altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Romanian Chamber Orchestra - la Sala Radio
Bookmark and Share
În data de 3 noiembrie 2019, pe scena Sălii Radio va urca Romanian Chamber Orchestra, ansamblu format din muzicieni români cunoscuți atât la nivel național, cât și pe plan internațional. Orchestra a fost formată la inițiativa directorilor săi artistici, violonistul Alexandru Tomescu și violistul Ladislau Cristian Andriș, cu dublul scop de a reuni muzicieni români de marcă, precum și de a promova noi tineri interpreți, în urma unor cursuri de măiestrie. Dirijorul serii este Cristian Măcelaru, iar programul cuprinde Divertismentul de Béla Bartók, MikroDivertisment de Dan Variu și Serenada op. 48 în Do major de Piotr Ilici Ceaikovski. Evenimentul se desfășoară în cadrul seriei „Moștenitorii României Muzicale”, proiect organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera ce propune concerte susținute de tineri muzicieni cunoscuți la nivel internațional.
 
Concert de muzică veche la Institutul 'Balassi'
Bookmark and Share
La Centrul Cutural al Ungariei din București are loc în această seară un concert susținut de Ansamblul de Muzică Veche „Codex”. Începând cu ora 19, la sediul din strada Gina Patrichi nr. 8, publicul bucureștean va putea asculta muzicieni precum vocalista Bognár Szilvia, flautistul Jean-Cristophe Frisch, tenorul Bruno Bonhoure sau lutiștii Kónya István și Filip Zsombor. Evenimentul din această seară marchează 390 de ani de la nașterea călugărului franciscan Johannes Kaioni, autorul celebrei culegeri „Codex Caioni”, o importantă sursă de piese muzicale aparținând unor genuri foarte diferite - motete, fragmente de mise şi ale lucrări muzicale sacre, piese instrumentale baroce, piese de dans, dar și piese de muzică profană.
 
Festivalul Internațional „Serile de chitară”, ediţia a IX-a, 30 octombrie - 10 noiembrie 2019
Bookmark and Share
Cea de a noua ediţie a „Serilor de chitară”, un proiect al Asociaţiei Culturale Kitharalogos, aduce la Bucureşti 18 artişti din 4 ţări într-o sărbătoare a instrumentului care propune 9 concerte, 6 masterclass-uri, o conferinţă şi un concurs online. Ca în fiecare an, 3 dintre cei mai importanţi chitarişti ai lumii, Pablo Márquez, Rafael Aguirre şi Rémi Jousselme, vor concerta în frumoasa Aulă a Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, iar artişti români de certă valoare vor încânta publicul din Bucureşti în recitaluri care vor îmbina muzica, poezia şi artele vizuale. De la instrumentele de epocă la muzica contemporană, de la lucrări de mare popularitate la piese cântate în primă audiţie absolută, noua ediţie a „Serilor de chitară” celebrează diversitatea şi versatilitatea unui instrument cu o voce inconfundabilă. Proiectul, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, vine din nou în întâmpinarea tinerilor chitarişti talentaţi cu 36 de locuri disponibile la cursurile gratuite de masterclass de la Universitatea Naţională de Muzică, două gale desfăşurate la Palatul Suţu şi un concurs online unic în România („Bursa Kitharalogos”, cu premii în valoare totală de peste 2000 de euro), dar şi o conferinţă dedicată tuturor iubitorilor chitarei.
 
Recital cameral în Stagiunea de Marți Seara
Bookmark and Share
În cadrul Stagiunii de marți seara, la Sala Mică a Ateneului Român are loc un recital cameral, începând cu ora 19. Clarinetistul Eli Eban, violistul Elias Goldstein și pianista Angela Drăghicescu sunt protagoniștii serii, oferind publicului bucureștean un program alcătuit din Sonata pentru clarinet şi pian op. 120 nr. 2 de Johannes Brahms, Rapsodia I pentru clarinet şi pian de Claude Debussy, Piesă de concert pentru violă și pian de George Enescu și Trio pentru clarinet, violă şi pian „Kegelstatt” de Wolfgang Amadeus Mozart
 
Calendarul muzical al zilei - 29 octombrie 2019
Bookmark and Share

  • Tenorul canadian Jon Vickers ar fi împlinit 93 ani (29 octombrie 1926 - 10 iulie 2015)
  • Pianistul român Matei Varga împlineşte 39 ani (1980)
  • Comemorăm 16 ani de la trecerea în eternitate a tenorului italian Franco Corelli (8 aprilie 1921 - 29 octombrie 2003)

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Turneul Classic Unlimited la Iași
Bookmark and Share
Pianistul Bogdan Vaida continuă și astăzi, 29 octombrie 2019, turneul 'Classic Unlimited' cu un recital la Palatul Culturii din Iași. Începând cu ora 19, muzicianul va prezenta lucrări semnate de Johannes Brahms, Ciprian Pop, Serghei Rahmaninov și Franz Schubert. Despre alegerile repertoriale, solistul a declarat: 'Programul din acest an este construit în jurul Fanteziei in Do major de Franz Schubert. Am ales aceasta piesă deoarece e una din marile opere din literatura clasică pentru pian. A jucat un rol foarte important și interesant în evoluția repertoriului pianistic. Am inclus în program și trei Momente muzicale din ciclul op. 94, reprezentative pentru stilul lui Schubert. Rahmaninov va fi, în cadrul turneului din acest an, reprezentantul secolului XX. Preludiile nr. 4 și 5 din op. 23 sunt mostre ale măiestriei compozitorului'. Următorul recital din cadrul seriei are loc joi, 31 octombrie 2019, la Cluj-Napoca.
 
Oxana Corjos la Filarmonica din Sibiu
Bookmark and Share
Pianista Oxana Corjos deschide astăzi, 29 octombrie, un turneu național în patru orașe. Artista susține recitalul inaugural pe scena Filarmonicii de Stat din Sibiu, începând cu ora 19. Programul serii este alcătuit din lucrări precum Ciaconna de Johann Sebastian Bach în aranjamentul lui Ferrucio Busoni, Sonata a VI-a de Serghei Prokofiev și Patru preludii de Claude Debussy. Recitalurile următoare vor avea loc la Pitesti, Bistriţa şi Bucureşti. De-a lungul anilor, artista a fost distinsă cu numeroase premii la concursuri internaționale, a apărut în emisiuni de radio şi televiziune. În paralel cu activitatea concertistică, predă la Universitatea de Muzică din Bucureşti.
 
Laurent Wagner la Filarmonica din Timișoara
Bookmark and Share
Astăzi, 29 octombrie 2019, la Filarmonica 'Banatul' din Timișoara are loc, începând cu ora 19,00, un concert simfonic. Sub bagheta lui Laurent Wagner va evolua Orchestra Simfonică din Gera, Germania, programul serii fiind dedicat în întregime lui Johannes Brahms. Publicul va putea asculta Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră, cu Bernd Glemser-solist, iar partea a doua a evenimentului va fi dedicată Simfoniei nr. 1 în do minor. Dirijorul Laurent Wagner a condus în 2018 premiera operei 'Oedipe' de George Enescu la Gera și o serie de reprezentații ale aceluiași spectacol la Altenburg.
 
Recital cameral la Filarmonica din Târgu Mureș
Bookmark and Share
În cadrul stagiunii Filarmonicii din Târgu Mureș are un recital de pian la patru mâini. Începând cu ora 19, pe scena Sălii Mari a Palatului Culturii din oraș vor urca Eugen Dumitrescu și Corina Răducanu, cei doi muzicieni urmând să ofere lucrări semnate de compozitori precum Constantin Silvestri, Leon Klepper, György Ligeti și George Enescu. Evenimentul din această seară face parte din ediția a XXIX-a a Festivalului Muzical Internațional „In Memoriam Constantin Silvestri”.
 

Actualitatea internaţională

Florian Mitrea în recital la Londra
Bookmark and Share
Florian Mitrea susține astăzi, 29 octombrie, un recital de pian la biserica 'Saint Mary's Perivale' din Londra. Biserica a fost construită în secolul al XII-lea, iar în 1972 a fost transformată într-o instituție dedicată evenimentelor muzicale. Începând cu ora locală 14, muzicianul român va interpreta lucrări precum Sonata în si minor de Franz Liszt, Nocturnele op. 55 nr. 1 și op. 27 nr. 1, alături de Scherzo op. 20 de Frédéric Chopin. Accesul publicului este liber la toate concertele organizate de instituția londoneză.

Vizualizări: 15

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor