altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Compozitoarea Cornelia Tăutu a trecut în eternitate
Bookmark and Share
Duminică, 24 martie 2019, s-a stins din viață, în Germania, compozitoarea Cornelia Tăutu, la vârsta de 81 de ani. Muziciana română a fost cunoscută în special în calitate de creatoare de muzică de film, printre coloanele sonore scrise numărându-se Moromeții, Dumbrava minunată și Drumul câinilor. A mai compus muzică de teatru, piese simfonice, camerale și corale. În anul 2006, numele compozitoarei Cornelia Tăutu a apărut pe un album editat de Radio România, intitulat Romanian Women Composers.
Cornelia Tăutu s-a născut în 10 martie 1938 la Odorheiu Secuiesc. A studiat la Conservatorul din București, printre profesorii săi numărându-se Mihail Jora, Aurel Stroe și Emilia Comișel. După absolvirea facultății, a fost angajată ca cercetător științific la Institutul de Etnografie și Folclor Constantin Brăiloiudin București și ca redactor la Editura Muzicală din București. În anii 1971-1972 a urmat studii postuniversitare la Long Island University din New York.
Compozitoarea Cornelia Tăutu a fost distinsă cu două premii ale Asociației Cineaștilor din România, pentru muzica filmelor Zidul (1975) și Moromeții (1987). De asemenea, a primit Premiul Academiei Române, în anul 1990.
Dumnezeu să o odihnească în pace! 
 
Wolfgang Amadeus Mozart, în programul Orchestrei de Cameră Radio
Bookmark and Share
În cadrul Stagiunii Muzicale Radio, puteți asculta astăzi, 27 martie 2019, un program integral Wolfgang Amadeus Mozart. Orchestra de Cameră Radio va fi dirijată de Radu Postăvaru și îi va avea ca soliști pe violoniștii Bujor Prelipcean și Șerban Mereuță. În program - Uvertura operei Clemența lui Tito, Concertone KV 190 în do major pentru două viori şi orchestră, Simfoniile nr. 15 și 31 din creația marelui clasic austriac.
Concertul de la Sala Radio începe la ora 19,00 și va fi transmis în direct de Radio România Muzical. 
 
Violoncelistul Andrei Ioniţă, în recital la Sala Radio
Bookmark and Share
Violoncelistul Andrei Ioniță, singurul câștigător român al prestigiosului concurs Ceaikovski de la Moscova, va susține un recital în cadrul proiectului Moștenitorii României muzicale organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera. Artistul va fi acompaniat de pianista japoneză Naoko Sonoda. Evenimentul va avea loc luni, 15 aprilie, de la ora 19.00, la Sala Radio. În program figurează Sonata nr. 5 de Ludwig van Beethoven, Două piese op. 2 de Serghei Rahmaninov și Sonata în La major de Cesar Franck.
Recitalul va fi urmat de o sesiune de autografe în foaierul Sălii Radio, prilej de prezentare a primului CD de autor pe care apare numele lui Andrei Ioniță, album lansat pe 15 martie 2019 la casa engleză Orchid Classics.
Moștenitorii României muzicale este un proiect inaugurat în 2018 de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera, cu ocazia Centenarului României mari. Succesul festivalului de pian propus între 16 și 18 octombrie a determinat organizatorii să continue această inițiativă de a-i prezenta în recitaluri pe tinerii muzicieni ai României, deja confirmați pe mari scene internaționale, pe care îi putem asculta însă mai rar și acasă. Recitalurile din cadrul seriei Moștenitorii României muzicale se adresează și acelui tip de public care, deși interesat de cultură, nu ajunge des în sala de concert, mai ales din cauza unui program foarte încărcat: recitalurile au o durată maximă de o oră, se desfășoară fără pauză și prezintă un repertoriu accesibil pentru un public larg. 
 
Concerte vocal-simfonice, pe agenda Filarmonicii 'George Enescu'
Bookmark and Share
Concertele de stagiune a Filarmonicii George Enescu din această săptămână vor avea loc în zilele de miercuri, 27 martie și vineri, 29 martie 2019. În program - Misa Încoronării de Wolfgang Amadeus Mozart și Simfonia a V-a de Gustav Mahler. Soliști: soprana Georgiana Simonov, mezzo-soprana Antonela Bârnat, tenorul Nicolae Simonov și basul Ștefan Lamatic. Participă Corul Filarmonicii bucureștene, pregătit de Iosif Ion Prunner. Cele două concerte de la Ateneul Român vor începe la obișnuita oră 19,00 și vor fi conduse de dirijorul Leo Hussain. 
 
Opera Comică pentru Copii prezintă spectacolul 'Hapciu în Re major'
Bookmark and Share
Opera Comică pentru Copii prezintă miercuri, 27 martie 2019, opereta Hapciu în Re major, după Mam'zelle Nitouche de Florimond Hervé. Spectacolul ilustrează, prin comicul de situații și dialogul spumos, debutul nepremeditat al unei eleve de pension în lumea teatrului. Tânăra Denise descoperă cu entuziasm culisele, actorii, scena și marea dragoste. Regia este semnată de Cristian Mihăilescu, iar din distribuție fac parte Virginia Stamate, Adrian Rădulescu și Fang Shuang. Spectacolul începe la ora 11.00, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii. 
 
Calendarul muzical al zilei - 27 martie 2019
Bookmark and Share

• Se împlinesc 262 de ani de la moartea compozitorului german Johann Stamitz (18 iunie 1717 - 27 martie 1757)

• În urmă cu 168 de ani a văzut lumina zilei compozitorul francez Vincent d'Indy (27 martie 1851 - 2 decembrie 1931)

• Violoncelistul rus Mstislav Rostropovici s-a născut acum 92 de ani (27 martie 1927 - 27 aprilie 2007)

• Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere baritonul român Nicolae Constantinescu 81 ani (1938) şi compozitorului român Hans Peter Türk 79 ani (1940)


 

Ştiri muzicale din ţară

Actualitatea internaţională

Pianistul Daniel Petrică Ciobanu, recital la Muzeul de Artă din Tel Aviv
Bookmark and Share
Pianistul Daniel Petrică Ciobanu, câștigătorul Premiului al II-lea la prestigiosul concurs Arthur Rubinstein în 2017, susține un recital miercuri, 27 martie 2019, la Sala Auditorium a Muzeului de Artă din Tel Aviv. Muzicianul român prezintă piese de Domenico Scarlatti, Serghei Prokofiev, Frederic Chopin, Paul Constantinescu și Igor Stravinski. Recitalul are loc în cadrul ediției cu numărul 20 a Festivalului Internațional de Muzică Felicja Blumental, derulat în perioada 26-30 martie. 
 
Ştefan Pop cântă în 'Rigoletto', la Teatro Comunale di Bologna
Bookmark and Share
Tenorul Ștefan Pop evoluează din nou astăzi, 27 martie 2019 la Teatro Comunale di Bologna, în spectacolul Rigoletto de Giuseppe Verdi. Muzicianul român, interpretul rolului Ducele de Mantua, va urca pe scena instituției italiene în cadrul unei distribuții alcătuite din Alberto Gazale în rolul titular, Lara Lagni - Gilda și Abramo Rosalen - Sparafucile. Regia îi aparţine lui Alessio Pizzech, iar conducerea muzicală este asigurată de Matteo Beltrami. Ultima reprezentație cu Rigoletto din seria amintită va avea loc la Bologna în 30 aprilie. 
 
Cvartetul 'Belcea', concert la Torino
Bookmark and Share
Cvartetul de coarde Belcea susține un recital miercuri, 27 martie 2019, la Conservatorul Giuseppe Verdi din Torino. Ansamblul va interpreta Cvartetul cvintelor op. 76 în re minor de Joseph Haydn, Cvartetul nr. 3 op. 94 de Benjamin Britten și Cvartetul nr. 15 op. 132 în la minor de Ludwig van Beethoven.
Formaţia, ce poartă numele violonistei române Corina Belcea, îi mai are în componenţă pe violonistul Axel Schacher, violistul Krzysztof Chorzelski şi pe violoncelistul Antoine Lederlin. Următorul eveniment din programul formației va avea loc în 24 aprilie, la Antwerp. 
 
Soprana Simona Mihai, pe scena Theater an der Wien
Bookmark and Share
Soprana Simona Mihai evoluează din nou astăzi, 27 martie 2019, pe scena Theater an der Wien. Muziciana română interpretează rolul Agnès Sorel în spectacolul Fecioara din Orléans de Piotr Ilici Ceaikovski regizat de Lotte de Beer. Conducerea muzicală îi aparține dirijoarei Oksana Lyniv. Din distribuție mai fac parte mezzo-soprana Lena Belkina, baritonul Willard White și tenorul Dmitri Golovnin.
Aceasta este ultima reprezentație cu titlul amintit dintr-o serie care a început în 16 martie, la celebrul teatru vienez. 
 


Vizualizări: 67

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor