altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Romanian Chamber Orchestra, în această seară, la Sala Radio
Bookmark and Share
În această seară, pe scena Sălii Radio va urca Romanian Chamber Orchestra, ansamblu format din muzicieni români cunoscuți atât la nivel național, cât și pe plan internațional. Orchestra a fost înfiinţată la inițiativa directorilor săi artistici, violonistul Alexandru Tomescu și violistul Ladislau Cristian Andriș, cu dublul scop de a reuni muzicieni români de marcă, precum și de a promova noi tineri interpreți, în urma unor cursuri de măiestrie. Dirijorul serii este Cristian Măcelaru, iar programul cuprinde Divertismentul de Béla Bartók, MikroDivertisment de Dan Variu și Serenada op. 48 în do major de Piotr Ilici Ceaikovski. Evenimentul se desfășoară în cadrul seriei „Moștenitorii României Muzicale”, proiect organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera ce propune concerte susținute de tineri muzicieni cunoscuți la nivel internațional. 
 
A treia zi a Festivalului SoNoRo
Bookmark and Share
Ediția a XIV-a a Festivalului SoNoRo continuă și astăzi, 3 noiembrie, cu două eveniemnte. Primul recital are loc începând cu ora 11, la Muzeul de Artă Recentă, fiind intitulat 'Fuchsiada - Destinul straniu al domnului Fuchs, pianistul'. Programul muzical al evenimentului este alcătuit din lucrări semnate de compozitori precum Frédéric Chopin, Serghei Prokofiev, Fritz Kreisler, Antonin Dvořák sau Erwin Schulhoff. Protagoniști sunt pianista Diana Ketler, violoncelistul Justus Grimm și violonistul Nicolas Dautricourt, alături de Andrei Țărnea.
Începând cu ora 19, la Templul Coral are loc recitalul 'Songs and Dances of life', în cadrul căruia vor evolua violoniștii Nicolas Dautricourt și Mihaela Martin, violiștii Meghan Cassidy și Răzvan Popovici, violonceliștii Justus Grimm și Frans Helmerson alături de pianista Diana Ketler. Din programul serii fac parte opusuri de Pablo Casals, Gideon Klein și Felix Mendelssohn. 

 
Începe Festivalul 'Meridian'
Bookmark and Share
Astăzi, 3 noiembrie 2019, începe ediția a XV-a a Festivalului 'Meridian'. Purtând titlul 'Grădini Sonore', seria actuală oferă publicului pasionat de muzica modernă și contemporană atât concertele tradiționale pentru Festivalul 'Meridian', cât și evenimente unice din acest punct de vedere.
De la ora 11,00, la Sala de Vizionări a Universității Naționale de Muzică din București are loc simpozionul 'Grădini Sonore'. Participă Valentina Sandu-Dediu, Doina Rotaru, Costin Moisil, Diana Rotaru, Sabina Ulubeanu, Lena Vieru-Conta, Maria Isabela Nica şi Vlad Ghinea.
Începând cu ora 17, Sala 'George Enescu'  a aceleiaşi instituţii găzduieşte primul concert al festivalului. Sub genericul 'Grădina ritualurilor', ansamblul de percuție 'GAME' condus de Alexandru Matei şi avându-l pe trombonistul Florin Pane drept invitat, va oferi publicului lucrări de Octavian Nemescu, Diana Vodă-Nuțeanu, Adrian Iorgulescu şi Doina Rotaru. 
La Ateneul Român se desfășoară, de la ora 19,00, concertul simfonic intitulat 'Grădina fragedă'. Orchestra Filarmonicii Altenburg-Gera va fi condusă de Laurent Wagner pe scena Sălii Mari. În primă audiţie românească va fi interpretat Concertul pentru violoncel şi orchestră de Dan Dediu - moment transmis în direct de Radio România Muzical. Solistul serii este violoncelistul Mircea Marian. Publicul va mai putea audia Simfonia I de Johannes Brahms. Concertul stă sub semnul împlinirii celor 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului.


 
Radu Vâlcu Quartett în recital la Sala Teatrelli
Bookmark and Share
În această seară, la Sala Teatrelli are loc un recital susținut de 'Radu Vâlcu' Quartett. Publicul se va putea bucura de un program cu influențe din jazz, folclor, world music sau muzică contemporană. Formația este alcătuită din Radu Vâlcu la chitară, Andrei Petrache la pian, Mihai Balabaș la vioară și - ca invitat special - percuționistul Alexandru Badea. Evenimentul de azi se desfășoară în seria de concerte ConnectArts.ro, un proiect al Asociației culturale ISVOR, o platformă de educație non-formală.
 
Recital de chitară la Centrul "Tinerimea Română"
Bookmark and Share
Începând cu ora 19, la Centrul Național de Artă 'Tinerimea Română' are loc astăzi, 3 noiembrie, un recital de muzică și poezie renascentistă și barocă. Pe afișul evenimentului îi regăsim pe Nicolae Szekely - vihuela, chitară barocă, lăută renascentistă, archlute - și pe actrița Monica Odagiu. Evenimentul face parte din ediția a IX-a a 'Serilor de chitară', organizată de Asociația Kitharalogos.
 
"Bărbierul din Sevilla" - la Opera Naţională Bucureşti
Bookmark and Share
Spectacolul 'Bărbierul din Sevilla' de Gioachino Rossini este propunerea de astăzi, 3 noiembrie, la Opera Națională din București, începând cu ora 18:30. Distribuția îi reuneşte pe baritonul Iordache Basalic - 'Figaro', mezzosoprana Mihaela Ișpan este 'Rosina' iar tenorul invitat Mihai Irimia este 'Contele Almaviva'. Regia, scenografia, mișcarea scenică și luminile au fost gândite de italianul Matteo Mazzoni, iar coregrafia este semnată de Andrea Gavriliu, în timp ce conducerea muzicală va fi asigurată de Ciprian Teodorașcu. Următoarea reprezentație a spectacolului are loc în data de 6 noiembrie.
 
Calendarul muzical al zilei - 3 noiembrie 2019
Bookmark and Share

  • Se împlinesc 218 ani de la naşterea compozitorului italian Vincenzo Bellini (3 noiembrie 1801 - 23 septembrie 1835)
  • Comemorarea compozitorului francez Florimond Hervé - 127 ani (30 iunie 1825 - 3 noiembrie 1892)
  • Au trecut 83 de ani de la moartea compozitorului român Filip Lazăr (6 mai 1894 - 3 noiembrie 1936)
  • Compozitorul german Dieter Acker ar fi împlinit 79 ani (3 noiembrie 1940 - 27 mai 2006)
  • 14 ani au trecut de la dispariţia compozitorului român Adrian Raţiu (28 iulie 1928 - 3 noiembrie 2005)
  • În urmă cu 86 de ani s-a născut soprana Mariana Stoica (3 noiembrie 1933 - 31 ianuarie 2009)

 


 

Ştiri muzicale din ţară

'Contesa Maritza' la Opera din Brașov
Bookmark and Share
Festivalul Internațional de Operă, Operetă și Balet organizat de Opera din Brașov se încheie astăzi, 3 noiembrie, cu o reprezentație a operetei 'Contesa Maritza' de Emmerich Kálmán. În distribuția serii regăsim soliști ai instituției, precum soprana Mădălina Bourceanu în rolul titular, baritonul Cosmin Marcovici - 'Tassilo', iar soprana Andromeda Nemeș este 'Lisa'. La pupitrul dirijoral se află Mircea Holiartoc, scenografia și costumele sunt realizate de Rodica Gârștea, iar regia a fost semnată de Dan Antipa. 
 
63 de ani de la înființarea Operei din Iași
Bookmark and Share
Cu ocazia aniversării a 63 de ani de la înființarea Opere Naționale Române din Iași, instituția propune o reprezentație a spectacolului 'Tosca' de Giacomo Puccini. Începând cu ora 18:30, pe scenă vor evolua soprana Diana Bucur în rolul principal, tenorul invitat Raffaele Abete - 'Cavaradossi', iar baritonul Ventseslav Anastasov este 'Scarpia'. Conducerea muzicală este asigurată de Alessandro Cedrone. 
 

Actualitatea internaţională

Sinziana Mircea în Gala 'Golden Classical Music Awards'
Bookmark and Share
Pianista Sînziana Mircea revine în această seară pe scena de la Carnegie Hall din New York în cadrul Galei Concursului 'Golden Classical Music Awards'. Artista a fost distinsă cu Premiul I în această ediție a concursului american. Evenimentul marchează, de asemenea, 3 ani de la primul său recital la Carnegie Hall. În data de 14 noiembrie, Sînziana Mircea va susține un recital pe scena Sălii Radio, în seria 'Moștenitorii României Muzicale', organizată de postul nostru.
 
Orchestra Filarmonicii din Pitești - turneu în Coreea de Sud
Bookmark and Share
Orchestra simfonică a Filarmonicii din Pitești începe astăzi, 3 noiembrie, un turneu în Coreea de Sud. Sub bagheta lui Juan Jose Navarro, muzicienii români vor interpreta lucrări semnate de compozitori precum Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn sau Edvard Grieg. Prima oprire din cadrul turneului are loc, începând cu ora locală 19, în orașul Mokpo. Soliștii orchestrei vor fi artiști sud-coreeni, iar seria de concerte susținute de ansamblul piteștean alături de aceștia se desfășoară până în data de 14 noiembrie.
 

Vizualizări: 4

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor