altmarius

cultură şi spiritualitate

Astăzi : 2016-10-30

Ştiri muzicale din Bucuresti

Flautul fermecat - Clasic V.I.P.

Bookmark and Share

Periplul național și internațional al Turneului „Flautul Fermecat“, un proiect Radio România, cu flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail, a început în această primăvară cu succesele din luna martie de la Washington, DC și New York şi a continuat în luna iunie în Japonia. În această toamnă, cei doi muzicieni oferă publicului, pe scenele din România, un program desfăşurat sub genericul Clasic V.I.P., cuprinzând lucrări de Carl Philipp Emanuel Bach, Ludwig van Beethoven, Joseph Haydn, François Devienne şi Wolfgang Amadeus Mozart. Pe 1 noiembrie, Ion Bogdan Ştefănescu şi Horia Mihail vor oferi un recital la Caracal, iar pe 2 noiembrie, la Sala Radio din Capitală, Ion Bogdan Ştefănescu va interpreta Concertul pentru flaut, harpă şi orchestră de Mozart, alături de Mariana Bîldea şi Orchestra de Cameră Radio, condusă de Gabriel Bebeşelea. 
 

Două spectacole în programul Operei Naţionale Bucureşti

Bookmark and Share

De la ora 16.00, în foaierul Operei Naţionale Bucureşti poate fi urmărit spectacolul "Rock History" - o incursiune în lumea rock-ului clasic prin vocile copiilor, comemorând un an de la tragedia din clubul Colectiv. Conceptul, aranjamentul muzical și realizarea spectacolului sunt semnate Smaranda Morgovan, care va asigura de asemenea conducerea muzicală. Participă soliştii Corului de Copii al Operei Naționale București: Aida Pascu, Arrina Florea, Victoria Radu, Eva Margină, Miruna Stavri, David Gheorghe, Robert Mincef, alături de pianista Eugenia Şandru, flautista Petra Pană, chitaristul Răzvan Grigorescu. Programul include piese din repertoriul formaţiilor The Beatles, The Doors, The Eagles, The Bee Gees, The Scorpions, Metallica şi Queen. 
Iar de la ora 19.00, Opera Naţională Bucureşti propune publicului spectacolul "Don Quijote", balet pe muzica lui Ludwig Minkus pe un libret de Marius Petipa, după Miguel de Cervantes, în regia și adaptarea coregrafică lui Jaroslav Slavický. Îşi dau concursul soliştii balerini Mihaela Soare, Ovidiu Matei Iancu, Bianca Stoicheciu, Sergiu Dan, Ansamblul de Balet şi Orchestra Operei Naționale București. Conducerea muzicală va fi asigurată de Ciprian Teodoraşcu. 
 

Festivalul de Harpă Bucureşti se încheie astăzi

Bookmark and Share

Cea de-a doua ediţie a Festivalului de Harpă Bucureşti, organizată de Universitatea Națională de Muzică din Capitală şi Asociația Harpiștilor din România, se încheie astăzi, 30 octombrie 2016. Festivalul a reunit timp de 3 trei zile interpreţi din țară și străinătate pentru a celebra 125 de ani de harpă în România, dar şi pentru a promova acest instrument în rândul publicului tânăr, prin intermediul muzicii şi al unei expoziţii de harpe. La ora 9.30 începe la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti simpozionul Harpa Rediviva, coordonat de Miruna Vidican și Ileana Rotaru, de la ora 11.00 are loc la Sala George Enescu un recital susţinut de Maria Bîldea şi Sergiu Nastasa, urmat de un program prezentat de apreciatul harpist Ion Ivan-Roncea şi invitaţii Ioana Nicolescu, Viorica Boerescu, Marian Movileanu şi Teodora Iliescu. 
 

Festivalul de muzică veche București, între 1-28 noiembrie

Bookmark and Share

Ajuns la ediția a 11-a, Festivalul de Muzică Veche București propune anul acesta, în perioada 1-28 noiembrie, concerte susținute de Orchestra barocă a Uniunii Europene, Orchestra barocă „Il Gardellino” din Belgia, oboistul Marcel Ponseele, flautistul Jan de Winne, harpistul Andrew Lawrence-King, ansamblul de dansuri istorice Passeggio din Cluj, ansamblul Codex din Sfântu Gheorghe, formația de muzică veche românească Trei Parale din București. 
Primul concert are loc pe 1 noiembrie la Palatul Bragadiru, unde interpretul belgian Marcel Ponseele va evolua la oboaie istorice alături de ansamblul ”Il Gardellino”, cu începere la ora 19.00. 
 

Continuă ediţia a XI-a a Festivalului SoNoRo

Bookmark and Share

În cadrul celei de-a XI-a ediții a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, au loc astăzi, 30 octombrie, nu mai puţin de cinci recitaluri susţinute în Capitală de artiştii şi bursierii SoNoRo. Intitulate aMUSEbouche, manifestările sunt programate de la ora 11,00, în spaţiul de evenimente "Point", de la ora 14.00, la Casa memorială "Ion Mincu", de la ora 16.00 la sediul Fundației Löwendal, de la ora 19.00 la Galeria Galateca şi de la ora 22.00 în sala de lectură a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti. 
Festivalul SoNoRo se intitulează în acest an "La Muse et le Poète" și propune publicului întâlniri muzicale cu 23 de muzicieni din 18 țări, printre care pianiștii Olli Mustonen și Louis Lortie, violoniștii Mihaela Martin, Ilya Gringolts sau Philippe Graffin, violistul Lars Anders Tomter, violonceliștii Frans Helmerson, Christian Poltera sau Maximilian Hornung. 
 

 


 

Ştiri muzicale din ţară

A început, la Sibiu, Festivalul Clara Haskil

Bookmark and Share

Începând de ieri, 29 octombrie 2016, la Sibiu se desfăşoară cea de-a III-a ediţie a Festivalului Internaţional "Clara Haskil". Proiectul a fost iniţiat de pianista Alina Azario, care la startul primei ediţii declara: „Un artist are nevoie de publicul său la fel de mult cum publicul are nevoie de un artist: este ceea ce, cu pasiune și cu perseverență, ne-a arătat Clara Haskil. De aceea, invităm publicul să vină la Festival şi să trăiască un tip de emoţie pe care nu o întâlneşti decât în sala de concert, în dialogul direct dintre public şi artist." 
Cel de-al doilea recital al ediţiei va fi susţinut în această seară la Sala Thalia, de la ora 19.30, de clarinetistul francez Pierre Genisson, violistul Adrien Boisseau şi pianista Alina Azario. În program sunt înscrise opusuri semnate Wolfgang Amadeus Mozart, Dinu Lipatti, György Ligeti şi Robert Schumann. 
Festivalul Internaţional "Clara Haskil" continuă la Sibiu până în 5 noiembrie. 
 

Gală de operă şi balet în Festivalul Timişoara Muzicală

Bookmark and Share

Gală de operă şi balet, astăzi, la Opera din Timişoara, un spectacol inclus în ediţia a 41-a a Festivalului Internaţional "Timişoara muzicală". Conducerea muzicală va fi asigurată, de la ora 19.00, de dirijorul italian David Crescenzi, iar solişti vor fi Narcisa Brumar, Lăcrămioara Cristescu, Cristina Valicu, Dan Patacă şi Cristian Bălăşescu, între alţii. Îşi dau concursul, în pagini celebre din creaţia compozitorilor Giuseppe Verdi, Georges Bizet, Vincenzo Bellini sau Charles Gounod corul, orchestra şi ansamblul de balet ale Operei Naţionale Române din Timişoara. 

 

Festivalul de muzică nouă INTRADA la Timişoara

Bookmark and Share

Festivalul internaţional de muzică nouă INDRATA - ediţia a III-a - continuă la Filarmonica Banatul din Timişoara. De la ora 19.00, în Sala Capitol poate fi urmărit concertul-prelegere intitulat "Viaţă şi Moarte", cu participarea Î.P.S. Ioan Selejan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului. Trio Contraste, format din flautistul Ion Bogdan Ştefănescu, percuţionistul Doru Roman şi pianistul Sorin Petrescu, va interpreta alături de invitaţii Alexandra Guţu la violoncel şi Vlad Faur la trombon, creaţii de Octavian Nemescu, Laura Manolache, Doina Rotaru şi Cornelia Tăutu. 
 

Deschiderea Stagiunii de cameră Florescu-Fernandez la Sibiu

Bookmark and Share

Sala Oglinzilor din cladirea Forumului German din Sibiu găzduiește o nouă serie de evenimente - Stagiunea de Concerte de Muzică de Cameră „Florescu-Fernandez & Friends” 2016-2017, organizată de duo-ul format din pianista Monica Florescu si violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev împreună cu Asociația Klavier ART. Stagiunea camerală cuprinde 6 concerte care se vor desfăşura în ultima duminică a fiecărei luni, din octombrie până în mai. Această primă stagiune este dedicată lui Johannes Brahms, de la moartea căruia se împlinesc, în 2017, 120 de ani. Brahms a concertat în 1879 la Sibiu alături de marele violonist Joseph Joachim. 
Primul concert, programat astăzi de la ora 17.00, susținut de Monica Florescu și Makcim Fernandez Samodaiev alături de clarinetistul Ciprian Dancu, are în program creații de Ludwig van Beethoven, Jan Van Der Roost și Johannes Brahms. Intrarea publicului este liberă. 
 

Actualitatea internaţională

Raluca Ştirbăţ cântă muzica lui Enescu la Bruxelles

Bookmark and Share

Astăzi, 30 octombrie 2016, pe scena sălii de concerte Henry le Bouf de la BOZAR, Institutul Cultural Român de la Bruxelles organizează de la ora locală 11.00 un recital omagial George Enescu, susţinut de pianista Raluca Știrbăț. 
Pianista a lansat, în octombrie 2015, albumul 'George Enescu — Integrala creației pentru pian solo', premieră discografică a casei de discuri germană Hänssler Classic care cuprinde lucrările pentru pian finalizate marele nostru compozitor. Albumul a fost primit cu entuziasm de critica internațională de specialitate și a fost desemnat discul anului 2015 de Radio România Muzical. 
'Pentru un muzician, nu există mulțumire sufletească — dublată de satisfacție profesională — mai mare decât aceea de a prezenta pe meleaguri străine creațiile compozitorilor conaționali. Bucuria, dar și responsabilitatea, sunt cu atât mai mari atunci când vorbim de operele lui Enescu și de o scenă cu tradiția și importanța sălii Bozar din Bruxelles. Sper să reușesc să entuziasmez publicul belgian, ajutându-l să-l descopere (sau redescopere) pe George Enescu în toată complexitatea și strălucirea sa. Alăturarea și încadrarea sa în programul acestui recital nu sunt nici ele întâmplătoare (lângă doi coloși ai epocii romantice — César Franck și Franz Liszt), evidențiind rădăcinile profunde, puternic ancorate în tradiția pianistică a Romantismului, pe de o parte (în Preludiul și Scherzo-ul în fa diez minor), precum și rolul de vizionar al compozitorului român în vârtejul turbulentului sec. XX (în bulversanta Sonată în Re major, op. 24 nr. 3)', a declarat Raluca Știrbăț pentru ICR Bruxelles. 
 

Festivalul Altrerisonanze se încheie la Roma

Bookmark and Share

Accademia di Romania de la Roma și Asociația Aliusmodum organizează ediția a cincea a Festivalului Internațional ”Altrerisonanze - dall'antico al moderno”, cel de-al treilea și ultimul concert având loc astăzi. La Biserica Sf. Francesco Saverio, cunoscută printre locuitorii Romei ca Oratorio del Caravita, publicul va asculta un program intitulat ”Enescu în magia europeană”. Ansamblul Altrerisonanze, condus de Andrea Riderelli va interpreta cele Șapte cântece enesciene pe versuri de Clement Marot, Cântec de Paul Constantinescu și ciclul ”Cornul minunat al băiatului” de Gustav Mahler, solist - baritonul Furio Zanasi, în versiuni pentru ansamblu cameral semnate Andrea Riderelli, prezentate cu această ocazie în primă audiție absolută. 

Vizualizări: 79

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor