altmarius

cultură şi spiritualitate

Astăzi : 2017-11-28

Ştiri muzicale din Bucuresti

Concert dedicat Zilei Nationale a României, la Sala Radio

Bookmark and Share

Orchestra Naţională Radio va susţine un concert vineri, 1 decembrie 2017, cu prilejul Zilei Naţionale a României. Ansamblul va fi dirijat de Vlad Conta şi îl va avea ca solist pe pianistul Viniciu Moroianu. În program - Rapsodia nr. 1 de George Enescu, Concertul în la minor de Robert Schumann şi Simfonia a VIII-a în La major de Ludwig van Beethoven. Concertul de la Sala Radio va fi transmis în direct, de la ora 19,00, de Radio România Muzical. 
 

Program Johann Sebastian Bach, la Filarmonica 'George Enescu'

Bookmark and Share

În această săptămână, concertele din cadrul stagiunii Filarmonicii "George Enescu" vor avea loc astăzi, 28 noiembrie şi mâine, 29 noiembrie 2017. Orchestra simfonică şi Corul pregătit de Iosif Ion Prunner propun un program integral Johann Sebastian Bach: Suita a III-a BWV 1068 în Re major, Concertul BWV 1042 în Mi major pentru vioară şi orchestră, solist Florin Paul, şi lucrarea vocal-simfonică Magnificat BWV 243. Solişti: sopranele Irina Ionescu, Lavinia Mamot, mezzo-soprana Sidonia Nica, tenorul Ionuţ Popescu şi basul Ştefan Lamatic. La pupitrul dirijoral se va afla Nicolae Moldoveanu.
Tot la Ateneul Român, dar în Sala mică, se va desfăşura în această seară un nou recital din Stagiunea de marţi seara. Violonistul Ştefan Şimonca Opriţa şi pianista Clementina Ristea-Ciucu vor interpreta lucrări de Johann Sebastian Bach, George Enescu şi Ludwig van Beethoven. Recitalul este organizat în colaborare cu Fundaţia 'Remember Enescu'.
Cele două manifestări muzicale din această seară, de la Ateneul Român, încep la ora 19,00. 
 

Se încheie Festivalul de Muzică Veche Bucureşti

Bookmark and Share

Astăzi, 28 noiembrie 2017, se încheie ediția a 12-a a Festivalului de Muzică Veche București, o ediție intitulată "Clavecinissimo", care a propus, începând din 13 noiembrie, o imagine diversificată a clavecinului și posibilităților lui, conceptul artistic al evenimentului și succesiunea concertelor ilustrând modul în care acest instrument a evoluat în timp. În finalul festivalului vor putea fi ascultate cele trei concerte pentru două clavecine, orchestră de coarde şi basso continuo de Johann Sebastian Bach, interpretate de claveciniştii Steffen Schlandt şi Raluca Enea, violoniştii Mircea Ionescu şi Melinda Beres, Adorján Csaba - violă, Lázár Zsombor - violoncel şi Szögyör Arpád la violone. Concertul are loc la Muzeul Naţional de Artă al României - Sala Auditorium, de la ora 19,00. 
 

'O scrisoare pierdută', la Opera Natională Bucuresti

Bookmark and Share

Vineri, 1 decembrie 2017, va fi prezentat, pe scena Operei Naționale București, spectacolul "O scrisoare pierdută" de Dan Dediu, operă ce a avut premiera absolută în anul 2012. La pupitrul Orchestrei instituției lirice bucureștene se va afla Tiberiu Soare, iar ca soliști vor evolua Ştefan Popov, Andrei Lazăr, Iustinian Zetea, Valentin Racoveanu, Simonida Luţescu, Vasile Chișiu, Daniel Filipescu, Liviu Indricău și Răzvan Georgescu. Regia: Ştefan Neagrău. Ora de începere a reprezentației este 18,30. 
 


 

Ştiri muzicale din ţară

Un nou concert din turneul 'Bach - Stradivarius', în finalul festivalului Craiova Muzicală

Bookmark and Share

Astăzi, 28 noiembrie 2017, are loc un nou concert din turneul "Bach - Stradivarius" 2017, primul turneu naţional al violonistului Răzvan Stoica. Muzicianul va evolua împreună cu sora sa, pianista Andreea Stoica, şi cu Orchestra Kamerata Stradivarius din Olanda, la Filarmonica "Oltenia" din Craiova. Programul cuprinde lucrări concertante semnate de Johann Sebastian Bach şi va prezentat, de la ora 19,00, în finalul Festivalului Craiova Muzicală, ediţia a 44-a. Următoarele concerte din cadrul turneului se vor desfăşura la Călăraşi, Bucureşti, Tecuci, Iaşi şi Buzău. 
 

Turneul 'Twenty shades of music' ajunge la Sibiu

Bookmark and Share

Flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și chitaristul Costin Soare pot fi ascultaţi astăzi, 28 noiembrie 2017, de la ora 19,00, la Sala Thalia din Sibiu. Programul muzicienilor cuprinde lucrări de Celso Machado, Béla Bártok, Ariel Ramirez, Astor Piazzolla, Jorge Morel și Miroslav Tadic. Recitalul face parte din turneul national de promovare a discului "Twenty Shades of Music", lansat în primăvara acestui an de cei doi muzicieni amintiți. Seria va continua cu un recital mâine, 29 noiembrie, la Filarmonica din Braşov. 
 

'Lacul lebedelor', pe scena Operei din Timişoara

Bookmark and Share

La Opera Naţională Română din Timişoara, elevii Studioului de dans "Rodica Murgu" prezintă spectacolul "Lacul lebedelor" pe muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski. Coregrafia este imaginată de Rodica Murgu şi Ilie Filip, după versiunea clasică semnată de Marius Petipa şi Lev Ivanov. Scenografia: Geta Medinschi. Ora de începere este 10,00. 
 

Concert cameral organizat de Filarmonica din Târgu Mures

Bookmark and Share

Pe agenda Filarmonicii din Târgu Mureş figurează astăzi, 28 noiembrie 2017, un concert cameral. Flautistul Mihai Vaida, violonista Iulia-Adriana Cazacu şi pianistul Vlad Gînţa vor interpreta, între altele, creaţii de George Bizet, Bela Bartok, Dinu Lipatti, George Enescu şi Georg Friedrich Handel. Recitalul are loc de la ora 19,00, la Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu Mureş. 
 

Actualitatea internaţională

Concert dedicat centenarului Dinu Lipatti, la Cadogan Hall din Londra

Bookmark and Share

Cu prilejul împlinirii unui secol de la naşterea marelui pianist şi compozitor român Dinu Lipatti, la Cadogan Hall din Londra are loc astăzi, 28 noiembrie 2017, un concert pe care îl susţin pianista Alexandra Dariescu împreună cu Orchestra Filarmonicii Regale din Londra, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal. În program - Rapsodia română nr. 1 de George Enescu, Concertul op. 16 în la minor de Edvard Grieg, Concertino în stil clasic de Dinu Lipatti și fantezia simfonică "Francesca da Rimini" de Piotr Ilici Ceaikovski.
Evenimentul va fi precedat de prezentarea primului film cunoscut care îl înfățișează pe Dinu Lipatti. Imaginile durează doar 10 secunde, iar filmările au fost făcute la Lucerna în anul 1947, la o petrecere în aer liber la care au participat și alți muzicieni celebri, precum Paul Hindemith, Wilhelm Furtwängler, Elisabeth Schwarzkopf, Walther Aeschbacher, Paul Sacher, dar și soția lui Lipatti, Madeleine. Spre deosebire de celebrele forografii în care apare Lipatti cântând la pian, în aceste imagini poate fi văzută o latură diferită a artistului român, mai relaxat, cu un zâmbet cald, trecându-și natural mâna prin păr în timpul conversației. Filmul a fost descoperit de Orlando Murrin, care a făcut în ultimii doi ani cercetări remarcabile privind viața lui Dinu Lipatti şi care va oferi publicului detalii despre descoperirea sa în preambulul concertului de la Londra. 
 

Eveniment dedicat zilei Nationale a României, la Musikverein din Viena

Bookmark and Share

În celebra sală Musikverein din Viena, va avea loc joi, 30 noiembrie 2017, un concert prilejuit de Ziua Națională a României. Orchestra Filarmonicii "Transilvania" din Cluj-Napoca va fi dirijată de Gabriel Bebeșelea și o va avea ca solistă pe pianista Alexandra Dariescu. În program - Concertino în stil clasic de Dinu Lipatti, Concertul op. 16 în la minor de Edvard Grieg, Pastorala-Fantezie și Simfonia I de George Enescu. Concertul este organizat de Institutul Cultural Român din Viena. 
 

Vizualizări: 108

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor