altmarius

cultură şi spiritualitate

Astăzi : 2017-06-30

Ştiri muzicale din Bucuresti

Se încheie stagiunea 2016-2017 a Filarmonicii 'George Enescu'

Bookmark and Share

Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii "George Enescu" susţin astăzi, 30 iunie, ultimul concert din stagiunea 2016-2017. La pupitrul dirijoral se va afla Horia Andreescu, iar solist va fi pianistul englez Michael Roll. Programul serii cuprinde piesa "Bătălia cu facle" de Irina Odăgescu Țuțuianu, Concertul nr. 1 op. 15 în Do major pentru pian şi orchestră de Ludwig van Beethoven şi Simfonia a VII-a de Antonin Dvorak. Concertul are loc la Ateneul Român, de la obişnuita oră 19,00. 
 

'Omagiu lui George Enescu', în Aula Palatului Cantacuzino

Bookmark and Share

"Omagiu lui George Enescu" - astfel se intitulează recitalul organizat astăzi, 30 iunie 2017, de Muzeul National "George Enescu", la sediul din Aula Palatului Cantacuzino. Violonista Raluca Stratulat, violoncelista Andreea Țimiraș și pianista Ana Szel vor interpreta, de la ora 18,00, piese de Felix Mendelssohn, Francesco Maria Veracini, Franz Schubert, Francois Couperin și Nicola Porpora. 
Recitalul face parte din proiectul "RESTITUTIO" care constă în reconstituirea unor momente din recitaluri camerale susținute de George Enescu la Ateneul Român, în 12 noiembrie 1915 și 10 martie 1945, împreună cu pianiștii Theodor Fuchs, Teofil Demetrescu și violoncelistul Theodor Lupu. 
 

Marile serate muzicale ale Bucurestiului, în perioada 1-9 iulie

Bookmark and Share

Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii organizează, în perioada 1-9 iulie 2017, a treia ediție a festivalului internațional al muzicii de cameră intitulat "Marile Serate Muzicale ale Bucureștiului". Evenimentul reunește muzicieni din 8 țări, ce vor susține concerte la Ateneul Român și în sălile Operei Comice pentru Copii. Printre invitații ediției din acest an se numără Mario Hossen și Gernot Winischhofer (Austria), Richard Frank (Elveția), Michel Bourdoncle și Florian Murtaza (Franţa), Takashi Shimizu (Japonia), Vladimir Mendelssohn (Olanda), Felicia Filip, Anton Niculescu, Ioana Maria Lupașcu Andrei Licareț și Ana-Maria Negrea (România). Conducerea artistică a festivalului este asigurată de violoncelistul Anton Niculescu, solist concertist cu o carieră impresionantă ce include coordonarea partidei de violoncel din orchestra Teatrului Scala din Milano. 
Festivalul cuprinde 4 serii de concerte: "Marile Serate la Ateneul Român" - pe 7, 8 și 9 iulie, începând cu ora 19:00; "Marile Serate la Opera Comică pentru Copii", pe 1 și pe 6 iulie, de la ora 19:00 și 21:00, "Matineele festivalului", pe 1 și 2 iulie, de la ora 10:00, și "Întâlnirile cu Maeștrii Marilor Serate", pe 5 și 6 iulie, de la ora 19:00. Moderatorul celor 9 evenimente este reputatul regizor Cristian Mihăilescu. Noutățile pe care le aduce ediția din acest an includ un concert dedicat muzicii desenelor animate și un recital din creația compozitorului Astor Piazzolla. 
Elevii și studenți care doresc să ia parte la concertele programate la Ateneul Român pot primi o invitație gratuită în urma completării formularului de aici: bit.ly/MSMB2017-Invitație. De asemenea, ultimele bilete disponibile la evenimentele din festival au 50% reducere, începând de pe 26 iunie și pot fi achiziționate de aici: bit.ly/Bilete-MSMB2017. 
 

Chitaristul Costin Soare cântă la Craiova, în turneul 'De la Bach la Beatles'

Bookmark and Share

Chitaristul Costin Soare susţine astăzi, 30 iunie 2017, un nou recital din cadrul turneului "De la Bach la Beatles", un proiect al Asociaţiei Culturale Kitharalogos. La Muzeul de Artă din Craiova, de la ora 18,00, publicul va asculta Suita BWV 995 în la minor de Johann Sebastian Bach, dar şi piese din repertoriul formaţiei "Beatles". Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. 
Ultimul recital din cadrul turneului este programat în 1 iulie, la Institutul Cervantes din Capitală. Intrarea este liberă şi se face pe bază de invitaţie; aceasta se poate obţine scriind la adresa kithara.logos@gmail.com 
 

Un nou recital din proiectul 'Rute muzicale', la Sibiu

Bookmark and Share

Cel de-al doilea recital din cadrul proiectului "Rute muzicale" are loc astăzi, 30 iunie 2017, în Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA din Sibiu. Pianista Cristiana Mihart, violonistul Valentin Șerban, violistul Theodor Andreescu, violoncelistul Mihail Grigore și contrabasistul Victor Savca propun publicului Cvintetul "Păstrăvul" de Franz Schubert, inspirat de versurile poetului german Christian Friedrich Daniel Schubart. Muzica este însoţită de șase lucrări de manipulare fotografică, realizate de graficianul Iulian Sidorencu. 
Turneul "Rute muzicale" se află la cea de-a treia ediţie şi se desfăşoară în perioada 28 iunie - 6 iulie 2017. Următoarele recitaluri vor avea loc la Tulcea şi Mogoşoaia. 
 

Se deschide editia a V-a a Festivalului de Jazz de la Timisoara

Bookmark and Share

În perioada 30 iunie - 2 iulie 2017, se desfășoară Festivalul Jazz Timişoara, ediția a V-a. Concertele au loc în Piața Victoriei, Parcul Civic, Parcul Castelului, dar și în alte patru spații speciale pentru jam sessions: AMBASADA, Manufactura, D`arc și Aethernativ. Festivalul va fi deschis, de la ora 20,00, cu proiectul "Reveries" propus de interpreta vocală Ana Cristina Leonte. Va urma, de la ora 21,00, concertul formației Chick Corea Elektric Band. 
 

Actualitatea internaţională

Baritonul George Petean cântă la Opera Regală din Londra

Bookmark and Share

Baritonul George Petean evoluează astăzi, 30 iunie 2017, pe scena Operei Regale din Londra, în spectacolul "Traviata" de Giuseppe Verdi. Împreună cu celebrul artist român, care interpretează rolul "Georgio Germont", pe scenă se vor mai afla, ca solişti, soprana Corinne Winters şi tenorul Atalla Ayan. Regia este semnată de Richard Eyre, iar conducerea muzicală - de Maurizio Benini. Ultima reprezentaţie cu George Petean în distribuţia spectacolului "Traviata" de la Londra, va loc în 4 iulie 2017. 
 

ICR Viena - recital sustinut de pianista Ana Antonia Tudose

Bookmark and Share

Institutul Cultural Român de la Viena organizează astăzi, 30 iunie 2017, un recital pe care îl susţine pianista Ana Antonia Tudose. Programul cuprinde piese de Mihail Jora, George Enescu, Dinu Lipatti, Paul Constantinescu, Claude Debussy, Franz Liszt şi Frederic Chopin. 
Evenimentul face parte din seria de manifestări organizate lunar de Institutul Cultural Român de la Viena pe parcursul anului 2017, în contextul împlinirii a 100 de ani de la naşterea pianistului şi compozitorului Dinu Lipatti (19 martie 1917 - 2 decembrie 1950). 
 

Alexandru Badea si Elena Dediu, pe scena Teatrului de Stat din Baden

Bookmark and Share

Tenorul Alexandru Badea şi soprana Elena Dediu evoluează astăzi, 30 iunie 2017, la Teatrul de Stat din Baden, în spectacolul "Orpheus în infern" de Jacques Offenbach. Artiştii români interpretează rolurile "Orpheus" şi, respectiv, "Diana" în montarea semnată de regizorul Ulrike Beimpold. Conducerea muzicală: Franz Josef Breznik. Reprezentaţia va fi reluată pe scena amintită din Baden de încă 10 ori, până în 3 septembrie 2017. 
 

Vizualizări: 80

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

© 2019   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor