altmarius

cultură şi spiritualitate

Radio România Muzical vine în sprijinul muzicienilor
Bookmark and Share
În această perioadă în care toate evenimentele live au fost anulate, însă muzicienii își doresc să rămână în contact cu publicul lor, pot beneficia de promovarea Radio România Muzical, prin organizarea concertelor transmise în direct, online, pe propriul site/cont social media.
Mai mult, putem găzdui pe site-ul și contul nostru Facebook aceste evenimente live. Pentru concerte transmise în direct (și) pe site-ul nostru, avem nevoie de codul embeded al transmisiunii, pentru live pe Facebook, recomandăm crearea unui eveniment cu Radio România Muzical co-hosting.
Pianista Sînziana Mircea este unul dintre muzicienii care au reacționat primii la inițiativa prin intermediul căreia Radio România Muzical vine în sprijinul artiștilor. Sînziana Mircea propune o serie de trei recitaluri transmise de la sediul Museart Academy, ce vor fi accesibile pe pagina facebook Radio România Muzical și Museart Academy. În 27 martie, va avea loc cel de-al doilea recital din această serie online #staiacasa, propusă de pianista Sinziana Mircea, cu participarea unor invitati speciali din România si Italia. Vineri, de la ora 19.00, muziciana va prezenta un program intitulat Classical evergreens, cu piese de Beethoven, Bach, Chopin, Satie şi Albeniz. Invitaţi vor fi doi artişti italieni - percuţionistul Eugenioprimo Saragoni şi bandoneonistul Giancarlo Palena.
Ultimul recital din această serie va avea loc în 3 aprilie.
 
Bursa 'Moştenitorii României muzicale'
Bookmark and Share
Bursa Moștenitorii României muzicale este noul proiect lansat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera, menit să sprijine valorile artei interpretative în domeniul muzicii clasice. Bursa, în valoare de 4000 euro, se adresează tinerilor muzicieni cu vârste între 16 și 24 de ani, selectați prin concurs. Procedura de înscriere este următoarea: candidații vor depune aplicații online pentru înscrierea în etapa eliminatorie, până pe 26 aprilie 2020. În data de 5 mai 2020, juriul va anunța un număr maxim de 5 finaliști, urmând ca pe 19 mai, începând cu ora 18:00, în sala Cerchez a Muzeului Național Cotroceni să se desfășoare concursul propriu-zis. Finaliștii vor prezenta un program la libera alegere de maxim 30 de minute, cu acompaniament de pian. Din juriu fac parte violonistul Alexandru Tomescu, Liliana Staicu - director al Orchestrelor și Corurilor Radio, Răsvan Dumitru - concertmaestru al Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca, Valentina Băințan - producător TVR, Cristina Comandașu - manager Radio România Muzical și Dan Popescu, membru delegat din partea Rotary Club Pipera.
 
'Lecţia de jazz' - pe site-ul Filarmonicii 'George Enescu'
Bookmark and Share
În această perioadă, pe site-ul www.fge.org.ro si pe pagina de Facebook a Filarmonicii George Enescu, sunt postate, la dispoziția publicului, concertele-lecţie din colecția Clasic e fantastic: Cum să înțelegem muzica, stagiunea 2011-2020.
Fiecare concert va rămâne la dispoziția publicului două zile, după care va fi schimbat cu cel care i-a urmat, ca dată, în stagiune. Astăzi și mâine (25 şi 26 martie 2020) va putea fi urmărită Lecția de jazz oferită de Irina Sârbu Band, o înregistrare din 4 martie 2012.
 
Calendarul muzical al zilei - 25 martie 2020
Bookmark and Share

  • Acum 163 de ani a venit pe lume soprana româncă Elena Teodorini (25 martie 1857 - 27 februarie 1926)
  • În urmă cu 321 ani a fost botezat compozitorul german Johann Adolphe Hasse (25 martie 1699 - 16 decembrie 1783)
  • Se împlinesc 153 de ani de la naşterea dirijorului italian Arturo Toscanini (25 martie 1867 - 16 ianuarie 1957)
  • Au trecut 140 de ani de la naşterea compozitorului maghiar Béla Bartók (25 martie 1881 - 26 septembrie 1945)
  • Compozitorul român Nicolae Bretan s-a născut în urmă cu 133 de ani (25 martie 1887 - 1 decembrie 1968)
  • Comemorăm 102 ani de la moartea compozitorului francez Claude Debussy (22 august 1862 - 25 martie 1918)
  • Se împlinesc 52 de ani de la trecerea în nefiinţă a pianistei şi profesoarei de pian românce Maria Cernovodeanu (11 noiembrie 1900 - 25 martie 1968)
  • În urmă cu 80 de ani a încetat din viaţă compozitorul român Ion Nonna Otescu (15 decembrie 1888 - 25 martie 1940)
  • Soprana cehă Gabriela Benackova împlineşte astăzi 72 de ani (25 martie 1947)
  • Comemorăm 40 de ani de la trecerea în eternitate a compozitorului român Ioan D.Chirescu (5 ianuarie 1889 - 25 martie 1980)


 

Ştiri muzicale din ţară

Filarmonica din Sibiu lansează Stagiunea Online
Bookmark and Share
Filarmonica din Sibiu propune publicului o serie de concerte educative, înregistrări cu muzicienii din orchestră, concursuri cu premii, concerte simfonice şi expoziţii foto, incluse în “Stagiunea Online”, proiect cultural adaptat situaţiei de criză prin care trecem. Toate evenimentele, organizate de Filarmonica din Sibiu cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, vor putea fi urmărite gratuit, pe website-ul instituţiei şi pe pagina de facebook fb.com/FilarmonicaSibiu şi vor fi publicate începând cu la ora 19.
Fiecare săptămână a Stagiunii online va începe luni cu un eveniment dedicat celor mici. Filarmonica sibiană va posta părţi din concertele educative pe care muzicienii din orchestră le-au susţinut în faţa copiilor.
Joi şi vineri vor fi difuzate concerte simfonice înregistrate de Orchestra Filarmonicii din Sibiu.
Detalii despre toate evenimentele din această serie online puteţi găsi pe site-ul filarmonicasibiu.ro
 

Actualitatea internaţională

Violonistul Cristian Fătu, recital live pe facebook
Bookmark and Share
Violonistul Cristian Fătu poate fi ascultat astăzi, 25 martie 2020, într-un recital live pe pagina proprie de facebook şi pe cea a postului Radio România Muzical. Violonistul va interpreta creaţii de Nicolo Paganini, Ion Voicu şi Michael Jackson într-un aranjament de Alex DePue. Acesta este al doilea recital propus de Cristian Fătu pe pagina sa de socializare după debutul pandemiei de coronavirus.
Violonistul, care împlineşte chiar astăzi (25 martie) 37 de ani, este stabilit în Statele Unite ale Americii. A studiat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi la Universitatea Park, Missouri. La 16 ani a debutat alături de Orchestra Naţională Radio în Concertul nr. 1 de Max Bruch, iar în anii următori a câştigat premii în concursuri importante din Europa şi Statele Unite ale Americii. În prezent este membru al Orchestrei New West Symphony.
 
Opera de Stat Viena propune publicului spectacolul 'Cenuşăreasa' - online
Bookmark and Share
Opera de Stat din Viena şi-a anulat spectacolele, dar este disponibilă online, invitând publicul să urmărească în fiecare zi, gratuit, înregistrări ale propriilor producții din stagiunile trecute. Astăzi, 25 martie, este programat spectacolul Cenuşăreasa de Gioachino Rossini, în regia lui Sven-Eric Bechtolf, o înregistrare din 22 februarie 2018. În distribuţie - tenorul Maxim Mironov, baritonii Alessio Arduini, Paolo Rumetz şi soprana română Ileana Tonca. Conducerea muzicală - Jean-Christophe Spinosi.
 
'Wagner Week' la Opera din New York
Bookmark and Share
Opera Metropolitan din New York, care şi-a suspendat total activitatea cu public în contextul pandemiei de coronavirus, oferă zilnic gratuit, pe site-ul său, înregistrarea unui spectacol inclus în seria Nightly Met Opera Streams.
În această săptămână sunt programate exclusiv creaţii lirice semnate de Richard Wagner. Astăzi, 25 martie 2020, de la ora locală 19.30, puteţi urmări spectacolul Walkiria, o înregistrare din 14 mai 2011, cu sopranele Deborah Voigt şi Eva-Maria Westbroek, mezzo-soprana Stephanie Blythe, tenorul Jonas Kaufmann şi bas-baritonul Bryn Terfel în distribuţie. Dirijor: James Levine.

Vizualizări: 3

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor