altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din ţară

Festivalul MUSICA KRONSTADT 2017 continuă la Braşov

Bookmark and Share

La Braşov continuă astăzi, 4 august 2017, Festivalul Musica Kronstadt, a cărei a patra ediţie se derulează până în data de 9 august. Concertul de deschidere poate fi ascultat de la ora 17.00 la Biserica Neagră din Brașov. Invitaţi sunt unsprezece instrumentişti ce face parte din ansambluri orchestrale de renume: Filarmonica din Berlin, Filarmonica George Enescu din Bucureşti, Orchestra SWR din Stuttgart, orchestra Operei din Barcelona, Ansamblul de Muzică Contemporană din Berlin, Filarmonica Sonderborg şi Landeskapelle Eisenach. Intrarea publicului la concert este gratuită.

Musica Kronstadt organizează şi o Academie la Clubul Copiilor din Braşov, unde astăzi, 4 august 2017, au loc workshopuri de jazz coordonate de saxofonistul Nicolas Simion şi de vocalista Petra Acker. Ora de începere este 20.00.

Cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Internațional "Musica Kronstadt" are loc la Braşov în perioada 2-9 august sub semnul împlinirii a 100 de ani la naşterea pianistului şi compozitorului Dinu Lipatti. Acesta este singurul festival din Romania dedicat în exclusivitate instrumentelor de suflat, cu transmisia în direct a tuturor concertelor pe site-ul www.academyofmusic.eu. Proiectul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și sprijinit de Institutul Cultural Român. 


 

Începe Festivalul 'Zilele Muzicii la Oraviţa'

Bookmark and Share

Astăzi, 4 august 2017, începe Festivalul Zilele Muzicii la Oraviţa, eveniment ce se va derula până în data de 15 august 2017. Ediţia din acest an a festivalului cuprinde recitaluri şi concerte susţinute de artişti ca pianiştii Eduard Kunz, Dragoş Mihăilescu, soprana Simina Ivan, mezzo-soprana Aura Twarovska, violoncelista Alexandra Guţu şi violonista Mathilde Gheorghiu. Deschiderea festivalului are loc de la ora 19.00 la Teatrul Vechi Mihai Eminescu din Oraviţa. Invitaţi să cânte sunt membrii corului Cantus redivivus, conduşi dirijoral de Emanuel Pecingină. 
Ultima zi a evenimentului va fi cea de 15 august - marcată de un concert susţinut la Biserica Romano-Catolică din localitate. 
 

Academia Sighişoara continuă

Bookmark and Share

Continuă Festivalul Internaţional Academia Sighişoara, aflat la ediţia cu numărul 24. În cadrul evenimentului are loc astăzi, 4 august 2017, de la ora 20.00, concertul susţinut de Ansamblul Icoane. Coordonatori sunt: Ioana Bocşa, Alina Stan şi Ovidiu Barteş. Festivalul Academia Sighişoara se desfăşoară în Sala Primăriei din oraşul amintit, în perioada 1 - 14 august şi este dedicat anul acesta centenarului naşterii compozitorilor Dinu Lipatti şi Sandor Veress. 
 

Nicolae Szekely este invitatul acestei ediţii a evenimentului Muzica în Palatele României

Bookmark and Share

Ediţia a V-a a Turneului Naţional "Muzica în Palatele României" continuă până în 6 august 2017. Evenimentul este organizat de Asociaţia ProValores în spaţii deosebite din punct de vedere istoric şi arhitectural, protagonistul evenimentului itinerant fiind instrumentistul Nicolae Szekely. Artistul va concerta astăzi, 4 august 2017, la Palatul Marincu din Calafat de la ora 17.00. Nicolae Szekely, însoţit de cinci instrumente deosebit de spectaculoase, rar prezente pe scenele României: vihuelă, lăută, chitară renascentistă, chitară barocă şi arhilăuta, va propune un program cu muzică in perioada medievală şi barocă. Cu acest prilej vor fi readuse în atenţia ascultătorilor sonorităţi imaginate de Francesco da Milano, Adrian Le Roy, Diego Pisador, John Dowland, Giovanni Zamboni şi Gaspar Sanz, între alţii. 
Nicolae Szekely a câştigat în 1987 locul I la Festivalul Naţional de Chitară Clasică de la Sinaia. După 1988 se stabileşte în Hunedoara. În anii '90 organizează festivalul 'Zilele Chitarei Clasice'. Lutierul Gyorgy Lorinczi din Tg Mureş îi deschide apetitul pentru instrumente deosebite: vihuela şi lăuta, instrumente care îi acaparează întreaga pasiune pentru muzică. Este activ la festivalurile medievale din ţară şi participă la un master-class cu Hopkinson Smith, care îi dezvăluie din tainele tehnicii speciale a acestor instrumente. A susţinut recitaluri de muzică renascentistă la: Cetatea Neamţului, Castelul Corvinilor, Biserica Fortificată de la Biertan, Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, Cetatea Râşnovului, Turnul Bastionului din Cluj, Biserica Evanghelică Mediaş. Lumea muzicală a lui Nicolae Szekely persistă în repertoriul medieval şi renascentist, de o bogăţie şi profunzime nebănuite. 
Alte detalii privind derularea evenimentelor puteţi afla accesând pagina: https://muzicainpalateleromaniei.wordpress.com/ ;

 

Paiaţe de Leoncavallo în programul Festivalului Haricleea Darclee

Bookmark and Share

La Brăila continuă până în data de 6 august 2017 Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto Haricleea Darclee. Astăzi, 4 august 2017, are loc la Teatrul Municipal din localitate spectacolul de operă "Paiaţe" de Ruggero Leoncavallo. 
Din distribuţie fac parte tenorul Antonio Interisano, soprana Irina Baianţ, baritonul Matteo Suk, tenorul Ioan Hotea şi baritonul Alexandru Constantin. Soliştii, Orchestra Festivalului Darclee şi Corul Filarmonicii George Enescu se vor afla sub conducerea dirijorală a lui Marco Balderi. Ora de începere a spectacolului este 18.30. 
 

Actualitatea internaţională

Bursierii SoNoRo Interferențe concertează în Germania

Bookmark and Share

În perioada 30 iulie – 6 august are loc în Germania cea de-a treia sesiune a programului de mentorat SoNoRo Interferențe. Ultima parte a programului Interferențe, ediția 2017, le oferă posibilitatea celor 11 tineri muzicieni selectați la începutul anului să studieze alături de muzicieni consacrați și să concerteze alături de aceștia la Traunstein și la Grassau, în Germania, astăzi, 4 august 2017 şi mâine, 5 august.
Programul muzical al concertelor este alcătuit din opusuri de Dmitri Şostakovici - Cvintet cu pian în sol minor, op. 57, Ludwig van Beethoven - Trio cu pian nr. 1 în Re major, op. 70 “Geistertrio”, Louis Vierne - Cvintet cu pian în do minor, op. 42, dar şi de Robert Schumann - din creaţia căruia se va cânta Cvartetul cu pian în Mi bemol major, op. 47 şi Felix Mendelssohn -prezent pe afiş în calitate de compozitor al Octetului de coarde în Mi bemol major, op. 20. 
Muzicienii sub îndrumarea cărora se va derula programul de studiu din Germania sunt pianista Diana Ketler, profesoară la Royal Academy of Music din Londra și director artistic al Festivalului SoNoRo, violistul Răzvan Popovici, iniţiatorul şi directorul executiv al Festivalului Chiemgauer Musikfrühling din Traunstein, Germania, al seriei de concerte „Pèlerinages” din München şi al Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo din Bucureşti, violonista Alissa Margulis, profesoară la Conservatorul din Antwerp și violoncelistul rus Alexander Buzlov, profesor la Conservatorul P.I.Ceaikovski din Moscova. 
Anul acesta, în cadrul programului SoNoRo Interferențe, au fost selectați 34 de bursieri, ce au beneficiat de sesiuni de studiu și concerte în Italia, la Montepulciano, și în România, la Portul Cultural Cetate. O nouă serie de tineri bursieri va fi selectată la începutul anului viitor. 
Bursa de studii SoNoRo Interferențe se adresează tinerilor între 14 și 31 de ani și constă în gratuitatea cursurilor (muzică de cameră + instrument solo: pian, vioară, violă și violoncel), acoperirea costurilor de transport din București în localitatea workshop-ului, cazarea şi masa gratuite pe durata programului. 
Accesul la concerte este gratuit. Pentru mai multe informații accesaţi pagina: interferente.sonoro.ro. 

Vizualizări: 93

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor