altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2018-05-25

Ştiri muzicale din Bucuresti

S-au pus în vânzare biletele pentru Concursul Enescu 2018
Bookmark and Share

Ieri, 24 mai 2018, s-au pus în vânzare biletele pentru Concursul Internațional George Enescu 2018 (1-23 septembrie, București). Acestea pot fi achiziţionate din magazinele din rețeaua Eventim (Germanos, Orange, Carrefour, Librăriile Humanitas și Cărturești și benzinăriile OMV), precum și online, pe site-ul www.eventim.ro. Începând cu această ediție, ca element de noutate, biletele se vor putea achiziționa și direct de pe site-ul Concursului și Festivalului, www.festivalenescu.ro, accesând secțiunea BILETE. Prețurile variază între 40 și 55 de lei pentru un bilet individual, și 300 și 400 lei pentru un abonament.

Cea de-a XVI-a ediție a Concursului Internațional "George Enescu" aduce la București între 1 și 23 septembrie, 270 de tineri muzicieni din 39 de țări, 22 dintre aceștia fiind din România și din Republica Moldova - o participare cu valoare de record istoric, la 60 de ani de la prima ediție a Concursului.

Concursul Enescu 2018 se va deschide pe 1 septembrie, la ora 19.00 cu un Concert de Gală la Ateneul Român care aduce publicului Triplul concert pentru vioară, violoncel, pian și orchestră de Paul Constantinescu, una dintre primele lucrări românești dedicate unui grup de soliști și orchestră. De asemenea, publicul va putea asculta în primă audiție lucrarea de compoziție câștigătoare la ediția precedentă a Concursului, "Concerto for Orchestra", a tânărului compozitor Tian Tian, din China. Sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea și alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu, soliștii concertului vor fi Ștefan Tarara (vioară), Eun-Sun Hong (violoncel) și Josu de Solaun (pian), câștigătorii Concursului Enescu 2014. Triplul concert pentru vioară, violoncel, pian și orchestră de Paul Constantinescu urmează să fie înregistrat ulterior de cei trei soliști și lansat internațional pe CD, la prestigioasa casă de discuri Naxos.

Programul complet al Concursului Enescu 2018 este disponibil pe site-ul www.festivalenescu.ro.


 
Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi - ziua a şasea
Bookmark and Share
Un nou concert din cadrul Săptămânii Internaţionale a Muzicii Noi poate fi ascultat în această seară de 25 mai 2018. Valentin Doni va dirija Orchestra Naţională Radio într-un concert din seria "Gulliver - Dicolo de limitele istoriei", moment dedicat Centenarului Marii Uniri. De la ora 19:00, în transmisiune directă la Radio România Muzical, vor putea fi audiate selecţiuni din Suita "Mihai Viteazul" de Tiberiu Olah şi oratoriul "Un pământ numit România" scris de Liviu Glodeanu pe versuri de Nichita Stănescu. Va fi o seară în care pe scena Sălii Radio vor evolua şi soprana Irina Iordăchescu, mezzo-soprana Geanina Munteanu, baritonul Daniel Filipescu, Corul Academic Radio, condus de Ciprian Ţuţu şi Corul de Copii Radio, pregătit de Voicu Popescu.
Tot astăzi în cadrul SIMN 2018 are loc şi un concert din seria "Ulise - dincolo de limitele culturii", un omagiu adus compozitorului Liviu Dănceanu. Ansamblul Archaeus, fondat de muzicianul român, va fi condus de Mircea Pădurariu într-un program alcătuit din lucrări semnate de Liviu Dănceanu. Concertul desfăşurat sub genericul "Portret cu prieteni" va fi susţinut la Sala de Operă şi Multimedia a UNMB, cu începere de la ora 17:00.
Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi continuă până în 27 mai, atunci când, la Sala "George Enescu" a UNMB vor evolua Ansamblul Profil dirijat de Tiberiu Soare şi mezzo-soprana Andreea Iftimescu. 
 
Horia Andreescu dirijează Orchestra Filarmonicii 'George Enescu'
Bookmark and Share
Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii "George Enescu" pregătit de Iosif Ion Prunner vor concerta şi astăzi, 25 mai 2018, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu. Solistă va fi violoncelista Alina Holender, care va interpreta Concertul nr. 2 în Re major de Joseph Haydn. Înainte de această lucrare va fi interpretată o partitură din repertoriul românesc, "Mircea cel Înţelept" de Adrian Enescu, iar în final Orchestra va interpreta Simfonia a IV-a în fa minor de Piotr Ilici Ceaikovski. Concertul de la Ateneul Român va începe la obişnuita oră 19:00. 
 
'Nunta lui Figaro', pe afișul de astăzi al Operei Naționale București
Bookmark and Share
Opera Naţională Bucureşti prezintă în această seară publicului său un nou spectacol cu "Nunta lui Figaro" de Wolfgang Amadeus Mozart. Pe scena instituției vor evolua, în regia semnată Alexander Rădulescu, baritonul Ion Dimieru - Figaro, soprana Marta Sandu - Susanna, soprana Simonida Luțescu - Contesa şi baritonul Liviu Holender, în rolul Contele Almaviva. Spectacolul, condus de la pupitrul dirijoral de Tiberiu Soare, este programat pentru ora 18:30. 
 
Prima ediţie a Festivalului Internațional de Orgă 'Sf. Iosif'
Bookmark and Share
La Catedrala romano-catolică Sf. Iosif din București debutează astăzi, 25 mai 2018, Festivalul Internațional de Orgă „Sf. Iosif”. Patru organiști de talie internațională vor încânta timp de tot atâtea zile publicul meloman din Capitală, într-o manifestare cultural-muzicală de excepție. 
Ediția I a Festivalului Internațional de Orgă „Sf. Iosif” este marcată de o serie de premiere: trei dintre organiști – Baptiste-Florian Marle-Ouvrard, Pavel Kohout și Domenico Severin – concertează pentru prima oară în Catedrala Sf. Iosif; de asemenea, multe dintre lucrările interpretate în timpul festivalului vor fi în primă audiție. În plus, festivalul în sine este o premieră pentru Catedrala Sf. Iosif, care de-a lungul tradiției sale muzicale vechi de mai bine de un secol a găzduit concerte desfăşurate în cadrul unor festivaluri internaţionale, dar nu a avut până acum un festival propriu. 
Festivalul se deschide vineri, 25 mai, ora 19.30, cu un concert susținut de organistul Baptiste-Florian Marle-Ouvrard, din Franța, care va interpreta Preludiu și Tripla-Fugă în Mi b BWV 552 de J.S. Bach, în primă audiție 3 danses pour orgue (Joies, Deuils, Luttes) de J. Alain și o Improvizaţie proprie pe teme româneşti. 
 
Concert 'Voicu Enăchescu, 75 de ani!'
Bookmark and Share
Corul de Cameră Preludiu al Centrului Național de Artă "Tinerimea Română" va susţine la Ateneul Român luni, 28 mai, de la ora 19.00 un concert dedicat sărbătoririi dirijorului Voicu Enăchescu, formatorul și dirijorul corului de peste 45 de ani, cu titlul "Voicu Enăchescu, 75 de ani!", eveniment organizat în colaborare cu Filarmonica "George Enescu". Programul aniversar va oferi publicului ocazia de vedea, asculta și recunoaște pe viu spiritul artistic creat de dirijorul Voicu Enăchescu care definește Corul de Cameră Preludiu. 
 
'Colombina se întoarce' la Opera Comică pentru Copii
Bookmark and Share
Opera Comică pentru Copii reia astăzi spectacolul Colombina se întoarce. Cei mici pot urmări două reprezentaţii în Sala Mozart a instituţiei, de la ora 10.00, respectiv 11.20. Personajul Colombina este o zână, într-o adaptare după opera Livietta și pungașul de Giovanni Battista Pergolesi; ea o ajută pe Livietta să-și găsească alesul inimii. Spectacolul este regizat de Irina Furdui. 
 

 

Ştiri muzicale din ţară

Program Beethoven-Şostakovici, la Filarmonica 'Transilvania'
Bookmark and Share
Theo Wolters va dirija în această seară de 25 mai 2018 concertul de stagiune susţinut de Orchestra Filarmonicii de Stat "Transilvania". În prima parte a programului prezentat, de la ora 19:00, la Colegiul Academic din Cluj-Napoca, publicul va audia două lucrări semnate de Ludwig van Beethoven: Uvertura Egmont op. 84 şi Concertul nr. 3 op. 37 în do minor pentru pian şi orchestră - cu Eduard Kunz solist. După pauză va fi interpretată Simfonia a V-a op. 47 în re minor de Dmitri Şostakovici. 
 
Pianiştii Ana Mirabela Dina şi Clovis Alessandri - soliştii Filarmonicii din Craiova
Bookmark and Share
Menuet lent și Finale din Suita I op. 9 în Do major pentru orchestră de George Enescu, Concertul în Re minor pentru două piane și orchestră de Francis Poulenc şi "Images" (3 piese pentru orchestră) de Claude Debussy sunt lucrările prezentate astăzi, 25 mai 2018, în concertul de stagiune susţinut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii "Oltenia", începând cu ora 19:00. Ansamblul va fi dirijat de Matei Corvin iar solişti vor fi pianiştii Ana Mirabela Dina şi Clovis Alessandri. 
 
Program integral Dvořák - la Filarmonica Iaşi
Bookmark and Share
Filarmonica "Moldova" propune publicului astăzi, 25 mai 2018, un program integral Antonín Dvořák. De la ora 19:00, orchestra instituţiei va fi dirijată de Vlad Conta iar solist va fi violoncelistul Ion Storojenko. Uvertura Carnaval, Concertul op. 129 în la minor pentru violoncel și orchestră şi Simfonia nr. 8 op. 88 în Sol major sunt lucrările interpretate la Casa de Cultură a Studenților din Iaşi 
 
Opereta 'Lăsați-mă să cânt', prezentată la Cluj-Napoca
Bookmark and Share
Opera Naţională Română din Cluj-Napoca prezintă astăzi, 25 mai 2018, spectacolul 'Lăsaţi-mă să cânt' de Gherase Dendrino. Conducerea muzicală este asigurată de Adrian Morar, iar pe scenă vor evolua, între alţii, Cristian Mogoșan (Ciprian Porumbescu), Diana Gheorghe (Bertha Gorgon), Florin Sâmpelean (Adalbert Roth) şi Diana Țugui (Martha Roth). Adaptarea regizorală este realizată de Cătălin Ionescu Arbore, iar scenografia este semnată de Adriana Urmuzescu. Spectacolul începe la ora 18.30. 
 
Concert al Orchestrei Filarmonicii şi Spectacol de diplomă - la Timişoara
Bookmark and Share
Horia Mihail va fi astăzi, 25 mai 2018, solistul Orchestrei Filarmonicii "Banatul" în concertul de stagiune programat pentru ora 19:00, la Sala Capitol. Programul dirijat de Radu Popa va începe cu Concertul nr. 2 op. 22 în sol minor pentru pian și orchestră de Camille Saint-Saëns, urmând ca după pauză să fie prezentate două partituri de Richard Strauss: "Dansul celor șapte voaluri" din opera "Salomeea" şi Suita "Cavalerul Rozelor".
Tot la Timişoara, de la aceeaşi oră 19:00, are loc în această seară şi spectacolul de diplomă susţinut de elevii Colegiului Naţional de Artă "Ion Vidu" secţia de Coregrafie "Ștefan Gheorghe", promoția 2018. Absolvenţii vor evolua pe scena Operei Naţionale Române din Timişoara. 
 
'Bărbierul din Sevilla' - la Opera din Braşov
Bookmark and Share
Spectacolul "Bărbierul din Sevilla" de Gioachino Rossini figurează astăzi, 25 mai 2018, pe afişul Operei din Braşov. Evoluează, începând cu ora 18:30, Lăcrămioara Schuller - în rolul Rosina, Mihai Irimia - Contele Almaviva, Adrian Mărcan - Figaro şi Marian Reşte - Don Bartolo, printre alţii. Regia poartă semnătura lui Carmen Dobrescu, iar conducerea muzicală va fi asigurată de Traian Ichim. 
 

Vizualizări: 23

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

194 state 

(ultimul: Somalia)

Numar de steaguri: 258

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 48

1 stat are peste 550,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 85.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

26 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. COLTUL COLECTIONARULUI

http://www.coltulcolectionarului.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26. POVESTI SASESTI

http://povestisasesti.com/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

29. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

30. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

31. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

32. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

© 2018   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor