altmarius

cultură şi spiritualitate

'Green Hours Jazz Fest', ediţia a X-a, a ajuns la final
Bookmark and Share
Ultimele două concerte de pe agenda ediției cu numărul 10 a Festivalului de Jazz „Green Hours” au loc în această seară, de la ora 18:30. În prima parte, va putea fi ascultat basistul danez Jasper Høiby, care, după „Phronesis”, aduce la București un nou proiect muzical intitulat „Fellow Creatures”. Iar membrii grupului „Tin Men & the Telephone” își prezintă cel mai nou album, „World Domination volume 1: Furie”. 
Începând din 31 mai, „Green Hours Jazz Fest” a adus la București artiști din 11 tări care și-au prezentat proiectele muzicale, găzduiți de grădina discretă și primitoare din Calea Victoriei nr.120. 
 
Festivalul 'Opera copiilor' a ajuns la final
Bookmark and Share
Festivalul Opera copiilor, organizat de Opera Comică pentru Copii, a ajuns la ediția cu numărul patru. Începând cu data de 29 mai și până astăzi, evenimentele au sărbătorit ziua copiilor, oferindu-le acestora diverse spectacole și surprize și propunând totodată şi activități pentru întreaga familie: spectacole în aer liber, un târg educațional, workshop-uri și ateliere, spaţii de joacă şi concursuri. Programul ultimei zile de festival începe la ora 10:00, cu concertul-lecţie „Petrică și Lupul”. Celebra poveste imaginată de compozitorul rus Serghei Prokofiev se va relua și de la ora 12:00, în Sala „Mozart”. Iar de la orele 11:00 și 17:00, Sala Mare a instituției găzduiește celebrul musical „Sunetul muzicii” de Richard Rodgers și Oscar Hammerstein, care va putea fi urmărit în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu. Și tot de la 11:00, cu reluare de la ora 13:00, Opera Comică pentru Copii prezintă spectacolul de balet „Fata babei și fata moșului”, în coregrafia lui Mihai Babușka. Acesta vine ca urmare a succesului trilogiei spectacolelor de teatru „Punguța cu doi bani”, „Ivan Turbincă” și „Harap Alb” și este programat să aibă loc în ambianța Sălii UnderGrant. 
Intrarea publicului la toate evenimentele este liberă. 
 
'Aida' de Giuseppe Verdi, pe afişul Operei Naţionale Bucureşti
Bookmark and Share
Opera Naţională Bucureşti prezintă astăzi, 3 iunie 2018, spectacolul „Aida” de Giuseppe Verdi. Sub conducerea dirijorului Iurie Florea, evoluează ca solişti, între alţii, soprana Bianca Mărgean, tenorul Daniel Magdal, mezzosoprana italiană Rossana Rinaldi şi baritonul Cătălin Țoropoc. Regia este semnată de Plamen Kartalov. Spectacolul începe la ora 18:30. 
 

Ştiri muzicale din ţară

'Gală aniversară Corneliu Murgu', la Opera Română din Timişoara
Bookmark and Share
De la ora 19:00, Opera Națională Română din Timișoara găzduiește o gală aniversară dedicată directorului instituției, tenorul Corneliu Murgu. Cu prilejul împlinirii vârstei de 70 de ani, muzicianul va fi omagiat de o serie de artiști lirici, dintre care îi amintim pe Ștefan Pop, Alin Stoica, Ștefan Ignat, Mihaela Marcu și Ioan Hotea. În compania corului și orchestrei operei timișorene, aceștia vor interpreta, printre altele, muzici semnate de Wolfgang Amadeus Mozart, Giuseppe Verdi, Charles Gounod și Jules Massenet. Prezentarea evenimentului îi revine lui Ioan Holender, iar conducerea muzicală va fi asigurată de Giuliano Carella și de Victor Dumănescu. 
 
'Indiile Galante', din nou pe scena operei ieşene
Bookmark and Share
În această seară, Opera Națională Română din Iași vă invită să urmăriți spectacolul „Indiile Galante” de Jean-Philippe Rameau, într-o versiune regizorală semnată de Andrei Șerban. Soliștii, corul, orchestra și baletul operei ieșene vor fi conduse de dirijorul Ciprian Teodorașcu, iar în distribuție îi regăsim pe Cristina Grigoraș, Daniel Mateianu și Andrei Fermeşanu, printre alții. Ora de începere a evenimentului este 18:30. 
 
Opera din Braşov propune astăzi un spectacol dedicat copiilor
Bookmark and Share
De la ora 16:30, Opera din Brașov prezintă, în ambianța Coresi Shopping Resort din municipiu, un spectacol prilejuit de Ziua Internațională a Copilului. În premieră, cei mici și cei mari vor putea urmări Comedia Cu Cântece „Cocoșelul neascultător” de Ion Lucian. Vor urca pe scena mall-ului brașovean artiștii Operei din Brașov: Irina Iftene, Sonia Hazarian, Anca Panait, Marcel Zănescu, Cristian Dicu, Meda Enăcache, Mihaela Pop. Regia spectacolului este imaginată de Constantin Ungureanu. 
 
Flautistul Ion Bogdan Ştefănescu porneşte în Turneul Flautul fermecat - 'Twenty Shades of Music'
Bookmark and Share
Începând de astăzi și până în data de 10 iunie, flautistul Ion Bogdan Ștefănescu pornește din nou la drum într-un turneu Flautul fermecat intitulat, de această dată, „Twenty Shades of Music”. Itinerarul cuprinde șase recitaluri în șase orașe din cele trei provincii istorice ale României, prima oprire fiind programată astăzi, de la ora 19:00, la Sinagoga din Bistrița. 
Ediția din acest an a turneului Flautul Fermecat marchează 100 de ani de la Marea Unire, prilej cu care Ion Bogdan Ștefănescu și chitaristul Costin Soare au pregătit un program special, care include lucrări de Celso Machado, Béla Bártok, Astor Piazzolla, Miroslav Tadic, la care se adaugă piese pentru chitară de Ariel Ramirez și Jorge Morel, care vor fi interpretate de Costin Soare. Ion Bogdan Ștefănescu va folosi toate tipurile de flaut, de la cel bas la piculină, urmărind crearea unei simbioze perfectă cu sunetul chitarei. 
„Sunt sigur că melomanii vor reacționa la această nouă propunere sonoră. O consider a fi combinația perfectă”, declara protagonistul turneului „Flautul Fermecat”. 
 
Turneul 'Stradivarius' 2018 - la Sala 'Thalia' din Sibiu
Bookmark and Share
La Sala „Thalia” din Sibiu are loc astăzi, de la ora 19:00, un nou recital din cadrul Turneului Internațional „Stradivarius” susţinut de violonistul Alexandru Tomescu și de pianista Angela Drăghicescu. Aflat la cea de-a XI-a ediţie, turneul este intitulat, de această dată, „Balada, un secol de muzică” şi include 17 concerte în România și o serie de concerte în străinătate. 
Programul propus publicului în acest an cuprinde Mica suită de Mihail Jora, Temă cu variațiuni din Sonatina op. 1 de Dinu Lipatti, Legenda, Aubade și Hora Unirii de George Enescu, Siciliana de Constantin Nottara, Serenada de Mircea Chiriac, precum și Habanera din creația lui Dumitru Capoianu, Sonatina de Tiberiu Olah și aranjamentul pentru vioară, pian și cor al Baladei de Ciprian Porumbescu, realizat de Grigore Cudalbu și interpretat cu participarea Corurilor Naționale din programul „Cantus Mundi” și a Corului de Copii Radio. 
Turneul „Stradivarius” susține o cauză socială și de interes public - „Sunet pentru sănătatea copiilor”, proiect derulat de organizația neguvernamentală „Life Educational for All”,care se preocupă de dotarea cu audioteci a saloanelor pentru copii din spitalele din ţară, dar și cu aparatură electronică tv, dvd player, audioplayer, căști, dvd, cd-uri, cu jocuri, instrumente muzicale pt copii, cărți de desenat și de citit și diverse consumabile. 
 

Actualitatea internaţională

Concert în memoria sopranelor Hariclea Darclée şi Emmy Destinn, la Academia de Arte Muzicale din Praga
Bookmark and Share
În această seară, în Sala „Martinu” a Facultăţii de Muzică şi Dans din cadrul Academiei de Arte Muzicale din Praga are loc recitalul susținut de soprana română Anda-Louise Bogza, dedicat memoriei a două dintre cele mai importante soprane de la sfârșitul secolului al XIX-lea - începutul secolului XX. Este vorba despre artista română Hariclea Darclée şi de soprana de origine cehă Ema Destinová (Emmy Destinn) 
Programul muzical cuprinde pagini semnate de Vincenzo Bellini, Claude Debussy, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini şi Antonín Dvořák. Acompaniamentul pianistic va fi realizat de István Dénes. 
Evenimentul este organizat cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Praga, iar intrarea este liberă. 
 


Vizualizări: 36

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

197 state 

(ultimul: Anguilla)

Numar de steaguri: 260

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 45

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 85.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

28 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26. POVESTI SASESTI

http://povestisasesti.com/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

29. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

30. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

31. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

32. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Evenimente

Ianuarie 2019
SLMMMVS
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
       

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

© 2019   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor