altmarius

cultură şi spiritualitate

Astăzi : 2017-03-30

Ştiri muzicale din Bucuresti

Dirijorul Tiberiu Soare invitat la Round Table București

Bookmark and Share

Cel de-al patrulea sezon al seriei de spectacole-conferință ”Round Table București” se încheie astăzi, 30 martie 2017, când invitatul Valentinei Sandu-Dediu este dirijorul Tiberiu Soare. Discuția are loc de la ora 19.00 în Studioul de Operă și Multimedia al Universității Naționale de Muzică din București și va include momente artistice interpretate live. 
 

Tineri muzicieni evoluează sub sigla Fundației 'Remember Enescu'

Bookmark and Share

În această seară va avea loc un nou recital din seria propusă de Fundația 'Remember Enescu'. De la ora 17, în studioul 'Adrian Tomescu' de la Colegiul Național de Muzică 'George Enescu' vor evolua elevi din cadrul instituției gazdă și studenți de la Universitatea Națională de Muzică din București. Acompaniază pianistele Clementina Ciucu-Ristea și Grazziella Stef. Participă de asemenea harpista Miruna Vidican. Programul include opusuri de Johann Sebastian Bach, Joseph Haydn, Frederic Chopin și Claude Debussy, între alții, și va fi prezentat de prof. Mihaela Tomescu. 
 

A doua zi a Festivalului 'Jazz in church'

Bookmark and Share

Festivalul 'Jazz in church' continuă cu un nou concert la Biserica Lutherană din Capitală. Astăzi, 30 martie, de la ora 19.00, pot fi ascultați pianistul Lubomyr Melnyk din Ucraina și duo-ul format din pianistul Bojan Z. și saxofonistul Julien Lourau din Franța. Ediția a 5-a a Festivalului 'Jazz in church' continuă până duminică, 2 aprilie. 
 

'Lacul lebedelor' la Opera Naţională Bucureşti

Bookmark and Share

Spectacolul coregrafic "Lacul lebedelor" de Piotr Ilici Ceaikovski este propunerea Operei Naţionale Bucureşti pentru această seară de 30 martie 2017. Coregrafia îi aparţine lui Gheorghe Iancu (după Marius Petipa şi Lev Ivanov), scenografia este semnată de Luisa Spinatelli iar conducerea dirijorală îi revine lui Iurie Florea. În distribuţie - Cristina Dijmaru, Robert Enache, Mihaela Soare şi Bogdan Cănilă, alături de membrii ansamblului de balet al Operei Naționale București. Ora de începe a spectacolului este 18.30. 
 

Program Brahms la Filarmonica 'George Enescu'

Bookmark and Share

Program Brahms, astăzi și mâine, 30 și 31 martie 2017, la Filarmonica "George Enescu" din Bucureşti. Violonista Alexandra Conunova, laureată a Concursurilor Internaționale "George Enescu", "Joseph Joachim" și "Piotr ilici Ceaikovski" va interpreta pe scena Ateneului Român Concertul op.77 în Re major de Johannes Brahms. În partea a doua, publicul va audia Simfonia I op.68 în do minor din creația aceluiași compozitor german. La pupitrul dirijoral se va afla, de la ora 19.00, Christian Badea. 
 


 

Ştiri muzicale din ţară

Rigoletto în regia lui Marco Spada - premieră la Opera din Iași

Bookmark and Share

Pe afisul Operei Naţionale Române din Iaşi figurează, astăzi și mâine, 30 și 31 martie 2017, spectacolul „Rigoletto” de Giuseppe Verdi, o montare semnată de regizorul italian Marco Spada, prezentată în premieră. Scenografia este semnată de Mauro Tinti iar conducerea muzicală va fi asigurată de Ciprian Teodorașcu. 
Balla Sándor, invitat de la Opera Maghiară din Cluj-Napoca și Vasile Chișiu, artist al Operei Naționale București vor da viață rolului titular în cadrul cele două reprezentații, Alessandro Liberatore și Ștefan von Korch vor evolua în rolul Ducele de Mantua, iar Cristina Grigoraș și Laura Eftimie vor urca pe scenă în rolul Gilda. Ora de începere este 18.30. 
 

Dirijorul Misha Katz și pianista Alina Bercu la Brașov

Bookmark and Share

Orchestra Filarmonicii din Brașov va fi condusă astăzi de dirijorul Misha Katz. De la ora 19.00, publicul va audia Marş ungar de Hector Berlioz, Concertul nr. 5 ”Egipteanul” de Camille Saint-Saëns, cu pianista Alina Bercu solistă și Simfonia a IV-a din creația lui Felix Mendelssohn. 
Născută la Câmpina în 1990, solista serii a studiat la Brașov, Weimar, Nürnberg și Frankfurt și are deja o carieră concertistică importantă pe scene din Europa, Statele Unite ale Americii și Asia. În 2009, Alina Bercu a înregistrat alături de renumitul violonist Ilian Gârneț CD-ul "Schubert-Ysaye-Brahms" pentru casa „Fuga Libera” din Bruxelles, discul fiind încununat cu "Golden Label" în Belgia" și "Cle d'Or" în Franța. 
 

Program de muzică rusă la Filarmonica din Oradea

Bookmark and Share

Un program cu opusuri din repertoriul muzicii ruse este propus astăzi de Filarmonica Oradea. De la ora 19.00, în Sala de concerte „Enescu-Bartók”, seara muzicală se va deschide cu poemul simfonic ”O noapte pe muntele pleșuv” de Modest Mussorgski. Violoncelistul Ștefan Cazacu va interpreta apoi, din creația lui Piotr Ilici Ceaikovski, Variaţiuni op.33 pe o temă rococo, iar partea a doua a serii, dedicată lui Dmitri Șostakovici, include Simfonia a IX-a în Mi bemol major. Invitat la pupitrul dirijoral va fi muzicianul englez Paul Mann. 

 

Violonelistul Rodin Moldovan - solistul Filarmonicii din Bacău

Bookmark and Share

Variațiunile rococo pentru violoncel și orchestră din creația lui Piotr Ilici Ceaikovski vor răsuna astăzi și la Filarmonica din Bacău, în interpretarea lui Rodin Moldovan. Programul dirijat de Gheorghe Costin se va deschide cu Scherzo pentru orchestră de Serghei Rahmaninov și mai include două opusuri semnate Richard Strauss: Romanța pentru violoncel și orchestră, tot cu Rodin Moldovan solist și poemul simfonic Don Quixote. Concertul are loc în Sala ”Ateneu”, de la ora 18.30. 
 

O nouă întalnire AmiTea la Craiova

Bookmark and Share

La Craiova continuă Întâlnirile "Ami Tea", organizate de Filarmonica "Oltenia'. Invitații de astăzi, 30 martie 2017, sunt dirijorul Ivan Iliev și violoniștii Mincho Minchev și Răzvan Stoica, cei care vor urca pe scenă mâine alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii craiovene. Întâlnirea are loc în Sala "Filip Lazăr" cu începere de la ora 18,00 și este moderată de Ramona Bădescu - PR al Filarmonicii "Oltenia" și muzicolog Constantin Secară. 
 

Lucrări de Liviu Dănceanu, Joaquin Rodrigo și John Williams la Pitești

Bookmark and Share

La Centrul Multifuncțional din Pitești, Orchestra Filarmonicii din oraș concertează astăzi sub bagheta lui Cristian Lupeș. Programul se deschide la ora 19.00 cu poemul pentru orchestră ”Nord-Sud” din creația compozitorului Liviu Dănceanu, apoi chitaristul Stan Zamfirescu va interpreta Concierto de Aranjuez de Joaquin Rodrigo, iar în final publicul piteștean va audia suita simfonică ”Star Wars” de John Williams. 
 

Medalion 'Mozart' la Filarmonica din Arad

Bookmark and Share

După medalionul Piotr Ilici Ceaikosvki al lunii ianuarie și cel dedicat lui Johannes Brahms din februarie, Filarmonica din Arad aduce în prim-plan astăzi, 30 martie 2017, creația lui Wolfgang Amadeus Mozart. De la ora 19.00, în Sala Cercului Militar, programul se deschide cu uvertura operei Flautul fermecat, apoi pianistul italian Aldo de Vero va interpreta Concertul nr. 21 K.467 în Do major, iar după pauză publicul din Arad va asculta Simfonia nr. 41 în Do major ”Jupiter”. La pupitru se va afla dirijorul italian Giuseppe Carannante. 
 

Pianista Dana Borșan este solista Filarmonicii din Sibiu

Bookmark and Share

La Filarmonica din Sibiu, concertul din această seară, intitulat ”Armonii clasico-romantice”, va fi dirijat de Ilarion Ionescu-Galați și o va avea solistă pe pianista Dana Borșan. Programul include Simfonia nr.1 în Mi bemol major și Concertul nr. 9 „Jeunehomme” pentru pian și orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart, precum și Concertul nr. 2 în La major pentru pian și orchestră și poemul simfonic ”Preludiile” de Franz Liszt. Ora de începere este 19.00. 

Vizualizări: 38

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

Statistici

Free counters!
Din 15 iunie 2009

186 state (ultimul: Papua-Noua Guinee)

Numar de steaguri: 249

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 57

1 stat are peste 500,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 70.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 10.000 clickuri (Italia,Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  FrantaMarea Britanie, Canada, Spania)

10 state au peste 1,000 clickuri (Ungaria, Polonia, Rusia, Austria, IrlandaIsraelGreciaElvetia , Brazilia, Suedia)

35 state au peste 100 clickuri

25 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4 ART LIBRIS

http://www.artlibris.ro/

5. COLTUL COLECTIONARULUI

http://www.coltulcolectionarului.ro/

6. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

7 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

8. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

9. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

10. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

11. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

12. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

13. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

14. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

15. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

16. GALERIILE CISMIGIU

http://www.galeriile-cismigiu.ro/

17. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

18. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

19. TIMBREE

www.timbree.ro

20. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

21. MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

22. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

23 VIA BUCURESTI

http://viabucuresti.ro/category/articole/

24. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

25. BUCURESTII VECHI SI NOI

http://bucurestiivechisinoi.ro

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28. POVESTI SASESTI

http://povestisasesti.com/

29. GHID VIDEO TURISTIC

http://www.ghidvideoturistic.ro/ghid-turistic/default.as

30. ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

31. FILME DOCUMENTARE

http://www.filmedocumentare.com/filme-a-z/

32. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

33. ISTORIA ROMANIEI

http://istoriaromaniei.com/wp/

34. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

35. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

36. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

© 2017   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor