altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Se deschide stagiunea 2019-2020 a Filarmonicii 'George Enescu'
Bookmark and Share
Joi, 3 octombrie 2019, începe stagiunea 2019-2020 a Filarmonicii George Enescu. Concertul de deschidere va fi susținut de Orchestra simfonică a instituției, cu Christian Badea la pupitrul dirijoral, avându-l ca solist pe violonistul Liviu Prunaru. Pe afiș - Concertul op. 53 în la minor de Antonin Dvořák și Simfonia I în do minor de Johanhnes Brahms. Programul va fi reluat vineri, 4 octombrie, de la aceeași oră 19.00, la Ateneul Român.
 
Violonista Ioana Cristina Goicea, recital la Sala Radio
Bookmark and Share
În cadrul proiectului Moștenitorii României Muzicale, în data de 12 octombrie 2019 violonista Ioana Cristina Goicea va susține un recital pe scena Sălii Radio, alături de pianistul Andrei Banciu. Violonista, laureată a celebrei competiții Regina Elisabeta de la Bruxelles în luna mai a acestui an, va oferi un program alcătuit din lucrări semnate de Piotr Ilici Ceaikovski, Maurice Ravel şi Camille Saint-Saëns.
Proiectul Moștenitorii României Muzicale este organizat de Radio România Muzical, în colaborare cu Rotary Club Pipera și propune recitaluri susținute de tineri interpreți români de excepție. Evenimentele din acest proiect se desfășoară la Sala Radio și au avantajul unui program accesibil, de scurtă durată, fiind gândite pentru publicul larg.
 
Răzvan Stoica, în concert la ParkLake
Bookmark and Share
Sâmbătă, 5 octombrie 2019, violonistul Răzvan Stoica va fi protagonistul unui concert organizat de Radio România Muzical, la ParkLake Shopping Center. Începând cu ora 19.00, artistul va evolua împreună cu pianista Andreea Stoica și ansamblul Kamerata Stradivarius. În program - celebrele Anotimpuri la Buenos Aires de Astor Piazzolla și piese de virtuozitate semnate de Henryk Wieniawski.
Evenimentul marchează atât Ziua internațională a muzicii, sărbătorită la 1 octombrie, precum și proiectul Ascultă 5 minute de muzică clasică, derulat de postul nostru în spații neconvenționale din țară. Accesul publicului este liber.
Răzvan Stoica, posesorul unei viori Stradivarius din 1729, va oferi autografe pe noul său CD - Instinct, înregistrat alături de Kamerata Stradivarius, pe care se regăsesc atât Concertul nr.1 pentru vioară și orchestră de Max Bruch, precum și două lucrări pentru orchestră de coarde semnate de Edward Elgar și Astor Piazzolla.
 
Selecție pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene
Bookmark and Share
Tinerii muzicieni români cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani sunt invitați să participe la selecţia anuală pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO). Audițiile vor avea loc pe 3 noiembrie 2019 la Bucureşti, iar termenul limită pentru înscriere este 13 octombrie 2019. Participarea muzicienilor români la EUYO este sprijinită de Institutul Cultural Român.
Orchestra de Tineret a Uniunii Europene este un proiect muzical care reuneşte muzicieni talentați din toate ţările membre ale Uniunii Europene sub bagheta unor dirijori de faimă internaţională, într-o orchestră care transcende barierele sociale, culturale, politice şi economice. Concertele şi turneele susţinute în întreaga lume, colaborarea cu personalități ale lumii muzicale şi nivelul excepţional de pregătire al muzicienilor au făcut din EUYO una dintre cele mai prestigioase orchestre ale lumii. EUYO oferă șansa unei experiențe profesionale unice pentru tinerii instrumentiști care își doresc o carieră de muzicieni în orchestră. Dezvoltarea tehnicii interpretative la cel mai înalt nivel, experiența marilor săli de concert, întâlnirea cu cei mai buni maeștri îi pregătesc pentru o carieră internațională de succes.
EUYO susţine în general două turnee anuale, în primăvară şi în vară, care includ concerte în săli importante şi festivaluri ale Europei. Fiecare turneu este precedat de o perioadă de rezidenţă, de studiu şi repetiţii intensive. Pe lângă turneele tradiţionale, EUYO susţine frecvent concerte şi turnee în Europa şi pe alte continente.
Detalii complete privind condiţiile de participare și înscriere sunt disponibile pe site-ul pe www.euyo.eu/apply.
 
Calendarul muzical al zilei - 3 octombrie 2019
Bookmark and Share

  • Acum 137 de ani s-a născut compozitorul polonez Karol Szymanowski (3 octombrie 1882 - 29 martie 1937)
  • Dirijorul şi compozitorul polonez Stanislaw Skrowaczewski ar fi împlinit 95 de ani (3 octombrie 1923 - 21 februarie 2017)
  • Comemorăm 88 de ani de la moartea compozitorului danez Carl Nielsen (9 iunie 1865 - 3 octombrie 1931)
  • La mulţi ani muzicologului Dinu Ciocan - 86 ani (1933) şi compozitorului Csiki Boldizsar - 82 ani (1937)
  • Baritonul italian Ruggero Raimondi împlineşte 78 de ani (1941), iar violonistul francez Jean-Jacques Kantorow 74 de ani (1945)
  • Au trecut 52 de ani de la dispariţia dirijorului englez Malcolm Sargent (29 aprilie 1895 - 3 octombrie 1967) şi 37 de ani de la cea a pianistului canadian Glenn Gould (25 septembrie 1932 - 3 octombrie 1982)
  • Comemorăm 11 ani de la trecerea în eternitate a compozitorilor români George Draga (26 aprilie 1935 - 3 octombrie 2008) şi Aurel Stroe (5 mai 1932 - 3 octombrie 2008)

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Începe turneul 'Clasic la puterea a treia – Violoncellissimo'
Bookmark and Share
În perioada 3-11 octombrie 2019, se derulează turneul național extraordinar "Clasic la puterea a treia - Violoncellissimo". Concertele vor avea loc în 6 oraşe ale ţării - Tulcea, Piteşti, Alba Iulia, Arad, Bucureşti şi Bistriţa și vor fi susținute de violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu împreună cu discipolii săi care alcătuiesc ansamblul Violoncellissimo. În program sunt reunite, între altele, pagini de Tomaso Albinoni, David Popper, Heitor Villa Lobos, Constantin Dimitrescu și Astor Piazzolla. Primul concert din această serie are loc la Casa Avrimide din Tulcea, de la ora 19,00.
 
Filarmonica din Arad deschide noua sa stagiune
Bookmark and Share
Joi, 3 octombrie, Filarmonica din Arad deschide stagiunea 2019-2020 cu spectacolul Traviata de Giuseppe Verdi. Sub conducerea dirijorului Hermann Szabolcs din Ungaria, vor evolua ca soliști, între alții, soprana Vámosi Katalin, tenorul Yanis Benabdallah și baritonul Busa Tamás, acompaniați de Corul și Orchestra Filarmonicii arădene. Regia este semnată de Dominik Am Zehnhoff-Söns din Austria și Bogdan Costea. Ora de începere: 19,00.
 
Josu de Solaun, concert la Filarmonica din Satu Mare
Bookmark and Share
Pianistul Josu de Solaun concertează joi, 3 octombrie 2019, la Filarmonica Dinu Lipatti din Satu Mare. Muzicianul va interpreta Concertul op. 38 în Re bemol major de Aram Haciaturian. Programul va fi completat de Cinci tablouri ungare semnate de Bela Bartok şi Simfonia a IX-a Din lumea nouă de Antonin Dvorak. La pupitrul dirijoral se va afla Shinya Ozaki din Japonia. Ora de începere: 18,30.
 
Festivalul In memoriam 'Constantin Silvestri', între 3 și 31 octombrie
Bookmark and Share
Joi, 3 octombrie 2019, de la ora 19.00, se deschide Festivalul Muzical Internațional In memoriam Constantin Silvestri, ediția a 29-a, eveniment organizat de Filarmonica din Târgu Mureș până în 31 octombrie. Primul concert din această serie, dirijat de Nicolae Moldoveanu, include în program Jocuri populare românești din Transilvania op.4 de Constantin Silvestri, Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră de Ludwig van Beethoven și Psalmus Hungaricus de Zoltan Kodály. Soliști - pianistul Eduard Kunz și tenorul Szerekován János. Participă Corul mixt pregătit de Vasile Cazan și Orchestra Simfonică a Filarmonicii din Târgu Mureş.
 
Leonard Boga dirijează Orchestra Filarmonicii din Pitești
Bookmark and Share
Dirijorul Leonard Boga și pianista Andra Mărgineanu sunt protagoniștii concertului organizat de Filarmonica din Pitești joi, 3 octombrie 2019. La Centrul Multifuncțional din oraș, vor fi interpretate Uvertura operei Oberon de Carl Maria von Weber, Concertul nr. 23 în la major de Wolfgang Amadeus Mozart și Simfonia a V-a de Franz Schubert. Ora de începere: 19,00.
 
Pianistul Horia Maxim concertează la Filarmonica din Oradea
Bookmark and Share
Pianistul Horia Maxim concertează joi, 3 octombrie 2019, de la ora 19.00, la Filarmonica din Oradea. Muzicianul va interpreta partitura solistică a Concertului op. 16 de Edvard Grieg. Celebra lucrare va fi încadrată în program de două opusuri semnate Piotr Ilici Ceaikovski: Capriciul italian și Simfonia a V-a în mi minor. La pupitrul Orchestrei Filarmonicii orădene se va afla Cesar Alvarez din Spania.
 

Vizualizări: 4

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor