altmarius

cultură şi spiritualitate

Astăzi : 2017-10-28

Ştiri muzicale din Bucuresti

Festivalul SoNoRo continuă cu un nou concert la București

Bookmark and Share

Cel de-al doilea eveniment din cadrul Festivalului SoNoRo 2017 este intitulat „Rêverie” și are loc astăzi, de la ora 19:00, în Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Național. Vor putea fi ascultați, printre alții, pianista Diana Ketler, violonistul Gilles Apap și violistul Răzvan Popovici, dar și muzicienii din trioul olandez „Storioni”, într-un program cu lucrări de Robert Schumann, George Enescu, Gabriel Fauré, Piotr Ilici Ceaikovski, Erich Wolfgang Korngold, Serghei Rahmaninov și Louis Vierne. Ediția a XII-a a Festivalului SoNoRo se derulează sub genericul „Hide and Seek” și propune o serie de 19 concerte cu titluri sugestive, programate în perioada 27 octombrie-13 noiembrie 2017, la București, Timișoara, Cluj-Napoca și Brașov. 
 

Spectacolul de balet 'Aventurile lui Alice în Țara Minunilor' poate fi urmărit mâine la Happy Cinema

Bookmark and Share

Mai mult de 1500 de cinematografe din peste 40 de țări își vor încânta publicul anul acesta cu stagiunea Royal Opera House. În București, Happy Cinema transmite prin satelit o selecție cu cele mai iubite 12 spectacole din repertoriul clasic The Royal Opera și The Royal Ballet din Londra. 
Mâine, 29 octombrie, de la ora 16:00, la Happy Cinema din Bucureşti, poate fi urmărită înregistrarea spectacolului de balet „Aventurile lui Alice în Țara Minunilor”, o producție The Royal Ballet, prezentată ieri, 27 octombrie 2017, pe scena Operei Regale Covent Garden din Londra. Coregrafia semnată de Christopher Wheeldon, inspirată de mult iubita carte a lui Lewis Carroll, a fost pusă în scenă pentru prima dată în 2011, pe o muzică semnată de Joby Talbot. 
 

Eveniment dedicat memoriei compozitorului Costin Cazaban, în Aula Palatului Cantacuzino din București

Bookmark and Share

Asociația „Memorie și Speranță” organizează astăzi, de la ora 18:00, cu sprijinul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, evenimentul intitulat „Concert-evocare Costin Cazaban”. Dedicată, deci, memoriei muzicianului, care s-a stins din viață în anul 2009 la Paris, întâlnirea va cuprinde două componente. Pe aceea muzicală, în cadrul căreia vor fi interpretate lucrări din creația lui Costin Cazaban, și o a doua parte, în care o serie de personalități din lumea muzicală și culturală vor evoca personalitatea muzicianului. Vor lua cuvântul compozitorii Dan Dediu și Octavian Nemescu, criticul muzical Dumitru Avakian, istoricul Bogdan Tătaru-Cazaban, jurnalistul Adrian Irvin Rozei și criticul de teatru Jean Cazaban. Evenimentul are loc în Aula Palatului Cantacuzino din București. 
 

Continuă Concursul Internațional de Duo 'Suzana Szörenyi'

Bookmark and Share

Concursul Internațional de Duo 'Suzana Szörenyi', organizat de Asociația „Majura Christ”, continuă astăzi, de la ora 14:00, cu finala secțiunii „Duo pianistic la două piane”. În Sala „George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din București, concurenții vor evolua în fața unui juriu alcătuit din pianiștii Chenyin Li, Irit Rub, Mirabela Dina, Tamás Vesmás, Steluța Radu și Viorica Rădoi, cărora li se alătură muzicologul Dumitru Avakian. Festivitatea de decernare a premiilor, care însumează un cuantum de 30.000 de euro, va avea loc mâine, 29 octombrie, de la ora 19:00, la Sala Mică a Palatului din București. 
 

Recitalul 'De la Lied la Aria de Operă' încheie Cursurile de Măiestrie în Arta Liedului, oferite de Mariana Nicolescu la ARCUB

Bookmark and Share

De la ora 18:00, la ARCUB-Gabroveni are loc recitalul „De la lied la aria de operă”, organizat de soprana Mariana Nicolesco în finalul cursurilor de măiestrie artistică în arta liedului pe care le-a susținut. Aceste cursuri vin în completarea Concursului Naţional al Liedului Românesc, care se desfășoară o dată la doi ani. La recital participă sopranele Irina Baianţ, Andreea Novac, Ramona Păun și Larisa Stefan, tenorul Mihai Urzicana, baritonul Alexandru Constantin, bașii Andrei Nicoară și Iustinian Zetea, iar acompaniamentul pianistic va fi asigurat de Alexandru Petrovici. 
 


 

A doua ediție a Festivalului 'Hoinar' are loc în perioada 11-17 decembrie 2017

Bookmark and Share

Festivalul dedicat tinerilor pianiști „Hoinar”, organizat de Centrul Român de Muzică și de pianistul Florian Mitrea, în parteneriat cu ARCEN, anunță desfășurarea celei de-a doua ediții în perioada 11-17 decembrie a acestui an. Alături de cursurile de măiestrie, atelierele și concertele care își propun pregătirea tinerilor muzicieni în vederea participării la concursuri internaționale de profil și la examene de admitere la conservatoarele de prestigiu din străinătate, va avea loc și un Concurs Național de Pian, destinat pianiștilor cu vârste cuprinse între 14 și 22 de ani. Din juriul concursului vor face parte pianiștii Hin-Yat Tsang, Mihai Ritivoiu, Scipione Sangiovanni și Florian Mitrea. Înscrierile la programul „Hoinar” se realizează online. Data limită pentru înscrieri în concurs este 27 noiembrie, iar pentru restul programului termenul limită este 4 decembrie. 
 

Orchestra de Tineret a Uniunii Europene organizează audiții la București

Bookmark and Share

Tinerii muzicieni români cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani sunt invitați de Institutul Cultural Român şi Artexim să participe la selecţia anuală pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO). Audițiile vor avea loc pe 11 noiembrie 2017 la Bucureşti. Termenul limită pentru înscriere este 29 octombrie 2017. 
Pentru cele aproximativ 130 de locuri din orchestră se organizează anual selecţii în fiecare ţară. Chiar şi membrii actuali ai orchestrei trebuie să se prezinte la audiții pentru a-şi păstra locul. De asemenea, EUYO are o listă de rezerve de aproximativ 200 de muzicieni, care au şansa să cânte în orchestră în timpul anului. 
Orchestra de Tineret a Uniunii Europene oferă șansa unei experiențe profesionale unice pentru tinerii instrumentiști care își doresc o carieră de muzicieni în orchestră. Este un proiect muzical european care reuneşte cei mai talentaţi muzicieni din toate ţările membre ale Uniunii Europene, sub bagheta unor dirijori de faimă internaţională, într-o orchestră care transcende barierele sociale, culturale, politice şi economice. Concertele şi turneele din întreaga lume, colaborarea cu personalități ale lumii muzicale şi nivelul excepţional de pregătire al muzicienilor au făcut din ansamblu una dintre cele mai prestigioase orchestre ale lumii. 
Detalii complete privind condiţiile de participare și înscriere: pe www.euyo.eu/apply. ;
 

Ştiri muzicale din ţară

Orchestra Simfonică București și Valentin Răduțiu concertează în cadrul Festivalului 'Clara Haskil' de la Sibiu

Bookmark and Share

Festivalul Internațional „Clara Haskil”, care se desfășoară în cursul acestui sfârșit de săptămână, la Sala „Thalia” din Sibiu, propune în această seară un concert susținut de Orchestra Simfonică București. Programul se va derula cronologic, începând cu un Concerto Grosso de Arcangelo Corelli, căruia îi va urma Joseph Haydn - Concertul pentru violoncel nr. 2 - cu Valentin Răduțiu în ipostaza solistică. În încheiere, muzicienii vor prezenta „Noaptea transfigurată” op. 4 din creația lui Arnold Schoenberg. La pupitrul dirijoral se va afla Radu Postăvaru, iar ora de începere este 19:00. 
 

Turneul naţional 'Vă place Beethoven?' se încheie luni la Pitești

Bookmark and Share

Ultimul eveniment cuprins în programul Turneului Național „Vă place Beethoven?” are loc luni, 30 octombrie 2017, la Filarmonica din Pitești. Protagoniști sunt violoncelistul Răzvan Suma și pianistul Daniel Goiţi, iar în program figurează trei sonate pentru pian și violoncel semnate de compozitorul german: Sonata op. 69 nr. 3 în La major, Sonata op. 102 nr. 1 în Do major și Sonata op. 102 nr. 2 în Re major. Cei doi muzicieni dedică seria acestor recitaluri unei cauze caritabile: Hospice Casa Speranței, instituţie ce oferă sprijin gratuit copiilor și adulților cu boli incurabile din Romania. 
 

Turneul 'Imago Mundi' continuă la Sfântu Gheorghe

Bookmark and Share

De la ora 19:00, la Centrul de Cultură Arcuș din Sfântu Gheorghe are loc un nou eveniment din cadrul Turneului Național „Imago Mundi” 2017, organizat de Asociația Culturală ISVOR. 
Cel mai nou proiect al ansamblului Imago Mundi, „Isvor. Constantin Brâncuși” propune o reconsiderare a muzicii tradiţionale româneşti din perspectiva compoziţiei contemporane. Concertul este dedicat marelui sculptor român, iar lucrările ce alcătuiesc programul muzical sunt inspirate de muzica tradiţională oltenească, muzica Mariei Tănase, muzica lui Erik Satie sau, pur şi simplu, sunt lucrări inspirate din opera lui Constantin Brâncuşi (precum Muza adormită, Pasărea măiastră, Cuminţenia pământului, Masa tăcerii, Coloana infinită). Programul muzical este dublat de proiecţii foto/video, o instalaţie în mişcare ce comentează vizual universul sonor imaginat în spiritul operei brâncuşiene. 
Membrii Imago Mundi sunt: Oana Ivaşcu – oboi, Daniel Ivaşcu – percuţie, Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu – chitară și cobză și Ştefan Barbu – vioară. Invitaţi speciali: Matei Ioachimescu – flaute; Adrian Precup – violoncel. Artişti vizuali: Florin Ghenade – foto / video; Cristian Stănoiu – proiecţii video live.Turneul Național Imago Mundi 2017 va continua până în 2 noiembrie, în localități precum Câmpina, Deva sau Sibiu. 
 

'Scripcarul pe acoperiș', pe scena Teatrului Național 'Marin Sorescu' din Craiova

Bookmark and Share

Ediția a XV-a a Festivalului Internațional „Elena Teodorini”, organizat de Opera din Craiova, continuă astăzi la Teatrul Național „Marin Sorescu” din localitate, cu musicalul „Scripcarul pe acoperiș” din creația lui Joseph Stein. În rolurile principale vor putea fi ascultați, printre alții, actorii Richard Balint, Ioana Dragoș Gajdo, Adela Lazăr și Alina Leonte. Conducerea muzicală este asigurată de Áry Nagy Sándor, iar versiunea prezentată îi aparține regizorului Korcsmáros György. Spectacolul este susținut de artiştii Teatrului „Regina Maria” din Oradea, iar ora de începere este 19:00. 
 

Vizualizări: 60

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor