altmarius

cultură şi spiritualitate

Astăzi : 2016-10-27

Ştiri muzicale din Bucuresti

Dhafer Youssef, in concert la Sala Radio

Bookmark and Share

Sala Radio găzduieşte concertul de jazz pe care îl susţine Dhafer Youssef. Celebrul muzician tunisian, interpret la oud şi vocalist, va fi însoţit pe scenă de pianistul Aaron Parks, basistul Ben Williams şi de Justin Faulkner - la instrumente de percuţie. După un show cu casa închisă în 2014, artistul tunisian va prezenta în București noul său disc care va apărea în luna martie. 
Dhafer Youssef s-a lăsat condus de-a lungul carierei de rădăcinile sale tunisiene și de instrumentul cu corzi întâlnit în lumea arabă, Bizanț sau Africa de Nord - oud-ul, pe care muzicianul îl așează pe harta sunetelor de jazz și îl foloseşte în experimente internaționale alături de Omar Sosa, Tigran Hamasyan, Nils-Petter Molvaer sau Bugge Wesseltoft. 
În concertul lui Dhafer Youssef vor putea fi ascultate sonorităţi etno-jazz și world music, dar nu vor lipsi momentele de improvizație, dialogul dintre culturi și duelul între instrumente. 
Concertul este organizat de Twin Arts în cadrul seriei "Jazz Night Out". 
 

Istvan Denes dirijează concertele de la Ateneu

Bookmark and Share

Cele două concerte susţinute astăzi şi mâine de Orchestra Filarmonicii "George Enescu" vor fi dirijate de Istvan Denes din Ungaria. Pe afiş - Simfonia a VII-a de Lajtha Laszlo, Concertul nr. 3 în Mi bemol major pentru pian şi orchestră de Ludwig van Beethoven şi poemul simfonic "Preludiile" de Franz Liszt. Solistul serii va fi pianistul francez Dominique Merlet. Concertele au loc în Sala Mare a Ateneului Român, de la ora 19,00. 
 

Enescu, în programul Filarmonicii din Berlin

Bookmark and Share

Vineri, 28 octombrie 2016, Institutul Goethe din Bucureşti şi Universitatea Naţională de Muzică din Capitală propun un nou concert în transmisiune directă de la Filarmonica din Berlin. În Studioul de operă şi multimedia al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti va putea fi urmărit, de la ora 21,00, concertul Orchestrei berlineze dirijat de Ivan Fischer, cu soprana Christiane Karg - solistă. Programul se va deschide cu muzică de George Enescu - Preludiul la unison din Suita I op. 9 pentru orchestră, lucrare urmată de Muzica pentru instrumente de coarde, percuție și celestă de Bela Bartok, arii pentru soprană și orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart și Simfonia nr. 38 KV 504 "Praga" din creația aceluiași compozitor austriac. 
Filarmonica din Berlin a concertat pentru prima dată în România în 2015, în cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu" şi va reveni în 2019 la Bucureşti, în deschiderea aceluiaşi festival. 
 

Festivalul-Concurs 'Lăudaţi pe Domnul' ajunge la final

Bookmark and Share

Palatul Patriarhiei găzduieşte etapa finală a Festivalului-Concurs Naţional de Muzică Bisericească "Lăudaţi pe Domnul", astăzi, 27 octombrie 2016, de la ora 18.00. 
Organizat de Patriarhia Română, prin Sectorul teologic-educaţional, festivalul-concurs aflat la cea de-a IX-a ediţie a început în 1 martie şi se încheie prin evenimentul prezentat la Palatul Patriarhiei. După jurizare, etapa finală a concursului se va încheia cu premierea câştigătorilor Secţiunii Compoziţie muzicală și cu premierea corurilor participante; va fi decernat un singur Mare premiu, celălalte coruri primind Premiul special. La nivel naţional, juriul este format din șase membri (din cele șase mitropolii participante la eveniment): profesori de muzică, dirijori, compozitori şi muzicologi. 
Invitat special al evenimentului de la Palatul Patriarhiei este Ansamblul de muzică veche românească "Trei parale", care va interpreta cântări vechi laice. 
 

În 28 octombrie se deschide o nouă ediţie a Festivalului SoNoRo

Bookmark and Share

Ediția a XI-a a Festivalului SoNoRo, intitulată "LA MUSE ET LE POÈTE", vă propune între 28 octombrie şi 11 noiembrie 2016 întâlniri cu unii dintre cei mai apreciați muzicieni ai momentului printre care pianiștii Olli Mustonen și Louis Lortie, violoniștii Mihaela Martin, Ilya Gringolts sau Philippe Graffin, violonceliștii Frans Helmerson, Christian Poltéra sau Maximilian Hornung. 
În concerte precum POUR UN TOMBEAU SANS NOM, LA MUSE HYPNOTIQUE, A CLARA sau LA MUSE INSPIRANT LE POETE sunteţi invitaţi în unele dintre cele mai frumoase spații ale Capitalei precum Ateneul Român, Palatul Cercului Militar Național, Catedrala Sf. Iosif sau Muzeul Național de Artă al României. Şi, așa cum organizatorii v-au obișnuit, nu vor lipsi surprizele și locurile neobișnuite unde se va face muzică: Librăria Cărturești Carusel, ARCUB sau cele 5 locuri aMUSEbouche, în care va avea loc la un maraton concertistic inspirat din volumul scriitorului britanic Tom Hodkinson intitulat „Ghidul leneșului”. 
Librăria Cărturești Carusel va fi locul de experiment al acestei ediții Sonoro, unde poezia modernistă a perioadei interbelice va întâlni capodopere ale muzicii contemporane, lucrări de Steve Reich, Jörg Widmann, Rodion Schedrin, Vlad Maistorovici sau Luciano Berio. Sonoro va propune, de asemenea, evenimente şi la Timişoara, Cluj-Napoca şi Bistriţa. 
Concertul de închidere al ediției a XI-a a Festivalului SoNoRo va avea loc în premieră la Sala Radio. Pe lângă capodopere ale lui Carl Maria von Weber și Antonín Dvořák, publicul va putea alege prin vot, pe întreaga durată a festivalului, un alt compozitor a cărui muzică va fi interpretată în acest concert final. 
 

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Samuel Barber şi Gioachino Rossini, în programul Filarmonicii din Oradea

Bookmark and Share

Filarmonica din Oradea propune publicului său astăzi, 27 octombrie 2016, un concert condus de la pupitrul dirijoral de Janko Zsolt. Programul se va deschide cu Concertul op. 14 pentru vioară şi orchestră de Samuel Barber, avându-l ca solist pe Artur Koganovsky din Statele Unite ale Americii. În partea a doua va fi prezentată lucrarea vocal-simfonică "Stabat Mater" de Gioachino Rossini, cu participarea Corului Filarmonicii orădene pregătit de Laszloffy Zsolt. Solişti: soprana Dalma Rodriguez-Boronkai, mezzo-soprana Veress Orsolya, tenorul Pataki Adorjan şi basul Iustinian Zetea. Ora de începere este 19,00. 
 

Program Sibelius la Filarmonica 'Paul Constantinescu' din Ploiesti

Bookmark and Share

Filarmonica "Paul Constantinescu" din Ploieşti propune publicului său astăzi, 27 octombrie 2016, de la ora 19,00, un concert dedicat creaţiei lui Jean Sibelius. Pe afiş sunt înscrise două lucrări semnate de compozitorul finlandez: Concertul în re minor pentru vioară şi orchestră şi Simfonia a III-a în Do major. Partitura solistică a primei piese va fi interpretată de Gabriel Croitoru, pe vioara Guarnieri del Gesu care i-a aparţinut lui George Enescu. Dirijor: Radu Postăvaru. 
 

Dirijorul Gian Luigi Zampieri şi pianistul Dan Atanasiu se întâlnesc la 'AmiTea', Craiova

Bookmark and Share

Continuă, la Craiova, seria de întâlniri "AmiTea" organizate de Filarmonica "Oltenia". Astăzi, 27 octombrie 2016, invitaţii sunt dirijorul Gian Luigi Zampieri din Italia şi pianistul Dan Atanasiu; moderatori - muzicologul Constantin Secară şi Claudia Gorun, PR la Filarmonica craioveană. Întâlnirea are loc la Trend Studio, cu începere de la ora 18,00. 
 

Ilarion Ionescu-Galati şi Octavian Lup, concert la Filarmonica din Brasov

Bookmark and Share

Dirijorul Ilarion Ionescu-Galaţi şi violoncelistul Octavian Lup sunt protagoniştii concertului organizat astăzi, 27 octombrie 2016, de Filarmonica din Braşov. Cei doi muzicieni vor evolua în compania orchestrei instituţiei amintite, într-un program din care fac parte Simfonia I de Joseph Haydn, Concertul pentru violoncel şi orchestră în Do major din creaţia aceluiaşi compozitor austriac şi Simfonia a III-a cu orgă de Camille Saint-Saens. Ora de începere este 19,00. 
 

La Târgu Mureş se încheie Festivalul 'In memorim Constantin Silvestri'

Bookmark and Share

Astăzi, 27 octombrie 2016, are loc concertul vocal-simfonic de închidere a Festivalului "In memoriam Constantin Silvestri", ediția a 26-a, organizată, din 7 octombrie, de Filarmonica din Târgu Mureș. Programul, integral Ludwig van Beethoven, cuprinde Fantezia în do minor pentru pian, cor şi orchestră și Simfonia a 9-a în re minor. Pianistul Răzvan Dragnea, soprana Cristina Maria Oltean, mezzo-soprana Sidonia Nica, tenorul Cosmin Ifrim și basul Sorin Drăniceanu vor evolua ca soliști în compania Orchestrei Filarmonice și a Corului mixt pregătit de Vasile Cazan. La pupitrul dirijoral: Jin Wang din China. Concertul are loc la Palatul Culturii din Târgu Mureș, cu începere de la ora 19,00. 
 

Actualitatea internaţională

Manifestări dedicate compozitorului Adrian Iorgulescu, la Chisinau

Bookmark and Share

În perioada 25-28 octombrie 2016, Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu" din Chișinău în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor, Academia de Muzică, Teatru și Arte plastice și Filarmonica Națională "Serghei Lunchievici" din Chişinău organizează manifestări dedicate creaţiei şi activităţii compozitorului Adrian Iorgulescu, în cadrul proiectului "Muzica românească de pe ambele maluri ale Prutului". 
Cu prilejul vizitei la Chișinău, maestrului Adrian Iorgulescu i se va conferi titlul onorific de Doctor Honoris Causa al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Ceremonia va avea loc astăzi, 27 octombrie 2016, de la ora 13.30, în Sala Mare a Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. 
 

Concert al Filarmonicii 'Banatul' din Timisoara, la Viena

Bookmark and Share

Astăzi, 27 octombrie 2016, Orchestra Filarmonicii "Banatul" din Timişoara concertează la RadioKulturhaus din Viena, avându-i ca protagonişti pe baritonul francez Pierre-Yves Pruvot şi pe dirijorul Amaury du Closel, ambii din Franţa. Muzicienii propun un program intitulat "Von erstickten zu erweckten Stimmen" ce cuprinde compoziţii de Ernst Toch, Dmitri Şostakovici şi Franz Schreker. Muzicologul austriac Irene Suchy va modera evenimentul organizat de Ambasada României la Viena şi Institutul Cultural Român, în contextul exercitării președinției României a Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA). De asemenea, concertul este organizat în contextul promovării oraşului Timişoara - Capitală Culturală Europeană în 2021. 
 

Vizualizări: 56

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor