altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Violonista Ioana Cristina Goicea, în recital la Sala Radio
Bookmark and Share
În cadrul proiectului Moștenitorii României Muzicale, în data de 12 octombrie 2019, Ioana Cristina Goicea va susține un recital pe scena Sălii Radio, alături de pianistul Andrei Banciu. Violonista, laureată a celebrei competiții Regina Elisabeta de la Bruxelles în luna mai a acestui an, va oferi un program alcătuit din lucrări semnate de Piotr Ilici Ceaikovski, Maurice Ravel şi Camille Saint-Saëns.
Proiectul Moștenitorii României Muzicale este organizat de Radio România Muzical, în colaborare cu Rotary Club Pipera și propune recitaluri susținute de tineri interpreți români de excepție. Evenimentele din acest proiect se desfășoară la Sala Radio, având avantajul unui program accesibil, de scurtă durată, fiind gândite pentru publicul larg.
 
Răzvan Stoica, în concert la ParkLake
Bookmark and Share
Sâmbătă, 5 octombrie 2019, violonistul Răzvan Stoica va fi protagonistul unui concert organizat de Radio România Muzical, la ParkLake Shopping Center. Începând cu ora 19.00, artistul va evolua împreună cu pianista Andreea Stoica și ansamblul Kamerata Stradivarius. În program - celebrele Anotimpuri la Buenos Aires de Astor Piazzolla și piese de virtuozitate semnate de Henryk Wieniawski.
Evenimentul marchează atât Ziua internațională a muzicii, sărbătorită la 1 octombrie, precum și proiectul Ascultă 5 minute de muzică clasică, derulat de postul nostru în spații neconvenționale din țară. Accesul publicului este liber.
Răzvan Stoica, posesorul unei viori Stradivarius din 1729, va oferi autografe pe noul său CD - Instinct, înregistrat alături de Kamerata Stradivarius.
 
'Lumea lui Peter Pan', la Teatrul de Artă
Bookmark and Share
La Teatrul de Artă din Bucureşti are loc duminică, 29 septembrie 2019, spectacolul Lumea lui Peter Pan, adaptare după James Matthew Barrie. În cadrul reprezentaţiei vor evolua copiii care au participat la cursurile de actorie organizate în această vară de GINArtJOC şi Actharsis. Spectacolul începe la ora 15,00.
 
'Parcul de distracții', o nouă reprezentație la Teatrul 'Ion Dacian'
Bookmark and Share
La Teatrul Național de Operetă și Musical Ion Dacian are loc duminică, 29 septembrie, o nouă reprezentație cu muzicalul Parcul de distracţii, o poveste fantastică despre curajul de a păși pe drumul vieții, în care personajele principale, doi frați lăsați în grija rudelor, înfruntă necunoscutul și depășesc orice obstacol cu puterea magică a copilăriei. Aventura fraților în Parcul de distracţii îi poartă pe spectatori într-o călătorie în care muzica, dansul, efectele de sunet și lumină, costumele, decorurile și proiecțiile întregesc tabloul vesel al unei povești despre regăsirea valorilor, importanța alegerilor și reîntregirea familiei. Scenariul este semnat de Gabi Șarga și Cătălin Rotaru, iar muzica - de Andrei Tudor, pe versurile Andreei Andrei. Regia îi aparţine Danei Rotaru. Conducerea muzicală: Constantin Grigore. Ora de începere este 19,00.
 
Se încheie festivalul 'KamerArt Experience'
Bookmark and Share
Duminică, 29 septembrie 2019 se încheie Festivalul KamerArtExperience, derulat din 26 septembrie la Plant Village din București, un fost service RATB. Peste 30 de tineri artiști au contribuit la conceperea celor patru spectacole din festival, muzica, dansul contemporan, gaming-ul, teatrul și artele vizuale fiind îmbinate în încercarea de a oferi publicului o experiență cât mai autentică.
În ultima zi a festivalului, de la ora 20.00, va avea loc un spectacol de dans pe muzica lui Serghei Prokofiev, în coregrafia Cristinei Liliendfeld. Cvintetul în sol minor al celebrului compozitor rus va fi interpretat de membri ai Orchestrei Române de Tineret: violonistul Radu Dunca, violista Georgiana Bordeianu, Vlad Rațiu - contrabas, oboista Doris Iorga și clarinetistul Andrei Văleanu.
 
Concursul International de Duo 'Suzana Szorenyi', ziua a doua
Bookmark and Share
În sala George Enescu a Universității Naționale de Muzică București continuă etapa I a Concursului Internațional de Duo Suzana Szorenyi, ediția a treia, derulată cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la nașterea renumitei pianiste și profesoare, în onoarea căreia a fost inițiată competiția amintită. Duminică, 29 septembrie 2019, între orele 14.00 și 19.30, are loc ziua a doua a concursului organizat de Asociația Majura Christ.
Juriul este format din muzicieni români, în majoritate discipoli ai profesoarei Suzana Szörenyi. Participă 54 de concurenți selectați dintr-un total de 108 înscriși, provenind din Austria, Canada, Cehia, China, Franța, Japonia, Lituania, Marea Britanie, Polonia, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, Ucraina. Accesul publicului este gratuit pe tot parcursul concursului.
Concertul laureaților și festivitatea de premiere vor avea loc duminică, 6 octombrie, în Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României.
 
Calendarul muzical al zilei - 29 septembrie 2019
Bookmark and Share
  • Au trecut 99 de ani de la naşterea dirijorului ceh Václav Neumann (29 septembrie 1920 - 2 septembrie 1995)
  • 89 de ani împlineşte dirijorul australian Richard Bonynge (1930)
  • Pianistului chinez Li Min Cean (Qiang) împlineşte 83 ani (1936)
  • Aniversarea dirijorului român Camil Marinescu - 55 ani (1964)
  • Comemorarea tenorului român Garbis Zobian - 17 ani (24 mai 1915 - 29 septembrie 2002)
  • Comemorarea dirijorului german Heinz Wallberg - 15 ani (16 martie 1923 - 29 septembrie 2004)

 

Ştiri muzicale din ţară

Premieră cu 'Macbeth' la Opera din Cluj-Napoca
Bookmark and Share
La Opera Națională Română din Cluj-Napoca are loc duminică, 29 septembrie 2019, premiera spectacolului Macbeth de Giuseppe Verdi, în regia lui Rareș Trifan. În distribuție - baritonul Sebastian Cătană, soprana Ana Lucrecia Garcia, basul Corneliu Huțanu și tenorul Hector Lopez. Soliștii, Orchestra și Corul Operei clujene, vor evolua sub bagheta maestrului David Crescenzi. Ora de începere a reprezentației este 18,30.
 
Începe stagiunea camerală 'Florescu-Fernandez&Friends', la Sibiu
Bookmark and Share
Duminică, 29 septembrie 2019, se deschide stagiunea camerală Florescu-Fernandez & Friends 2019-2020, o serie ce va fi marcată de prezența continuă a lucrărilor lui Ludwig van Beethoven, compozitorul german de la naşterea căruia se vor împlini, în 2020, 250 de ani. Primul concert din această stagiune este susținut, de la ora 19.00, de Furiant Quartet din Germania şi de pianistul Dinu Mihăilescu. În program - Cvartetul de coarde op. 59 nr. 2 de Ludwig van Beethoven și Cvintetul cu pian nr. 2 op. 81 de Antonin Dvorak. Concertul are loc la Sala Oglinzilor a Forumului German din Sibiu.
 
Opera din Timisoara prezintă spectacolul 'Liliacul'
Bookmark and Share
Opera Națională Română din Timișoara prezintă duminică, 29 septembrie 2019, spectacolul de operetă Liliacul de Johann Strauss - fiul. Sub conducerea dirijorului Peter Oschanitzky vor evolua, între alții, tenorul Alfredo Pascu, soprana Renata Vari, basul Octavian Vlaicu și mezzo-soprana Gabriella Varvari. Soliștii vor fi acompaniați de Corul, Orchestra şi ansamblul de balet ale Operei timișorene. Regia: Mario de Carlo. Reprezentația începe la ora 19,00.
 
Spectacol pentru copii la Opera din Brașov
Bookmark and Share
Duminică, 29 septembrie 2019, de la ora 17.00, la Opera din Brașov copiii sunt invitați la spectacolul muzical Micuța Dorothy, pe muzica compozitorului Marius Țeicu, având un scenariu scris de Silvia Kerim, după Vrăjitorul din Oz de Frank Baum. Din distribuție fac parte artiști ai Operei brașovene: Simona Manole, Florin Grama, Ion Tașcă și Mugurel Oancea. Regia artistică este semnată de Migry Avram-Nicolau, iar coregrafia îi aparține Rodicăi Garștea.
 
'Evgheni Oneghin', pe afișul Operei din Iași
Bookmark and Share
Evgheni Oneghin de Piotr Ilici Ceaikovski este spectacolul propus publicului de Opera Națională Română din Iași duminică, 29 septembrie 2019. Mihaela Bogdan semnează regia, iar conducerea muzicală îi aparține dirijorului Alessandro Cedrone. În distribuție - baritonul Venteslav Anastasov, soprana Diana Bucur, tenorul Florin Guzgă și mezzo-soprana Florentina Onică. Ora de începere a reprezentației este 18,30.
 
'Lombarzii' de Verdi, în programul Operei Maghiare
Bookmark and Share
După premiera din 26 septembrie, Opera Maghiară din Cluj-Napoca prezintă duminică, 29 septembrie 2019, o nouă reprezentație a spectacolului Lombarzii de Giuseppe Verdi, în regia lui Nemedi Csaba. Invitată specială este soprana Elena Moșuc, care interpretează rolul Giselda. Din distribuție mai fac parte tenorul Sorin Lupu, basul Kovacs Istvan, soprana Barabas Zsuzsa și basul Gergely Arnold. Conducerea muzicală - Kulcsar Szabolcs. Spectacolul este programat de la ora 18,30.
 

Actualitatea internaţională

Daniel Petrica Ciobanu și Alexander Gadjiev, recital la Roma
Bookmark and Share
Pianiștii Daniel Petrică Ciobanu și Alexander Gadjiev continuă seria lor de recitaluri începută în 25 septembrie, având în program creații de Maurice Ravel și Igor Stravinski. Cei doi muzicieni vor evolua duminică, 29 septembrie 2019, pe scena Conservatorului Santa Cecilia.
Recitalul este organizat de Accademia di Romania din Roma și Asociaţia Culturală Româno-Italiană Propatria, cu susținerea Institutului Cultural Român.
 

Vizualizări: 8

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

© 2019   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor