altmarius

cultură şi spiritualitate

Astăzi : 2017-10-29

Ştiri muzicale din Bucuresti

'Un minut de dans sau Uf – TragiComedy' de Gigi Căciuleanu la Opera Națională București

Bookmark and Share

„La fiecare reprezentaţie, coregraful şi compozitorul vor fi nevoiţi să-şi pună picioarele în apă rece pentru a produce de fiecare dată, în prezenţa publicului, o secvenţă inedită. Muzica îi aparține “omului orchestră” Paul Ilea, căruia i-am cerut să plece de la temele cele mai cunoscute şi populare ale 'colegului' său întru muzică şi 'trăznăi': Wolfgang Amadeus Mozart” - povestește coregraful și regizorul Gigi Căciuleanu, care semnează spectacolul „Un minut de dans sau Uf – TragiComedy”, ce va avea loc astăzi pe scena Operei Naționale București. Spectacolul din această seară este dedicat balerinei Ileana Iliescu, pentru îndelungata și prodigioasa sa carieră artistică, scenografia este semnată de Matei Derșidan, iar costumele au fost realizate de Corina Boboc. Ora de începere este 18:30. 
 

Spectacolul de balet 'Aventurile lui Alice în Țara Minunilor', transmis la Happy Cinema din Capitală

Bookmark and Share

În această după-amiază, de la ora 16:00, la Happy Cinema din Bucureşti, poate fi urmărită înregistrarea spectacolului de balet „Aventurile lui Alice în Țara Minunilor”, o producție The Royal Ballet, prezentată în 27 octombrie 2017, pe scena Operei Regale Covent Garden din Londra. Coregrafia semnată de Christopher Wheeldon, inspirată de mult iubita carte a lui Lewis Carroll, a fost pusă în scenă pentru prima dată în 2011, pe o muzică semnată de Joby Talbot. 
Selecția celor 12 spectacole din repertoriul The Royal Opera și The Royal Ballet din Londra, propusă de Happy Cinema pe durata acestei stagiuni, va continua cu titluri precum „Rigoletto” de Giuseppe Verdi, „Tosca” de Giacomo Puccini sau „Carmen” din creația lui Georges Bizet. 
 

Festivalul Internațional de Duo 'Majura-Momente Muzicale Magice' se apropie de final

Bookmark and Share

La Sala Mică a Palatului din Capitală are loc, în această seară, în cadrul Festivalului „Majura - Momente Muzicale Magice”, festivitatea de decernare a premiilor Concursului Internaţional de Duo „Suzana Szörenyi”. Cu această ocazie, organizatorii propun și un recital susținut de pianiștii Chenyin Li și Tamás Vesmás, ambii membri ai juriului la secțiunile Duo pianistic la patru mâini și două piane. După ce, în cursul dimineții, la Universitatea Națională de Muzică din București este programată finala secțiunii „Duo cameral liric-dramatic”, etapă în care s-au calificat patru formații de voce și pian, de la ora 19:00, Chenyin Li și Tamás Vesmás vor prezenta un program cu lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Georges Bizet și Maurice Ravel. Intrarea publicului este liberă. Festivalul „Majura - Momente Muzicale Magice”, organizat de Asociația „Majura Christ”, se încheie mâine cu o serie de cursuri de măiestrie susținute, la Universitatea de Muzică din București, de pianiștii Peter Grossmann, Tamás Vesmás și Chenyin Li și de baritonul George Crăsnaru. 
 

Festivalul SoNoRo 2017 - trei noi episoade bucureștene

Bookmark and Share

Evenimentele programate astăzi în cadrul Festivalului SoNoRo 2017 sunt intitulate „The Labyrinth I - Wrong Time, Wrong Place”, „The Labyrinth II - Haydn Sick” și „The Labyrinth III - Gulliver's Hair” și au loc astăzi în diferite locuri din București. Astfel, restaurantul „Caru cu bere”, ARCUB - Hanul Gabroveni și spațiul „Qreator” vor fi gazdele celor trei concerte aflate sub semnul labirintului. Lucrări din creația celor trei mari clasici, dansuri și melodii irlandeze, dar și opusuri de secol XX, semnate de compozitorii Pēteris Vasks și John Cage, vor fi prezentate de muzicieni precum pianista Diana Ketler, violonistul Gilles Apap, violistul Răzvan Popovici, flautistul Ion Bogdan Ștefănescu sau membrii Trioului Storioni. Orele de începere ale evenimentelor: 11:00, 16:00 și 19:00. 
 

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Se încheie Festivalul Internațional 'Clara Haskil'

Bookmark and Share

Ultima zi de Festival Internațional „Clara Haskil” are în program două evenimente, ce vor avea loc la Sala „Thalia” din Sibiu. Astfel, de la ora 11:00, violoncelistul german Niklas Schmidt și violonistul Adrian Iliescu, alături de pianiștii Per Rundberg și Alina Azario - aceasta din urmă fiind și directorul artistic al festivalului - susțin un recital cu lucrări de Bach, Mozart, Schubert și Schumann. De la ora 19:00, seria de evenimente se încheie tot cu un recital propus, de această dată, de pianistul suedez Per Rundberg și de violoncelistul Valentin Răduțiu, care a putut fi ascultat și ieri în compania Orchestrei Simfonice București. Programul propus de cei doi muzicieni este unul complex, cuprinzând opusuri destinate acestei formule de duo din creația compozitorilor Ludwig van Beethoven, Johannes Brahms, Dmitri Șostakovici și Béla Bartók. 
 

Turneul Național 'Imago Mundi' - Concert la Câmpina

Bookmark and Share

Turneul Național „Imago Mundi” 2017, organizat de Asociația Culturală ISVOR, continuă astăzi la Casa de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina. Ora de începere a evenimentului este 19:00, iar intrarea - liberă. 
Cel mai nou proiect al ansamblului Imago Mundi, „Isvor. Constantin Brâncuși” propune o reconsiderare a muzicii tradiţionale româneşti din perspectiva compoziţiei contemporane. Programul muzical este dublat de proiecţii foto/video, o instalaţie în mişcare ce comentează vizual universul sonor imaginat în spiritul operei brâncuşiene. 
Membrii Imago Mundi sunt: Oana Ivaşcu – oboi, Daniel Ivaşcu – percuţie, Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu – chitară și cobză și Ştefan Barbu – vioară. Invitaţi speciali: Matei Ioachimescu – flaute; Adrian Precup – violoncel. Artişti vizuali: Florin Ghenade – foto / video; Cristian Stănoiu – proiecţii video live.Turneul Național Imago Mundi 2017 va continua până în 2 noiembrie, în orașele Deva, Sibiu și Alba-Iulia. 
 

Ultimul concert al Turneului naţional 'Vă place Beethoven?' are loc la Pitești

Bookmark and Share

Turneul Național „Vă place Beethoven?” se încheie mâine, 30 octombrie 2017, cu un concert găzduit de Filarmonica din Pitești. Protagoniști sunt violoncelistul Răzvan Suma și pianistul Daniel Goiţi, iar în program figurează trei sonate pentru pian și violoncel semnate de compozitorul german: Sonata op. 69 nr. 3 în La major, Sonata op. 102 nr. 1 în Do major și Sonata op. 102 nr. 2 în Re major. Cei doi muzicieni dedică seria acestor recitaluri unei cauze caritabile: Hospice Casa Speranței, instituţie ce oferă sprijin gratuit copiilor și adulților cu boli incurabile din Romania. 
 

Se deschide Stagiunea 'Preludiu' a Festivalului de Arte de la Breaza

Bookmark and Share

Recitalul prin care se deschide Stagiunea „Preludiu” a Festivalului de Arte de la Breaza are loc în această dimineață, de la ora 11.30, în Sala Amfiteatru a Primăriei Breaza, cu intrare liberă. Este vorba despre un recital cameral vocal-instrumental susținut de o serie de tineri muzicieni premiați la olimpiadele și concursurile naționale. Stagiunea este organizată de Primăria şi Consiliul Local al Oraşului Breaza în colaborare cu Best Bridge Services, împreună cu Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Breaza. 
 

'Dama de pică' de Ceaikovski este propunerea Festivalului 'Elena Teodorini' de la Craiova

Bookmark and Share

Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău prezintă astăzi, în cadrul celei de-a XV-a ediții a Festivalului Internațional „Elena Teodorini” de la Craiova, spectacolul cu opera „Dama de pică” de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia este semnată de Mihai Timofti, iar la pupitrul dirijoral se va afla Yalchin Adigezalov, invitat din Azerbaidjan. Din distribuție fac parte, printre alții, tenorul Alexander Schulz, soprana Alla Mishakova și baritonul Boris Materinco. Spectacolul va avea loc pe scena Cercului Militar din Craiova, de la ora 19:00. 
 

Vizualizări: 75

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor