altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Orchestra Națională Radio - concert de stagiune
Bookmark and Share
La Sala Radio vineri, 6 decembrie, va evolua Orchestra Națională Radio alături de Corul Academic Radio, pregătit de Ciprian Țuțu. În program vor fi lucrări de Claude Debussy și Alexander von Zemlinski, iar la pupitrul dirijoral se va afla Ryan Bancroft din SUA. Concertul va fi transmis în direct de Radio România Muzical, cu începere de la ora 19.00.
Următorul concert din cadrul Stagiunii Muzicale Radio va vea loc sămbătă, 7 decembrie și va fi un concert de colinde susținut de Corul de Copii Radio.
 
Pianistul Alon Goldstein revine pe scena Ateneului Român
Bookmark and Share
După reprezentația de ieri, 5 decembrie, pianistul Alon Goldstein va reveni astăzi, 6 decembrie, de la ora 19.00, pe scena Sălii Mari a Ateneului Român. În intepretarea sa, pubicul va audia Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră de Camille Saint-Saens. Programul va fi completat de Uvertura în stil italian D 950 în re major de Franz Schubert și Simfonia a VI-a "Pastorala" aparţinând creaţiei lui Ludwig van Beethoven. Orchestra Simfonică a Filarmonicii George Enescu va fi dirijată de Robert Farkas.
 
'Tosca' la Opera Națională București
Bookmark and Share
În această seară de 6 decembrie 2019, ora 18.30, la Opera Națională din București are loc spectacolul 'Tosca' de Giacomo Puccini. Soprana Iulia Isaev va interpreta rolul 'Floria Tosca', tenorul Alin Stoica - 'Mario Cavaradossi', alături de bas-baritonul Ștefan Ignat - 'Scarpia' și basul Horia Sandu - 'Cesare Angelotti', ce vor evolua alături de Orchestra și Corul Operei Naționale București, dirijate de Tiberiu Soare. Regia, costumele și decorul sunt semnate de Mario De Carlo.
 
Spărgătorul de nuci - adaptare pentru cei mici la Opera Comică pentru Copii
Bookmark and Share
Astăzi, 6 decembrie, Opera Comică pentru Copii din capitală prezintă două spectacole. Începând cu ora 11.00, cei mici sunt așteptați în Sala Mare, pentru a urmări o adaptare a spectacolului Spăgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski, de Tilde Urșeanu. Regia și costumele sunt realizate de Cătălin Caracaș, iar scenografia de Adriana Urmuzescu.
Spectacolul va fi reluat în aceeași zi, tot pe scena Sălii Mari, la ora 18.30. De asemenea, continuă Târgul „Poveste de Crăciun" organizat pentru cei mici în curtea instituției. Împreună cu părinții, copiii sunt așteptați să se bucure de o mulțime de activități și surprize de sezon. În acel spaţiu funcționează și un patinoar, dedicat exclusiv celor mici, dar și Atelierul lui Moș Crăciun, iar pe scena pregătită pentru Târg vor fi prezentate mai multe spectacole în care vor evolua soliștii vocali și instrumentiști ai instituției, copiii de la Atelierele „Micul Artist" și coruri din Programul Național „Cantus Mundi". Târgul „Poveste de Crăciun" va fi deschis zilnic până pe 31 decembrie, în weekend de la 11:00 la 22:30 și în timpul săptămânii între orele 16:00 - 21:30, iar intrarea este liberă.
 
Calendarul muzical al zilei - 6 decembrie 2019
Bookmark and Share

  • A fost botezat compozitorul italian Orazio Vecchi - 469 ani (6 decembrie 1550 - 19 februarie 1605)
  • S-a născut compozitorul şi pianistul de jazz american Dave Brubek - 99 ani ( 6 decembrie 1920 - 5 decembrie 2012)
  • Acum 90 de ani s-a născut dirijorul şi violoncelistul austriac Nikolaus Harnoncourt (6 decembrie 1929 - 5 martie 2016)
  • S-a născut pianistul uruguayan de origine elveţiană Francesch Homero - 72 ani (1947)
  • Pianistul israelian Daniel Adni împlineşte astăzi 68 de ani (1951)
  • Pianistul român Tudor Dumitrescu ar fi împlinit 62 de ani (6 decembrie 1957 - 4 martie 1977)
  • Au trecut 30 de ani de la moartea compozitorului maghiar Jodal Gabor (12 aprilie 1913 - 6 decembrie 1989)

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Concursul Național de Interpretare și Creație Muzicală „Paul Constantinescu”
Bookmark and Share
Muzeul Memorial „Paul Constantinescu” din Ploiești organizează în zilele de 6-9 decembrie 2019, Concursul Național de Interpretare și Creație Muzicală „Paul Constantinescu”, prestigioasă manifestare muzicală ajunsă la cea de-a XXV-a ediție.
Concursul este deschis celor mai talentaţi elevi şi studenţi de la școlile, liceele, colegiile și facultăţile de muzică din România și Republica Moldova și este structurat pe cinci secțiuni: pian, vioară, violoncel, canto clasic şi compoziţie muzicală.
Juriile de specialitate ale celor cinci secţiuni ale concursului sunt alcătuite din personalităţi marcante ale artei interpretative și creaţiei muzicale româneşti: pianista Ilinca Dumitrescu, violonistul Gabriel Croitoru, violoncelistul Marin Cazacu, soprana Silvia Voinea și compozitorul Dan Buciu.
Deschiderea oficială a concursului are loc în această dimineață, de la ora 10.30, la sediul Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti, iar duminică, 8 decembrie 2019, ora 11.30, va avea loc Festivitatea de premiere și Gala laureaţilor.
 
Se încheie Festivalul „Craiova Muzicală”
Bookmark and Share
Festivalul „Craiova Muzicală” se încheie astăzi, 6 decembrie, cu un concert simfonic. Pe scena Filarmonicii Oltenia va evolua Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici" din Chișinău, dirijată de Dumitru Cârciumaru. Publicul este invitat de la ora 19.00 să se bucure de o selecțiune de lucrări ce explorează zone culturale și epoci diferite, semnate de compozitori precum Piotr Ilici Ceaikovski, Paul Constantinescu și James Last.
 
Dirijorul Boom Hua Lien la pupitrul Orchestrei Filarmonicii Transilvania
Bookmark and Share
Vineri, 6 decembrie, dirijorul Boom Hua Lien se va afla la pupitrul Orchestrei Filarmonicii „Transilvania” din Cluj-Napoca, în interpretarea căreia publicul va putea asculta Suită din opera Háry János de Zoltán Kodály și Poemul coregrafic „Valsul” de Maurice Ravel. Invitat va fi pianistul Balázs Demény care va interpreta alături de Orchestra Filarmonicii Variaţiuni pe un cântec de copii, op. 25, pentru pian şi orchestră de Ernő Dohnányi.
 
Concert simfonic la Filarmonica din Iași
Bookmark and Share
Orchestra Filarmonicii din Iași, dirijată de Justina Kwarcinska, va susține astăzi, 6 decembrie, începând cu ora 19.00 un concert simfonic al cărui solist este violonistul Antal Zalai.
În program se anunță Preludiul la după-amiaza unui faun de Claude Debussy, Concertul nr. 3 pentru vioară și orchestră de Camille Saint-Saens și Simfonia nr. 4 în si bemol major de Ludwig van Beethoven.
 
Spectacolul ‘Carmen’ la Opera Națională din Timișoara
Bookmark and Share
Opera Națională din Timișoara propune pentru această seară de 6 decembrie spectacolul Carmen, de Georges Bizet cu participarea Corului și Orchestrei, dirijate de David Crescenzi, și a Ansamblului de balet din instituția menționată.
Soliști vor fi, printre alții, tenorul Bogdan Zahariea, basul Marius Goșa, tenorul Cristian Bălășescu și mezzo-soprana Gabriela Varvari. Regia artistică este semnată de Silviu Purcărete.
Ora de începere este 19.00.
 

Actualitatea internaţională

Dirijorul Christian Badea la Opera din Melbourne
Bookmark and Share
Dirijorul Christian Badea va conduce în această seară spectacolul 'Turandot' de Giacomo Puccini la Opera din Melbourne. Pe scena instituției australiene vor urca soprana Lise Lindstrom în rolul titular, tenorul Walter Fraccaro în 'Calaf', soprana Karah Son este 'Liù' iar basul Richard Anderson va aduce la viață rolul 'Timur'. Regia spectacolului îi aparține lui Graeme Murphy, iar scenografia și costumele au fost semnate de Kristian Friedrikson.
 

Vizualizări: 13

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor