altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2018-05-31

Ştiri muzicale din Bucuresti

Se încheie Festivalului Internaţional de Orgă 'Sf. Iosif'
Bookmark and Share
Astăzi se încheie prima ediţie a Festivalului Internaţional de Orgă 'Sf. Iosif'. De la ora 19 şi 30 de minute, aveţi ocazia să îl ascultaţi pe organistul italian Domenico Severin, care va interpreta lucrări semnate de Johann Sebastian Bach, Cesar Franck, Franz Liszt, Charles Tournemire şi Olivier Messiaen. Toate concertele din festival au loc pe orga Wegenstein a Catedralei Sf. Iosif din Bucureşti, instalată în 1930 şi realizată de firma "Wegenstein şi fiii" din Timişoara. 
 
'Evgheni Oneghin' de Ceaikovski, la Opera Natională Bucureşti
Bookmark and Share
Opera Naţională Bucureşti propune publicului, în această seară, spectacolul „Evgheni Oneghin” de Piotr Ilici Ceaikovski, pe un libret de Konstantin Şilovski. Din distribuţie fac parte, printre alții, baritonul Cătălin Ţoropoc, în rolul principal, tenorul Andrei Lazăr şi soprana Cristina Zancu, printre alţii. Spectacolul este regizat de Ion Caramitru şi condus, de la pupitrul dirijoral, de Iurie Florea. Reprezentaţia începe la ora 18,30. 
 
Concert dedicat memoriei Majestăţii Sale, Regele Mihai I al României
Bookmark and Share
Concertul desfăşurat în acestă seară de Filarmonica 'George Enescu' din Capitală este dedicat memoriei Majestăţii Sale, Regele Mihai I al României. Orchestra simfonică şi Corul instituţiei - pregătit de Iosif Ion Prunner - vor fi dirijate de Jin Wang într-un program alcătuit din Imnul Regal de Eduard Hübsch, uvertura operei „Forţa destinului” de Giuseppe Verdi şi două partituri semnate de Ludwig van Beethoven: Fantezia op. 80 pentru pian, cor și orchestră – cu Viniciu Moroianu solist – şi Simfonia a III-a op. 55 în Mi bemol major "Eroica". Concertul se va desfăşurat sub cupola Ateneului Român, începând cu ora 19:00. 
 

Ştiri muzicale din ţară

Tineri dirijori şi solişti la Filarmonica din Sibiu
Bookmark and Share
Filarmonica din Sibiu vă invită în această seară la concertul intitulat 'Tineri dirijori şi solişti'. Îşi vor da concursul dirijorii Alexandru Mija şi Laurenţiu Bischin, dar şi pianista Antonia Tudose şi violoncelistul Octavian Lup. În programul serii veţi putea regăsi lucrări de Bedrich Smetana, Antonin Dvorak şi Frédéric Chopin. Evenimentul de la Sala Thalia va începe la ora 19. 
 
Ultimul concert al Festivalului 'Zilele Muzicale Târgumureşene'
Bookmark and Share
Astăzi se încheie Festivalul 'Zilele Muzicale Târgumureşene' printr-un concert special susţinut de Corul şi Orchestra Simfonică ale Filarmonicii din localitate. Conducerea muzicală îi va aparţine dirijorului Alexandre Myrat, iar solişti ai serii vor fi soprana Borsos Edith, tenorul Cristian Mogoşan şi basul Florin Estefan. Artiştii vor prezenta la Palatul Culturii, de la ora 19, oratoriul 'Creaţiunea' de Joseph Haydn. 
 
Seară Dvorak la Filarmonica Banatul din Timişoara
Bookmark and Share
Filarmonica Banatul din Timişoara vă invită la o seară dedicată creaţiei compozitorului Antonin Dvorak. Solist va fi Răzvan Suma, care va interpreta Concertul Op. 104 în si minor pentru violoncel şi orchestră. Programul oferit sub bagheta dirijorului Gheorghe Costin se va încheia cu Simfonia a IX-a op. 95 în mi minor 'Din lumea nouă'. Evenimentul de la Sala Capitol începe la ora 19,00. 
 
Concert dedicat Zilei Internaţionale a Copilului la Filarmonica Transilvania
Bookmark and Share
Filarmonica 'Transilvania' din Cluj-Napoca organizează astăzi un concert dedicat Zilei Internaționale a Copilului. La pupitrul orchestrei se va afla dirijorul Adrian Petrescu, care propune un program divers, ce include lucrări de Gioachino Rossini, Piotr Ilici Ceaikovski, Modest Mussorgski, Igor Stravinsky, John Williams, Klaus Badelt, Richard Rodgers şi Alberto Ginastera. Concertul are loc la Colegiul Academic şi începe la ora 19. 
 
Gabriel Croitoru este solistul Filarmonicii 'Paul Constantinescu' din Ploieşti
Bookmark and Share
Violonistul Gabriel Croitoru este în această seară solistul Filarmonicii 'Paul Constantinescu' din Ploieşti. Artistul va interpreta Concertul op. 35 în Re major semnat de Piotr Ilici Ceaikovski. Seara condusă de dirijorul Radu Postăvaru se va încheia tot cu un opus semnat de marele compozitor rus - Simfonia a V-a op. 64. Concertul începe la ora 19. 
 
Concert cu muzică argentiniană la Filarmonica din Piteşti
Bookmark and Share
Filarmonica Piteşti organizează astăzi, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic de muzică argentiniană, realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Argentina. Concertul are ca scop promovarea muzicii argentiniene și a lui Astor Piazzola în Europa, în preajma Zilei Naţionale a Argentinei. La pupitrul dirijoral al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Piteşti se va afla dirjorul argentinian Jose Maria Ulla. În program regăsim lucrări de Gabriel Senanes, Ástor Piazzolla, Pascual de Rogatis, Alberto Evaristo Ginastera şi Carlos Gardel. 
 
Concert simfonic la Filarmonica din Braşov
Bookmark and Share
Filarmonica din Braşov vă aşteaptă în acestă seară la un nou concert simfonic. La pupitrul orchestrei se va afla dirijorul rus Ivan Stolbov, iar solist al serii va fi saxofonistul grec Theodore Kerkezos. În program regăsim „Ballade” pentru saxofon, clovn și orchestră de Henri Tomasi, cu participarea invitatei Marina Velimachiti, Czárdás pentru saxofon și orchestră de Pedro Iturralde şi Dansuri simfonice op. 45 de Serghei Rahmaninov. Ora de începere este 19. 
 

Actualitatea internaţională

Horia Andreescu dirijează Filarmonica din Sofia
Bookmark and Share
Horia Andreescu dirijează în această seară Filarmonica din Sofia. În program regăsim Concertul pentru vioară şi orchestră de Johannes Brahms, a cărui partitură solistică va fi susţinută Liya Petrova, şi Simfonia a V-a de Ludwig van Beethoven. 
 
Dirijorul Cristian Mandeal inaugurează Festivalul Schumann de la Zwickau
Bookmark and Share
Dirijorul Cristian Mandeal se va afla în această seară la pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii din Dortmund, în cadrul concertului ce deschide Festivalul Schumann de la Zwickau, oraş în care s-a născut marele compozitor romantic. Programul evenimentului cuprinde opusuri de Robert Schumann, Clara Schumann şi Johannes Brahms şi îl va avea ca solist pe pianistul Andreas Boyde. 
 
Turneul Sonoro Conac ajunge în Republica Moldova
Bookmark and Share
Un nou concert din seria SoNoRo Conac are loc în această seară la Castelul Mimi din Bulboaca, Republica Moldova. Programul cuprinde, între altele, lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, George Enescu, György Ligeti şi Johann Halvorsen. Interpreţi sunt violonista Rosanne Philippens şi violistul Răzvan Popovici. 
Ediția a VI-a a turneului SoNoRo Conac se derulează până în luna septembrie sub numele de „Rapsodii în piatră” și este un omagiu adus varietății și complexității arhitecturale de pe întreg teritoriul României. În cadrul turneului va avea loc și lansarea în România a discului Rhapsodie Roumaine, realizat pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri. 
 

Vizualizări: 18

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

194 state 

(ultimul: Somalia)

Numar de steaguri: 258

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 48

1 stat are peste 550,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 85.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

26 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. COLTUL COLECTIONARULUI

http://www.coltulcolectionarului.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26. POVESTI SASESTI

http://povestisasesti.com/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

29. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

30. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

31. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

32. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

© 2018   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor