altmarius

cultură şi spiritualitate

Astăzi : 2016-10-26

Ştiri muzicale din Bucuresti

Muzica celor 3 clasici vienezi - la Sala Radio

Bookmark and Share

În această seară veți putea audia la Sala Radio un concert cu muzica celor 3 compozitori clasici vienezi: Haydn, Mozart, Beethoven. La pupitrul Orchestrei de Cameră Radio se va afla dirijorul argentinian Roberto Buffo. Solist al serii va fi pianistul Daniel Goiți, care va aduce în fața publicului interpretarea sa dată Concertului nr.1 în Do major pentru pian şi orchestră de Ludwig van Beethoven. Seara va fi completată de uvertura operei Cosi Fan Tutte de Wolfgang Amadeus Mozart și de Simfonia nr. 83 în Mi bemol major de Joseph Haydn. Concertul începe la ora 19 şi va putea fi ascultat în direct la Radio România Muzical. 
 

Etapa finala a Festivalului-Concurs Naţional de Muzică Bisericească 'Lăudaţi pe Domnul'

Bookmark and Share

Palatul Patriarhiei din Bucureşti găzduieşte astăzi, 27 octombrie 2016, etapa finală a Festivalului-Concurs Naţional de Muzică Bisericească "Lăudaţi pe Domnul", de la ora 18.00. 
Organizat de Patriarhia Română prin Sectorul teologic-educaţional, festivalul-concurs aflat la cea de-a IX-a ediţie a început în 1 martie anul acesta şi se încheie prin evenimentul prezentat la Palatul Patriarhiei. După jurizare, etapa finală a concursului se va încheia cu premierea câştigătorilor Secţiunii Compoziţie muzicală și cu premierea corurilor participante; va fi decernat un singur Mare premiu, celălalte coruri primind Premiul special. La nivel naţional, juriul este format din șase membri (din cele șase mitropolii participante la eveniment): profesori de muzică, dirijori, compozitori şi muzicologi. 
Invitat special al manifestării de la Palatul Patriarhiei este Ansamblul de muzică veche românească "Trei parale", care va interpreta cântări vechi românești laice. 
 

Muzica lui Enescu, programată de Filarmonica din Berlin

Bookmark and Share

Vineri, 28 octombrie 2016, Institutul Goethe din Bucureşti şi Universitatea Naţională de Muzică din Capitală propun un nou concert în transmisiune directă de la Filarmonica din Berlin. În Studioul de operă şi multimedia al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti va putea fi urmărit, de la ora 21,00, concertul Orchestrei berlineze dirijat de Ivan Fischer, cu soprana Christiane Karg solistă. Programul se va deschide cu muzică de George Enescu - Preludiul la unison din Suita I op. 9 pentru orchestră, lucrare urmată de Muzica pentru instrumente de coarde, percuție și celestă de Bela Bartok, arii pentru soprană și orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart și Simfonia nr. 38 KV 504 "Praga" din creația aceluiași compozitor austriac. 
Filarmonica din Berlin a concertat pentru prima dată în România în 2015, în cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu" şi va reveni în 2019 la Bucureşti, în deschiderea aceluiaşi festival. 
 

Începe ediția cu numarul XI a Festivalului Sonoro

Bookmark and Share

Între 28 octombrie și 14 noiembrie 2016 se va desfășura cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, sub înaltul patronaj al Președintelui României. Ediţia, intitulată „La Muse et le Poète”, promite în 20 de concerte întâlniri cu 23 de muzicieni din 18 țări, printre care pianiștii Olli Mustonen și Louis Lortie, violoniștii Mihaela Martin, Ilya Gringolts sau Philippe Graffin, violistul Lars Anders Tomter, violonceliștii Frans Helmerson, Christian Poltera sau Maximilian Hornung. Deja o tradiție, concertul de deschidere va avea loc la Palatul Cotroceni, în Sala Unirii. Evenimentul va avea loc pe 28 octombrie și va fi urmat de alte 6 concerte în București, până pe 7 noiembrie. Festivalul SoNoRo va continua până pe 14 noiembrie la Timișoara, Cluj și Bistrița. 
 

Ştiri muzicale din ţară

Portret componistic Gabriel Iranyi la Cluj

Bookmark and Share

Continuă Festivalul 'Toamna Muzicală Clujeană'. Astăzi este sărbătorit - în cadrul ediţiei aniversare - compozitorul Gabriel Irányi printr-un potret componistic. Astfel, lucrări ale acestuia vor fi interpretate la Academia de Muzică de tenorul Hector Lopez, violonistul Vlad Răceu, Zsolt Török la violoncel şi de pianista Silvia Sbârciu. Recitalul este organizat în parteneriat cu Universitatea de Arte şi Design din Cluj-Napoca și va începe la ora 19. 
Tot astăzi, de la ora 11, compozitorul Gabriel Irányi va susţine un curs de măiestrie în compoziţie, la Academia de Muzică „Gheorghe Dima", cu acces liber. 
 

'Voievodul țiganilor' la Opera din Timișoara

Bookmark and Share

Opereta "Voievodul tiganilor" de Johann Strauss este propunerea acestei seri la Timisoara. Sub conducerea muzicala a Mihaelei Silvia Roşca şi în regia Marinei Emandi Tiron, pe scena Operei din oraş vor evolua Bogdan Zahariea, Mihai Prelipcian, Nina Zaharescu şi Gabriella Varvari, între alţii. Spectacolul incepe la ora 19.00. Evenimentul este înscris în agenda Festivalului Internațional Timișoara Muzicală. 
 

Sînziana Mircea - în recital la Brașov

Bookmark and Share

Astăzi, Filarmonica din Brașov programează un recital, prilejuit de împlinirea a 135 de ani de la nașterea lui George Enescu, ce va fi susținut de pianista Sînziana Mircea, absolventă a Şcolii Superioare de Muzică şi Dans din Koln şi a Şcolii Guildhall din Londra. De asemenea, aceasta este primul pianist român admis la Accademia Pianistica Imola „Incontri col Maestro” din Italia. Pentru recitalul din această seară, muziciana a pregătit Suita nr.1 pentru pian op.3 “În stil vechi” de George Enescu, Barcarola de Frederik Chopin, Suita nr.2 pentru pian op.10 de George Enescu, Coralul Jesu bleibet meine Freude de Johann Sebastian Bach - Myra Hess și "Valsul" de Maurice Ravel. Recitalul începe la ora 18 și 30 de minute. 
 

Evenimente pregătite de Opera din Brașov

Bookmark and Share

Opera din Brașov îi vă invită pe copiii de gimnaziu astăzi, de la ora 11.00, în Sala instituţiei, la spectacolul-lecție „Vitrina cu personaje”. Prin forma sa, acesta dorește să familiarizeze elevii cu genurile spectacolului muzical: opera, opereta și musicalul. Don Pizzicato și Donna Pianina, posesorii unei vitrine magice în care intră şi din care ies personaje celebre din opere, operete și musicaluri, prezintă copiilor selecţiuni din operele „Nunta lui Figaro” și „Flautul fermecat”, de W. A. Mozart, „Bărbierul din Sevilla” de Gioacchino Rossini, „Carmen” de Georges Bizet, din operetele „Liliacul” de Johann Strauss, „Silvia” de Emmerich Kalmann, din musicalurile „My Fair Lady” de Fr. Loewe sau „West Side Story” de Leonard Bernstein. Participă Cristina Rotundu, Corina Klein, Simona Mărcan, Maria Petcu-Catrina, Lăcrămioara Schuller şi Cristina Roşu, între alţii. Regia artistică a spectacolului este semnată de Anda Tabacaru-Hogea. Scenariul îi aparține Santuzzei Tălmăceanu-Dinescu, iar scenografia Rodicăi Garștea. 
Tot astăzi, însă de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor”, Opera din Brașov programează Recitalul de la ora 5 intitulat „Alfabet muzical”. Interpretează soprana Valentina Mărgăraș, alături de actrița Nora Vlad și pianista Sena Ducariu. Recitalul este ultimul din șirul inițiat și pregătit de solista Operei Brașov, Valentina Mărgăraș, care și-a propus să aducă în fața publicului mari compozitori prezentați în ordine alfabetică. 
 

Vizualizări: 78

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor