altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

'Aida', spectacol în memoria Roxanei Briban, la Opera Naţională Bucureşti
Bookmark and Share
În memoria regretatei soprane Roxana Briban, stinse din viaţă în anul 2010, Opera Naţională Bucureşti propune publicului astăzi, 31 mai 2019, spectacolul Aida de Giuseppe Verdi, în regia lui Plamen Kartalov. Din distribuţie fac parte soprana Bianca Mărgean, tenorul Daniel Magdal, soprana Silvia Sorina Munteanu şi baritonul Lucian Petrean, care vor evolua în compania Orchestrei, Corului și a Baletului Operei bucureştene. Conducerea muzicală - Iurie Florea. Reprezentaţia începe la ora 18,30. 
 
Două spectacole la Opera Comică pentru Copii
Bookmark and Share
Opera Comică pentru Copii prezintă astăzi, 31 mai, de la ora 11.00, un spectacol coregrafic. În Sala Undergrant poate fi văzut baletul Eliza, micuța florăreasă, adaptare după piesa Pygmalion de George Bernard Shaw.
Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani. 
 
Calendarul muzical al zilei - 31 mai 2019
Bookmark and Share

• Se împlinesc 217 ani de la naşterea compozitorului italian Cesare Pugni (31 mai 1802 - 26 ianuarie 1870)

• Comemorăm 210 ani de la dispariţia compozitorului austriac Joseph Haydn (31 martie 1732 - 31 mai 1809)

• Marcăm 127 de ani de la naşterea dirijorul francez Louis Fourestier ( 31 mai 1892 - 30 septembrie 1976) şi 107 ani de la cea a contratenorului englez Alfred Deller (31 mai 1912 - 16 iulie 1979)

• Au trecut 106 ani de când a venit pe lume compozitorul şi dirijorul român Constantin Silvestri (31 mai 1913 - 23 februarie 1969)

• În urmă cu 95 de ani s-a născut chitaristul francez Ida Presti (31 mai 1924 - 24 aprilie 1967)

• Compozitorul maghiar Zoltán Aladár s-a născut acum 90 de ani (31 mai 1929 - 8 iulie 1979)

• Mezzosoprana afro-americană Shirley Verrett ar fi împlinit 88 de ani (31 mai 1931 - 5 noiembrie 2010)

• Comemorăm 35 de ani de la trecerea în eternitate a compozitorului român Filaret Barbu (16 aprilie 1903 - 31 mai 1984)

• În urmă cu 21 ani s-a stins din viaţă compozitorul polonez Stanislaw Wislocki (7 iulie 1921 - 31 mai 1998)

• Soprana germană Diana Damrau împlineşte astăzi 48 de ani (31 mai 1971)


 

Ştiri muzicale din ţară

Începe Festivalul Internaţional de Operă 'Virginia Zeani'
Bookmark and Share
În perioada 31 mai - 9 iunie 2019, se desfăşoară la Târgu Mureş cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Operă Virginia Zeani, o ocazie unică de a celebra personalitatea și cariera de excepție a Virginiei Zeani, una dintre cele mai mari soprane ale lumii. Evenimentul, organizat de asociaţia Together on top, include spectacole de operă și balet, concerte, cursuri de măiestrie și un concurs.
Deschiderea oficială a festivalului are loc în Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu Mureş, în 31 mai, de la ora 19.30, cu discursuri şi oferirea distincţiei oraşului Târgu Mureş sopranei Virginia Zeani. Apoi se va derula un concert în cadrul căruia violonistul Leonard Furda şi Orchestra Virginia Zeani vor interpreta Anotimpurile de Antonio Vivaldi. În continuare, soprana Nelly Miricioiu va susţine un recital în compania pianistului Peter Kolcsar. 
 
Se încheie Festivalul Internaţional 'Timişoara Muzicală'
Bookmark and Share
Vineri, 31 mai 2019, se încheie Festivalul Internaţional Timişoara Muzicală, care s-a derulat la Filarmonica Banatul începând din 3 mai. Protagoniştii ultimului concert din această serie sunt dirijorul Radu Popa şi violoncelistul Filip Papa. În program - piesa Sospiri op. 70 şi Concertul op. 85 în mi minor de Edward Elgar, Cavalcada Walkiriilor din opera Walkiria de Richard Wagner şi poemul simfonic Preludiile de Franz Liszt. Evenimentul are loc de la ora 19.00, la Sala Capitol din Timişoara. 
 
Continuă turneul 'SoNoRo Conac'
Bookmark and Share
Vineri, 31 mai 2019, de la ora 19.00, are loc un nou recital din cadrul turneului SoNoRo Conac, ediția a VII-a. La Biserica Fortificată din Criț, judeţul Brașov, vor evolua pianiştii Mara Dobrescu şi Ioan-Dragoș Dimitriu, violonistul Philippe Graffin, violistul Răzvan Popovici, violoncelistul Bertrand Reynaud şi Petru Iuga la contrabas. În program - lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Eduard Orendi, Martin Thies, Iacob Mureșianu, Grigoraș Dinicu, Béla Bartók şi Franz Schubert.
Actuala ediție a turneului, intitulată À la française, are loc până în 15 septembrie în clădiri istorice reprezentative pentru patrimoniul cultural românesc, multe dintre ele construite în stilul eclectic francez al începutului de secol XX, perioadă de maximă înflorire arhitectonică a țării noastre. Următorul recital SoNoRo Conac va fi găzduit mâine, 1 iunie 2019, de Biserica Fortificată din Meșendorf, judeţul Brașov. 
 
'Turandot', pe afişul Operei din Cluj-Napoca
Bookmark and Share
Turandot de Giacomo Puccini este spectacolul propus de Opera Naţională Română din Cluj Napoca în seara de vineri, 31 mai 2019, de la ora 18,30. Sub conducerea dirijorului italian David Crescenzi vor evolua ca solişti soprana Lilla Lee, tenorul Teodor Ilincăi, soprana Irina Săndulescu Bălan şi basul Simonfi Sandor. Regia poartă semnătura lui Rareș Trifan. 
 
Turneul 'Stradivarius' se apropie de final
Bookmark and Share
Violonistul Alexandru Tomescu, harpista franceză Delphine Benhamou şi actorul Lari Giorgescu susțin un nou recital în cadrul turneului Stradivarius vineri, 31 mai 2019, de la ora 19.00, la Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu. Programul cuprinde piese de George Enescu, Béla Bartók, Camille Saint-Saëns, Jules Massenet, Sabina Ulubeanu și Maurice Ravel. Cea de-a XII-a ediţie a seriei, intitulată "Vive la musique!", se derulează sub egida Sezonului Cultural România-Franța 2019 și sub Înaltul Patronaj al Ambasadoarei Franței în România, Michele Ramis. Turneul se va încheia în 2 iunie la Sala Radio. 
 
Birmingham Festival Choral Society, concert la Braşov
Bookmark and Share
Ansamblul Birmingham Festival Choral Society condus de David Wynne continuă turneul său în România. Astăzi, 31 mai 2019, formaţia corală engleză va concerta la Sala Patria din Braşov, de la ora 19,30. În compania ansamblului vor evolua soprana Alexandra Wynne și Kevin Gill - la pian și orgă, într-un program care include muzică clasică, sacră și tradițională. Intrarea publicului este liberă. Ultimul concert din acest turneu va avea loc sâmbătă 1 iunie, la Biserica Mânăstirii din Sighișoara. 
 
Muzică de film, în programul Filarmonicii din Cluj-Napoca
Bookmark and Share
Music to My Eyes este titlul concertului care are loc astăzi, 31 mai 2019, în organizarea Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca. Orchestra instituţiei va fi dirijată de Cristian Spătaru şi va interpreta aranjamente ale unor coloane sonore celebre precum cele ale filmelor James Bond, Superman, Game of Thrones sau Piraţii din Caraibe. Concertul are loc la Colegiul Academic din Cluj-Napoca, de la ora 19,00. 
 
Turneul pianistei Eva Garet ajunge la Tecuci
Bookmark and Share
Pianista Eva Garet susţine un recital vineri, 31 mai 2019, la Ateneul din Tecuci, în cadrul ediţiei a VIII-a a Turneului Citadele Muzicale, organizat de Asociația Pro Valores. La numai 13 ani, muziciana face un maraton pianistic, prezentând publicului din 6 orașe un program dificil, care cuprinde piese de Bach, Haydn, Liszt, Dohnanyi, Ceaikovski, Scriabin și Enescu. Turneul va continua până în 2 iunie, cu recitaluri la Sinaia şi Suceava. 
 
Muzică romantică, pe agenda Filarmonicii din Craiova
Bookmark and Share
Filarmonica Oltenia din Craiova a pregătit pentru concertul acestei seri de vineri, 31 mai 2019, un program romantic. Uvertura operei Scara de mătase de Gioachino Rossini, Concertul nr. 1 în Sol minor pentru pian și orchestră de Felix Mendelssohn şi Simfonia a VIII-a Neterminata de Franz Schubert sunt cele trei lucrări de pe afiş. Solista serii este pianista Anca Săftulescu, iar la pupitrul dirijoral se va afla Bogdan Vodă. Ora de începere: 19,00. 
 

Actualitatea internaţională

Muzicieni români, pe scena Teatrului din Wiessbaden
Bookmark and Share
Doi artişti români evoluează astăzi, 31 mai 2019, pe scena Teatrului de Stat din Wiessbaden, în spectacolul Rigoletto de Giuseppe Verdi. Este vorba despre tenorul Ioan Hotea, interpretul rolului Ducele de Mantua, şi soprana Cristina Păsăroiu, care dă viaţă personajului Gilda. Alături de cei doi muzicieni amintiţi, va mai cânta ca solist baritonul Ludovic Tezier, în rolul Rigoletto. Regia este semnată de Uwe Eric Laufenberg, iar conducerea muzicală îi aparţine lui Will Humburg. Spectacolul este programat în cadrul Festivalului de Operă de la Wiessbaden. 
 


Vizualizări: 26

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

© 2019   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor