muzeografii Adriana Sibianu și Irina Nițu, grafica fiind semnată de Horia Nițu.

Manifestările desfășurate sub egida "Luna Enescu la ICR" întregesc succesul acţiunilor dedicate lui George Enescu, organizate de reprezentanţele ICR în străinătate. Cel mai recent eveniment de acest fel, intens mediatizat de presa internațională și cu un remarcabil succes în rândul publicului, a fost deschiderea noului sezon London Philharmonic Orchestra, la Royal Festival Hall din Londra, cu opera "Oedipe" în variantă de concert, sub bagheta maestrului Vladimir Jurowski.


 

Actualitatea internaţională

Teodor Ilincăi, pe scena Operei de Stat din Hamburg

Bookmark and Share

Tenorul Teodor Ilincăi interprează şi astăzi, 7 octombrie 2017, rolul "Turiddu" din spectacolul "Cavaleria rusticană" de Pietro Mascagni la Opera de Stat din Hamburg. Aceasta este cea de-a patra reprezentaţie dintr-o serie deschisă în 22 septembrie. Alături de artistul român urcă pe scenă mezzo-sopranele Elena Zhidkova, Dorottya Láng, Renate Spingler şi baritonul George Gagnidze. Regia a fost imaginată de Giancarlo del Monaco iar conducerea muzicală îi revine lui Josep Caballé-Domenech. Spectacolul "Cavalleria rusticana", cu Teodor Ilincăi în distribuţie, va avea încă o reprezentaţie la Hamburg - în 12 octombrie.

Vizualizări: 140

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor