altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Frédéric Chaslin și Dana Ciocârlie la Sala Radio
Bookmark and Share
Pe scena Sălii radio se desfășoară astăzi, 6 martie, un concert sub bagheta celebrului dirijor Frédéric Chaslin. Orchestra Națională Radio începe programul serii cu Simfonia a IV-a în si bemol major de Ludwig van Beethoven. Cea de-a doua jumătate a concertului este dedicată Simoniei a II-a cu pian 'The Age of Anxiety' de Leonard Bernstein; solista lucrării este pianista Dana Ciocârlie. Concertul începe la ora 19 și este transmis în direct de Radio România Muzical și Radio România Cultural. Comentează Sorina Goia.
 
'Amoroso' - un concert de mărțișor la Sala Radio
Bookmark and Share
Duminică, 8 martie, postul nostru organizează un concert special de Mărțișor. La Sala Radio, sub titlul 'Amoroso', publicul îi va putea asculta pe violonista Sarah Christian, violistul Răzvan Popovici și pe pianista Mara Dobrescu. În programul serii sunt anunțate lucrări precum Trei romanțe op. 22 de Clara Schumann, Duo concertant de Rebecca Clarke, Sonata 'Primăverii' de Ludwig van Beethoven, precum și 'Salut d'amour' de Edward Elgar, printre altele. Recitalul din data de 8 martie deschide o nouă serie de concerte intitulată 'Concertele Radio România Muzical', în cadrul căreia postul nostru invită la Sala Radio muzicieni de prestigiu ai scenelor naționale și internaționale.
 
Concert In Memoriam Laura Zecheru la Ateneul român
Bookmark and Share
Duminică, 8 martie, începând cu ora 19, postul nostru va transmite în direct concertul susţinut de Camerata Regală la Ateneul Român. La pupitru va sta dirijorul principal al orchestrei - Constantin Adrian Grigore iar solist va fi violonistul Liviu Prunaru, concert-maestrul prestigioasei Orchestre Regale Concertgebow din Amsterdam. În program sunt incluse două lucrări de Ludwig van Beethoven - Concertul op.61 în Re major pentru vioară şi orchestră şi Simfonia a III-a op.55 'Eroica'. Membrii Cameratei Regale îi vor aduce, prin acest concert, un omagiu violistei Laura Zecheru, membră a Orchestrei Naţionale Radio care a trecut la cele sfinte la vârsta de 33 de ani, iar toate încasările strânse în urma concertului vor fi donate familiei Zecheru.
 
Program clasico-romantic la Ateneul român
Bookmark and Share
Pentru a doua seară consecutivă, la Ateneul român, filarmonica 'George Enescu' propune un program clasico-romantic. Concertul de astăzi, 6 martie, începe la ora 19 și se desfășoară sub bagheta lui David Giménez Carreras. Primul opus al serii este Divertismentul în re major pentru orchestră de coarde KV 136 de Wolfgang Amadeus Mozart, urmat de Concertul nr. 1 pentru violoncel și orchestră de Joseph Haydn, solist fiind Boris Adrianov. Programul se încheie cu Simfonia a V-a de Piotr Ilici Ceaikovski.
 
'Vitraliul unei vieți' la Teatrul de Operetă 'Ion Dacian'
Bookmark and Share
Începând cu ora 19:30, pe scena Teatrului Național de Operetă și Musical 'Ion Dacian' are loc spectacolul de dans 'Vitraliul unei vieți'. Soliștii serii vor fi Cristina Osiceanu, Ștefania Kovessi, Eugenia Stoian, Gabriela Pojoreanu, Marian Chirazi, Relu Dobrin, Andreea Toma și Denisa Anastasiu. Coregrafia și concepția regizorală îi aparțin Andreei Toma, iar scenografia a fost realizată de Elisabeta Făcăianu.
 
Masterclass de muzică contemporană la U.N.M.B.
Bookmark and Share
Începând cu ora 15, la Universitatea Națională de Muzică din București are loc masterclassul 'Secrete din partitură - Forme și notații pentru instrumente cu coarde' susținut de violonista Sophia Goidinger-Koch și violoncelista Maiken Beer. Cele două muziciene austriece vor discuta abordarea, descifrarea și interpetarea unei partituri de muzică contemporană. Ansamblul 'strings&noise' – alcătuit din muzicienele austriece – va concerta mâine, 7 martie, începând cu ora 20, la Palatul Universul în cadrul proiectului 'Quoting Beethoven'.
 
Calendarul muzical al zilei - 6 martie 2020
Bookmark and Share

  • S-a născut compozitorul german Max Bruch - 182 ani (6 martie 1838 - 2 octombrie 1920)
  • A avut loc premiera operei Traviata de G. Verdi - 167 ani (1853)
  • 154 de ani au trecut de la venirea pe lume a compozitorului român D.G.Kiriac (6 martie 1866 - 8 ianuarie 1928)
  • Se împlinesc 130 de ani de la naşterea tenorului belgian Fernand Ansseau (6 martie 1890 - 1 mai 1972) şi 106 ani de la cea a dirijorului rus Kiril Kondraşin (6 martie 1914 - 7 martie 1981)
  • Dirijorul american Lorin Maazel ar fi împlinit 90 de ani (6 martie 1930 - 13 iulie 2014)
  • Aniversarea sopranei neo-zeelandeze Kiri Te Kanawa - 76 ani (1944)
  • S-a născut pianista franceză Marielle Labèque - 68 ani (1952)
  • Compozitorul maghiar Zoltan Kodály a murit acum 53 de ani (16 decembrie 1882 - 6 martie 1967)
  • Comemorarea clavecinistului şi muzicologului englez Thurston Dart - 49 ani (3 septembrie 1921 - 6 martie 1971)
  • Aniversarea compozitorului şi dirijorului irakian Paul Mefano - 83 ani (1937) şi a dirijorului canadian Yannick Nezet Seguin - 45 ani (1975)

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Seară rusă la Filarmonica din Iași
Bookmark and Share
Sub titlul 'Mari compozitori ruși' are loc astăzi, 6 martie, la Filarmonica 'Moldova' din Iași un concert sub bagheta lui Horia Andreescu. Evenimentul începe cu Uvertura-fantezie 'Romeo și Julieta' de Piotr Ilici Ceaikovski, urmată de Concertul pentru vioară și orchestră de Alexander Glazunov, solistă fiind tânăra violonistă sud-coreană Soo-Hyun Park. Seara se încheie cu alte două lucrări semnate de Piotr Ilici Ceaikovski - Capriciul italian op. 45 și Uvertura 1812. Ora de începere este 19.
 
Henry Hao-An Cheng și Francesco Ionașcu la Filarmonica din Cluj
Bookmark and Share
Pe scena Colegiului Academic din Cluj-Napoca, filarmonica din oraș organizează astăzi, 6 martie, un concert simfonic dirijat de Henry Hao-An Cheng. Programul serii începe cu o primă audiție românească - 'Silhouettes of Mountains' de Huang Sicheng. Lucrarea este urmată de Concertul nr. 1 pentru vioară și orchestră de Dmitri Șostakovici, cu Francesco Ionașcu solist. Simfonia a III-a de Serghei Rahmaninov încheie programul serii.
 
'Rigoletto' la Opera din Iași
Bookmark and Share
Opera Națională Română din Iași propune în această seară o reprezentație a spectacolului 'Rigoletto' de Giuseppe Verdi. Pe scena ieșeană apar astăzi, 6 martie, baritonul Venteslav Anastasov în rolul titular, tenorul Florin Guzgă este 'Ducele de Mantua', soprana Manuela Ipate debutează în 'Gilda', iar basul Teodor Teodor Busnea este 'Sparafucile'. Această montare este regizată de Marco Spada, dirijorul serii este Alesandro Cedrone, iar pregătirea corului a fost asigurată de Manuel Ciugula.
 
Recital de percuție la Filarmonica din Sibiu
Bookmark and Share
Astăzi, 6 martie, la Sala Thalia a Filarmonicii de stat din Sibiu are loc un recital cameral susținut de percuționistul Sorin Rotaru și pianistul Iulian Ochescu. Evenimentul se desfășoară în cadrul stagiunii 'Beethovenescu' și începe la ora 19. Cei doi muzicieni propun opusuri semnate de compozitori moderni și contemporani, precum Keiko Abe, Emmanuel Sejourne, Dennis Kuhn, Errol Rackipov și Ney Rosauro.
 
'Carmina Burana' la Filarmonica din Ploiești
Bookmark and Share
La Filarmonica 'Paul Constantinescu' din Ploiești are loc astăzi, 6 martie, un concert dedicat cantatei 'Carmina Burana' de Carl Orff. Sub bagheta lui Jin Wang, soliștii lucrării vor fi soprana Cristina Oltean, contratenorul Cezar Ouatu și baritonul Alexandru Constantin. Alături de orchestra simfonică a instituției, pe scenă vor urca atât Corul Filarmonicii 'Paul Constantinescu', pregătit de Eduard Dinu, cât și Corul de Copii 'Alegrezza' al Colegiului de Artă 'Carmen Sylva' din Ploiești, pregătit de Amalia Secrețianu. Concertul începe la ora 19.
 
Concert simfonic la Filarmonica din Craiova
Bookmark and Share
Filarmonica 'Oltenia' din Craiova propune astăzi, 6 martie, un nou concert simfonic în seria 'Clasic+'. Dirijorul serii este Tiberiu Oprea, iar programul începe cu Uvertura operei 'Bărbierul din Sevilla' de Gioachino Rossini, urmată de Concertul nr. 1 pentru vioară și orchestră de Max Bruch, solistă fiind violonista Cristina Anghelescu. Seara se încheie cu Simfonia în do major de Georges Bizet. Concertul începe la ora 19.
 
Wagner, Brahms și Rahmaninov în programul filarmonicii timișorene
Bookmark and Share
La Filarmonica 'Banatul' din Timișoara are loc astăzi, 6 martie, un concert simfonic, începând cu ora 19. Seara începe cu Preludiul operei 'Maeștrii Cântăreți din Nürnberg' de Richard Wagner, sub bagheta lui Andrei Gocan. Lucrarea este urmată de Concertul pentru vioară, violoncel și orchestră de Johannes Brahms, soliști fiind violonistul Lucian Petrila și violoncelistul Darius Tereu. Programul se încheie cu Dansurile simfonice op. 45 de Serghei Rahmaninov.
 
'Lucia di Lamermoor' la Opera din Cluj
Bookmark and Share
Începând cu ora 18:30, la Opera Națională Română din Cluj-Napoca are loc astăzi, 6 martie, o reprezentație a spectacolului 'Lucia di Lamermoor'. În rolul principal debutează soprana Mihaela Marcu, invitată de la Opera din Timișoara. Alături de aceasta, pe scena instituției clujene vor mai urca tenorul Ovidiu Purcel în 'Edgardo', baritonul Florin Estefan - 'Enrico' iar basul Petru Burcă este 'Raimondo'. Dirijorul serii este David Crescenzi, iar regia, decorurile și costumele au fost semnate de Mario de Carlo.
 

Actualitatea internaţională

Doi artiști români în 'Manon' la Wiesbaden
Bookmark and Share
Soprana Cristina Păsăroiu și tenorul Ioan Hotea urcă astăzi, 6 martie, pe scena Teatrului de Stat din Wiesbaden în spectacolul 'Manon' de Jules Massenet. Cristina Păsăroiu aduce la viață rolul principal, în timp ce Ioan Hotea este 'Chevalier des Grieux'. Alături de cei doi, din distribuție mai fac parte baritonul Christopher Bolduc - 'Lescaut' și Florian Kontschak în 'Le Comte des Grieux'. Dirijorul serii este Jochen Rieder, viziunea regizorală îi aparține lui Bernd Mottl, iar scenografia și costumele au fost gândite de Friedrich Eggert.
 
Gabriel Bebeselea dirijează Orchestra Kitchener-Waterloo
Bookmark and Share
Dirijorul Gabriel Bebeșelea conduce astăzi Orchestra Kitchener-Waterloo în cadrul unui concert ce are loc în orașul canadian. Programul începe cu Pastorala-fantezie de George Enescu, lucrarea fiind interpretată în premieră pe continentul american. Urmează Concertul pentru vioară și orchestră de Felix Mendelssohn, solistă fiind violonista olandeză Liza Ferschtman. Seara se încheie cu Simfonia a III-a 'Renana' de Robert Schumann. Programul va fi reluat și mâine, 7 martie, pe aceeași scenă.
 


Vizualizări: 1

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor