altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Recital cu Daniel Petrică Ciobanu şi Alexander Gadjiev, la Ateneul Roman
Bookmark and Share
Pianiștii Daniel Petrică Ciobanu și Alexander Gadjiev susțin o serie de recitaluri în această perioadă. Pe 27 septembrie 2019, cei doi muzicieni vor putea fi ascultați la Ateneul Român, de la ora 19,00. Programul, intitulat Conversații în oglindă, include creații de Maurice Ravel și Igor Stravinski.
Recitalul de la Ateneul Român are loc în cadrul ediției a III-a a Concursului Internațional de Duo Suzana Szörenyi, organizat de Asociația Majura Christ până în 6 octombrie.
 
Răzvan Stoica, concert la Parklake
Bookmark and Share
Sâmbătă, 5 octombrie 2019, violonistul Răzvan Stoica este protagonistul unui concert organizat de Radio România Muzical, la ParkLake Shopping Center. Începând cu ora 19.00, artistul va evolua împreună cu pianista Andreea Stoica și ansamblul Kamerata Stradivarius. În program - celebrele Anotimpuri la Buenos Aires de Astor Piazzolla și piese de virtuozitate semnate de Henryk Wieniawski.
Evenimentul marchează atât Ziua internațională a muzicii, sărbătorită la 1 octombrie, precum și proiectul Ascultă 5 minute de muzică clasică, derulat de postul nostru în spații neconvenționale din țară. Accesul publicului este liber.
Răzvan Stoica, posesorul unei viori Stradivarius din 1729, va oferi autografe pe noul său CD - Instinct, înregistrat alături de Kamerata Stradivarius.
 
Se deschide stagiunea 2019-2020 a Teatrului Muzical de Copii Bucureşti
Bookmark and Share
De vineri, 27 septembrie, micii artiști ai Teatrului Muzical de Copii București deschid seria de spectacole 2019-2020, pe scena Teatrului Național de Operetă și Musical Ion Dacian. Prima reprezentaţie este musicalul Parcul de distracţii, o poveste fantastică despre curajul de a păși pe drumul vieții, în care personajele principale, doi frați lăsați în grija rudelor, înfruntă necunoscutul și depășesc orice obstacol cu puterea magică a copilăriei. Aventura fraților în Parcul de distracţii îi poartă pe spectatori într-o călătorie în care muzica, dansul, efectele de sunet și lumină, costumele, decorurile și proiecțiile întregesc tabloul vesel al unei povești despre regăsirea valorilor, importanța alegerilor și reîntregirea familiei. Scenariul este semnat de Gabi Șarga și Cătălin Rotaru, iar muzica - de Andrei Tudor, pe versurile Andreei Andrei. Regia îi aparţine Danei Rotaru. Conducerea muzicală: Constantin Grigore. Ora de începere este 19,00.
 
'Niko Leopold Quartet', două concerte la Bucureşti
Bookmark and Share
Pianistul de jazz Nikolaus Leopold și cvartetul care îi poartă numele, împreună cu percuționistul austriac Bernie Galane, susțin un concert miercuri, 25 octombrie 2019, de la ora 19.00, la Green Hours din București. Nikolaus Leopold compune creații în care îmbină influenţele muzicii clasice cu elementele ritmice și de improvizație ale jazz-ului. Compozitorii ruși, tradițiile şi folclorul din Spania, Europa de Est și regiunile balcanice au influențat major stilul lui Nikolaus Leopold. Muzicianul va susține un concert și joi, 26 octombrie, de la ora 18.30, la Teatrul Odeon din București. Alături de Niko Leopold Quartet, vor mai evolua Luiza Zan & Jazzpar Trio și Irina Păcurariu.
 
Calendarul muzical al zilei - 25 septembrie 2019
Bookmark and Share
  • Acum 336 de ani a fost botezat compozitorul francez Jean Philippe Rameau (25 septembrie 1683 - 12 septembrie 1764)
  • Marcăm 170 de ani de la moartea compozitorului austriac Johann Strauss - tatăl (14 martie 1804 - 25 septembrie 1849)
  • Se împlinesc 113 ani de la naşterea compozitorului rus Dmitri Şostakovici (25 septembrie 1906 - 9 august 1975) şi 92 de ani de la cea a dirijorului englez Colin Davis (25 septembrie 1927 - 14 aprilie 2013)
  • În urmă cu 87 de ani s-a născut pianistul canadian Glenn Gould (25 septembrie 1932 - 3 octombrie 1982)
  • Aniversarea compozitorului şi producătorului român Vasile Şirli - 71 ani (1948)
  • Au trecut 22 ani de la trecerea în nefiinţă a compozitorului francez Jean Françaix (23 mai 1912 - 25 septembrie 1997)
  • 11 ani s-au scurs de la moartea compozitorului român Horaţiu Rădulescu (7 ianuarie 1942 - 25 septembrie 2008)

 

Ştiri muzicale din ţară

Se încheie seria 'Take an Opera Break', la Sibiu
Bookmark and Share
Miercuri, 25 septembrie 2019, se încheie seria de recitaluri Take an Opera Break derulată în cadrul Festivalului de Operă de la Sibiu din 23 septembrie. Mezzo-soprana Oana Andra, tenorul Adrian Dumitru și pianistul Alexandru Petrovici prezintă, în spații neconvenționale, scurte concerte de arii din opere din creația unor compozitori ca Georges Bizet, Giuseppe Verdi și Franz Lehar.
În ultima zi a seriei, muzicienii pot fi ascultați, de la ora 11.00, în Curtea interioară a Consiliului Județean Sibiu, și de la ora 13.00, la Colegiul Național Samuel von Brukenthal.
 
Ansamblul 'La Fenice', concert la Timişoara
Bookmark and Share
Biserica Evanghelică Lutherană din Timișoara găzduiește miercuri, 25 septembrie 2019, de la ora 19.00, un concert de muzică renascentistă și barocă. Ansamblul La Fenice din Franța, condus de Jean Tubery, va interpreta, între altele, creații de Claudio Monteverdi, Jean Arcadelt, Marco Uccellini și Giovanni Girolamo Kapsperger.
Concertul are loc în cadrul ediției a 14-a a Festivalului de Muzică Veche organizat de Societatea Muzica Antica și Filarmonica Banatul din Timișoara, între 17 septembrie și 20 octombrie 2019.
 
Recital de vioară şi pian, la Filarmonica Târgu Mureş
Bookmark and Share
Violonista Estera Ghica-Racz și pianista Melinda Móriczi susțin un recital miercuri, 25 septembrie, la Sala mică a Palatului Culturii din Târgu Mureș. Cele două muziciene vor interpreta Sonatina de Tiberiu Olah, Sonata op. 78 în sol major de Johannes Brahms și Rondo briant op. 70 de Franz Schubert. Recitalul, organizat de Filarmonica din Târgu Mureș, începe la ora 19,00.
 
'Zona Imaginarium', la Filarmonica din Timişoara
Bookmark and Share
Zona Imaginarium este titlul spectacolului propus miercuri, 25 septembrie 2019, la Sala Capitol din Timișoara, de flautista Mihaela Anica, pianistul Horia Maxim și Cătălin Crețu - artist vizual care semnează și scenografia. Reprezentația are loc de la ora 19.00, în cadrul Zilelor Muzicale Enescu-Bartók organizate de Filarmonica Banatul din Timișoara. Zona Imaginarium este un proiect care, potrivit inițiatorilor, "provoacă urechea să vadă și ochii să asculte. Remixează simțurile prin conceptul de concert-instalație. Muzicienii care urcă pe scenă sunt inspirați de artiștii vizuali ale căror lucrări sunt proiectate și mixate în timpul concertelor".
 
Daniel Petrică Ciobanu şi Alexander Gadjiev, în recital la Cluj-Napoca
Bookmark and Share
Pianiștii Daniel Petrică Ciobanu și Alexander Gadjiev susțin o serie de recitaluri până în 14 octombrie. Primul dintre aceste evenimente are loc miercuri, 25 septembrie 2019, la Sala Studio a Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca. Programul, intitulat "Conversații în oglindă", include creații de Maurice Ravel și Igor Stravinski. Ora de începere: 19,00.
 
'Scripcarul pe acoperiş', în programul Operei din Timişoara
Bookmark and Share
Opera Națională Română din Timișoara prezintă miercuri, 25 septembrie 2019, spectacolul Scripcarul pe acoperiș, musical în trei acte al compozitorului Jerry Bock, bazat pe povestirile semnate de Sholem Aleichem. Conducerea muzicală îi aparține lui Peter Oschanitzky, iar regia este semnată de Gyorgy Korcsmaros. În distribuție - baritonul Cristian Rudic, mezzo-soprana Gabriela Toader, sopranele Crina Vezentan și Cristina Vlaicu. Participă actrița Maia Morgenstern. Reprezentația începe la ora 19,00.
 
'Micuţa Dorothy', spectacol pentru copii la Opera din Braşov
Bookmark and Share
La Opera din Brașov, copiii pot vedea miercuri, 25 septembrie 2019, muzicalul Micuța Dorothy de Silvia Kerim și Marius Țeicu. Din distribuție fac parte Simona Manole, Miruna Moldoveanu, Florin Grama și Ion Tașcă. Regia: Migry Avram-Nicolau. Ora de începere a spectacolului este 11,00.
 

Actualitatea internaţională

Muzică de George Enescu, la Palais des Beaux Arts din Bruxelles
Bookmark and Share
După ce a concertat în 14 și 15 septembrie în cadrul Festivalului George Enescu, Orchestra Filarmonicii din Liege condusă de Gergely Madaras poate fi ascultată miercuri, 25 septembrie, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles. Ansamblul va propune în deschiderea programului aceeași lucrare de George Enescu pe care a interpretat-o și la București, Suita a II-a op. 20 în do major - o primă audiție în Belgia, așa cum ne-a declarat într-un interviu dirijorul Gergely Madaras. După această piesă, publicul va asculta Variațiunile rococo pentru violoncel și orchestră de Piotr Ilici Ceaikovski, solist Istvan Vardi, și muzica de balet Le sacre du printemps de Igor Stravinski.
Orchestra amintită va relua programul și în 27 septembrie, la Sala Filarmonicii din Liege.
 
Andrei Ioniţă concertează împreună cu Orchestra Simfonică din Bournemouth
Bookmark and Share
Violoncelistul Andrei Ioniță concertează miercuri, 25 septembrie 2019, în compania Orchestrei Simfonice din Bournemouth, la Octagon Theatre din orașul englez Yeovil. Tânărul muzician român va interpreta partitura solistică a Concertului op. 85 de Edward Elgar. În program mai sunt incluse Poemul simfonic Finlandia de Jean Sibelius și Simfonia a V-a de Piotr Ilici Ceaikovski. La pupitrul dirijoral se va afla Marta Gardolinska.
Andrei Ioniță și Orchestra din Bournemouth vor relua programul și mâine, 26 septembrie, la Sala Mare a Universității Exeter.
 


Vizualizări: 5

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

© 2019   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor