altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2018-05-27

Ştiri muzicale din Bucuresti

Spectacol aniversar dedicat Mariei Slătinaru Nistor la Opera Naţională Bucureşti
Bookmark and Share
În aceste zile, lumea muzicală românească o sărbătorește pe soprana Maria Slătinaru Nistor, nume cu rezonanță de pe scena lirică internațională și pedagog de prestigiu care a împlinit o frumoasă vârstă vineri, 25 mai. După ce ieri, marea artistă a fost invitată în studioul Serii de operă, la Radio România Muzical, astăzi, la ora 18.30, Opera Națională din București a programat un spectacol aniversar dedicat marii artiste, în care va fi prezentat dipticul verist - Cavaleria rusticana de Pietro Mascagni și Paiațe de Ruggero Leoncavallo. Regia îi aparține lui Ion Caramitru, iar scenografia Vioricăi Petrovici. Din distribuția primei producții fac parte soprana Lăcrimioara Cristescu, mezzo-soprana Sorana Negrea, tenorul Alin Stoica, baritonul Dan Indricău, mezzosoprana Sidonia Nica, iar în cea de-a doua parte a serii îi puteți asculta pe soprana Iulia Isaev, tenorii Daniel Magdal și George Vârban și baritonii Lucian Petrean și Liviu Holender. Dirijează Adrian Morar. 
Seria evenimentelor aniversare dedicate sopranei Maria Slătinaru-Nistor va continua mâine, la Universitatea Națională de Muzică din București, cu un concert. 

 
Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi se încheie astăzi
Bookmark and Share
Astăzi se încheie ediția cu nr.27 a Săptămânii Internaționale a Muzicii Noi, care s-a centrat în acest an pe ideea "Limite.... și dincolo de ele." Concertele din această ultimă zi fac parte din seria "Ulise - Dincolo de limitele culturii". La ora 11.00, în Aula UCMR are loc recitalul susținut de soprana Bianca Manoleanu și de pianistul Remus Manoleanu, cu lucrări scrise, printre alții, de Witold Lutoslawski, Livia Teodorescu Ciocănea, Andrei Tănăsescu și George Balint. De la ora 16.00, în Sala de operă și multimedia a UNMB se desfășoară lansarea volumului Scrieri de compozitorul Corneliu Dan Georgescu, apărut la Editura Muzicală și premiera filmului Principiul Fata Morgana, aparținându-i aceluiași autor, aniversat la împlinirea a 80 de ani. În Sala Auditorium a UNMB, de la ora 17.00, poate fi ascultat în recital pianistul Andrei Tănăsescu, în lucrări de Horia Șurianu, Costin Cazaban și Maia Ciobanu, printre alții. De la ora 19.00, însă în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminescu din Iași, concertează Ansamblul Pro Musica Academica, pe afiș figurând lucrări de Viorel Munteanu, Astor Piazzola, Dan Dediu ș.a. Concertul final al Săptămânii Internaționale a Muzicii Noi va fi susținut de Ansamblul Profil în Sala George Enescu a UNMB. Sub conducerea dirijorului Tiberiu Soare și având-o solistă pe mezzosoprana Andreea Iftimescu, muzicienii vor interpreta lucrări de Constantin Basica, Cornel Țăranu, Vladimir Tarnopolski și Ștefan Niculescu. 
 
Dirijorul Voicu Enăchescu - concert aniversar
Bookmark and Share
Corul de Cameră Preludiu al Centrului Național de Artă "Tinerimea Română" va susţine la Ateneul Român luni, 28 mai, de la ora 19.00 un concert dedicat sărbătoririi dirijorului Voicu Enăchescu, care pe 24 mai a împlinit 75 de ani. Sub bagheta fondatorului său, a maestrului Enăchescu, ansamblul va interpreta un program divers ce pornește de la Renaștere și ajunge până la creația contemporană. 
 
Programul de duminică, 27 mai, al Filarmonicii bucureștene
Bookmark and Share
Ateneul Român găzduiește astăzi două concerte. În Sala mare, de la ora 19.00, va cânta Athenaeum Brass Quintet, împreună cu percuționistul Sebastian Bratu. Membrii formației - trompetiștii Oleg Răileanu, Octavian Bogdan, cornistul Ioan Gabriel Luca, trombonistul Florin Pane și tubistul Laurențiu Sima - propun lucrări de Antonio Vivaldi, W.A. Mozart, Georges Bizet, Johannes Brahms ș.a. 
De la aceeași oră, 19.00, însă în Sala mică are loc un recital vocal intitulat "Tendresse" și susținut de soprana Alda Macri Daradici, mezzosoprana Alexandrina Vizitiu, tenorul Ioan Vasile Orheian și de baritonul Odin Ciociea. Acompaniază la pian Ieronim Buga. Programul, preponderent francez, cuprinde lucrări de Cl. Debussy, E. Lalo Jules Massenet ș.a. 

 
C

 
Eveniment muzical-poetic la Palatul Mogosoaia
Bookmark and Share
Stagiunea "Sunetul Muzicii" editia a X-a de la Castelul Peleș și Mogoșoaia Clasic Fest editia a VII-a, eveniment organizat la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, vor avea un numitor comun: un eveniment muzical poetic prilejuit de împlinirea a 125 de ani de la moartea lui Piotr Ilici Ceaikovski și a 100 de ani de la trecerea în eternitate a lui George Coșbuc, se arată într-un comunicat al organizatorilor. Recitalul derulat ieri la Sinaia va fi reluat astăzi la Palatul de la Mogosoaia, începând cu ora 12.00. Pianista Diana Voronetskaya va interpreta ciclul Anotimpurile op.37 de Piotr Ilici Ceaikovski. Mari voci ale scenei românești vor interpreta poezii ca: "Vestitorii primăverii", "Noapte de vară", "Toamna" sau "Iarna pe uliță". 
 

Ştiri muzicale din ţară

Actualitatea internaţională

Matei Varga - recitaluri la Albuquerque, SUA
Bookmark and Share
După ce a concertat săptămâna trecută pe scena Ateneului Român, pianistul Matei Varga s-a întors în patria sa de adopție, SUA, unde astăzi susține două recitaluri. Ambele se desfășoară în orașul Albuquerque din statul New Mexico. Primul dintre ele are loc în cursul dimineții în Sala Las Puertas, iar Matei Varga va cânta în compania clarinetisului James Schields și a violoncelistei Laura Metcalf lucrări de Robert Schumann, Bohuslav Martinu, Brandon Ridenour și Felix Mendelssohn. Cel de-al doilea este programat în cursul serii și are loc la Muzeul de Artă și Istorie din Albuquerque. În prima parte, Matei Varga va interpreta lucrări pentru pian solo de Frédéric Chopin, iar în cea de-a doua parte, Cvartet pentru sfârșitul timpului de Olivier Messiaen, împreună cu clarinetistul James Shields, violonistul David Felberg și violoncelista Laura Metcalf. 


 
Dana Ciocârlie - recital la Castelul Maintenon din Franţa
Bookmark and Share
În Castelul Maintenon din Franța, declarat monument istoric încă din anul 1944 de către Ministerul Culturii francez, are loc un recital susținut de pianista Dana Ciocârlie împreună cu saxofonistul Salvatore Pace și violonistul Nicolas Dautricourt. Artista română va interpreta Toccata op.7 și Variațiunile pe o temă de Beethoven pentru pian solo de Robert Schumann. Programul este completat de lucrări pentru trio de M Ravel, Cl. Debussy și André Caplet. Vizualizări: 25

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

194 state 

(ultimul: Somalia)

Numar de steaguri: 258

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 48

1 stat are peste 550,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 85.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

26 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. COLTUL COLECTIONARULUI

http://www.coltulcolectionarului.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26. POVESTI SASESTI

http://povestisasesti.com/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

29. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

30. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

31. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

32. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

© 2018   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor