altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Transmisie live a Filarmonicii din Berlin cu un program integral Strauss
Bookmark and Share
Începând din luna februarie a anului 2019 Goethe-Institut și Universitatea Națională de Muzică din București au inițiat seria de transmisii live în HD ale concertelor Filarmonicii din Berlin, pe care le puteți urmări în Studioul de Operă și Multimedia al UNMB. Astăzi, 7 decembrie se va difuza în direct, de la ora 20.15, concertul orchestrei germane dirijată de Christian Thielemann. Programul anunțat va fi unul integral cu lucrări semnate de compozitorul Richard Strauss: Sonatina pentru 16 instrumente de suflat, Trei imnuri op. 71 - solistă sopara Anja Kampe și Suita Cavalerul Rozelor.
 
'La Traviata' pe scena Operei Naționale din București
Bookmark and Share
La Opera Națională din București se va pune în scenă în această seară de 7 decembrie, de la ora 18.30, spectacolul La Traviata de Giuseppe Verdi, în regia lui Paul Curran. Din distribuție fac parte, între alții, soprana Simona Neagu în rolul Violetta Valéry, tenorul Adrian Dumitru va fi Alfredo Germont, iar rolul Giorgio Germont îi este atribuit baritonului Lucian Petrean. La pupitrul dirijoral se va afla invitat Alberto Veronesi.
 
3 concerte organizate în coproducție cu Radio România Muzical la Sala Radio
Bookmark and Share
La Sala Radio vor avea loc pe 9, 10 și 11 decembrie trei concerte organizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă, realizate în coproducție cu Radio România Muzical.
Luni, 9 decembrie 2019, concertul „Crăciun în stil englezesc" va fi susținut de Corul Colegiului „Gonville and Caius” din Cambridge dirijat de Paul Brough și Corul „Vox Medicalis” condus de Tudor Ionescu. În program vor fi incluse piese de Crăciun semnate de compozitori britanici, dar și creații din repertoriul românesc. Concertul este organizat de Ambasadei Marii Britanii la București.
Marți 10 decembrie, se va desfășura recitalul de Crăciun propus de Centrul Rus de Știință și Cultură. În fața publicului se vor afla pianiștii Eduard Kunz, Andrei Diev, Catinca Nistor, Matei Lăbunț și Sabina Suciu, care vor interpreta partituri de George Enescu, Serghei Rahmaninov și Anton Arensky.
Iar miercuri, 11 decembrie, este programat concertul „Iarna" cu muzică de Crăciun, în aranjamente pentru nai și coarde, ce vor fi interpretate de Andreea Chira şi Ansamblul austriac de coarde «Kahlo». Concertul este organizat de Ambasada Austriei la Bucureşti, Forumul Cultural Austriac.
Toate aceste evenimente vor începe la ora 19.00.
 
Calendarul muzical al zilei - 7 decembrie 2019
Bookmark and Share

  • Inaugurarea Operei Regale Covent Garden din Londra a avut loc în urmă cu 287 de ani (1732)
  • S-a născut lutistul american Smith Hopkinson - 73 ani (1946)
  • Au trecut 156 de ani de la naşterea compozitorului italian Pietro Mascagni (7 decembrie 1863 - 2 august 1945)
  • Comemorăm 59 de ani de la moartea pianistei românce Clara Haskil (7 ianuarie 1895 - 7 decembrie 1960) şi 57 de ani de la cea a sopranei norvegiene Kirsten Flagstad (12 iulie 1895 - 7 decembrie 1962)

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Continuă Concursul Național de Interpretare și Creație Muzicală „Paul Constantinescu”
Bookmark and Share
Astăzi și mâine, 7 și 8 decembrie, continuă Concursul Național de Interpretare și Creație Muzicală „Paul Constantinescu”, prestigioasă manifestare muzicală ajunsă la cea de-a XXV-a ediție. În cele cinci secțiuni ale concursului: pian, vioară, violoncel, canto clasic şi compoziţie muzicală, sunt înscriși elevi şi studenţi de la școlile, liceele, colegiile și facultăţile de muzică din România și Republica Moldova. Juriile de specialitate ale celor cince secțiuni ale concursului sunt alcătuite din personalităţi marcante ale artei interpretative și creaţiei muzicale româneşti, reprezentanți ai Universității Naționale de Muzică București: dr. Ilinca Dumitrescu, prof. univ. dr. Gabriel Croitoru, prof. univ. dr. Marin Cazacu, soprana-prof. univ. dr. Silvia Voinea și prof. univ. dr. Dan Buciu.
Luni, 9 decembrie, de la ora 11.30, la sediul Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti, are loc Festivitatea de premiere și Gala laureaţilor, unde se vor anunța câștigătorii celei de-a XXV-a ediții.
 
Se deschide stagiunea „Prologul festivalului 2019-2020” a Festivalului de Arte de la Câmpina
Bookmark and Share
Sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 16.00, în incinta bisericii Catolice Sfântul Anton de Padova din Câmpina, va avea loc primul recital din stagiunea „Prologul festivalului 2019-2020” a Festivalului de Arte de la Câmpina.
În prima parte va evolua pianista Camelia Pavlenco, acompaniată la orgă de Diana Spânu-Dănilă, moment urmat de programul de colinde susținut de Grupul Vocal „Mugurași de primăvară" pregătit de Alice Botoacă. Recitalul va fi dublat de vernisajul expoziției „Bucuria sărbătorilor de iarnă oglindită prin ochi de copil”, cu lucrările elevilor Școlii Gimnaziale „Matei Basarab”.
 
Contesa Maritza la Opera din Brașov
Bookmark and Share
Sâmbătă, 7 decembrie 2019, de la ora 18.30, în Sala Operei din Brașov are loc spectacolul „Contesa Maritza” de Emmerich Kálmán.
Mădălina Bourceanu va fi Contesa Maritza, Mihai Irimia va debuta în rolul Tassilo, Corina Klein va fi Lisa, iar Liviu Iftene - Koloman Zsupan. Spectacolul se va desfășura cu participarea Orchestrei, Corului și Baletul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla Mircea Holiartoc.
 

Actualitatea internaţională

Dirijorul Cristian Măcelaru revine la pupitrul orchestrei Hallé din Manchester
Bookmark and Share

Dirijorul Cristian Măcelaru revine astăzi, 7 decembrie, la Bridgewater Hall din Manchester, pentru a conduce concertul Corului și al Orchestrei Hallé. În programul: oratoriul Messiah de Georg Friedrich Haendel. Soliști: soprana Keri Fuge, mezzosoprana Victoria Simmonds, tenorul Joshua Owen Mills și basul James Platt. Următorul concert dirijat de Cristian Măcelaru va fi pe 12 decembrie la Philadelphia.


 
Tenorul Teodor Ilincăi în 'Cavaleria rusticana' la Barcelona
Bookmark and Share
Tenorul Teodor Ilincăi este astăzi, 7 decembrie, „Turridu” în „Cavalleria Rusticana” de Pietro Mascagni, pe scena Gran Teatre del Liceu din Barcelona. Pe scena instituției va fi reprezentat dipticul format din „Cavalleria Rusticana” de Pietro Mascagni și „Paiațe” de Ruggiero Leoncavallo, spectacolele fiind regizate de Damiano Michieletto. Din distribuția serii mai fac parte soprana Oksana Dyka în „Santuzza”, soprana Mercedes Gancedo este „Lola”, iar baritonul Àngel Òdena este „Alfio”. Cel de-al doilea spectacol aduce pe scenă artiști precum soprana Aleksandra Kurzak - „Nedda”, tenorul Marcelo Álvarez în „Canio”, iar baritonul Ángel Ódena este „Tonio”.
 
Pianistul Florian Mitrea concertează la Hampshire
Bookmark and Share
Pianistul Florian Mitrea urcă astăzi, 7 decembrie, pe scena Școlii Catolice din Hampshire, alături de Orchestra Simfonică „Havant”. Sub bagheta lui Jonathan Butcher, pianistul va interpreta Variațiuni pe un Cântec de leagăn de Ernst von Dohnányi, alături de ansamblul britanic. În program mai sunt anunțate lucrări semnate de compozitori precum Hector Berlioz, Jean Sibelius și Gustav Mahler.
 
Duo Kitharsis susține un recital la Bruxelles
Bookmark and Share
Astăzi, 7 decembrie, duo-ul Kitharsis format din chitariştii Alexandra Petrişor şi Dragoş Horghidan, va susține un recital la Bruxelles. Recitalul va fi urmat de un turneu în India, cu un prim concert ce va avea loc la Festivalul de chitară de la Calcutta, cel mai mare festival de chitară din Asia.
Duo Kitharsis a fost înfiinţat la București, în anul 2009. Pe lângă recitalurile susţinute în România, în anul 2015, Duo Kitharsis a colaborat și cu Orchestra Națională Radio.
Au debutat, în 2015, la Paris, în cadrul sezonului de concerte organizate de către Asociatia „Jeunnes Talents”, an în care au înregistrat și primul lor CD, fiind prezenți, de asemenea și pe scene din Germania, Franţa, Italia şi Polonia.
 
Concert de colinde susținut de corul ,,Ion Vidu" în Makó, Ungaria
Bookmark and Share
Corul ,,Ion Vidu" al Casei de Cultură a municipiului Lugoj, dirijat de Lucian Oniţa, va susține astăzi, 7 decembrie, un concert de colinde și cântece de Crăciun în orașul înfrățit Makó, din Ungaria. În incinta Bisericii Catolice „Sfântul Ștefan” publicul este așteptat să se bucure de un repertoriu de colinde și cântece celebre de Crăciun semnate de compozitorii precum Ion Costescu, Dumitru Georgescu Kiriac, Nicolae Lungu, Teodor Popovici, Gheorghe Cucu, Arvo Pärt, Bárdos Lajos, John Pierpont și Arthur Warrel.
 

Vizualizări: 9

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor