altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Ioana Cristina Goicea, Cătălin Milea şi Matei Ioachimescu - recitaluri online
Bookmark and Share
În această perioadă în care toate evenimentele live au fost anulate, însă muzicienii își doresc să rămână în contact cu publicul lor, pot beneficia de promovarea Radio România Muzical, prin organizarea concertelor transmise în direct, online, pe propriul site/cont social media.
Mai mult, putem găzdui pe site-ul și contul nostru Facebook aceste evenimente live. Pentru concerte transmise în direct (și) pe site-ul nostru, avem nevoie de codul embeded al transmisiunii, pentru live pe Facebook, recomandăm crearea unui eveniment cu Radio România Muzical co-hosting.
Duminică, 29 martie, sunteți invitați la o întâlnire relaxată cu saxofonistul Cătălin Milea, care vă propune un program de jazz intitulat Gustări muzicale, în cadrul seriei Jazz în sufragerie. Ora de începere este 15,00.
În aceeaşi zi de 29 martie, de la ora 17.00, violonista Ioana Cristina Goicea va susţine un mini-recital de 30 de minute pentru The Violin Channel, accesibil si pe contul nostru de fb.
Marţi, 31 martie, flautistul Matei Ioachimescu revine, live de la Viena, cu seria intitulată L'isolation. Muzicianul va interpreta, de la ora 16.30, piese de Johann Joachim Joachim Quantz, Doina Rotaru şi Georg Philipp Telemann.
Toate aceste recitaluri live vor fi accesibile gratuit pe paginile de socializare administrate de artiştii amintiţi şi pe contul facebook Radio România Muzical.
 
'Flautul fermecat' - spectacol propus de Opera Comică pentru Copii
Bookmark and Share
Opera Comică pentru Copii a anunţat programul online al spectacolelor până la finalul lunii aprilie. În fiecare sâmbătă și duminică de la ora 17.00, se va difuza câte o reprezentaţie din repertoriul instituţiei. Spectacolele vor putea fi vizionate în regim LIVE pe Facebook-ul Operei Comice pentru Copii, la ora anunțată sau oricând și de oriunde pe aplicație: https://app.operacomica.ro/.
De asemenea, pe lângă programul variat de spectacole, echipa Operei Comice a pregătit o serie de emisiuni educative și distractive pentru copiii mari și mici. Micul Grădinar OCC, Povești cu Felicia, În spatele Cortinei, Fabule cu Nino și Filme de Zece sunt emisiunile deja disponibile pe Aplicația Opera Copiilor.
"Pe această aplicație puteți vedea capodopere de operă, de balet, de operetă, de musical și de teatru muzical, concerte și multe, multe emisiuni educative. Oricând și de oriunde... Vorbim despre producții originale românești, gândite de realizatori români, pentru români și exclusiv în limba română", a declarat soprana Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.
Sâmbătă, 28 martie, este programat spectacolul Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart, în regia lui Cristian Mihăilescu. Iar în 29 martie veţi putea urmări baletul Mirandolina, în regia şi coregrafia semnată de Mihai Babuşka.
 
Bursa 'Moştenitorii României muzicale' - proiect lansat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera
Bookmark and Share
Bursa Moștenitorii României muzicale este noul proiect lansat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera, menit să sprijine valorile artei interpretative în domeniul muzicii clasice. Bursa, în valoare de 4000 euro, se adresează tinerilor muzicieni cu vârste între 16 și 24 de ani, selectați prin concurs. Procedura de înscriere este următoarea: candidații vor depune aplicații online pentru înscrierea în etapa eliminatorie, până pe 26 aprilie 2020. În data de 5 mai 2020, juriul va anunța un număr maxim de 5 finaliști, urmând ca pe 19 mai, începând cu ora 18:00, în sala Cerchez a Muzeului Național Cotroceni să se desfășoare concursul propriu-zis. Finaliștii vor prezenta un program la libera alegere de maxim 30 de minute, cu acompaniament de pian. Din juriu fac parte violonistul Alexandru Tomescu, Liliana Staicu - director al Orchestrelor și Corurilor Radio, Răsvan Dumitru - concertmaestru al Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca, Valentina Băințan - producător TVR, Cristina Comandașu - manager Radio România Muzical și Dan Popescu, membru delegat din partea Rotary Club Pipera.
 
'Kiss me, Kate!', pe site-ul Teatrului Național de Operetă și Musical 'Ion Dacian'
Bookmark and Share
Teatrul Național de Operetă și Musical Ion Dacian vă invită să urmăriți sâmbătă, 28 martie 2020, în regim de transmisie live, spectacolul Kiss me, Kate!, pe muzica lui Cole Porter. Evenimentul, în regia lui Cătălin Ionescu Arbore, poate fi văzut de la ora 18.00, atât pe site-ul www.opereta.ro, cât si pe pagina de facebook a instituţiei. În distribuţie - Ștefan Popov, Alexandru Onea, Daniela Bucșan şi Marius Meragiu. Conducerea muzicală - Alexandru Ilie şi Constantin Grigore.
 
Calendarul muzical al zilei - 28 martie 2020
Bookmark and Share

  • În urmă cu 178 de ani a avut loc primul concert al Orchestrei Filarmonice din Viena (28 martie 1842)
  • Se împlinesc 149 de ani de la naşterea dirijorului danez Willem Mengelberg (28 martie 1871 - 21 martie 1951)
  • Comemorarăm 139 de ani de la moartea compozitorului rus Modest P.Musorgski (21 martie 1839 - 28 martie 1881)
  • Pianistul român Alexandru Demetriad s-a născut în urmă cu 117 ani (28 martie 1903 - 23 aprilie 1983)
  • Se împlinesc 117 ani de la naşterea pianistului ceh Rudolf Serkin (28 martie 1903 - 8 mai 1991)
  • În urmă cu 110 ani s-a stins din viaţă dirijorul francez Edouard Colonne (23 iulie 1838 - 28 martie 1910)
  • Basul american Samuel Ramey işi aniversează astăzi cei 78 de ani (28 martie 1942)
  • Compozitorul rus Serghei Rahmaninov a încetat din viaţă în urmă cu 77 de ani (1 aprilie 1873 - 28 martie 1943)
  • Comemorarăm 71 de ani de la trecerea în eternitate a violonistului român Grigoraş Dinicu (3 aprilie 1889 - 28 martie 1949)
  • Se împlinesc 15 ani de la moartea pianistei engleze Moura Lympany (18 august 1016 - 28 martie 2005) şi 11 ani de la moartea compozitorului francez Maurice Jarre (13 septembrie 1924 - 28 martie 2009)

 


 

Ştiri muzicale din ţară

'Opera, la voi acasă' - proiect propus de Opera din Braşov
Bookmark and Share
Opera din Braşov a lansat programul online Opera, la voi acasă, în cadrul căruia sunt incluse înregistrări cu spectacole de operă, operetă şi balet din repertoriul instituţiei. În fiecare seară de sâmbătă, de la ora 18.30, veţi putea viziona aceste înregistrări pe canalul oficial de YouTube al Operei Brașov. (http://www.youtube.com/channel/UCXcLrBU4V2Q7ZDkAPKA3FYg)
Sâmbătă, 28 martie, este programat spectacolul de operetă Liliacul de Johann Strauss - fiul, în regia semnată de Alice Barb. În distribuţie - soprana Anda Pop, tenorii Cosmin Marcovici, Mihai Irimia şi soprana Valentina Mărgăraș. La conducerea Orchestrei şi Corului Operei braşovene s-a aflat dirijorul Traian Ichim.
 

Actualitatea internaţională

'Amurgul zeilor' de Richard Wagner, pe site-ul Operei Metropolitan
Bookmark and Share
Pe site-ul Operei Metropolitan din New York, continuă Săptămâna Wagner în cadrul seriei de reprezentaţii online Nightly Met Opera Streams. Astăzi puteţi urmări o înregistrare din 11 februarie 2012 - spectacolul Amurgul zeilor, cu sopranele Deborah Voigt şi Wendy Bryn Harmer, mezzo-soprana Waltraud Meier şi tenorul Jay Hunter Morris în distribuţie. Dirijor Fabio Luisi. Înregistrarea este disponibilă online timp de 23 de ore, urmând ca de la ora locală 19.30 (2.30 ora României - 29 martie) să fie postat spectacolul un alt spectacol de Wagner - Maeştrii cântăreţi din Nürnberg, prezentat în 13 decembrie 2014, sub conducerea dirijorului James Levine.
 
Opera din Viena propune publicului spectacolul "Amurgul zeilor"
Bookmark and Share
O dată cu anularea reprezentaţiilor live, Opera de Stat din Viena a devenit disponibilă online, invitând publicul să urmărească în fiecare zi, gratuit, înregistrări ale propriilor producții din stagiunile recente. Astăzi, 28 martie, este programat spectacolul Amurgul zeilor de Richard Wagner, dirijat de Axel Kober. Din distribuţie au făcut parte tenorul Stephen Gould (Siegfried), sopranele Iréne Theorin (Brünnhilde), Anna Gabler (Gutrune) şi bas-baritonul Falk Struckmann (Hagen). Înregistrarea realizată în 20 ianuarie 2019 va fi postată pe site-ul www.staatsoperlive.com începând cu ora locală 19 şi va rămâne disponibilă timp de 24 de ore.
 

Vizualizări: 5

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor