altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Romanian Chamber Orchestra în cadrul seriei Moștenitorii României Muzicale
Bookmark and Share
În data de 3 noiembrie, pe scena Sălii radio va urca Romanian Chamber Orchestra, ansamblu format din muzicieni români cunoscuți atât la nivel național, cât și pe plan internațional. Orchestra a fost înfiinţată la inițiativa directorilor săi artistici, violonistul Alexandru Tomescu și violistul Ladislau Cristian Andriș, cu dublul scop de a reuni muzicieni români de marcă, precum și de a promova noi tineri interpreți, în urma unor cursuri de măiestrie. Dirijorul serii este Cristian Măcelaru, iar programul cuprinde Divertismentul de Béla Bartók, MikroDivertisment de Dan Variu și Serenada op. 48 în do major de Piotr Ilici Ceaikovski. Evenimentul se desfășoară în cadrul seriei „Moștenitorii României Muzicale”, proiect organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera ce propune concerte susținute de tineri muzicieni cunoscuți la nivel internațional.
 
'Maria Tănase. Simfonic-Jazz fusion' la Sala Radio
Bookmark and Share

În această seară, Orchestra de Cameră Radio va evolua sub bagheta Simonei Strungaru, în cadrul unui concert intitulat „Martia Tănase - Simfonic-Jazz fusion". Pe scena Sălii Radio, soliști vor fitrompetistul Sebastian Burneci și vocalista Irina Sârbu. Concertul începe la ora 19, iar printre invitați se numără membrii Bucharest Jazz Orchestra, precum și taraful „Frații Cazanoi”.


 
Începe Festivalul International 'Serile de chitara'
Bookmark and Share
Astăzi, 30 octombrie 2019, începe ediția a IX-a a Festivalului Internațional „Serile de chitară”. Seria de evenimente - propusă de Asociația Culturală Kitharalogos - însumează nouă concerte, șase cursuri de măiestrie, o conferință și un curs online. Invitații din acest an vor fi chitariștii Pablo Márquez, Rafael Aguirre şi Rémi Jousselme, care vor concerta în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”. În această seară are loc „Gala extraordinară a chitariștilor în afirmare” la Palatul Suțu, în cadrul Stagiunii muzicale „Iosif Sava” a Fundației ACCUMM. De la ora 19, vor evolua Ovidiu Pintilie, Paul Tudora și Daniel Ciocan. Accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile.
 
Capodoperele barocului german - pe scena Ateneului
Bookmark and Share
Sub titlul „Capodoperele barocului german”, Iosif Ion Prunner va conduce în această seară Corul Filarmonicii „George Enescu” pe scena Ateneului Român. Alături de Simona Săndulescu la orgă, ansamblul va interpreta cantate și corale semnate de Johann Sebastian Bach, alături de cinci coruri din oatoriul „Joshua” de Georg Friedrich Händel. Concertul începe la ora 19 și este inclus în Festivalul de Muzică Barocă din București.
 
Calendarul muzical al zilei - 30 octombrie 2019
Bookmark and Share

  • Au trecut 85 de ani de la naşterea flautistului şi dirijorului olandez Frans Bruggen (30 octombrie 1934 - 13 august 2014)
  • S-a născut dirijorul belgian René Jacobs - 73 ani (1946)
  • Aniversarea dirijorului român Alexandru Samoilă - 69 ani (1950)
  • Se împlinesc 66 de ani de la moartea compozitorului maghiar Imre Kalman (24 octombrie 1882 - 30 octombrie 1953)
  • S-a născut violonistul şi dirijorul israelian de origine rusă Shlomo Mintz - 62 ani (1957)
  • S-a născut violonistul grec Leonidas Kavakos - 52 ani (1967)
  • Tenorul italian Franco Bonisolli s-a stins din viaţă în urmă cu 16 ani (25 mai 1937 - 30 octombrie 2003)

 


 

Ştiri muzicale din ţară

'Lacul Lebedelor' la București și Iași
Bookmark and Share
Opera Națională București invită în această seară publicul din Capitală la un celebru spectacol de balet - „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski. În distribuție îi regăsim pe Rin Okuno - „Odette/Odile”, Robert Enache este „Siegfried”, Mihaela Soare - „Regina”, iar Bogdan Cănilă este „Deirfgeis”. Regia și coregrafia îi aparțin lui Gheorghe Iancu, dirijorul serii este Iurie Florea, iar scenografia a fost gândită de Luisa Spinatelli. Evenimentul începe la ora 18:30, iar următoarea reprezentație are loc în data de 10 noiembrie.
Tot astăzi, la Opera Națională Română din Iași prezintă același balet, evenimentul fiind dedicat aniversării artistei Ileana Iliescu, cea care a realizat adaptarea coregrafică a spectacolului. Conducerea muzicală este asigurată de Ciprian Teodorașcu, iar în distribuție îi regăsim pe Saki Kagawa în „Odette/Odile”, Vlad Mărculescu fiind „Siegfried”. Ambele spectacole din această seară se joacă cu casa închisă.
 
'Văduva veselă' la Opera din Timișoara
Bookmark and Share
Începând cu ora 19, Opera Națională Română din Timișoara programează astăzi, 30 octombrie 2019, spectacolul „Văduva veselă” de Franz Lehar. Pe scenă vor urca basul Octavian Vlaicu - interpretul rolului "Mirko Zeta”, soprana Crina Vezentan - „Valencienne”, tenorul Bogdan Zahariea - „Danilo” și soprana Narcisa Brumar - „Hanna Glavari”, alături de soliștii baletului - Manuela Ardelean și Flavius Popa. Conducerea muzicală va fi asigurată de Mihaela Silvia Roșca, regia, decorurile și costumele au fost gândite de Mario de Carlo, iar coregrafia îi aparține Lianei Iancu.
 
Spectacole de balet la Opera din Cluj-Napoca
Bookmark and Share
Opera Națională Română din Cluj-Napoca propune, începând cu ora 18:30, un diptic coregrafic alcătuit din spectacole semnate de coregraful Pavel Rotaru - „Carmen” și „City Beat”. Primul titlu este bazat pe opera omonimă semnată de Georges Bizet, protagoniști fiind Adelina Gribincea în rolul titular, Liviu Har - „Don Jose” și Mircea Munteanu - „Escamillo”.
Cel de-al doilea spectacol, „City Beat”, a avut premiera în 1994 și descrie „tumultul traiului zilnic, obișnuit – pe fondul căruia individul își cultivă idealurile și caută să și le ducă la îndeplinire –, cât și viața de noapte” după cum se arată pe site-ul instituției.
 

Actualitatea internaţională

Sînziana Mircea la New York
Bookmark and Share

Pianista Sînziana Mircea susține în această seară un recital la New York. Evenimentul are loc la sediul Institutului Cultural Român din metropola americană și este dedicat memoriei Ninei Cassian. În cadrul recitalului, Sînziana Mircea va interpreta în premieră lucrări pentru pian semnate de Nina Cassian. În aceeași seară vor fi proiectate secvenţe din filmul semnat de Mona Nicoară „The distance between Me and Me”, cu scopul de explora personalitatea Ninei Cassian. Următorul recital al Sînzianei Mircea are loc tot la New York, în data de 3 noiembrie, la Carnegie Hall.

Pe 14 noiembrie, Sinziana Mircea apare pe scena Sălii Radio, în cadrul proiectului Moștenitorii României muzicale, cu recitalul "Imagine Chopin". Biletele sunt disponibile aici.  


 
Tenorul Ioan Hotea - la Opera Regală din Londra
Bookmark and Share
Tenorul Ioan Hotea urcă în această seară pe scena Operei Regale din Londra, în rolul „Ernesto” din spectacolul „Don Pasquale” de Gaetano Donizetti. Alături de artistul român, din distribuție mai fac parte bas-baritonul Bryn Terfel în rolul titular, soprana Olga Peretyatko în „Norina” și baritonul Markus Werba - „Doctor Malatesta”. Dirijorul serii este Evelino Pidò, iar regia îi aparține lui Damiano Michieletto. Scenografia a fost gândită de Paolo Fantin, iar costumele au fost realizate de Agostino Cavalca. Următoarea reprezentație a spectacolului are loc în data de 2 noiembrie.

Vizualizări: 18

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor