altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Continuă seria Dialogurilor live Radio România Muzical
Bookmark and Share
Radio România Muzical continuă, pe contul său facebook, seria Dialogurilor live cu interpreți români de renume. Marţi, 9 iunie, de la ora 18.00, invitaţi vor fi violonistul George Cosmin Bănică, concert-maestru al Orchestrei Tonhalle din Zurich, chitaristul Mircea Gogoncea, cu studii în Anglia și Germania, acum rezident la Los Angeles, și pianistul Andrei Gologan, stabilit la Salzburg. Tema discuției este perioada pe care o traversăm cu toții, dar și soluțiile propuse pentru ieșirea din criza declanșată de pandemie, în contextul în care toate concertele cu public au fost anulate, muzicienii reprezintând una dintre categoriile profesionale grav afectate, în întreaga lume. Dialogurile sunt moderate de Cristina Comandașu, manager Radio România Muzical.
 
'Concertele roz', săptămâna a doua
Bookmark and Share
La Sala Radio continuă Concertele roz, o serie organizată de Radio România Muzical și Orchestrele Radio România. În cadrul acestui proiect, vor avea loc săptămâna viitoare două evenimente, transmise în direct pe frecvenţele Radio România Muzical şi Radio România Cultural. Miercuri, 10 iunie, de la ora 19.00, sub genericul seriei Beethoven, violonistul Răzvan Stoica şi pianista Andreea Stoica vor interpreta Sonatele nr. 2 op. 12 în La major și nr. 7 op. 30 în do minor din creaţia compozitorului aniversat în 2020 la 250 de ani de la naştere. Recitalul va fi prezentat de Irina Cristina Vasilescu. Iar joi, 11 iunie, vor evolua membri ai Big Bandului Radio România, sub egida seriei Alone Together Jazz Series. Trompetistul Sebastian Burneci, Florian Radu - trombon, pianistul George Natsis, chitaristul Liviu Negru, Adrian Flautistu - contrabas şi Laurentiu Zmău la percuţie propun concertul intitulat Behind social bars, de la ora 19,00. Prezintă Cristian Marica.
Concertele roz pot fi ascultate în format video şi pe conturile Facebook și Youtube Radio România Muzical și Orchestrele și Corurile Radio România: sâmbăta și duminica, începând cu data de 6 iunie, înregistrările concertelor sunt programate, de la ora 19.00, în regim de premieră.
 
Bursa 'Moştenitorii României muzicale' - înscrieri până în 15 iunie
Bookmark and Share
Până în data de 15 iunie 2020 se pot depune aplicaţii online pentru bursa Moştenitorii României Muzicale oferită de Radio România Muzical şi Rotary Club Pipera. Menită să sprijine valorile artei interpretative românești în domeniul muzicii clasice, bursa se adresează tinerilor muzicieni cu vârste între 16 și 24 ani, iar valoarea acesteia este de 4000 euro și se acordă integral unui singur bursier. În data de 1 iulie, juriul va anunța câștigătorul. Acesta urmează să susțină, ca parte a bursei obţinute, un recital de o oră, în cadrul stagiunii 2020-2021, la o dată ce a fi stabilită de comun acord cu organizatorii. Juriul este alcătuit din personalități ale vieții muzicale românești: violonistul Alexandru Tomescu - solist al Orchestrelor Radio și ambasador al proiectului "Moștenitorii României muzicale", Liliana Staicu - director al Orchestrelor și Corurilor Radio, Răsvan Dumitru - concertmaestru al Filarmonicii "Transilvania" din Cluj-Napoca, Valentina Băințan - producător TVR și Cristina Comandașu - manager Radio România Muzical. Membru delegat din partea Rotary Club Pipera: Dan Popescu.
 
Gabriel Bebeşelea şi George Vârban, în cadrul seriei 'Un virus numit OPERĂ'
Bookmark and Share
În cadrul seriei de dialoguri Un virus numit OPERĂ inițiate și moderate de Luminița Arvunescu, sunt programate noi întâlniri online. Astăzi, 6 iunie, invitat va fi dirijorul Gabriel Bebeşelea, iar mâine, 7 iunie, îl veţi putea asculta pe tenorul George Vârban. Dialogurile au loc, începând cu ora 18.00, live atât pe pagina de Facebook a Asociației pentru Muzică, Artă și Cultură, cât și pe cea a postului Radio România Muzical. Proiectul se desfășoară până pe data de 14 iunie, în centrul atenţiei aflându-se artiști de top din domeniul teatrului liric.
 
Proiectul 'Pavilion', serie de episoade muzicale educative
Bookmark and Share
Pe contul de facebook Radio România Muzical, vă propunem un nou proiect online iniţiat de Asociaţia Tribul Artistic: PAVILION - o serie de episoade de educație muzicală pentru cei mici și… mari. Prima emisiune din seria celor 6 întâlniri cu muzica clasică a fost difuzată online cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, urmând ca și restul episoadelor să fie lansate săptămânal. Cea de-a doua incursiune în lumea muzicii va avea loc luni 8 iunie, începând cu ora 10.00, emisiunea putând fi urmărită pe pagina de Facebook a proiectului PAVILION și pe pagina Radio România Muzical. În cel de-al doilea episod al seriei amintite, spectatorii pornesc la drum cu ajutorul unui covor muzical fermecat. Sorina Savii (percuționistă în cadrul Operei Naționale Române Timișoara) este ghidul care îndrumă pașii spre continente ce ascund sunete stranii sau de-a dreptul liniștitoare, încurajându-i pe cei mici să descopere povestea din spatele unor uimitoarea instrumente de percuție. Altfel spus, emisiunea din 8 iunie cartografiază teritorii precum Africa, Asia, America de Sud și Orientul Mijlociu cu ajutorul sunetelor. În cea de-a doua parte a emisiunii, Sorina Savii şi Ovidiu Florian Andris (percuționist și Manager al echipei tribul artistic) îi vor transpune pe cei mici în lumea sălbatică a savanei africane, pe călduroasele tărâmuri braziliene și chiar pe vârfurile celor mai înalți munți din Asia.
În cadrul episoadelor, copiilor le este lansată o provocare la care pot participa și câștiga o cutie cu jocuri muzicale inedite. Înscrierea la concurs se realizează trimițând un e-mail la adresa trib2art@gmail.com cu detaliile solicitate în cadrul fiecărei emisiuni.

 
Saxofonistul Cătălin Milea susţine un nou concert online
Bookmark and Share
Duminică, 7 iunie 2020, de la ora 15.00, saxofonistul Cătălin Milea susţine un nou concert de jazz în cadrul seriei online Gustări muzicale. De această dată, artistul îi va avea ca invitaţi pe membrii formaţiei de jazz Breeze. Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook Radio România Muzical. Donațiile obținute în urma concertului vor fi folosite pentru susținerea copiilor din cadrul Fundației Copii în dificultate.
 
'Bonjour, bonne nuit, Paris' - spectacolul difuzat de Teatrul 'Ion Dacian'
Bookmark and Share
Teatrul Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian continuă seria transmisiunilor online și vă invită să urmăriţi sâmbătă, 6 iunie 2020, spectacolul Bonjour, bonne nuit, Paris, în regia şi scenografia Danei Rotaru. În distribuţie - Victor Bucur, Anton Zidaru, Silvia Șohterus-Mărăscu, Adrian Nour şi Gabriela Daha. Conducerea muzicală - Alexandru Ilie. Spectacolul va putea fi urmărit de la ora 20.00, în regim de transmisie live, pe site-ul www.opereta.ro şi pe pagina de facebook a Teatrului Ion Dacian.
 
Calendarul muzical al zilei - 6 iunie 2020
Bookmark and Share

  • 1881 Comemorarea compozitorului belgian Henri Vieuxtemps 139 ani
  • 1883 Comemorarea compozitorului român Ciprian Porumbescu (stil nou) 137 ani
  • 1894 S-a născut compozitorul român Sabin Drăgoi (decedat 31.12.1968) 126 ani
  • 1894 S-a înfiinţat la Paris Schola Cantorum 126 ani
  • 1903 S-a născut compozitorul armean Aram Haciaturian (decedat 1.05.1978) 117 ani
  • 1937 S-a născut dirijorul estonian Neeme Järvi 83 ani

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Actualitatea internaţională

Un nou recital în cadrul seriei online 'Muzicieni români la Roma'
Bookmark and Share
Continuă seria de concerte online Muzicieni români la Roma organizată de Accademia di Romania. Stagiunea presupune transmisia online a câte unei piese înregistrate de artiştii invitați, imprimare însoțită și de un scurt mesaj video în limba italiană din partea acestora. Astăzi, 6 iunie, de la ora 16.00 (ora României), va fi difuzată, în cadrul seriei amintite, Balada de Ciprian Porumbescu, cu prilejul împlinirii a 137 de ani de la trecerea în eternitate a compozitorului. Interpreţi: violonistul Gabriel Croitoru și pianistul Horia Mihail. Înregistrarea va putea fi vizionată pe pagina de facebook a Accademiei di Romania din Roma.

Vizualizări: 7

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor