altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Sînziana Mircea, Ioana Cristina Goicea, Cătălin Milea şi Matei Ioachimescu - recitaluri online
Bookmark and Share
În această perioadă în care toate evenimentele live au fost anulate, însă muzicienii își doresc să rămână în contact cu publicul lor, pot beneficia de promovarea Radio România Muzical, prin organizarea concertelor transmise în direct, online, pe propriul site/cont social media.
Mai mult, putem găzdui pe site-ul și contul nostru Facebook aceste evenimente live. Pentru concerte transmise în direct (și) pe site-ul nostru, avem nevoie de codul embeded al transmisiunii, pentru live pe Facebook, recomandăm crearea unui eveniment cu Radio România Muzical co-hosting.
Sînziana Mircea propune o serie de trei recitaluri transmise de la sediul Museart Academy, ce vor fi accesibile pe pagina facebook Radio România Muzical și Museart Academy. Astăzi, 27 martie, are loc cel de-al doilea recital din această serie online #staiacasa, propusă de pianista Sinziana Mircea, cu participarea unor invitati speciali din România si Italia. În această seară, de la ora 19.00, muziciana va prezenta un program intitulat Classical evergreens, cu piese de Beethoven, Bach, Chopin, Satie şi Albeniz. Invitaţi vor fi doi artişti italieni - percuţionistul Eugenioprimo Saragoni şi bandoneonistul Giancarlo Palena.
Duminică, 29 martie, sunteți invitați la o întâlnire relaxată cu saxofonistul Cătălin Milea, care vă propune un program de jazz intitulat Gustări muzicale, în cadrul seriei Jazz în sufragerie. Ora de începere este 15,00.
În aceeaşi zi de 29 martie, de la ora 17.00, violonista Ioana Cristina Goicea va susţine un mini-recital de 30 de minute pentru The Violin Channel, accesibil si pe contul nostru de fb.
Marţi, 31 martie, flautistul Matei Ioachimescu revine, live de la Viena, cu seria intitulată L'isolation. Muzicianul va interpreta, de la ora 16.30, piese de Johann Joachim Joachim Quantz, Doina Rotaru şi Georg Philipp Telemann.
Toate aceste recitaluri live vor fi accesibile gratuit pe paginile de socializare administrate de artiştii amintiţi şi pe contul facebook Radio România Muzical.

 
Opera Comică pentru Copii anunță programul online al spectacolelor
Bookmark and Share
Opera Comică pentru Copii anunță programul online al spectacolelor până la finalul lunii aprilie. În fiecare sâmbătă și duminică de la ora 17.00, se va difuza câte o reprezentaţie din repertoriul instituţiei. Spectacolele vor putea fi vizionate în regim LIVE pe Facebook-ul Operei Comice pentru Copii, la ora anunțată sau oricând și de oriunde pe aplicație: https://app.operacomica.ro/.
De asemenea, pe lângă programul variat de spectacole, echipa Operei Comice a pregătit o serie de emisiuni educative și distractive pentru copiii mari și mici. Micul Grădinar OCC, Povești cu Felicia, În spatele Cortinei, Fabule cu Nino și Filme de Zece sunt emisiunile deja disponibile pe Aplicația Opera Copiilor.
"Pe această aplicație puteți vedea capodopere de operă, de balet, de operetă, de musical și de teatru muzical, concerte și multe, multe emisiuni educative. Oricând și de oriunde... Vorbim despre producții originale românești, gândite de realizatori români, pentru români și exclusiv în limba română", a declarat soprana Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.
 
'Personaje de poveste', pe site-ul clasicefantastic.ro
Bookmark and Share
În această perioadă, pe site-ul www.fge.org.ro si pe pagina de Facebook a Filarmonicii George Enescu, sunt postate concertele-lecţie din colecția Clasic e fantastic: Cum să înțelegem muzica, stagiunea 2011-2020. Fiecare concert va rămâne la dispoziția publicului două zile, după care va fi schimbat cu cel care i-a urmat, ca dată, în stagiune.
Astăzi, 27 martie 2020 poate fi urmărit spectacolul Personaje de poveste, o înregistrare din aprilie 2012. În program - pagini din opere celebre de Wolfgang Amadeus Mozart, Engelbert Humperdinck şi Cornel Trăilescu. Regia - Anda Tăbăcaru.
 
Calendarul muzical al zilei - 27 martie 2020
Bookmark and Share

  • Se împlinesc 263 de ani de la moartea compozitorului german Johann Stamitz (18 iunie 1717 - 27 martie 1757)
  • În urmă cu 169 de ani a văzut lumina zilei compozitorul francez Vincent d'Indy (27 martie 1851 - 2 decembrie 1931)
  • Violoncelistul rus Mstislav Rostropovici s-a născut acum 93 de ani (27 martie 1927 - 27 aprilie 2007)
  • Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere baritonul român Nicolae Constantinescu 82 ani (1938) şi compozitorului român Hans Peter Türk 80 ani (1940)


 

Ştiri muzicale din ţară

Concert simfonic pe agenda 'Stagiunii online' a Filarmonicii din Sibiu
Bookmark and Share
Filarmonica din Sibiu propune publicului o serie de concerte educative, înregistrări cu muzicienii din orchestră, concursuri cu premii, concerte simfonice şi expoziţii foto, incluse în Stagiunea Online, proiect cultural adaptat situaţiei de criză prin care trecem. Aceste evenimente, organizate de Filarmonica din Sibiu cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, vor putea fi urmărite gratuit, pe website-ul instituţiei şi pe pagina de facebook fb.com/FilarmonicaSibiu.
Astăzi, 27 martie 2020, de la ora 19.00, este programată partea a doua a concertului simfonic care a avut loc la Sala Thalia din Sibiu în 18 aprilie 2019. La pupitrul Orchestrei Filarmonicii s-a aflat Tiberiu Soare, iar ca solist a evoluat Alexandru Anastasiu - la marimbă şi vibrafon. În program - creaţii de Mihail Ivanovici Glinka, Camille Saint-Saens şi Alexandru Anastasiu.
 
'Macbeth' - spectacol pe site-ul www.operacluj.ro
Bookmark and Share
Opera Națională Română din Cluj-Napoca vine în întâmpinarea spectatorilor săi de pretutindeni, oferindu-le difuzări online ale celor mai îndrăgite spectacole din arhiva sa. Instituția invită publicului să acceseze streaming-urile oferite pe site-ul oficial www.operacluj.ro. Toate înregistrările vor fi disponibile începând cu ora 18:00 în zilele menționate, fiind accesibile timp de 20 de ore de la momentul postării.
Vineri, 27 martie 2020, puteţi vedea spectacolul Macbeth de Giuseppe Verdi, în regia lui Rareş Trifan, o înregistrare din 10 noiembrie 2019. În distribuţie - baritonul Sebastian Cătană, soprana Ana Lucrecia Garcia şi basul Corneliu Huțanu. Dirijor: David Crescenzi.
 

Actualitatea internaţională

'Music never sleeps' - proiect online iniţiat de Jan Vogler
Bookmark and Share
Violoncelistul Jan Vogler anunţă un maraton muzical de 24 de ore cu recitaluri live, care vor fi difuzate pe paginile de socializare ale evenimentului Music Never Sleeps (Muzica nu doarme niciodată). Astăzi, 27 martie 2020, începând cu ora 24.00 (ora României), vor putea fi ascultaţi artişti din New York precum violoniştii Joshua Bell şi Adele Anthony, violoncelistul Zlatomir Fung, pianistul Jeremy Denk, Brentano Quartet, chitaristul Pablo Sáinz Villegas, violonistul Gil Shaham, dar şi iniţiatorul acestui proiect, renumitul muzician german Jan Vogler stabilit la New York. Despre demersul său, artistul a declarat: "Criza globală legată de coronavirus a schimbat drastic vieţile noastre şi a închis toate instituţiile de cultură şi sălile de concerte în care noi, artiştii, ne simţim ca acasă. În timp ce studiam în casa mea, am realizat că totuşi putem contribui cumva în lupta cu pandemia. După ore de discuţii cu prietenii şi colegii mei muzicieni din New York, am înţeles că ei sunt mai nerăbdători ca niciodată să se exprime artistic. Astfel că au acceptat să evolueze în cadrul proiectului Music never sleeps".
 
Ediţia 2020 a Festivalului de la Verbier se anulează
Bookmark and Share
Organizatorii Festivalului de la Verbier au decis anularea ediţiei din acest an a evenimentului. Directorul fondator al festivalului, Martin Engstroem a emis un comunicat oficial joi, 26 martie: "Cu regret, vă anunţăm că vom anula Festivalul Verbier 2020, care era programat să aibă loc în această vară. Am fost întotdeauna mândri să numim comunitatea noastră de artişti, studenţi şi public "Prietenii festivalului" şi parteneri ai "familiei" noastre. Acum este timpul să protejăm această familie. Sănătatea şi starea sa de bine sunt principalele noastre preocupări".
Festivalul de la Verbier (Elveţia), unul dintre cele mai importante evenimente dedicate muzicii clasice din lume, a fost fondat în anul 1994 şi se desfăşoară în lunile iulie - august. De-a lungul timpului, au concertat în cadrul festivalului artişti renumiţi, precum Leif Ove Andsnes, Martha Argerich, Hilary Hahn, Leonidas Kavakos şi Emanuel Ax.
 
Anne-Sophie Mutter, testată pozitiv cu coronavirus
Bookmark and Share
Violonista Anne-Sophie Mutter a anunţat ieri, 26 martie 2020, pe contul său de socializare, că a fost diagnosticată cu coronavirus. "Am fost testată pozitiv pentru COVID-19. Stau în carantină acasă şi aştept o recuperare completă. Sper din tot sufletul să pot cânta din nou live pentru voi. Este o situaţie foarte dificilă pentru un artist să nu poată cânta, dar vremuri mai bune vor veni în curând", a spus faimoasa violonistă germană în vârstă de 56 de ani.
 
Creaţii de Wagner - în seria 'Nightly Met Opera Streams'
Bookmark and Share
Opera Metropolitan din New York, care şi-a suspendat total activitatea cu public în contextul pandemiei de coronavirus, oferă zilnic gratuit, pe site-ul său, înregistrarea unui spectacol inclus în seria Nightly Met Opera Streams.
În această săptămână sunt programate exclusiv creaţii lirice semnate de Richard Wagner. Astăzi puteţi urmări spectacolul Siegfried, o înregistrare din 5 noiembrie 2011, cu soprana Deborah Voigt, tenorii Jay Hunter Morris, Gerhard Siegel şi bas-baritonul Bryn Terfel în distribuţie. Dirijor: Fabio Luisi. Înregistrarea este disponibilă timp de 23 de ore, urmând ca de la ora locală 19.30 (2.30 ora României - 28 martie) să fie postat un alt spectacol de Wagner, Amurgul zeilor, prezentat în 11 februarie 2012, sub conducerea dirijorului Fabio Luisi.
 
Opera londoneză oferă publicului înregistrări cu spectacole din stagiuni trecute
Bookmark and Share
Opera Regală din Londra a suspendat toate spectacolele din această perioadă. Instituţia oferă gratuit, pe site-ul său şi pe propria reţea de socializare, înregistrări ale unor producţii lirice şi coregrafice de succes. Primul spectacol va fi postat de Opera londoneză astăzi, 27 martie 2020: este vorba despre baletul Petrică şi Lupul de Serghei Prokofiev, prezentat în premieră de compania de balet a Operei Covent Garden în decembrie 2010.
 

Vizualizări: 1

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor