altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Concertele săptămânii la Sala Radio
Bookmark and Share
La Sala Radio programul acestei săptămâni începe miercuri, 29 ianuarie, cu un concert susținut de Orchestra de Cameră Radio și dedicat lui Wolfgang Amadeus Mozart. Sub bagheta lui Ilarion Ionescu-Galați, ansamblul va oferi lucrări precum Uvertura operei Ascanio în Alba, Concertul în do major pentru oboi și orchestră - solist fiind Ludovic Armin Cora - iar finalul serii este dedicat Simfoniei nr. 35 'Haffner'. Concertul va fi transmis în direct de postul nostru de la ora 19, iar la microfon se va afla Sebastian Crăciun.
Joi, 30 ianuarie, pianistul Mircea Tiberian concertează alături de Big Band-ul Radio, condus de Ionel Tudor. Programul serii este alcătuit din lucrări semnate de Mircea Tiberian și Garbis Dedeian. Puteți asculta concertul din cadrul Stagiunii Muzicale Radio pe frecvențele Radio România Muzical, de la ora 19. Prezintă Ștefan Naftanailă.
Sub titlul 'Seară romantică' se desfășoară concertul susținut de Orchestra Națională Radio vineri, 31 ianuarie. Sub bagheta lui Tateo Nakajima, programul serii este alcătuit din lucrări precum Uvertura operei 'Coțofana hoață' de Gioachino Rossini, urmată de Variațiuni pe o temă de Rossini pentru flaut și orchestră de Frederic Chopin, în aranjamentul Doinei Rotaru, și Concertino pentru flaut și orchestră de Cécile Chaminade. Solistul celor două lucrări este Ion Bogdan Ștefănescu. Programul se încheie cu Simfonia a III-a 'Renana' de Robert Schumann. Transmisiunea directă a concertului poate fi urmărită pe frecvențele Radio România Muzical. Comentează Mihaela Soare.
 
Calendarul muzical al zilei - 27 ianuarie 2020
Bookmark and Share

  • S-a născut compozitorul austriac Wolfgang Amadeus Mozart - 264 ani (27 ianuarie 1756 - 5 decembrie 1791)
  • Compozitorul francez de origine spaniolă Edouard Lalo s-a născut acum 197 de ani (27 ianuarie 1823 - 22 aprilie 1892)
  • Comemorarea compozitorului italian Giuseppe Verdi - 119 ani (10 octombrie 1813 - 27 ianuarie 1901)
  • Acum 83 de ani s-a născut pianistul englez John Ogdon (27 ianuarie 1937 - 1 august 1989)
  • Aniversarea compozitorului Vlad Ulpiu - 75 ani (1945) şi a pianistului francez Jean Philippe Collard - 72 ani (1948)
  • Comemorarea dirijorului austriac Erich Kleiber - 64 ani (5 august 1890 - 27 ianuarie 1956)
  • În anul 2000 au trecut în eternitate pianistul austriac Friedrich Gulda - 20 ani (16 mai 1930 - 27 ianuarie 2000) şi dirijorul Aurel Grigoraş - 20 ani (22 februarie 1932 - 27 ianuarie 2000)
  • Comemorarea tenorului francez Alain Vanzo - 18 ani (2 aprilie 1928 - 27 ianuarie 2002)


 

Ştiri muzicale din ţară

'Concert Romantic' la Râmnicu Vâlcea
Bookmark and Share
Filarmonica 'Ion Dumitrescu' din Râmnicu Vâlcea organizează astăzi, 27 ianuarie, un eveniment cu titlul 'Concert Romantic' la Sala Lahovari din oraș. Începând cu ora 19, orchestra simfonică a instituției va evolua sub bagheta dirijorului Alexandru Ganea. Prima jumătate a serii este dedicată interpretării Concertului nr. 3 pentru vioară și orchestră de Camille Saint-Saëns, cu Nicolae Dobrovicescu solist. În cea de-a doua parte a programului publicul poate asculta Simfonia a IV-a 'Italiana' de Felix Mendelssohn.
 
Musicalul 'Micuța Dorothy' la Opera din Craiova
Bookmark and Share
Opera Română din Craiova propune astăzi, 27 ianuarie, un spectacol pentru copii pe scena Cercului Militar din oraș. Începând cu ora 11, micii melomani vor putea urmări spectacolul 'Micuța Dorothy' de Marius Țeicu. Rolul titular este interpretat de Anca Țecu. Din distribuție mai fac parte actorii Daniel Cornescu - 'Povestitorul/Vrăjitorul din Oz', Darko Huruială - 'Omul de tinichea', Laurențiu Nicu e 'Omul de paie', iar Robert Giani Vladu este 'Leul'. Regia a fost semnată de Carmen Roibu iar scenografia îi aparține lui Sorin Novac.
 
'Bun găsit, domnule Mozart' la Opera din Brașov
Bookmark and Share
Soliștii Operei din Brașov susțin astăzi, 27 ianuarie, un recital vocal-instrumental în foaierul instituției. Începând cu ora 18:30 stagiunea 'Salonul muzical al Operei' continuă cu un eveniment intitulat 'Bun găsit, domnule Mozart', organizat cu ocazia aniversării marelui compozitor. Pe afișul evenimentului sunt înscrise numele sopranelor Nicoleta Chirilă, Simona Manole, Valentina Mărgăraș, Anda Pop, Cristina Radu şi Lăcrămioara Schuller; cântă, de asemenea, mezzosoprana Carmen Topciu, tenorul Mihai Irimia, împreună cu baritonii Lorand Cristian și Marian Rește. Artiștii vor fi acompaniați de pianistul Ovidiu Mezei, iar actrița Nora Vlad va prezenta evenimentul. Recitalul de astăzi prevede 'Luna Mozart', dedicată de Opera din Brașov compozitorului austriac - pe parcursul lunii februarie, opere ca 'Nunta lui Figaro', 'Flautul Fermecat' sau 'Don Giovanni' vor montate pe scena instituției.
 

Actualitatea internaţională

Cristian Măcelaru - premiul Grammy pentru albumul Wynton Marsalis
Bookmark and Share

Duminică, 26 ianuarie 2020, au fost anunțați câștigătorii prestigioaselor premii Grammy - ediția 62.

Violonista scoțiană Nicola Benedetti, dirijorul român Cristian Măcelaru și Orchestra Simfonică din Philadelphia au fost laureați cu Premiul Grammy la categoria 'Cea mai bună interpretare instrumentală solo' pentru albumul ce cuprinde lucrări de Wynton Marsalis - Concertul în re major pentru vioară și orchestră și Suita pentru vioară - înregistrat la casa Decca.

Cristian Măcelaru este al doilea dirijor român premiat cu Grammy, după Christian Badea care a obținut această distincție în anul 1985. 


Postul nostru a difuzat albumul premiat pe 15 iulie 2019, acesta fiind disponibil pentru reascultare aici. Radio România Muzical a inclus acest album printre cele mai bune dintre cele difuzate în anul 2019.

În luna noiembrie a anului trecut, Cristian Măcelaru a fost numit director muzical al Orchestrei Naționale a Franței, funcție ce va fi preluată începând cu anul 2021. În prezent, el ocupă funcția de dirijor șef a Orchestrei Radiodifuziunii WDR din Koln - Germania.

În colecția Radio România Muzical de la Editura Casa Radio, este încă disponibil discul "Vara magică" apărut la finalul anului 2019, unde Cristian Măcelaru dirijează Concertul pentru violoncel și orchestră de Dvorak la pupitrul Orchestrei Naționale Simfonice a României, solist Valentin Răduțiu.


 
Baritonul George Petean la Opera din Amsterdam
Bookmark and Share
Baritonul George Petean urcă în această seară pe scena Operei Naționale Olandeze din Amsterdam, în rolul titular din
opera „Nabucco” de Giuseppe Verdi, o coproducţie a Operei din Zürich şi a Teatrului Regal din Madrid. Alături de muzicianul român, din distribuția spectacolului mai fac parte soprana Anna Pirozzi în „Abigaille” și basul Dmitri Belosselskiy - „Zaccaria”, cei trei artiști debutând în această seară pe scena instituției olandeze. Conducerea muzicală va fi asigurată de Maurizio Benini, iar viziunea regizorală îi aparține lui Andreas Homoki. Spectacolul din această seară deschide o serie de reprezentații ce se încheie în data de 22 februarie.
 
Soprana Iulia Maria Dan la Semperoper Dresda
Bookmark and Share
Soprana Iulia Maria Dan cântă astăzi, 27 ianuarie, pe scena Operei din Dresda, în spectacolul „Cosi fan tutte” de Wolfgang Amadeus Mozart. Artista va aduce la viață rolul „Fiordiligi”, urcând pe scenă alături de mezzosoprana Jana Kurucová în „Dorabella” și de soprana Ute Selbig în „Despina”; distribuția serii este completată de tenorul Joseph Dennis în „Ferrando”, de bas-baritonul Lawson Anderson - „Guglielmo” şi de bas-baritonul Martin-Jan Nijhof în partitura lui „Don Alfonso”. Dirijorul acestei reprezentații este Georg Fritzsch iar regia este semnată de Andreas Kriegenburg. Următorul spectacol din cadrul seriei are loc în data de 11 februarie, cu soprana Iulia Maria Dan în distribuţie.
 
Recital de pian la Institutul Cultural Român din Londra
Bookmark and Share
Institutul Cultural Român din Londra organizează astăzi, 27 ianuarie, un recital de prânz la biserica Saint Martin-in-the-fields. Protagonistul evenimentului este pianistul Szöcs Botond, acesta urmând să ofere publicului lucrări ca Baladele pentru pian numerele 1, 2, 3 și 4 de Frédéric Chopin, precum și un aranjament pentru pian al Baladei pentru vioară și orchestră de Ciprian Porumbescu. Evenimentul se desfășoară la ora locală 13, iar accesul publicului este gratuit.
 
Cristina Păsăroiu în "Boema", la Teatrul din Basel
Bookmark and Share
Soprana Cristina Păsăroiu cântă astăzi, 27 ianuarie, pe scena Teatrului din Basel, în rolul „Mimì” din opera „Boema” de Giacomo Puccini. Din distribuție mai fac parte soprana Valentina Mastrangelo în „Musetta”, tenorul Davide Giusti - „Rodolfo” şi baritonul Domen Križaj în „Marcello”. Împreună cu ei vor cânta baritonul Gurgen Baveyan - în partitura lui „Schaunard” şi basul Paull-Anthony Keightley în „Colline”. Conducerea muzicală a serii este asigurată de dirijoarea estonă Kristiina Poska, regia a fost semnată Daniel Kramer, iar scenografia îi aparține Annettei Murschetz. Următoarea reprezentație a spectacolului are loc în data de 16 februarie, cu soprana Cristina Păsăroiu în distribuţie.
 


Vizualizări: 16

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 242

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor