altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Turneul 'Pianul călător' continuă cu un recital la Bucureşti
Bookmark and Share
Pianistul Horia Mihail continuă ediţia a X-a a turneului 'Pianul călător'. Următorul recital va fi susținut astăzi, 3 iulie 2020, de la ora 19:00, în Grădina cu Filme de la Cinema&More din București. Programul va cuprinde lucrări semnate de Ludwig van Beethoven: 'Sonata lunii', Sonata nr. 21 op.53 în do major 'Waldstein', 32 de variaţiuni în do minor pe o temă originală şi Bagatela în la minor 'Für Elise'.
 
Sâmbătă, 4 iulie, se încheie seria de emisiuni educative Pavilion
Bookmark and Share
Sâmbătă, 4 iulie 2020, pe pagina de Facebook Radio România Muzical veți putea urmări de la ora 11.00 ultimul episod al seriei Pavilion, serie de emisiuni educative pentru copii, organizată de Asociaţia Tribul artistic. Cel de-al șaselea episod va reuni muzicieni ce au fost deja prezenți în cadrul proiectului. Este vorba de violoniștii Vlad Popescu și Radu Dunca, acompaniați la pian de Andreea Spînu. Aceștia propun o călătorie muzicală în țări precum Franța, Mexic până în deșertul din Egipt. Prezentator va fi actorul Ionuț Marian Pârvulescu.
 
Miercuri, 8 iulie și joi, 9 iulie au loc ultimele concerte din seria Concertelor Roz
Bookmark and Share

Următoarele două concerte din seria 'Concertelor Roz' organizate de Postul Radio România Muzical și Orchestrele Radio România, vor avea loc miercuri, 8 iulie, și joi, 9 iulie 2020. Violonistul Alexandru Tomescu și pianistul Andrei Gologan, care-l înlocuiește în ultimul moment pe Josu de Solaun, vor susține ultimul recital cu program Beethoven. Din creația compozitorului german cei doi soliști vor interpreta Sonatele nr. 3 op. 12 în Mi bemol major și nr. 4 op. 23 în la minor. Andrei Gologan a absolvit studiile Universității Mozarteum din Salzburg. A susținut numeroase recitaluri și a colaborat cu personalităţi importante ale lumii muzicale precum: pianistul Ferenc Rados, pianistul Sergey Babayan, violonista Pamela Frank și pianistul Sir Andras Schiff. Andrei Gologan este, de asemenea, și laureat al Concursului de pian "Vladimir Horowitz", din Kiev şi "European Lions Club Piano Competition", din Istanbul.

Joi, 9 iulie, vor încheia seria jazz trio-ul format din pianistul Sorin Zlat, contrabasistul Alexandru Marin și toboșarul Iulian Nicolau. Concertul va cuprinde o selecție dintre cele mai reprezentative lucrări compuse de leaderul grupului - pianistul Sorin Zlat: The Land of Dreams, Wake Up, Invoulution, Rimbaud & Verlaine, Little Maximus si multe altele.

Ambele concerte se vor desfășura fără public, ele putând fi ascultate în transmisiune directă de la ora 19.00 la Radio România Muzical și Radio România Cultural.

Mai multe detalii despre Andrei Gologan:

Recunoscut pentru o substanță intelectuală și spirituală intensă, pianistul Andrei Gologan a dobândit sprijinul și îndrumarea unor muzicieni renumiți, precum Sir András Schiff sau Richard Goode. Andrei a fost caracterizat ca "un poet al pianului" (Süddeutsche Zeitung) cu "o varietate bogată de sonorități" și "brilianță tehnică" (General-Anzeiger Bonn). La invitația personală a pianistului Sir András Schiff, Andrei a făcut parte din proiectul Building Bridges, o inițiativă a maestrului Schiff de a descoperi și a susține noua generație de tineri pianiști. Acest proiect a inclus recitaluri în săli prestigioase precum Konzerthaus Berlin, Antwerp deSingel sau Beethovenhaus Bonn.

În ultimii ani, Andrei a concertat în săli importante precum Herkulessaal - München, Stiftung Mozarteum - Salzburg sau St. Martin in the Fields - Londra. Pasionat de muzica de cameră, Andrei a fost invitat la festivalurile de muzică de camera din Kronberg, Kryzyowa sau Vilagarcia de Arousa, colaborând astfel cu muzicieni precum Gidon Kremer, Christian Tetzlaff, Hans Gansch sau Jennifer Stumm. Experiment și ca solist, Andrei a colaborat cu orchestre precum Camerata Salzburg, Orchestra Filarmonică din Kiev sau Orchestra de Camera Sándor Végh. În ianuarie 2019, Andrei a fost invitat să participe la un workshop susținut de către Sir András Schiff în cadrul festivalului Mozartwoche din Salzburg, interpretând Concertul Nr. 9, KV. 271 de W. A. Mozart împreună cu orchestra Camerata Salzburg. Concertul a fost transmis în direct pe platforma virtuală Fidelio. Andrei este câștigător al concursurilor Vladimir Horowitz, Kiev si Lions Club European Music Competition, Istanbul și este bursier atât al festivalurilor din Verbier, Liechtenstein și Oxford, cât și al Academiei de muzică IMS Prussia Cove.

De-a lungul anilor, Andrei a avut șansa să lucreze cu muzicieni precum Gidon Kremer, Gabor Takács-Nagy, Ferenc Rados, Pamela Frank, Hung-Kuan Chen sau Thomas Adès și este îndrumat de pianiștii Sir András Schiff, Richard Goode și Claudio Martinez-Mehner. Născut în Piatra Neamț, pianistul Andrei Gologan a început studiul pianului la vârsta de 5 ani. După mai puțin de jumătate de an, preșcolarul Andrei câstigă deja primul lui premiu, interpretând lucrări semnate de Czerny, Schumann și Beethoven. Recent, Andrei și-a încheiat studiile la Universitatea Mozarteum din Salzburg, la clasa lui Pavel Gililov. De-a lungul studiilor, Andrei a fost sponsorizat cu generozitate atât de PE-Förderung für Studierende der Musik, cât și de Lions Club, Austria.


 
Miecuri, 1 iulie, s-a anunțat câștigătorul bursei 'Moștenitorii României muzicale'
Bookmark and Share
Miercuri, 1 iulie 2020, a fost anunţat câştigătorul bursei Moştenitorii României muzicale. Bursa Moștenitorii României Muzicale este oferită de Rotary Club Pipera şi Radio România Muzical. Pianistul Cadmiel Boţac a fost desemnat câştigătorul acestei burse în valoare de 4000 de euro. În vârstă de 23 ani, Cadmiel Boțac este în prezent masterand la Academia de Muzică și Arte din Viena. Tot ca parte a bursei sale, Cadmiel Boțac va susține un recital la Sala Radio și un concert alături de Orchestra Națională Radio; iar înregistrările de studio pe care le-a realizat pentru Radio România Muzical în urma premiului câștigat în 2018 la Concursul internațional de pian 'Transilvania' de la Brașov, vor fi incluse pe un disc al Editurii Casa Radio ce va apărea în anul 2021.
Pe lângă bursa oferită, juriul a decis să susțină și alți tineri talentați ce au participat la proiectul Moștenitorii României Muzicale.
Pianista Kira Frolu, în vârstă de 20 ani, în prezent studentă la Academia Regală de Muzică din Londra, va fi invitată să susțină un concert alături de Orchestra de Cameră Radio, dar și alături de Cvartetul Arcadia, în cadrul Festivalului 'Toamna muzicală clujeană', precum și un concert în cadrul stagiunii Filarmonicii 'Transilvania' din Cluj-Napoca.
Contrabasistul Vlad Rațiu, în vârstă de 23 ani, este invitat să realizeze o sesiune de înregistrări speciale la Sala Radio și de asemenea, să susțină un concert alături de Orchestra de Cameră Radio, iar violoncelistul Cornelius Zirbo - 22 ani, va fi solistul Orchestrei Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca într-un concert din stagiunea viitoare și va realiza o serie de înregistrări speciale în studiourile Radio România.
Pe lângă acestea, toți finaliștii vor fi invitați să susțină recitaluri în seria 'Concertelor roz' organizate de Radio România Muzical și Orchestrele Radio România și vor fi invitați în emisiunile Radio România Muzical.
 
Duminică, 5 iulie - nouă transmisiune online din seria ‘Gustări muzicale’
Bookmark and Share
Duminică, 5 iulie 2020, pianistul Sorin Zlat și cântăreața de jazz Mihaela Alexa sunt invitații recitalului online din seria ‘Gustări Muzicale’ organizată de Cătălin Milea. Recitalul poate fi urmărit în direct, de la ora 15.00, pe pagina de Facebook Radio România Muzical şi pe cea a saxofonistului Cătălin Milea.
 
Calendarul muzical al zilei - 3 iulie 2020
Bookmark and Share

  • 1854 S-a născut compozitorul ceh Leos Janacek (decedat 12.08.1928) 166 ani
  • 1880 S-a născut dirijorul german Carl Schuricht (decedat 7.01.1967) 140 ani
  • 1920 S-a născut organistul român Iosif Gerstenengst (decedat 11.01.1992) 100 ani
  • 1930 S-a născut dirijorul german Carlos Kleiber (decedat 13.07.2004) 90 ani
  • 1936 Aniversarea tenorului român Cornel Rusu 84 ani
  • 1939 Aniversarea mezzosopranei germane Brigitte Fassbaender 81 ani
  • 1952 Aniversarea compozitorului român Horia Şurianu 68 ani
  • 1973 Comemorarea compozitorului român Vasile Popovici 47 ani
  • 1973 Comemorarea dirijorului ceh Karel Ancerl 47 ani
  • 1991 Comemorarea compozitorului român Sigismund Toduţă 29 ani

 


 

Ştiri muzicale din ţară

La Filarmonica din Sibiu au loc două concerte în aer liber
Bookmark and Share
Astăzi, 3 iulie 2020, la Filarmonica din Sibiu vor avea loc două concerte în aer liber. De la ora 19.00 publicul este invitat la recitalul susținut de de organiștii Eduard Antal și Vlad Vișenescu din cadrul Festivalului 'Orgile României'. În program vor fi opusuri semnate de Carl Philipp Emanuel Bach, Georg Muffat și Johann Sebastian Bach, iar de la ora 21.00 va avea loc recitalul Perpetuum Jazz susținut de ansamblul Traffic Strings.
 
Balul Operei din Cluj-Napoca în transmisiune online
Bookmark and Share
Astăzi, 3 iulie 2020, de la ora 18.00 veți putea urmări în transmisiune online înregistrarea din 29 februarie 2020 a Balului Operei organizat la Opera Națională Română din Cluj-Napoca. Evenimentul s-a desfășurat cu participarea orchestrei și ansamblului de balet ale instituției. Soliști au fost soprana Mihaela Marcu, tenorul Ioan Hotea și basul Corneliu Huțanu. Dirijor - David Crescenzi.
 
'Fascinația ritmului' - concert simfonic în aer liber organizat de Filarmonica Moldova
Bookmark and Share
Publicul este invitat astăzi, 3 iulie 2020, de la ora 19.00 la concertul simfonic 'Fascinația ritmului' organizat de Filarmonica Moldova din Iași la Teatrul de Vară din Amfiteatrul Palas. În interpretarea Orchestrei Filarmonicii ieșene, dirijate de Radu Postăvaru', veți putea audia o selecție de lucrări semnate de compozitori precum Georg Friederich Haendel, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven și alții.
 
Recital coral în aer liber organizat de Filarmonica Oltenia
Bookmark and Share
Corala academică a Filarmonicii Oltenia din Craiova va susține astăzi, 3 iulie 2020, un recital în aer liber. Pregătit și dirijat de Eugen Petre Sandu ansamblul va interpreta o selecție de lucrări din repertoriul coral universal, dar și opusuri semnate de compozitori români precum Sabin Pautza, Adrian Pop, Ion Vidu sau Gheorghe Danga. Recitalul va avea loc de la ora 19.00 la Teatrul de Vară din Parcul 'Nicolae Romanescu'.

 
Ansamblul de muzică veche 'Flauto Dolce' - recital aniversar în aer liber
Bookmark and Share
Ansamblul 'Flauto Dolce' va susține astăzi, 3 iulie 2020, un recital cu ocazia celebrării a 20 de ani de activitate. Ansamblul clujean de muzică veche va interpreta o selecție de lucrări din perioada Barocului. Invitați vor fi Gabor Hegyi din Germania, interpret la trompetă barocă, și Ciprian Câmpean din Cluj-Napoca, interpret la violoncel baroc.
Evenimentul se va desfășura în aer liber, de la ora 19.00, în curtea parohiei Sf. Mihail din Cluj-Napoca. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
 
'Greatest love songs' - recital în aer liber la Filarmonica Paul Constantinescu din Ploiești
Bookmark and Share
'Greatest love songs' se intitulează recitalul ce reunește o selecție de cântece de dragoste interpretate de pianista Ioana Maria Lupașcu și de Violeta Barac Visarion - voce. Începând cu ora 20.00, veți putea asculta piese celebre precum 'Love Me Tender' sau 'Somewhere Over The Rainbow'. Recitalul va avea loc în curtea Filarmonicii ploieștene.
 

Vizualizări: 6

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor