altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Daniel Petrică Ciobanu și Alexander Gadjiev, în recital la Ateneul Român
Bookmark and Share
Pianiștii Daniel Petrică Ciobanu și Alexander Gadjiev susțin o serie de recitaluri în această perioadă. Pe 27 septembrie 2019, cei doi muzicieni pot fi ascultați la Ateneul Român, de la ora 19,00. Programul, intitulat Conversații în oglindă, include creații de Maurice Ravel și Igor Stravinski.
Recitalul de la Ateneul Român are loc în cadrul ediției a III-a a Concursului Internațional de Duo Suzana Szörenyi, organizat de Asociația Majura Christ până în 6 octombrie.
 
Violonistul Răzvan Stoica, în concert la ParkLake
Bookmark and Share
Sâmbătă, 5 octombrie 2019, violonistul Răzvan Stoica este protagonistul unui concert organizat de Radio România Muzical, la ParkLake Shopping Center. Începând cu ora 19.00, artistul va evolua împreună cu pianista Andreea Stoica și ansamblul Kamerata Stradivarius. În program - celebrele Anotimpuri la Buenos Aires de Astor Piazzolla și piese de virtuozitate semnate de Henryk Wieniawski.
Evenimentul marchează atât Ziua internațională a muzicii, sărbătorită la 1 octombrie, precum și proiectul Ascultă 5 minute de muzică clasică, derulat de postul nostru în spații neconvenționale din țară. Accesul publicului este liber.
Răzvan Stoica, posesorul unei viori Stradivarius din 1729, va oferi autografe pe noul său CD - Instinct, înregistrat alături de Kamerata Stradivarius, pe care se regăsesc atât Concertul nr.1 pentru vioară și orchestră de Max Bruch, precum și două lucrări pentru orchestră de coarde semnate de Edward Elgar și Astor Piazzolla.
 
'Parcul de distracții', la Teatrul 'Ion Dacian'
Bookmark and Share
De astăzi, 27 septembrie, micii artiști ai Teatrului Muzical de Copii București deschid seria de spectacole 2019-2020, pe scena Teatrului Național de Operetă și Musical Ion Dacian. Prima reprezentaţie din această stagiune este musicalul Parcul de distracţii, o poveste fantastică despre curajul de a păși pe drumul vieții, în care personajele principale, doi frați lăsați în grija rudelor, înfruntă necunoscutul și depășesc orice obstacol cu puterea magică a copilăriei. Aventura fraților în Parcul de distracţii îi poartă pe spectatori într-o călătorie în care muzica, dansul, efectele de sunet și lumină, costumele, decorurile și proiecțiile întregesc tabloul vesel al unei povești despre regăsirea valorilor, importanța alegerilor și reîntregirea familiei. Scenariul este semnat de Gabi Șarga și Cătălin Rotaru, iar muzica - de Andrei Tudor, pe versurile Andreei Andrei. Regia îi aparţine Danei Rotaru. Conducerea muzicală: Constantin Grigore. Ora de începere este 19,00.
 
KamerArt Experience, ziua a doua
Bookmark and Share
În această perioadă se desfășoară Festivalul KamerArtExperience, "un concept curajos, de a traduce muzica prin alte arte, într-un spațiu total atipic pentru muzica clasică", potrivit organizatorilor. Peste 30 de tineri artiști contribuie la conceperea celor patru spectacole din festival, găzduite de Plant Village din București, un fost service RATB. Muzica, dansul contemporan, gaming-ul, teatrul și artele vizuale sunt îmbinate în încercarea de a oferi publicului o experiență cât mai autentică.
În cea de-a doua zi a festivalului, vineri 27 septembrie, de la ora 20.00, va avea loc un recital propus de pianistul Cristian Sandrin, clarinetistul Radu Greluș și violonistul Sabin Penea. Muzicienii vor interpreta lucrarea Contrastele de Bela Bartok.
 
Concursul Internațional de Duo 'Suzana Szorenyi', ediția a III-a
Bookmark and Share
În perioada 28 septembrie - 6 octombrie 2019, Asociația Majura Christ organizează cea de-a treia ediție a Concursului Internațional de Duo Suzana Szorenyi, ediție derulată cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la nașterea renumitei pianiste și profesoare, în onoarea căreia a fost inițiată competiția amintită. În acest an, se aduce în prim plan zona de duo pianistic la patru mâini și două piane.
Juriul competiției este format din muzicieni români, în majoritate discipoli ai profesoarei Suzana Szörenyi. Participă 54 de concurenți selectați dintr-un total de 108 înscriși, provenind din Austria, Canada, Cehia, China, Franța, Japonia, Lituania, Marea Britanie, Polonia, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, Ucraina. Etapa I va avea loc în sala George Enescu a Universității Naționale de Muzică București în zilele de 28 si 29 septembrie, între orele 14,00 și 19,30.
Accesul publicului este gratuit pe tot parcursul concursului.
 
Calendarul muzical al zilei - 27 septembrie 2019
Bookmark and Share
  • Violonistul francez Jacques Thibaud s-a născut acum 139 de ani (27 septembrie 1880 - 1 septembrie 1953)
  • Comemorarea sopranei spaniolă Adelina Patti - 100 ani (10 februarie 1843 - 27 septembrie 1919)
  • În anul 1919 s-a înfiinţat Societatea corală Cântarea României - 100 ani
  • Comemorarea a 98 de ani de la dispariţia compozitorului german Engelbert Humperdinck (1 septembrie 1854 - 27 septembrie 1921)
  • 1929 este anul naşterii compozitorului român Mircea Istrate - 90 ani (27 septembrie 1929 - d.2003)
  • Aniversarea violonistului rus Dmitry Sitkovetsky - 65 ani (1954)
  • Pianista româncă Mihaela Ursuleasa ar fi împlinit 41 de ani (27 septembrie 1978 - 2 august 2012)

 

Ştiri muzicale din ţară

Se deschide stagiunea 2019-2010 a Filarmonicii din Cluj-Napoca
Bookmark and Share
Vineri, 27 septembrie 2019, se deschide stagiunea 2019-2020 a Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca. La Colegiul Academic, Corul și Orchestra instituției vor evolua sub bagheta dirijoarei Erina Yashima. În program - Carmina Burana de Carl Orff. Soliști: soprana Oana Trîmbiţaş, tenorul Ştefan von Korch și baritonul Geani Brad. Participă Corul Junior VIP al Colegiului de Muzică Sigismund Toduţă. Concertul începe la ora 19,00.
 
'Transilvania Blues Festival', în 27 și 28 septembrie
Bookmark and Share
Asociația Transilvania Arts & Events organizează, în datele de 27 și 28 septembrie, Transilvania Blues Festival, ediția a II-a. Pe parcursul celor două zile ale festivalului vor concerta, la Brașov, artiști din România, Franța, Italia și Marea Britanie. Vineri, 27 septembrie, pot fi ascultate formațiile Rares Totu's Midnight Sun & Dean Bowman și Big Dez. Iar sâmbătă, 28 septembrie, pe scena Bistro de l'Arte din Brașov se vor afla ansamblurile Quo Vadis și The Cinelli Brothers. Concertele încep la ora 20,30.
 
Gottfried Rabl dirijează Orchestra Filarmonicii din Timișoara
Bookmark and Share
Dirijorul austriac Gottfried Rabl și flautistul Ion Bogdan Ștefănescu sunt protagoniștii concertului de astăzi, 27 septembrie 2019, de la Filarmonica Banatul din Timișoara. Cei doi muzicieni amintiți vor evolua în compania Orchestrei instituției, într-un program care cuprinde lucrări de Bela Bartok, George Enescu, Annamaria Kowalsky, Franz Liszt și Carmen Petra Basacopol. Concertul are loc de la ora 19.00, în cadrul Zilelor Muzicale Enescu-Bartók organizate de Filarmonica din Timișoara până mâine, 28 septembrie.
 
Concert coral la Râmnicu Vâlcea
Bookmark and Share
Corul Euphonia al Filarmonicii Ion Dumitrescu din Râmnicu Vâlcea susține un concert dedicat zilei Sf. Antim Ivireanu. Ansamblul condus de Aurel Poenaru va interpreta piese laice și religioase din repertoriul național și universal. Concertul are loc vineri, 27 septembrie 2019, de la ora 19.00, la Sala Lahovary din Râmnicu Vâlcea.
 
Seară de flamenco, în programul Filarmonicii din Ploiești
Bookmark and Share
Filarmonica Paul Constantinescu din Ploiești propune publicului o seară de flamenco. Intitulat Prendidos, spectacolul de voce, chitară și dans reunește pe scenă patru artiști din Spania: Vanesa Coloma, Alfonso Losa, Yerai Cortes și Juan Carrasco. Reprezentația este programată vineri, 27 septembrie 2918, de la ora 19.00, la Sala Ion Baciu a Filarmonicii ploieștene.
 

Actualitatea internaţională

Suita a II-a op. 20 de Enescu, interpretată la Filarmonica din Liege
Bookmark and Share
În 27 septembrie 2019, Suita a II-a op. 20 de George Enescu va fi interpretată în concert la Filarmonica din Liege, sub conducerea dirijorului Gergely Madaras. După această piesă a marelui compozitor român, publicul va asculta Variațiunile rococo pentru violoncel și orchestră de Piotr Ilici Ceaikovski, solist Istvan Vardi, și muzica de balet Ritualul primăverii de Igor Stravinski.
În 14 și 15 septembrie, Orchestra Filarmonicii din Liege a interpretat Suita a doua de Enescu în cadrul Festivalului George Enescu, iar în 25 septembrie, ansamblul a prezentat lucrarea în primă audiție belgiană, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.
 


Vizualizări: 10

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

© 2019   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor